Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Acherontas - Psychic Death - The Shattering Of Perceptions (Album Review)


"Συμφωνούμε λοιπόν, ότι οι ζωντανοί απ’ αυτούς που έχουν πεθάνει προέρχονται, όπως κι αυτοί που έχουν πεθάνει από τους ζωντανούς."

~ Πλάτων ~

Μετά το Ήθος του Φάουστ που μετράει δύο χρόνια ζωής μετά την κυκλοφορία του, σειρά έχει το "Psychic Death - The Shattering Of Perceptions", που είναι ο κατά σειρά ο όγδοος δίσκος των Αθηναίων Ambient Black Metallers, Acherontas οι οποίοι μετράνε 13 χρόνια ζωής. 

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε 3 χώρες στην ΗΠΑ, στην Γερμανία και στην Ελλάδα. Mixing,Mastering & Producer επιμελήθηκε ο κιθαρίστας και στιχουργός των Lucifer's Child , Γιώργος Εμμανουήλ στο προσωπικό του Studio , το Pentagram Studio στην Αθήνα και κυκλοφόρησε στις 26 Ιουνίου μέσω της Agonia Records.


Όλα ξεκινάνε με ένα καμπανάκι που χτυπάει για να υποδεχτεί το ταξίδι που μας κάνει ο Priest προς τον κάτω κόσμο με πρώτο κομμάτι το Paradigms Of Nyx. πρόκειται για ένα κομμάτι που ξεκινάει πιο γκαζάτα καθώς μας φέρνει κάτι πιο Avant Garde και κάτι πιο άρρωστο μουσικά, με μία εξαίρετη παραγωγή από πίσω που θυμίζει το "Faustian Ethos" αλλά πιο εξελιγμένο στο οποίο μας εξηγούν τα νυχτόβια παραδείγματα με πιο Occult πινελιές.

Kiss The Blood, ασπάζοντας το αίμα μέσα από τον όρκο σιωπής που πράττεται κάτω από το Φεγγαρόφωτο καθώς από κει επικαλείται η νύχτα! Απαγγελία, αρχαία ελληνικά , αγγλικά και μία όμορφη τελετουργία στο συνθετικό κομμάτι. Πρόκειται για ένα κομμάτι που με κάνει να νοσταλγώ έντονα το μαύρο διαμάντι "De Mysteriis Dom Sathanas" των Mayhem , κάτι που το διαπιστώνω σε πολλά σημεία του κομματιού και αγάπησα πάρα πολύ το ηχητικό εφέ του κορακιού, ήταν μία πολύ έξυπνη αλλά και σκοτεινή πινελιά η οποία σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι σε ένα δάσος και δοξάζεις την βασιλεία του Ουρανού.

The Brazen Experimental ένα πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι που φέρνει στο μυαλό τον πειραματιστή που ψάχνει τρόπους για να μπορέσει να δημιουργήσει ατμόσφαιρες ιδιαίτερες!

Το ομώτιτλο κομμάτι, ίσως η ωραιότερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί η Αρχαιοελληνική αφήγηση του μέγα ιερέα , ο οποίος για άλλη μία φορά αποδεικνύει την αξία και την αγάπη του για την τέχνη!

Coiled Splendor ένα πιο μελωδικό , μελαγχολικό αλλά και πιο σκοτεινό ταξίδι που υπάρχουν σημεία που φέρνουν έντονα στην δική μου συνείδηση του Inquisition και γενικότερα οτιδήποτε πειραματικό έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

The Offering Of Hemlock πρόκειται για το Promo κομμάτι του δίσκου , που καθώς άκουσα περίμενα σαν τρελός για να δημοσιευθεί επίσημα. Το κομμάτι αυτό με κάνει να νοσταλγώ τους Watain στην εισαγωγή και πιο συγκεκριμένα το Waters Of Ain.

Sermons Of The Psyche κομμάτι που από τον τίτλο μου φέρνει έντονα την εικόνα ενός ελεγχόμενου μυαλού αλλά και κάτι πιο ρεαλιστικό. Το φινάλε νομίζω πως με έκανε να νοσταλγήσω τις ιδέες του O Father O Satan O Sun των Behemoth με διαφορετικό ύφος και δομή όμως.

Magick Of Mirrors κομμάτι τίτλων τέλους που απ'ότι φαίνεται πρόκειται για ένα κομμάτι βασισμένο στην μεγάλη Άρκτο που σε μαγεύει και μόνο από την μαγεία της Ελληνικής γλώσσας όπως και του πλούτου που κατέχει το στιχουργικό κομμάτι. Πρόκειται για έναν δίσκο που αποδείχθηκε περίτρανα έξοχος , για ακόμη μία φορά διατηρώντας το σερί της μπάντας σε υψηλό επίπεδο. 

Ατμόσφαιρα, αφηγήσεις, σκότος, αρχαίοι μονόλογοι που σου μένουν για τα καλά και σε κάνουν να θες να ξεχωρίσεις την μουσική ταυτότητα των Acherontas ως κάτι απόλυτα δικό τους, πράγμα που είναι πραγματικά πανέμορφο. Είναι τόσο γοητευτικό και όμορφο να δημιουργούνται σκοτεινές ιστορίες που αφενός αφηγείται ο ίδιος ο V. αφετέρου δείχνει την δική του σφραγίδα ως Acherontas μέσα από ένα πιο μελωδικό/Dark Metal ηχόχρωμα.

Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους, πρόκειται για ένα σκοτεινό ταξίδι που είναι ακόμα πιο ώριμο , πιο σοβαρό και ξεπέρασε έναν δύσκολο αντίπαλο το "Faustian Ethos", μία έξοχη δουλειά χωρίς πολλά-πολλά, τροφή για μόρφωση, σκέψη και στίχοι που όχι μόνο σε ταξιδεύουν αλλά και σε μορφώνουν κιόλας με φιλοσοφικό χαρακτήρα, μετρημένη δομή και με μεγάλη αφοσίωση στην τέχνη.

Τέλος δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο αυτό το Occult εξώφυλλο που η αφηρημένη του τέχνη, σε προκαλεί να θες να το ψάξεις αλλά και να παρατηρήσεις πολλά μέσα στο εξώφυλλο, πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο Trick όσον αφορά την εικόνα αλλά και την μουσική.


Βαθμολογία: 93/100


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια