Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

The Rumjacks - Hestia (Album Review)

 


"Sometimes The Hardest Power To Master Is The Power Of Yielding"

~ Rick Riordan ~

Hestia η αλλιώς Εστία είναι η θεά της Οικιακής ζωής και της οικογένειας! Κοινώς μέσα σε όλο αυτό εμείς πρέπει να αγαπάμε την κάθε μας στιγμή ενωμένοι με μία μπύρα στο χέρι και να γιορτάζουμε τον Άγιο Πατρίκιο όπως αρμόζει στο Celtic Punk! Αυτό είναι κάτι που μας εξηγούν οι αγαπημένοι στο Ελληνικό κοινό , The Rumjacks με το νέο τους Album , ονόματι "Hestia" και είναι ο κατά συρροή 5ος δίσκος τους και με αυτό μας είναι έτοιμοι να μας βάλουν σε έναν κόσμο όπου ξεφεύγει από την πραγματικότητα και την Μαυρίλα της Πανδημίας με αποτέλεσμα να σε κάνει να πιάσεις μπύρα Guiness και να αρχίσεις το γλέντι.

Τι μπορεί να πει κανείς για το μεγαθήριο Κέλτικης Punk σκηνής ονόματι , Rumjacks. Το υπεραγαπημένο συγκρότημα προς το Ελληνικό κοινό και το αντίστροφο δημιούργησε έναν δίσκο αρκετά αφιερωμένο στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Επίδαυρο των Παραδόσεων αλλά και στην ιστορία της , εξού και ο τίτλος "Hestia". Ένα πολύ απλό εξώφυλλο , χωρίς πολλά πολλά που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πιο πολύ έχεις να κάνεις με ένα σύμβολο παρά με ένα εξώφυλλο , ωραία πράγματα και με χρώματα που ταιριάζουν το ένα μαζί με το άλλο!

Παλιά τους τέχνη κόσκινο το να ξεσηκώνουν το κοινό τους σε παγκόσμιο επίπεδο , οι Ωκεανοί Punkers που με το Banjo τους και τους γρήγορους Punk ρυθμούς δίνουν ώθηση στο να πιάσει ο κόσμος μπύρες και να τσουγκρίσει με τον άλλον πίνοντας χωρίς να υπάρχει αύριο, ειδικά τώρα με το Καλοκαιρινό κλίμα , επιβάλλεται να κάνεις κάτι τέτοιο!

"Golden Death" & "Naysayers" σε βάζουν σε ξέφρενο ρυθμό εξ' αρχής , το περίφημο και αγαπημένο από πολύ κόσμο "Light In My Shadow" μέσα από τον ήχο της Γκάϊντας να δίνει ρυθμό στο κομμάτι , μαζί με τις πολυφωνίες στο ρεφραίν και τον εξαίρετο ρυθμό του μπάσου είναι η ιδανική συνταγή για ένα περίφημο Masterpiece δίνοντας ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στην ανθρωπότητα!

Wonderust & Athens To The North δίνουν έναν ξεχωριστό ρυθμό διατηρώντας το κλασικό Punk Μοτίβο σε ένα πολύ όμορφο επίπεδο με το "Motion" να δίνει ένα χαλαρό ύφος με την ακουστική κιθάρα να κυριαρχεί στο ύφος , δίνοντας έναν πιο Rock N Roll χαρακτήρα.

Στην πορεία ακολουθεί το "Goodnight Make Mends" που δίνει μεγαλύτερο ρυθμό και τάση για χορό σε όλο του το μεγαλείο όπως το ίδιο συμβαίνει και στο "Bullhead" επικρατεί η απόλυτη αποθέωση με την Αδρεναλίνη να πιάνει κόκκινο κατά την διάρκεια της ακρόασης ενώ το ομότιτλο κομμάτι φαίνεται να γίνεται ένα ελαφρύ διάλειμμα από τις ταχύτητες που φαίνεται να γίνεται εντονότερο ξανά στην πορεία του "Hestia" με έναν διαφορετικό τρόπο , πιο παραδοσιακό.

Στο επιβλητικό "Through These From Sights" επικρατεί μία χαλαρή εισαγωγή , ενώ όσο περνάει η ώρα τα επιβλητικά κρουστά δίνουν εντονότερους ρυθμούς και μετατρέπεται στην συνέχεια σε κάτι πιο δυναμικό που σε κάνει να σκέφτεσαι συναυλιακές στιγμές και να νοσταλγείς τα άπειρα Mosh Pit που γίνονταν στις συναυλίες πριν τον περιορισμό κίνησης στις συναυλίες! Θα ξαναζήσουμε τα Live και θα νιώσουμε όλοι ένα , ενώ το "Sainted Millions" επικρατεί το ένας για όλους και όλοι για έναν πιασμένοι αγκαζέ να τραγουδάνε σαν τους πειρατές με το περιβόητο "Yo - Ho" και συνεχίζει με πολύ γλέντι και ξεφάντωμα έχοντας την έπαρση της σημαίας του St. Paul ψηλά και με διάθεση στα ύψη!

Πέφτουν οι τόνοι του ηχοχρώματος τρία κομμάτια πριν το τέλος στα "Tell Me What Happened" και στο "Rhythm Of Her Name" στα οποία δίνεται η αίσθηση της φύσης και του ταξιδιού , ενώ τίτλοι τέλους δίνονται με το πολύ πολύ έντονο "Lizzie Borden" , με το οποίο γίνεται πανηγύρι στην κυριολεξία με τύμπανα , μπάντζο , κιθάρες και ερμηνεία να πηγαίνουν μαζί και να δίνουν το απόλυτο γλέντι φορώντας Τραγιάσκες και χορεύοντας σε ξέφρενους ρυθμούς!!! Το τέλειο φινάλε για έναν δίσκο του είδους αυτού!

Ένας δίσκος αρκετά Classic Irish Punk , ένα πολύ ενδιαφέρον πόνημα που σε ξεσηκώνει για άλλη μία φορά , δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τους Αυστραλούς Πάνκηδες! Ένα ακόμα Album από τους The Rumjacks που σε κάνει να θες να ξεσηκωθείς , να κοπανηθείς , να χορέψεις αγκαλιά με τον κάθε τυχόντα ξεχωριστά και να κάνεις άπειρα Stage Dive που ως επί το πλείστο δημιουργούν τέτοιες ατμόσφαιρες στα Festival είτε της Ελλάδας είτε γενικότερα στην Ευρώπη η τον κόσμο! 

Εάν γουστάρετε να περάσετε καλά , να κάνετε πάρτυ στα σπίτια σας , να χορέψετε με κόσμο και να απολαύσετε την ζωή με ωραία παρέα , η λύση είναι για άλλη μία φορά το "Hestia" των The Rumjacks , με το οποίο αποδεικνύουν πως δεν είναι καθόλου τυχαία η αγάπη του κόσμου προς τους εν λόγω Αυστραλούς , που γεμίζουν χώρους συναυλιών και κάνουν πάταγο επί σκηνής!

Βαθμολογία: 85%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια