Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Full House Brew Crew - Bare Knuckle (Album Review)

 

"Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάθος με την κατανόηση όπως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάθος με τη μουσική."

~  Albert Einstein ~

Δύο χρόνια πέρασαν μετά την πολλά υποσχόμενη δουλειά των Αθηναίων Groove/Southern Metallers Full House Brew Crew με τίτλο "Me Against You" , το οποίο συμπλήρωσε στρογγυλά τα 2 χρόνια ζωής του και κάπως έτσι έφτασε η ώρα για να κυκλοφορήσει ο διάδοχος του, ο οποίος ονομάζεται "Bare Knuckle" και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στις 27 Νοεμβρίου , πρόκειται για την 2η συνεχόμενη κυκλοφορία μέσω της ROAR (Rock Of Angels Records) που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Πλέον είναι γεγονός ο Βαγγέλης Καρζής και η παρέα του δεν άργησαν την επόμενη κυκλοφορία , η οποία αναμένεται να τραντάξει τα πάντα μέσα σε μία περίοδο δύσκολη αυτήν του Covid και μέσα στην καραντίνα ο καλύτερος φίλος ενός μουσικόφιλου είναι η ωραία μουσική για να ξεδώσει απ'όλη αυτήν την προσωρινά καθημερινή ρουτίνα. So τέρμα τα ηχεία, έχετε ξεκούραστο σβέρκο και Let's Kickass!!!

Cult Of Misery ξεκινάει μελωδικά, με ένα αρκετά βρώμικο ρίφ που στην συνέχεια γίνεται πιο ογκώδες και επιβλητικό μαζί με τα τύμπανα του Άλεξ να δίνουν τον δικό τους χαρακτήρα. Ο Βαγγέλης μπαίνει δυναμικά μέσα από ένα ηχόχρωμα πιο Five Finger Death Punch , καθώς φαίνεται να'χουν δώσει βαρύτητα μεγάλη στην γκρούβα, η οποία όπως ανέφερε είναι πιο "In Your Face" και όντως έτσι είναι. 
Οι εναλλαγές των φωνητικών, από πιο Heavy Rock σε πιο Clear Vocals μετράει έχοντας Κουπλέ και συγχρόνως ένα αξιέπαινο ρεφραίν στο οποίο η μελωδία από πίσω που μετατρέπεται σε πιο Black Label Society με το σόλο κιθάρας και την βρωμιά του ρυθμού να διατηρούν σε σταθερό επίπεδο την όλη δομή του ήχου χωρίς να ξεφεύγουν, είναι σαν να οδεύουν μαζί στην ίδια ευθεία, με αλητεία και σε φάση "Born To Be Wild".

Unforgiving Land νομίζω πως το παίξιμο στα τύμπανα και το μπάσο με την κιθάρα κάνουν μπαμ πως έχουν επηρεαστεί κάπως από την εισαγωγή "I Am Hell" των Machine Head , η οποία μετατρέπεται στο American Heavy Metal Style που κατέχει το μοτίβο τους, το οποίο είναι αφ'ενός Badass και αφ'ετέρου αποτελεί και ένα παραπάνω επίπεδο στο έντονο άκουσμα της Γκρούβας, καθώς φαίνεται να'χουν αφοσιωθεί στον εμπορικό ήχο του "Mafia" των Black Label Society. Το κομμάτι αυτό, νομίζω πως είναι ο τέλειος τρόπος για να κάνει κάποιος Πιτ με τον τοίχο!
 
Πάμε στο ομώτιτλο το οποίο προσωπικά με εντυπωσίασε, καθώς παρατηρώ τον τρόπο που μπαίνει, σαν να κάνουν επίθεση, κιθάρες, μπάσο, τύμπανα... Σου δίνει την αίσθηση σαν να μπαίνει συμμορία Southerns σε ένα Bar και να κάνει ντου στους μαγαζάτορες! Σαν να βρίσκεσαι σε ταινία , νομίζω πως αυτό ήταν και το κάτι που μου άφησε αυτό το κομμάτι. Έντονα φαίνεται το συναίσθημα της ατμόσφαιρας που επικρατεί στο 2:30 καθώς τραγουδάει σαν να αφηγείται και στην συνέχεια βγαίνει έκρηξη συναισθημάτων μέσα από την μελωδική κραυγή που βγάζει , καθώς και άλλη μία μετά το τελευταία ρεφραίν , καθώς αυτά σε κάνουν να αισθανθείς ότι βρίσκεσαι στην αντιληψη του ήχου τους. 
 
Servant Of Despair Σε αυτό το κομμάτι φαίνεται έντονα το Slipknot Riff από το κομμάτι "The Namelss" που σε συνδυασμό με την αισθητική των Alternative Metal ακουσμάτων που πάνε και έρχονται καταλαβαίνει κανείς δύο πράγματα. 
Πρώτον ένα πολύπλοκο άκουσμα αποτελούμενο απο πολλά είδη μουσικής , από πιο Southern , πιο Groove και πιο American Nu Metal ήχους , ιδίως στην κιθάρα και το δεύτερο πως από την αρχή μέχρι το τέλος δεν είναι κομμάτι που έχει μία ευθεία και αυτό ήταν , έχει άπειρα σκαμπανευάσματα και αυτό ομολογώ πως μου αρέσει και στο συγκεκριμένο κομμάτι , νομίζω πως αυτό το βρίσκω , ειδικά το παίξιμο κιθάρας στο 2:45 που θυμίζει δεόντος το "Overlord" των Lamb Of God, είναι κάτι που έδωσε ένα Tip παραπάνω.
 
Buried Hope Μπαίνει με μία ατμοσφαιρική εισαγωγή που θυμίζει κάπως Drowning Pool στο Love And War σε πιο Blues ύφος , στο οποίο ερμηνεύεται εξαιρετικά από τον Βαγγέλη , καθώς η συνέχεια μετατρέπεται σε πιο Southern , ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αυτό το κάτι που εμένα τουλάχιστον με γοητεύει πολύ έντονα και μου θυμίζει θα έλεγα ελαφρώς ήχους των Papa Roach και με ένα φινάλε αρκετά ατμοσφαιρικό στο οποίο φαίνεται να έχει παιχτεί αρκετές φορές στο Τζαμμάρισμα για να συγχρονιστούν πολύ σωστά τα πάντα.
 
Black Flag ΜΠΟΥΜ! Έσκασε από το πουθενά το Intro που με την μία θύμισε το Dragula του Rob Zombie. Το κομμάτι αυτό από την 1η στιγμή που κυκλοφόρησε, αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο καθώς στέλνει και ένα κοινωνικοπολιτικό μήνυμα , φαίνεται νομίζω και από τους στίχους που φέρνει στο μυαλό δίψα για επανάσταση, οργή για το σύστημα , αγανάκτηση για την κατάσταση της χώρας , καθώς και έναν έντονο δυναμισμό που είναι ιδιαίτερα ιδανικός για εκτόνωση σε κάποιο σάκο του Box! Τελειώνοντας το σχόλιο μου, θα μείνω στο σχόλιο στο Youtube "Κάποιος να στείλει το κομμάτι στον Hetfield" , πράγματι κάποιος να το στείλει γιατί σίγουρα θυμίζει και την ανανεωμένη αλλαγή των Metallica
 
Nail In You ξεκίνημα με ένα πιο Metallica Ριφ που μετατρέπεται σε επιβλητικό ρυθμό "St. Anger" και στην συνέχεια σε πιο Pantera ήχους αυτούς του "I'm Broken" & "5 Minutes Alone" , ενώ στην συνέχεια μπαίνει με μία παραμορφωμένη κιθάρα που θυμίζει κάπως το "Sultur" των Slipknot. Ξέρω φαίνεται φορτικό, κουραστικό που αναφέρω σίγουρα αλλά νομίζω πως οι ήχοι θα διαπιστώσετε και εσείς ότι εδώ είναι ξεκάθαροι που έχουν επηρεάσει αυτό το ηχόχρωμα και την κατάληξη αυτού εδώ του αποτελέσματος που ομολογώ πως είναι εντυπωσιακό, καθώς οι καθαρές φωνές έχουν και έναν πιο WWE χαρακτήρα αν μου επιτρέπεται, καθώς άμα ακούσει αυτό το κομμάτι , το μυαλό του κάθε ακροατή θα πάει κατευθείαν σε εικόνες Smackdown! Παρακαλώ να το ακούσουν οι μουσικοί επιμελητές και να ζητήσουν να γραφτεί κομμάτι για την υποφαινόμενη διοργάνωση.
 
Breaking New Ground  νομίζω πως η αρχή θυμίζει έντονα εδώ το Becoming αλλά σε δική τους παραλλαγή και όχι το πιο παραμορφωμένο ριφ του Dimebag , είναι απλά επιρροή που είναι αρκετά έντονη , καθώς αλλάζει και γίνεται πιο Walk. Νομίζω πως ο Badass χαρακτήρας υπάρχει και μάλιστα είναι αρκετά δυναμικός! Βρωμιά κιθάρας , επιθετικές διφωνίες, τσαμπουκαλευμένα φωνητικά και μπασογραμμή , όπως και κάσες παίρνουν φωτιά και όσο περνάει η ώρα γίνονται πιο επιβλητικά με ρυθμό. ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ!
 
Shuffled Deck Το πιο Alternative κομμάτι του δίσκου για μένα και πιο μελωδικό!!! Το συγκεκριμένο θα μπορούσε να'ταν Soundtrack ταινίας τύπου Sons Of Anarchy θεωρώ. Πιστεύω πως εάν το βιώσει αυτό ο White Buffalo , σίγουρα θα θέλει να το ερμηνεύσει η Γενικότερα σε κάποια ταινία τύπου Fast And The Furious ας πούμε η σε φάση μηχανόβιων κτλ. 
Πιστεύω θα'χε πολύ ενδιαφέρον γιατί σου δίνει αυτό το Feeling της Μελωδίας που πάει από το πιο μελωδικό στο πιο ελαφρώς γκαζάτο, το εμπορικό στυλ των φωνητικών , που το κάνει ξεχωριστό!
 
Draw From The Bottom και.... "THIS PSYCHOLOGICAL WAR FROM LUCK OF UNFAITHFUL APPEAR" η πραγματικότητα , η απόλυτη πραγματικότητα των πραγμάτων απέναντι στον ρατσισμό , σε οτιδήποτε είναι διαφορετικό που αποδοκιμάζεται και δεν ασπάζεται η ελευθερία λόγου! Επιβλητικά φωνητικά στην αρχή που μπαίνει δυναμικά, μία πυγμή αλήτικη σε πιο ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ! νομίζω πως ήταν από τις καλύτερες εκρήξεις τίτλων τέλους για έναν δίσκο. Άλεξ δώσε πόνο στα τύμπανα , Βαγγέλη Γκάζωνε και μη σταματάς, Γιώργο σολάρες και δώσε πόνο! Σπύρο κρατάς ρυθμό , κράτα γερά και συνόδευε τις κιθάρες διατηρώντας την έντονη γκρούβα του δίσκου!!!
 
Ακούσαμε έναν δίσκο που είναι ουσιαστικά ένα διαφορετικό κεφάλαιο σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά τους, πιο έντονο το ερέθισμα της γκρούβας , πιο ξεκάθαρες οι επιρροές όλων , πιο ώριμο , πιο δυναμικό και πιο In Your Face. Θα μου μείνει πάρα πολύ αυτό το Badass ύφος στα φωνητικά του Βαγγέλη , το οποίο μπορεί να'χει ξεπεράσει τα μουσικά δρώμενα του "Me Against You" , αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι διατηρούν τις ρίζες τους , όπου ξεκίνησαν από το "Bet It All" και πράγματι έτσι έγινε. 
 
Διατηρείται το Heavy Rock στοιχείο αλλά με τις ιδιαίτερες πινελιές που πρόσθεσαν στο συνθετικό κομμάτι, τις ογκώδεις κιθάρας και το γεμάτο μπάσο νομίζω πως δεν θα μπορούσε να λείπει τίποτα, θεωρώ ότι έδωσαν το 100% του χαρακτήρα τους και όντως είναι 100% Full House Brew Crew αυτό που ακούμε. Έχουν την μουσική τους ταυτότητα, με σωστά συμπληρωμένες τις επιρροές τους και όχι τόσο χύμα στο κύμα. Έχουν προσέξει τι θα τοποθετήσουν, πως και πότε.
 
Ένας δίσκος με πολλές εκρήξεις συναισθημάτων, πολλά μπαμ που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, με πολύ τάση για Headbanging και ένας ήχος που θα'ταν ιδανικό ακόμη και για "Jack Daniels Party"! Έχει το ύφος του Zakk Wylde, των Pantera , των Slipknot και φυσικά των Metallica από τα 00's , κάτι που φαίνεται άλλωστε και στα ριφς του Ιθύνων νου των κομματιών , Βαγγέλη Καρζή ο οποίος δεν το κρύβει πως οι επιρροές του είναι οι υποφαινόμενες που προανέφερα!
 
Το εξώφυλλο είναι ένα χέρι που φαίνεται να'χει δώσει ξύλο, έτσι και στα κομμάτια σου προκαλείται το συναίσθημα του Mosh Pit, Wall Of Death , Pit και "μην πέσεις πίτα να σε φάω , γιατί θα σε φάω εγώ!". Εξού και το χέρι αγαπημένοι μου ακροατές! Ένα τέλειο κόσμημα για να ακούσει κανείς που είναι του Kick Boxing και να εκτονωθεί στον Σάκο του Box, ο τέλειος τρόπος για να κοπανηθεί την περίοδο της Καραντίνας, ο τέλειος δίσκος για να νιώσεις πιο Αλητεία εάν είσαι λάτρης του νέας γενιάς American Heavy Metal ήχου! Παρεξηγήσιμο, καγκουρίστικο μπορεί να το χαρακτηρίσουν λόγω της βρωμιάς του ριφ, αλλά δεν είναι. Ότι αφορά αμάξια και μηχανές αγαπητοί μου κύριοι, δεν σημαίνει πάντα ότι είναι καγκουρίστικο, ίσα-ίσα μετράει οπότε ανοίξτε τα αυτιά σας και απολαύστε το! Το συνιστώ!!!
 
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το σύνολο που δραστηριοποιήθηκε στο να δημιουργηθεί αυτό το σύνολο. Μία Show μπάντα που αξίζει να δεί κανείς!!!
 
Ακούστε το "Bare Knuckle" , μία κυκλοφορία έκπληξη για τα δεδομένα του μουσικού πενταγράμμου, που κυκλοφορεί στις 27 Νοεμβρίου μέσω της ROAR , μετράει το λέω, το τονίζω και το πιστεύω σε όλους τους τόνους ότι αξίζει αυτός ο δίσκος και δεν το λέω για να γλείψω αλλά γιατί όντως είναι ένας δίσκος που θα εκπλήξει με την θεματολογία, το Southern ηχόχρωμα, την γκρούβα και το όλο σύνολο που τα σπάει!!! Αφήστε τα ταμπού και τα κόμπλεξ και στηρίξτε την μουσική μην βάζετε στασιμότητες στα πάντα!!!
 
Stay Safe!
 
Βαθμολογία: 90/100
 
Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο
 

Full House Brew Crew on Facebook: https://www.facebook.com/fullhousebre... 

Full House Brew Crew on Instagram: https://www.instagram.com/fullhousebc/ 

Full House Brew Crew on Spotify: https://open.spotify.com/artist/3KUdR... 

Full House Brew Crew on Bandcamp: https://fullhousebrewcrew.bandcamp.com

Pre-Order:

Digipack CD/Transparent Red Vinyl:  

http://bit.ly/fhbcbkroar 

 http://bit.ly/fhbcbkmm 

Digital:  

https://backl.ink/143030149  

https://bit.ly/bndcmpfhbcbk

Follow us on these channels: 

Facebook: https://www.facebook.com/RockofAngels... 

ROAR Website/shop: https://roar.gr/ 

Spotify: http://bit.ly/roar-spotify

Υ.Σ: Καλή αρχή στην νέα κατηγορία Golden Rules TV του Αντώνη Κουμιώτη με τίτλο "Golden Rules Reactions" , το οποίο έκανε πρεμιέρα/ποδαρικό με το υποφαινόμενο Single. Δείτε το:

 

 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤO GOLDEN RULES TV ► https://youtube.com/c/GoldenRulesTV 
Ακολουθήστε το Golden Rules TV στα social media 

Σχόλια