Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Τα καλύτερα Albums του 2021 από τον Φαν Βαλ Νουέβο

Άλλο ένα έτος τελείωσε με ανάμεικτα συναισθήματα , με καλύτερες συνθήκες μεν αλλά δύσκολες.... Το 2021 ήταν ένα έτος περίεργο με θετικό μήνυμα ότι άνοιξε η εστίαση και ξανάρχισαν τα Live , οι συναυλίες άνοιξαν , γέμισαν οι χώροι συναυλιών έστω και για λίγο. Μπαίνει λοιπόν το 2022 με την ελπίδα όλο αυτό το μακελειό να τελειώσει και να διασκεδάσουμε όπως γνωρίζουμε πολύ καλά , με μπύρες , συναυλίες και άφθονο Headbanging στα Bar , έως τότε ας θυμηθούμε τα 20 καλύτερα Albums για το έτος που μας πέρασε , κυκλοφορίες που φέρανε και φέτος μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους δίνοντας όσο στον Metal χώρο όσο και στο Rock κυκλοφορίες για όλα τα γούστα!

20. North Of South - The Tides In Our Veins


Ένα ισπανικό Project όπου το Ιούνιο του 2021 , έκανε την μεγάλη έκπληξη δίνοντας την Δεύτερη κυκλοφορία του ο Ισπανός μουσικός Chechu Nos ονόματι "The Tides In Our Veins". Το συγκεκριμένο project έτυχε να γνωστοποιηθεί από την Διπλή συνεργασία με τον Σάκη Τόλη και τον Javier Caminero στα φωνητικά και συγκεκριμένα στο κομμάτι Just Fourteen Seconds.
Ένα ταξίδι αποτελούμενο από πολλά είδη μουσικής από πιο Jazz , Latin , Rock , Progressive και πιο πειραματικά ηχοχρώματα έως πιο Extreme Metal ήχους!!! 
Μεγάλο σημείο αναφοράς στην υπόληψη μου , είναι το εναρκτήριο κομμάτι "A Pitch Of Stardust" , που όπως υποστηρίζει είναι μία επιρροή ανάμεσα σε Mike Oldfield , Iron Maiden , Opeth και Bohemian Rhapsody. Σε γενικές γραμμές είναι ένας δίσκος που αποτελεί ποικιλία καλλιτεχνών απ' όλο το φάσμα της Ροκ Και Metal σκηνής όπως ο Tom Englund (Evergrey), η Rebecca Stanley και άλλοι πολλοί που συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί αυτό το ενδιαφέρον Project! Ένας δίσκος ο οποίος δυστυχώς δεν πήρε την αναγνώριση που του αξίζει , αλλά παρ' όλα αυτά αξίζει να ακουστεί , μία κυκλοφορία θαρρώ για όλα τα γούστα , δίνοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα μέσα από πολλές μουσικές μαζεμένες σε έναν δίσκο. Ένα Album που θα κάνει τον κάθε Progressive Metal οπαδό να θέλει να το ξαναβάλει στο Repeat το εν λόγω πόνημα!

Βαθμολογία: 80%

19. Exodus - Persona Non Grata 

Οι Θρυλικοί Exodus , ύστερα από 7 χρόνια επέστρεψαν και έδωσαν τον διάδοχο του εμβληματικού "Blood In , Blood Out" , μετά την περιπέτεια που έζησε ο Drummer και συνιδρυτής των Αμερικανών Βετεράνων, Tom Hunting (Διάγνωση με Καρκίνωμα Πλακωδών Κυττάρων στο Στομάχι) , ο Steve "Zetro" Souza και η παρέα του έγραψαν το κατά σειρά 12ο δίσκο τους με τίτλο "Persona Non Grata" , ο οποίος σύμφωνα με αναφορές όσο του Αμερικανού Frontman όσο και του Mastermind , Gary Holt , ο δίσκος είναι βασισμένος όσο στο Lockdown , στην παραπληροφόρηση των Social Media και την βίαιη συμπεριφορά της εξουσίας απέναντι στους αθώους πολίτες και κατά κύριο λόγο στην αστυνομική βία!
Οργή , θυμός , Λύσσα και η γκρούβα συνδυάζονται έξοχα μαζί με τον Old School χαρακτήρα που ταιριάζει , κάνοντας τον κάθε Thrash Metal οπαδό να θέλει να κάνει Wall Of Death με τον τοίχο και ίσως προθέρμανση προτού ξαναρχίσουν τα Live! 
Εκτιμάται πως επικρατεί το κλασικό Groove στοιχείο που έχει "κολλήσει" κατά την διάρκεια της θητείας του περίφημου Rob Dukes , το οποίο πλέον χρησιμοποιείται πολύ συχνά στον American Thrash Metal χώρο τα τελευταία χρόνια!
Ένας δίσκος που αν ακούσει κανείς προσεκτικά και δώσει βάση στους στίχους , θα καταλάβει πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Albums της καριέρας τους και κρατάνε γερά εδώ και 42 χρόνια! Πιο δεμένοι από ποτέ λοιπόν , δίνουν μία κυκλοφορία γεμάτη από δυναμισμό , Thrash , γκάζι , λύσσα φωνητικών και στίχους με πολύ νόημα και ρεαλισμό. Στο δίσκο ξεχωρίζουν τα "Slipping Into Madness" , "Until Morales Improves" , "Clickbalt" , "Cosa Del Pantano/Lunatic-Liar-Lord" , "The Fires Of Division" , αυτό όμως δεν παραμελεί ότι είναι ένας δίσκος μίας ώρας που σε κρατάει σε εγρήγορση και όσο περνάει η ώρα ανεβάζει την αδρεναλίνη , οπότε θες να κάνεις άφθονο Headbanging , νομίζω πως αυτός ο δίσκος είναι ότι πρέπει!

Βαθμολογία: 85%

18. Harakiri For The Sky - Maere

Το Black Metal δίδυμο από την Βιέννη και το Salzburg της Αυστρίας , γιόρτασε το 2021 τα 10 χρόνια ζωής τους με την νέα τους κυκλοφορία με τίτλο "Maere". Στον κατά σειρά 5ο δίσκο τους συμμετείχε ως Drummer , o περίφημος Krimh (SepticFlesh , Act Of Denial) , ενώ στο "Sing For The Damage We've Done" συμμετείχε στην φωνή ο Neige (Alcest). 
Ένα Album με πολύ έντονο το Post στοιχείο που συνδυάζεται εξαιρετικά με το Black Metal , δίνοντας ένα ιδανικό συνοδευτικό όσον αφορά τις νυχτερινές η βροχερές μέρες και δε άλλο ιδιαίτερα στο Ελληνικό κοινό που ανταποκρίνεται πολύ θετικά είτε στις κυκλοφορίες των Black Metallers από την Αυστρία είτε στις Live εμφανίσεις τους. Μεγάλη έκπληξη του δίσκου , είναι πως έχουν ως φινάλε την διασκευή τους στο εμβληματικό "A Song To Say Goodbye" των Placebo.
Μαυρίλα , σκοτάδι και το ιδανικό κάλεσμα για τον δαίμονα των ονείρων θεωρείται αυτό το Album καθώς είναι εμπνευσμένο από το "Alter Ego" της Mora.

Βαθμολογία: 85%

17. Paradox - Heresy II (End Of A Legend)


Η θρυλική Τετράδα του Thrash , επιστρέφει πιο αποφασισμένη και ενωμένη από ποτέ , ο λόγος για τους Paradox οι οποίοι έδωσαν στην δημοσιότητα το νέο τους πόνημα που διαδέχεται το εμβληματικό "Pangea" και ονομάζεται "Heresy II (End Of A Legend)". Heavy Metal στα ύψη , Ογκώδεις κιθάρες και το Γερμανικό Thrash σε μεγάλη ρέντα, καθώς δίνει άλλο ένα πόνημα πολλά υποσχόμενο με αποτέλεσμα ο Charly Steinhauer και η παρέα του εντός των 23 χρόνων που μετράνε ύστερα από την επανένωση τους , να στέλνουν το μήνυμα , ότι ήρθαν για να μείνουν και να γράψουν άλλη μία μουσική ιστορία!

Βαθμολογία: 85%


16. Running Wild - Blood On Blood

"Heave Ho , Thieves And Beggars Never Shall We Die" έλεγε το δίστιχο στο τραγούδι των Πειρατών και προφανώς αναφερόμαστε στους Βετεράνους Πειρατές του Γερμανικού Heavy Metal , Running Wild , οι οποίοι επέστρεψαν ύστερα από Πέντε χρόνια κυκλοφορίας του "Rapid Foray" με νέο δίσκο δίνοντας πλέον άλλη μία ιστορία πειρατών με βασικό θέμα , τους περίφημους Μουσκετοφόρους. Πόλεμος και Heavy Metal κήρυξαν με το νέο τους πόνημα, o Rolf Kasparek και το πλήρωμα του , καθώς παρατηρούμε πιο Μελωδικό ύφος και νομίζω ότι είναι αυτό το κάτι που ταιριάζει με την θεματολογία που αντιστοιχεί στους πειρατές! Οπότε καλοί μου Μεταλοπειρατές , πιάστε μία σημαία του St. Paul η του Jolly Roger , ένα ρούμι και τραγουδήστε Yo-Ho απολαμβάνοντας το νέο Album των Running Wild , "Blood On Blood"! Για άλλη μία φορά αυτό που κάνουν οι Γερμανοί Βετεράνοι , ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά και κλασικά!

Βαθμολογία: 85%

15. The Rumjacks - Hestia 

Στην θέση 15 βρίσκουμε τους Ελληνολάτρηδες Rumjacks , με το νέο τους Album "Hestia" , ένας δίσκος που απέδειξε περίτρανα ότι ο ήχος τους καλά κρατεί. Κέλτικα , Punk και χορός με το St. Paul να ανεμίζει στην επιφάνεια και να φωνάζουν όλοι "YOU'RE THE LIGHT IN MY SHADOW , YOU'RE MY WAYWARD STAR" δίχως να μας δημιουργήσει τοξικότητα οποιοδήποτε Lockdown η Αρρώστια! Ένας για όλους και όλοι για έναν!!! Ο κατάλληλος δίσκος που μπορεί από τις μαύρες μας , να μας ανεβάσει στα ύψη και να τραγουδάμε σαν θεόμουργλοι , ακούγοντας το εμβληματικό "Hestia"!


Βαθμολογία: 85%

14. Rivers Of Nihil - The Work

Αν χρειάζονταν να σκεφτούμε μία μπάντα της Metal Blade Records που έχει προοπτικές να Ταυτιστεί με τον πειραματισμό των Opeth και των Meshuggah , αυτοί είναι ξεκάθαρα οι Rivers Of Nihil , ένα συγκρότημα που υπόσχεται πολλά και κινείται στα δρώμενα του Djent και του Progressive Metal , παρουσιάζοντας το νέο τους πόνημα με τίτλο "The Work". Συνοδεύεται από μία εικαστική πανδαισία αρκετά εμπνευσμένη από γαλαξιακά φαινόμενα , τα οποία συνδυάζονται πολύ έξυπνα όσο με το ψυχρό κλίμα , όσο και με τα διαστημικά φαινόμενα!!! Μουσικά διαπιστώνουμε έναν πειραματισμό έξοχο με άρπα , Massive Drums , επιβλητικά σόλο κιθάρας , πολλές τεχνικές , έξυπνα φωνητικά και έξοχες εναλλαγές ήχων από το πιο Extreme στο πιο Soft ηχόχρωμα! Ένα Album που αξίζει να ακουστεί καθώς δείχνει έναν πιο ώριμο χαρακτήρα και φαίνεται σαν να γνωστοποιείται σιγά-σιγά το εν λόγω συγκρότημα!

Βαθμολογία: 85%

13. Amenra - De Doorn

Στην θέση 13 κινούμαστε προς το Βέλγιο και συγκεκριμένα στους επίσης αγαπημένους Amenra δίνοντας στον κόσμο άλλο ένα πετυχημένο Album καθώς ύστερα από το εμβληματικό "Mass VI" μέσω της Relapse Records , σειρά έχει το "De Doorn" όπου παρατηρούμε ότι άλλαξε ο τίτλος και από "Mass" , ονομάστηκε αλλιώς! Άλλο ένα σκοτεινό πόνημα , δίνεται στην δημοσιότητα και δείχνουν πως δεν είναι τυχαίο ότι είναι Sold Out σχεδόν όλες τους οι μορφές κυκλοφοριών (Βινύλιο και CD)! Ατμοσφαιρικό , Λασπωμένο , Χαοτικό , ογκώδες και αφηγηματικό πόνημα αποτελούμενο από πέντε ερμηνείες ανατριχιαστικότατες που θα σας κόψουν την ανάσα , ένα συγκρότημα - σχολή για τον σκοτεινό ήχο αλλά και τον πιο πειραματικό που συνδυάζεται με τον θόρυβο , την ατμόσφαιρα και την μελωδία! Ένα συγκρότημα που θα απασχολήσει πολλές μπάντες στον κλάδο όσο του Noise Metal , όσο και στον πιο Doom/Sludge Metal ήχο!

Βαθμολογία: 85%

12. Rob Zombie - The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy


Ο πολυτάλαντος μουσικός και σκηνοθέτης Rob Zombie , πέραν από την επόμενη Horror ιστορία που δίνει στον κινηματογράφο , ταυτόχρονα δίνει άλλη μία μουσική Horror ιστορία στον χώρο της μουσική ονόματι "The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy" μέσω της Nuclear Blast. Τα ηχητικά εφέ , οι ερμηνείες του και συνάμα οι ογκώδεις κιθάρες σε συνδυασμό με το πιο "Εμπορικό" ύφος , δίνουν την αίσθηση όσο του Halloween όσο και του πιο Creepy χαρακτήρα που είναι το ιδανικό άκουσμα για ένα Halloween Party! 

Βαθμολογία: 85%




11. Mastodon - Hushed And Grim

Οι Mastodon ύστερα από πολλά χρόνια δισκογραφικής απουσίας , επιστρέφουν καθώς κατά την διάρκεια του εγκλεισμού και του Lockdown έγραψαν το νέο τους Album με τίτλο "Hushed And Grim" , ένας δίσκος αρκετά εμπνευσμένος από βιβλία φαντασίας και από μεταφυσικά φαινόμενα. 75 λεπτά ενός πιο Progressive/Groove Metal ταξιδιού που έχει πολλά στοιχεία μαζεμένα σε ένα Album , πράγμα σπάνιο και φυσικά αποδεικνύει ότι η "Σατυρική" τετράδα συνεχίζει δυναμικά να συνδυάζει το χιούμορ με πολλές ανησυχίες στην θεματολογία τους και όλο αυτό να συνδυάζεται με τον πιο Metal/Rock ήχο! Δίκαια βρίσκεται μέσα στα καλύτερα Albums της χρονιάς καθώς δεν είναι τυχαίο ότι έχουν καταφέρει να κατακτήσουν μεγάλο αριθμό οπαδών , οι κόποι πολλαπλών ακουσμάτων και πειραματισμών απέδωσαν καρπούς!

Βαθμολογία: 90%

10. Non Serviam - La Coeur Bat

Πλέον φτάνουμε στην τελική δεκάδα και στην 10η θέση συναντάμε κάτι από την Γαλλία και συγκεκριμένα κάτι αρκετά σκοτεινό , μυστήριο και κινηματογραφικό. Ο λόγος για το Project που μας έρχεται από την πόλη/Πρωτεύουσα του Έρωτα , το Παρίσι και ονομάζονται Non Serviam. Το κινηματογραφικό Project συνδυάζει Στοιχεία Sludge με πιο Horror και ονομάζεται "La Coeur Bat" έχοντας ως συνοδοιπόρο την 666Code από την Ιταλία. Ένας δίσκος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Soundtrack σε Horror ταινία του 70 , καθώς το τελετουργικό στοιχείο που αποτελεί η σύνθεση των κομματιών , είναι αυτό που ξεχωρίζει και κάνει το εν λόγω Project , τόσο ξεχωριστό και αρκετά ιδιαίτερο! Εάν λοιπόν είσαι λάτρης του παράξενου ήχου και των ταινιών... Τότε αυτός ο δίσκος είναι ο ιδανικός για να ταυτίσεις όλο το Feeling με κάποια παλιά ταινία! Μία ιδιαίτερη κυκλοφορία που θα απασχολήσει πολλούς!

Βαθμολογία: 90%

9. Blood Red Throne - Imperial Congregation

Πάμε προς κάτι πιο σκοτεινό και ταυτόχρονα βαρβάτο , ο λόγος για το νέο δίσκο των περίφημων Blood Red Throne , οι οποίοι δώσανε στην δημοσιότητα κάτι αρκετά βάρβαρο , σκοτεινό και ακραίο με αποτέλεσμα να πηγαίνει κάτι στο πιο Βλάσφημο και συνάμα ατμοσφαιρικό. Ένας δίσκος που αξιολογεί υπέρ του δέοντος την ανοδική πορεία των Νορβηγών Death Metallers που για άλλη μία φορά στο μουσικό κομμάτι , ξέρουν να παίζουν μπάλα και μάλιστα πολύ καλή στα Death Metal δρώμενα! Ένα Album που θα σας προκαλέσει να κάνετε άπειρο Headbanging και να σε κάνει να αισθανθεί την οργή του βορρά , ονόματι "Imperial Congregation"!

Βαθμολογία: 90%


8. Cradle Of Filth - Existence Is Fitile

Ο Gothic κοντός και η παρέα του επιστρέφουν με ένα πολύ ιδιαίτερο πόνημα γεμάτο από σκοτάδι , ατμόσφαιρα , μελαγχολία και όλα αυτά εντός του εγκλεισμού. Ο Dani Filth αποφασισμένος να τελειώσει το νέο Album των Cradle Of Filth το Lockdown ήταν κάτι που του ήρθε λουκούμι . καθώς είχε ευκαιρία να γράψει κάτι το πολύ δυνατό! Πιο Heavy Metal και ταυτόχρονα πιο επιθετικό και Dark εμπνευσμένο πολύ από τις παλιές ρίζες όσο αυτές του "Midian" του "Cruelty And The Beast" και του "Dusk And Her Embrace" καθώς όλα αυτά κατάφερε να τα συνδυάσει με μία νέα μουσική ταυτότητα! Όλο αυτό δημιούργησε το νέο πόνημα "Existence Is Fitile" , πλούτος ήχων και φουλ έμπνευση ήταν τα συστατικά που δημιούργησαν ένα αρκετά αξιέπαινο πόνημα και δίκαια σκαρφάλωσε στην 8η θέση του Top 20 του 2021.

Βαθμολογία: 90%

7. Jinjer - Wallflowers

Σκέφτεστε μεγάλη γκάμα ακουσμάτων από πολλά είδη σε συνδυασμό με το Djent και το Progressive , τι άλλο να μας έρθει στο μυαλό? Φυσικά είναι οι Jinjer οι οποίοι σκαρφαλώνουν για άλλη μία φορά στο Top 20 των καλύτερων Album της χρονιάς. 
Οι Ουκρανοί Extreme/Modern Metallers , δώσανε ένα αρκετά Progressive και σκοτεινό Album ονόματι "Wallflowers" , ο οποίος έχει δημιουργηθεί από τον Μάρτη του 2020 , απλώς λόγω του Lockdown και της Πανδημίας καθυστέρησε κατά πολύ , παρόλα αυτά με υπομονή και επιμονή κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα πολύ ιδιαίτερο Album , διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα και όμοιο με το "Macro" , δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στα καθαρά φωνητικά αλλά και στις εναλλαγές ηχοχρωμάτων , αυτό ήταν κάτι που τους ξεχώρισε και κατάφερε περίτρανα να κερδίσει για άλλη μία φορά τον κόσμο ξεχωρίζοντας τα "Vortex" , "Medicane" και "WallFlower" που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον αριθμό του 1.000.000 Views!

Βαθμολογία: 90%

6. Cannibal Corpse - Violence Unimagined

Οι Κανίβαλοι του Death Metal επιστρέφουν με ανανεωμένο Line Up και πλέον χωρίς τον Pat O' Brien στο στρατόπεδο των Cannibal Corpse , έχουν ως διάδοχο στην κιθάρα, τον Erik Rutan των Hate Eternal. Όπως όλα δείχνουν η άφιξη του στο συγκρότημα , αποδίδει καρπούς καθώς είναι και αυτός που επιμελήθηκε την παραγωγή του νέου δίσκου γράφοντας ολοκληρωτικά 3 κομμάτια από κει. Ο δίσκος ονομάζεται "Violence Unimagined" και δείχνει η μπάντα να έχει ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω στο θέμα του επαγγελματισμού , με αποτέλεσμα να δείχνουν ότι παρότι μετράνε 34 χρόνια ζωής , ακόμη μπορούν να δώσουν πάρα πολλά καθώς ξεχωρίζει ιδιαίτερα η βαρβάτη χροιά του George "Corpsegrinder" Fisher και το χαρακτηριστικό μπάσο που παίζει ο Alex Webster! Άλλη μία ιστορία τρόμου και Bluster είναι γεγονός και αποδίδει σε μεγάλο βαθμό!

Βαθμολογία: 90%

5. Seth - La Monsure Du Christ

Όσο περνάει ο καιρός , βλέπουμε ότι η Γαλλική Extreme Metal σκηνή , αποδίδει και μάλιστα θριαμβευτικά καθώς καταφέρνει να βγάλει αρκετά ονόματα πολύ πετυχημένα , ένα απ' αυτά είναι και οι Seth , οι οποίοι έδωσαν μία κυκλοφορία αρκετά περίεργη , σκοτεινή και πολύ θα έλεγε κανείς σημαδιακή σύμφωνα με τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων και συγκεκριμένα στο συμβάν της Πυρκαγιάς της Παναγιάς του Παρισίου! 
Μέσω της Season Of Mist κυκλοφόρησε ο κατά σειρά 6ος δίσκος τους με τίτλο "La Monsure Du Christ". Καλτίλα , σκοτεινά μοτίβο , συμφωνικά στοιχεία και ιδιαιτερότητες όσο στις ταχύτητες , όσο και στα ριφς εμπνευσμένα από την Σκανδιναβία, είναι όλα αυτά που καταφέρνουν να θριαμβεύσουν φτάνοντας στην Κορυφαία πεντάδα των καλύτερων δίσκων για το 2021.

Βαθμολογία: 90%

4. Gojira - Fortitude

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη , οι Gojira φτάνουν μέσα στα καλύτερα Album της χρονιάς και στην κορυφή των Billboard 200 με τις περισσότερες πωλήσεις του νέου τους δίσκου. 1.000.000 προβολές εντός τριών ημερών εξέλαβε το εξαίρετο "Amazonia" , το οποίο γράφτηκε και για φιλανθρωπικό σκοπό! Ένα κοινωνικοπολιτικό Album , γεμάτο οργή , θυμό , απόγνωση αλλά άφθονη δημιουργία , αυτό είναι φυσικά το εξαίρετο "Fortitude" , ένας δίσκος βασισμένος στην πραγματικότητα , στον ρεαλισμό , στην μάχη κατά του ρατσισμού και του διαχωρισμού , στο μίσος μεταξύ των εθνών και φυσικά στην όλη κατάσταση που βιώνουμε κυρίως με την επιβολή της νέας τάξης των πραγμάτων! 
Ένα Album που άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί , η μετενσάρκωση των Pink Floyd όσον αφορά τον ακραίο ήχο! Μία τετράδα αποτελούμενη από μορφωμένους μουσικούς , με μουσική παιδεία και πάνω απ' όλα με ψυχή! 
Ένας δίσκος γεμάτος ωριμότητα και επάξια καταφέρνουν να φτάσουν στα πέντε καλύτερα Album! Για τους Γάλλους Prog/Groove Metallers , το 2021 ήταν ίσως η πιο χρυσή εποχή από άποψη επιτυχίας και θριάμβου όσον αφορά την καριέρα τους και μακάρι να γυρίσουν ξανά στην χώρα μας!

Βαθμολογία: 95%


3. Iotunn - Access All Worlds

Μία μπάντα έκπληξη , έκανε ποδαρικό με το Debut της που κατάφερε να κλέψει την παράσταση κυριολεκτικά στο 90' , δίνοντας στις "Καθυστερήσεις" και συγκεκριμένα στα τέλη Φθινοπώρου ένα καταπληκτικό Album , ο λόγος για τους Δανούς Iotunn με τον δίσκο "Access All Worlds". Ταξιδιάρικο , διαμαντένιο , τεχνικό , απερίγραπτο! Αρμονία , σταθερότητα , μελωδία , ταξίδι , σόλο κιθάρας , ατμόσφαιρα Extreme Metal και αέρας μία πολλά υποσχόμενης μπάντας που προετοιμάζει το επόμενο μουσικό της χτύπημα! Αναμένουμε για τον διάδοχο εντός του επόμενου χρόνου! Μία μπάντα που ήρθε για να μείνει , όπως ο Godzilla Εγκαταστάθηκε αιώνια στην Νέα Υόρκη για να κάνει απογόνους! Έτσι και οι Iotunn , ήρθαν για να μείνουν και να γράψουν με χρυσά γράμματα την δική τους μουσική ιστορία στον ακραίο ήχο και αυτοί είναι η έκπληξη της χρονιάς και μόνο η αρχή της καριέρας τους!

Βαθμολογία: 95%

2. Paladine - Entering The Abyss

Και από την Σκανδιναβία , πάμε στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας , την Αθήνα όπου μία ανάσα πριν την κορυφή , συναντάμε μία πολύ δυνατή κυκλοφορία , ο λόγος για τους Paladine , οι οποίοι κυκλοφόρησαν τον κατά σειρά 2ο δίσκο τους με τίτλο "Entering The Abyss" μέσω της No Remorse Records. Ένας δίσκος/Παραμύθι θα τον χαρακτήριζε κανείς , καθώς είναι η μπάντα που άνετα θα μπορούσε κανείς να την ταυτίσει με την ιδεολογία συγκροτημάτων όπως είναι Rhapsody Of Fire , Manowar , Bathory, Dragonland και Blind Guardian κυρίως. 
Ένα πόνημα εξαιρετικό με ατμόσφαιρα παραμυθένια και φυσικά με μία θεματολογία , βασισμένη στα μεγάλα έπη των Margaret Weis και Tracy Hickman που έγιναν Best Sellers. 
Πρόκειται για ένα Album που αποτελεί μεγάλη ποικιλία ακουσμάτων , από Dire Straits μέχρι και οτιδήποτε άλλο είναι ακραίο σε πιο Thrash η Power Metal ήχους όπως Slayer , Pantera , Blind Guardian και φυσικά τους Iced Earth! Δίκαια η πιο κορυφαία κυκλοφορία όσον αφορά την εγχώρια σκηνή για το έτος 2021.

Βαθμολογία: 95%

1. Iron Maiden - Senjutsu

Στην κορυφή των καλύτερων Album για το 2021 , δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλοι από τους Iron Maiden με το εμβληματικό "Senjutsu". 
O Eddie έπιασε Κατάνα και με την ευλογία του Hattori Hanzo κατέκτησε με παραδοσιακό τρόπο τον θρόνο του Shaolin! Έτσι και οι Βετεράνοι Maiden κατάφεραν ύστερα από την περιπέτεια που βίωσε ο Bruce Dickinson με την νόσο του Covid , να γράψουν έναν δίσκο με ψυχή , πείσμα , αποφασιστικότητα και πάθος! 
Ένας δίσκος που ήταν ήδη γραμμένος όσο από τον Steve Harris όσο και από τον ίδιο τον Περίφημο Πιλότο που ξεκίνησε να υλοποιείται την περίοδο του εγκλεισμού και της Πανδημίας με παραγωγό βεβαίως τον Kevin Shirley! Ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς και ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια ύστερα από την επανένωση τους , έχοντας μία εξάδα φωτιά! Up The Irons!!!

Βαθμολογία: 95%


Ευτυχισμένο να είναι το 2022 , με λιγότερους θανάτους και περισσότερη προσοχή σε όλα!!! Άλλο ένα έτος από άποψη μουσικής ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία , μπορεί να μην βιώσαμε πολλές συναυλίες , μπορεί να μην τις ζήσαμε όπως αρμόζει να τις ζήσουμε αλλά δεν έλλειψαν πολλές ωραίες και ανταγωνιστικές μεταξύ τους κυκλοφορίες με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί και φέτος το Top 20 των καλύτερων δίσκων της χρονιάς που μας πέρασε! Να ακούτε και να στηρίζετε την μουσική!

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια