Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

To Top 20 των καλύτερων Albums της Ελληνικής σκηνής

 

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για να αποχωριστούμε την αφετηρία της 2ης δεκαετίας του 21ου αιώνα με την ελπίδα τα επόμενα χρόνια να'ναι καλύτερα και να πούμε ότι μπόρα ήταν και πέρασε, παρόλα αυτά είχαμε και πάρα πολύ ωραίες κυκλοφορίες στην εγχώρια σκηνή και κάπου εδώ ύστερα από πολύ δύσκολο δίλημμα ήρθε η στιγμή για να παρουσιάσουμε τα 20 καλύτερα Albums της Ελληνικής σκηνής για το 2020, εδώ στο Rock Da Vinci.



20. Phase Reverse - Phase IV: Genocide

Η εικοσάδα μας ξεκινάει από κάτι πιο έτσι Southern , πιο πιασάρικο , πιο Rock N Roll , πιο Heavy Rock και ασφαλώς αναφερόμαστε στον κατά συρροή Phase μέρος 4ο , κοινώς πριν περίπου 3 βδομάδες κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των Phase Reverse με τίτλο "Phase IV: Genocide" μέσω της Θεσσαλονικιώτικης ROAR (Rock Of Angels Records).
Ένας δίσκος όντας πιο Southern σε σχέση με τον προηγούμενο , καθώς αποτελεί και έναν πιο Αμερικάνικο χαρακτήρα που σε συνδυασμό με τον πειραματικό χαρακτήρα που κρύβει η ακουστική κιθάρα και την Εικαστική πανδαισία του Μάνθου Στεργίου (Calyces , Manster Design) δημιουργείται ένα πολύ συμπαθητικό αποτέλεσμα που αποτελείται από Badass μελωδίες , μούσια και μουσικούς όγκους προς όλους τους τομείς! 
Ένα Άλμπουμ που θα κάνει τον κάθε λάτρη του ήχου αυτού που αποτελείται από μουσικά ερεθίσματα όπως αυτά των Hell Yeah, Texas Hippie Coalition & Black Label Society. Εκ πρώτης όψεως συναντάμε στο μουσικό πεντάγραμμο της Southern/Groove Metal σκηνής άλλον έναν συνοδοιπόρο.

Βαθμολογία: 80%
 
 
 
19. Calyces - Impulse To Soar

Παραμένουμε στην πρωτεύουσα όπου συναντάμε τους πολλά υποσχόμενους Calyces , ένα υπέρ του δέοντος πειραματικό συγκρότημα που ψάχνεται εντόνως σε ερεθίσματα όπως αυτά των Rush, Pink Floyd , King Crimson , Meshuggah , Alice In Chains , Mastodon , Baroness , Gojira κ.ο.κ 
Ύστερα από 2 χρόνια κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το απευθείας Debut Full Length με τίτλο "Impulse To Soar" , ένας δίσκος που βασίζεται πολύ σε κοινωνικά θέματα αλλά και σε ότι αφορά το ανθρώπινο στοιχείο. Έντεκα κομμάτια , έντεκα ιστορίες που η μία είναι διαφορετική από την άλλη και μουσικά έχουν σαν κοινό συστατικό τον Experimental ήχο με μεγάλο ενδιαφέρον στην πινελιά του Jorgen Munkeby παίζοντας Σαξόφωνο στο Unfair Labor και την συμμετοχή της Χρύσας Τσαλταμπάση ερμηνεύοντας το κομμάτι Beyond Sight. Σε γενικές γραμμλες μιλάμε για έναν δίσκο που έχει ήδη ξεκινήσει να συζητιέται στο εξωτερικό.
Βαθμολογία: 80%
 
 
18. Obsecration - Onswards The Mystic Paths Of The Dead
 
Ύστερα από πέντε χρόνια μουσικής απουσίας , οι θρυλικοί Πρωτευουσιάνοι Death Metallers Obsecration και γιορτάζουν τα 30 χρόνιας ύπαρξης του συγκροτήματος με τον κατά συρροή 7ο δίσκο τους μέσω της εξαίρετης πολωνικής εταιρείας, Witching Hour Productions.
Ένα πολύ σκοτεινό ταξίδι που θέλει να μας κάνει να νοσταλγήσουμε μουσικά το γνήσιο και ατόφιο Death Metal που όλοι αγαπήσαμε από την δεκαετία του 80 , ένα δημιούργημα που κινείται πολύ κοντά στους ήχους των Morbid angel , Slayer , Celtic Frost , Vader και γενικότερα από μεγάλη γκάμα της Old School Αφρόκρεμας του ακραίου ήχου!
Ένας δίσκος με βαρβατίλα , κοφτερά ριφς , κολασμένη ατμόσφαιρα και εκεί ο Κώστας βασιλακάκης και η παρέα του γίνονται ψυχοπομποί για να μας οδηγήσουν στην δική τους κόλαση.
Οπότε φίλε ακροατή θες να ακούσεις ατόφιο Death Metal? Η λύση είναι αυτή εδώ , ένα αρκετά ώριμο και προσεγμένο Album για τα δεδομένα της Ελληνικής Death Metal σκηνής!
Βαθμολογία: 82% 
 

17. Medieval Demon - Arcadian Witchcraft

Ένα συγκρότημα πάρα πολύ παρεξηγημένο για τα δεδομένα της εγχώριας σκηνής, ο λόγος για τους θρυλικούς Medieval Demon που από το πουθενά έσκασε σαν βόμβα ο νέος τους δίσκος με τίτλο "Arcadian Witchcraft" μέσω της Αμερικάνικης Hells Headbangers Records.
Πρόκειται για ένα Album που ήταν είναι και λογικά θα είναι πιστό στην κουλτούρα της Old School Black Metal. Ένα Album που κάνει σίγουρα πάμπολους να νοσταλγήσουν την Black Metal σκηνή στα ντουζένια της. Η κολαστήρια ατμόσφαιρα, η μαυρίλα και η τελετουργία είναι οι πρωταγωνιστές, που δείχνουν εκτίμηση προς τους πατεράδες τους όπως Satyricon , Dimmu Borgir , Mayhem , Dissection κτλ. Δείχνουν τον σεβασμό και την εκτίμηση τους ταπεινά στις παλιές καλές ρίζες του Hellenic Black Metal όπως αυτές των 90's. Όσοι δεν τους ξέρετε , κακώς ψάξτε τους , ακούστε τους και απολαύστε το σκοτεινό αυτό ταξίδι στα άδυτα των μαγισσών και αυτό ο Γιώργος Εμμανουήλ στην κιθάρα το πετυχαίνει θριαμβευτικά!
Βαθμολογία: 85%
 

16. Katavasia - Magnus Venator

Κάπως έτσι από την Αθήνα προχωράμε στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στα Γιάννενα , όπου εκεί σκαρφαλώνουν στην 16η θέση , οι εξαίρετοι Katavasia με το 2ο Album τους με τίτλο "Magnus Venator" , το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο μέσω της Ξανθιώτικης Floga Records. 
Πρόκειται για ένα Album αρκετά κατ'εμέ Old School , αφετέρου όμως μία πολύ ωραία μίξη με αυτήν της πιο μοντέρνας θα πω παραγωγής, με υψηλή σταθερότητα στις ρίζες τους με μεγάλο ρόλο στον κλάδο των πιο Thrash Metal ριφς αυτήν του Δημήτρη Κοντογιάννη (Riffobia). Οπότε καταλήγουμε σε μία μίξη δίσκου ίσως πιο θα χαρακτήριζε κανείς ένα φάσμα μεταξύ Black Thrash Metal με κάποιες πιο μελωδικές πινελιές στις κιθάρες! Για ακόμη μία φορά τα Γιάννενα αποδεικνύουν την αιτία που πολλοί καλλιτέχνες, τους χαρακτηρίζουν μία από τις πιο μουσικά (είτε συναυλιακά) δραστήριες πόλεις στο πανελλήνιο της Metal σκηνής.
Πέντε μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν κάτι το απίθανο, μετρώντας το 2 στα 2 πετυχημένα Full Length μέχρι στιγμής.
 
Βαθμολογία: 85% 
 
15. Piranha - Arise From The Shadows
 
Ο Δολοφόνος πάντα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος , έτσι και οι πρωτευουσιάνοι θρυλικοί Thrashers Piranha ύστερα από 22 χρόνια δισκογραφικής απουσίας κυκλοφορούν τον κατά συρροή 2ο Album τους μέσω της γερμανικής 7Hard με τίτλο "Arise From The Shadows" ως ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στον κόσμο που τους παρακολουθεί από την αρχή και παραμένει πιστός στην μπάντα μέχρι και σήμερα.
Πρόκειται για μία κυκλοφορία που ο Παραγωγός του δίσκου , Σάββας Μπετίνης δηλώνει υπερήφανος που κατάφερε να συνδυάσει την παραγωγή του Old School ήχου με τον πιο σύγχρονο μαζί και φυσικά πρόκειται για ένα Album που πέρασε από Φωτιά & Σίδερο για να ηχογραφηθεί και να κυκλοφορήσει μάλιστα σε εποχή δύσκολη και καταφέρανε να δώσουν περήφανα ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Δίκαια και τίμια είναι μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της εγχώριας Metal σκηνής για φέτος.
Βαθμολογία: 85%
 



14. ΛΔΛΜ - Sun

Κάπου στο Πέραμα συναντάμε ένα πολύ δυνατό σχήμα και πολλά υποσχόμενο στον Desert rock ήχο , ο λόγος για τους ΛΔΛΜ που κυκλοφόρησαν στις 21 Αυγούστου το Debut Album τους με τίτλο "Sun".

Ένα Album συνδυάζει πολλές μελωδίες από πιο Space , πιο Stoner και πιο Desert ερεθίσματα που όλες αυτές μαζί δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που είναι το τέλειο χαλαρωτικό για να ηρεμήσει κανείς από το οτιδήποτε!

Μία κυκλοφορία που αξίζει να ακουστεί , στηρίξτε την Ελληνική σκηνή!

Βαθμολογία: 85%

 

 

 

 

 

 

13. Fortress Under Siege - Atlantis

Αφενός πλέον χωρίς τον Μιχάλη Λίβα στο Ρόστερ των Fortress Under Siege , αφετέρου θετικό γιατί πήραν στην φωνή τον Τάσο Λαζαρή και έτσι κυκλοφόρησαν το κατά συρροή 3o Full length με τίτλο "Atlantis" μέσω της ROAR (Rock Of Angels Records).

Πρόκειται για ένα Album που συνδυάζει το Power μαζί με το Progressive το οποίο συνιδεύεται από πολύ ωραίες ατμοσφαιρικές πινελιές οι οποίες μέσα από τα χέρια του Φώτη Μπενάρδου στην Παραγωγή και σε όλο το κομμάτι της ηχογράφησης έπιασαν για τα καλά τόπο! Άλλη μία κυκλοφορία που αποτελεί όχι 2 αλλά 3 κιθαρίστες και σε συνδυασμό με την πυγμη του νέου τραγουδιστή , είναι πραγματικά η τέλεια συνταγή για την επιτυχία!

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/10/fortress-under-siege-atlantis-album.html

Βαθμολογία: 85%



12. Λευκή Συμφωνία - Σαν τον Ήλιο

Ένα συγκρότημα από το οποίο είχαμε την τιμή να πάρουμε μία γεύση από την επερχόμενη κυκλοφορία τους, από το εκπληκτικό Single "Μέχρι τον Θάνατο" και κάπως έτσι μετρούσε αντίστροφα για την νέα τους κυκλοφορία ύστερα από πολλά χρόνια και ο τίτλος της "Σαν τον Ήλιο".

Οι θρυλικοί Darkwave/Gothic Rockers , Λευκή Συμφωνία δώσανε στην δημοσιότητα έναν δίσκο που αποτελεί την μελαγχολία, την φημισμένη ατμόσφαιρα υπό τις επιρροές τους σε ερεθίσματα αυτά των 80's - 90's Gothic ήχων (The Cure , Bauhaus) αλλά και από τον Post Punk ήχο επηρεασμένοι , επέλεξαν να πειραματιστούν δίνοντας μία ένταση αλλά και έναν πιο ποιητικό χαρακτήρα , καθώς υπάρχει και ένα κομμάτι που είναι και φόρος τιμής απέναντι στον πολύαγαπημένο σε πολύ κόσμο Θάνο Ανεστόπουλο. Ένας δίσκος - απόδειξη ότι μπορεί όντας να'ναι 30 χρόνια μπάντα , αλλά η εμπειρία τους αποδεικνύει ότι τίποτα δεν τους πτωεί και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να βλέπουν και οι νεότεροι! Ένα αξιέπαινο Album για τα Ελληνικά δεδομένα!

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/04/album-review_21.html

Βαθμολογία: 85%


11. Kosmogonia - Enthroned The Gods

"The Gods Is Here" και οι εξαίρετοι Αθηναίοι ήρθαν και με την βοήθεια των θεών του Ολύμπου τραντάζουν ολόκληρη την Ελλάδα με έναν συνδυασμό Folk,Power & Melodic Death Metal.

Ένας συνδυασμός που ξεκίνησε τελείως Χύμα και με την αναβάθμιση του Line Up εξελίχθηκε σε κάτι πάρα πολύ όμορφο , μελωδικό και αρμονικό , ο λόγος για το Debut Album των Kosmogonia μέσω της Cronus Productions και ονομάζεται "Enthroned The Gods" οπερετικά φωνητικά σε συνδυασμό με βαρβάτα φωνητικά , σκληρά ρίφς και επική ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα από τις ιδέες του Οδυσσέα Πούλο και τον Κομοτηναίο αλλά και καταξιωμένο σε υψηλό επίπεδο μουσικό , Μαρίνο Τόκα.

Ένας δίσκος με ωραίες ατμόσφαιρες και μεγάλη βαρύτητα στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία , πράγμα που σπανίζει στις μέρες μας. Πρόκειται για μία κυκλοφορία που αξίζει να ακούσετε και είναι ένα σπάνιο φαινόμενο το Φολκ στοιχείο στην Ελλάδα.

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/07/kosmogonia-enthrone-gods-album-review.html

Βαθμολογία: 85%


10. Isolert - World In Ruins

Κάπως έτσι μπαίνουμε στην τελική δεκάδα με κάτι από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα τον Βόλο.

Ο κατά σειρά 2ος ολοκληρωμένος δίσκος από τους Βολιώτες Isolert , είναι γεγονός κατάφεραν να κάνουν το περιβόητο 2 στα 2 πετυχημένα Albums με την διαφορά ότι στο νέο Album έδωσαν μεγαλύτερη αφοσίωση και βαρύτητα στις επιρροές και τα μουσικά τους ερεθίσματα. Ένας δίσκος που από το εξώφυλλο και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως τον περιμένει κάτι πάρα πολύ μαύρο και πολύ μελαγχολικό. Τα μαύρα πέπλα απλώθηκαν , ο χειμώνας ήρθε , ανάψτε κεριά και μπείτε στον σκοτεινό κόσμο του "World In Ruins".

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/11/isolert-world-in-ruins-album-review.html

Βαθμολογία: 85%


9. 1000Mods - Youth Of Dissent

Οι Εξαίρετοι Στονεράδες από το Χιλιομόδι της Κορινθίας επέστρεψαν και μάλιστα με το κατά συρροή 4ο δίσκο τους με τίτλο "Youth Of Dissent" , ένας δίσκος που έκανε τον γύρω του κόσμου σε Αγγλία και ΗΠΑ. Εντονότερο το ύφος του Ψυχεδελικού ήχου ο οποίος συνδυάζεται ορθά μαζί με πιο Alternative/Grunge ερεθίσματα!

Βαθμολογία: 85%







8, Sombria - Chirographon Dei

Μία πολύ όμορφη κυκλοφορία βρίσκεται πάνω στα Φεγγάρια και συνοδεύεται με πιο ατμοσφαιρικές/σκοτεινές επιρροές, ο λόγος για τους Sombria , μία μπάντα αρκετά προσεγμένη και πολλά υποσχόμενη στον κλάδο του Gothic/Doom Metal με βασικό συστατικό την μελαγχολία. Μία σειρά ενορχηστρώσεων , πολύ σωστά φωνητικά και ωραίες ατμόσφαιρες ήρθε για να μείνει με το Debut "Chirographon Dei".

Βαθμολογία: 85%

 

 

 

 

7. George Constantine Kratsas - The First Alchemist

Το κατά σειρά 3ο Album του προσωπικού Project του πρώην κιθαρίστα των Headshot και καταξιωμένου σολίστα κιθάρας Γιώργου Κράτσα, "The First Alchemist" είναι γεγονός έχοντας ως συμμάχους τους Νικήτα Μανδολά στα τύμπανα και Τάσο Σερεμίτη στο Ούτι. Το εξώφυλλο που επιμελείται ο Δημήτρης Τζώρτζης μπορεί να πει κανείς ότι ο νους του κάθε ακροατή, προκαλεί τάσεις για Gaming με ξεχωριστή θέση να λαμβάνεται το έντονο ορχηστρικό στοιχείο που παντρεύεται εξαιρετικά με τα ογκώδη και επιβλητικά Drums που ήταν ως πρωταρχικής βάσης στόχος εξ'αρχής. Ένας δίσκος που αξίζει υπέρ του δέοντος και κατάφερε να ξεπεράσει το "Overture Omega"!

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/10/george-constantine-kratsas-first.html

Βαθμολογία: 90% 




6. Hail Spirit Noir - Eden In Reverse

Η προτελευταία Πεντάδα κλείνει με το πολυσυζητημένο Album των Hail Spirit Noir εν ονόματι "Eden In Reverse" μέσω της Πολωνικής Agonia Records. Ένας δίσκος που θα χαρακτηρίζεται ως Υβρίδιο καθώς το Black Metal προσπαθεί να ανταμώσει μαζί με το ψυχεδελικό στοιχείο και το πιο New Wave ύφος! Στον δίσκο αυτόν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πινελιά του Lars "Lazarae" Nedland στο κομμάτι "Crossroads" στο οποίο και τραγουδάει. Ακούστε το , σας το συνιστώ είναι ίσως ότι πιο άρρωστο έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια υπό την φιλοσοφία των Aphrodite's Child.

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/06/hail-spirit-noir-eden-in-reverse-album.html

Βαθμολογία: 90% 

 

5. Sacred Outcry - Damned For All Time

Στην τελική πεντάδα συναντάμε ένα πολύ εξαίρετο συγκρότημα που ονομάζεται Sacred Outcry και φέτος κυκλοφόρησαν το Debut τους με τίτλο "Damned For All Time" μέσω της No Remorse Records. Ένας δίσκος που για να συνθεθεί κράτησε κοντά 2 δεκαετίες και στο τέλος επιμελήθηκε φωνητικά ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Μία τριάδα που φτιάχνει μουσική και δημιουργεί πολλά όμορφα πράγματα. Ένας δίσκος που θα σας καθηλώσει για τα καλά και θα σας βάλει σε κλίμα μάχης!

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/12/sacred-outcry-damned-for-all-time-album.html

Βαθμολογία: 90% 

 

4. Acherontas - Psychic Death: The Shattering Of Perceptions

Μία πολύ ωραία κυκλοφορία και που δίκαια σκαρφαλώνει μέσα στις πρώτες 5 θέσεις , είναι αυτή των εξαίρετων Acherontas, οι οποίοι είχαν μία πολύ δύσκολη αποστολή που εκτελέσθηκε με απόλυτη επιτυχία και αναφέρομαι στο να ξεπεράσει το "Psychic Death: The Shattering Of Perceptions" το "Faustian Ethos" , πράγμα που το πέτυχαν οι Occult Black Metallers.

Ένας δίσκος που κρύβει μία εξαιρετική τελετουργία, που πειραματίζονται με τις λέξεις, την γλώσσα και γενικότερα έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο Ambient στοιχείο. Δίκαια λοιπόν βρίσκεται ψηλά!

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/07/acherontas-psychic-death-shattering-of.html

Βαθμολογία: 90%


3. Full House Brew Crew - Bare Knuckle

Φυσικά στην κορυφαία Τριάδα δεν θα μπορούσε να παραληφθεί το εξαίρετο κατά συρροή 3ο Album των Full House Brew Crew εν ονόματο "Bare Knuckle" που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου μέσω της ROAR (Rock Of Angels Records) και κάπως έτσι μετριούνται Τρείς κυκλοφορίες του συγκεκριμένου Label ως οι καλύτερες της χρονιάς.

Ο Βαγγέλης Καρζής και η παρέα του μετράνε μέχρι στιγμής σερί δύο συνεχόμενων πετυχημένων κυκλοφοριών , έλα όμως που το "Bare Knuckle" βρίσκεται αυτήν την στιγμή μέσα στα πιο αγαπητά Albums στο Ελληνικό κοινό , ιδίως το "Black Flag" που ακούγεται πολύ έντονα στα ιντερνετικά του σκληρού ήχου ραδιόφωνα. Ένας δίσκος που σε πιάνει από τον Γιακά και σου λέει "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΟΥΒΑ!" Αν γουστάρεις Όγκο και Kick Boxing τότε σου συνιστώ να το ακούσεις αυτό το Album αγαπητέ ακροατή!

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/11/full-house-brew-crew-bare-knuckle-album.html

Βαθμολογία: 90%


2. Passengers In Panic - Passengers In Panic

Ένα βήμα πριν το μεγάλο "Grand Finale" και στην 2η θέση βρίσκονται οι πάρα πολλά υποσχόμενοι Passengers In Panic , οι οποίοι συνδυάζουν τον σκληρό ήχο μαζί με Neo Folk μουσικές και βάζουν την παράδοση στους στίχους τους.

Το Leap Of Faith στο οποίο συμμετέχει και ο γνωστός και μη εξαιρετέος σε όλους μας Δημήτρης Φραγκιόγλου έχει ξεχωρίσει πιο πολύ απ'όλα , επίσης κάτι πολύ ενδιαφέρον είναι αυτό το εξαίρετο χέρι στην Κονσόλα , που κρούει στο όνομα Γιάννης Μανόπουλος ο οποίος επιμελήθηκε ηχογράφηση και Mixing του δίσκου. Δίσκος δύο σε ένα καθώς 2 διαφορετικοί κόσμοι ένωσαν τους φόβους τους και τους μετέτρεψαν σε επιτυχία και δημιουργία μέσω της Sleaszy Rider Records! Οπότε αν σας αρέσουν τα παράξενα/περίεργα ακούσματα της παραδοσιακής , τότε αυτό εδώ το Album είναι το κάτι που χρειάζεστε.

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/12/passengers-in-panic-passengers-in-panic.html

Βαθμολογία: 90% 

 

1. Unverkalt - L' Origine Du Monde

Και στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκονται οι εξαιρετοι Post Rockers από την Αθήνα , Unverkalt με ένα Debut έκπληξη , με ένα πολύ έξυπνο όνομα , με ένα εξαιρετικό Cover Art και με μία άριστη παραγωγή από πίσω.

Ένας δίσκος που δεν είναι απλά Album , είναι μία ταινία τόση εκφραστικότητα , τόσο σκοτεινό και ισορροπημένο ταυτόχρονα πράγμα δεν νομίζω να'χω ξαναδει με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια που είναι ελάχιστες. Αυτό λοιπόν είναι το καλύτερο Album της χρονιάς στην Εγχώρια σκηνή, το Debut των Αθηναίων Unverkalt, "L'Origine Du Monde" και ο δίσκος είναι διαθέσιμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και σε φυσική μορφή μπορείτε να το βρείτε και στο Vinylstore.gr.

Review: https://rockdavinciv.blogspot.com/2020/11/unverkalt-lorigine-du-monde-album-review.html

Βαθμολογία: 93%

Αυτά είναι λοιπόν τα 20 καλύτερα Albums της εγχώριας σκηνής , εν αναμονή για τα καλύτερα Album της χρονιάς γενικότερα! Χρόνια πολλά σε όλους , καλή χρονιά , να προσέχουμε και καλό κουράγιο να'χουμε! Αααα και καλά μυαλά!!!

 

Για το Rock Da Vinci,

Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια