Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Billy Σούλας (Death Courier - Bass , Vocals) στο Rock Da Vinci: "Oι στίχοι όπως αφήνει να εννοηθεί και ο τίτλος έχουν παρθεί από ποιήματα και στίχους χαραγμένους πάνω σε τάφους από νεκροταφεία του εξωτερικού και τους έχουμε αναμίξει με τους δικούς μας έτσι ώστε να υπάρχει μια αίσθηση απώλειας και θανάτου."


Αρχές καλοκαιριού και ξαφνικά μύρισε Underground Death Metal από Πάτρα, αναφέρομαι ασφαλώς στους θρυλικούς Death Courier και την νέα τους δουλειά, η οποία κατά σειρά είναι η 3η κυκλοφορία τους, ο τίτλος τους είναι "Necrotic Verses" και θεωρούν πως είναι ότι πιο σκοτεινό και ατμοσφαιρικό κυκλοφόρησε μέχρι στιγμής. Με αφορμή την νέα τους κυκλοφορία, τις συνθήκες που ζούμε και για την νοσταλγία των παλιών χρόνων , μίλησε το ιδρυτικό μέλος της μπάντας, Billy Σούλας στο Rock Da Vinci , μέσα από τις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο, δημιουργώντας έτσι, ένα πολύ όμορφο κλίμα στην μεταξύ τους συζήτηση.



Rock Da Vinci: Billy καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci, είναι χαρά μας που σε φιλοξενούμε. Αρχικά επέτρεψε μου να αναφερθώ στην νέα και κατά σειρά 3η ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Necrotic Verses”, για την οποία ακούγονται πολύ καλές κριτικές και όντως και εγώ ο ίδιος διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν δίσκο ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός “Δυναμίτης”. Αρχικά ευχαριστημένοι είστε με το αποτέλεσμα, μετά από 7 χρόνια δισκογραφικής απουσίας (πέραν του Split σας που κυκλοφορήσατε το 16 μαζί με Abyssus,DreamLongDead και Slaughtered Priest);


Billy: Σε ευχαριστώ Φάνη μου και εσένα και το Rock Da Vinci webzine, για τη συνέντευξη και τη στήριξη στους Death Courier.
Ναι το "Necrotic verses" είναι πιο old school προσέγγιση σε παραγωγή και ύφος με σκοτεινή ατμόσφαιρα και μελωδία. Oι στίχοι όπως αφήνει να εννοηθεί και ο τίτλος  έχουν παρθεί από ποιήματα και στίχους χαραγμένους πάνω σε τάφους από νεκροταφεία του εξωτερικού και τους έχουμε αναμίξει με τους δικούς μας έτσι ώστε να υπάρχει μια αίσθηση απώλειας και θανάτου.



Rock Da Vinci: Αν σε ρώταγε κανείς, να πεις ένα κομμάτι που θα ξεχώριζες από το νέο σας δίσκο, ποίο θα’ταν αυτό;


Billy: Απο το νέο δίσκο αυτό που θεωρώ εγώ σαν καλύτερο είναι το Pillars of murk, γιατί θεωρώ ότι είναι ένα σκοτεινό και ολοκληρωμένο death metal τραγούδι και  θέλω να το ακούω Non Stop…


Rock Da Vinci: πάντως διαπιστώνω κάποιες διαφορές σε σχέση με το εμβληματικό “Perimortem”, όπως ένα περιεχόμενο πιο σκοτεινό στο “Necrotic Verses”. Ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής απέναντι στο νέο σας πόνημα;


Billy: Εχουμε δεκάδες θετικά reviews από webzines και έντυπα περιοδικά από όλο τον κόσμο. Μας ενδιαφέρει πολύ η γνώμη των φίλων ακροατών γιατί αυτό σημαίνει ότι κάτι κάναμε καλά .



Rock Da Vinci: Σε κάποιες συνεντεύξεις σου που ειχα διαβάσει, είχες πει πως επηρεάζεσαι πάρα πολύ από Soundtracks τρόμου σωστά; Αν ναι ποία θα’ταν για σένα αυτά που σε επηρέασαν πιο πολύ στο κομμάτι των συνθέσεων;


Billy: Τα soundtrack από τις τρεις ταινίες Omen , τον Dracula του Coppola ,το Drag Me To Hell, και τα Hellraiser 1 & 2..αυτά είναι αρκετά …..


Rock Da Vinci: Κυκλοφόρησε ο δίσκος σας, σε μία περίοδο πολύ περίεργη για όλους μας, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό κλάδος αλλά και γενικότερα σε όλους τους κλάδους. Ποία είναι η γνώμη σου για όλη αυτήν την κατάσταση;


Billy: Φυσικα όλα εχουν παγώσει και το πιο δύσκολο κομμάτι είναι μέχρι πότε θα επιβιώσουμε με τα ψίχουλα που δίνουν για επιδόματα. Διχως δουλειά και χρήματα ούτε μουσική ούτε τέχνες ούτε να βγούμε από το σπίτι δεν μπορούμε πια. Όταν ελαχιστοποιείς τις ανάγκες σου λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης η τέχνη πάει περίπατο.



Rock Da Vinci: Πες μου λίγο Billy, ποία είναι τώρα τα σχέδια του συγκροτήματος για να προωθηθεί η νέα σας κυκλοφορία;


Billy: Λογω πανδημίας έχουμε ακυρώσει συναυλίες για να προωθήσουμε την καινούργια κυκλοφορία και περιμένουμε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος για να ορίσουμε νέες ημερομηνίες. Μέσα στο χειμώνα λογικά εκτός απροόπτου.


Rock Da Vinci: Συμπληρώσατε σύνολο παραπάνω από 30 χρόνια ζωής σωστά; Τι θα ήταν αυτό που θα έλεγες ότι σου έμεινε από την όλη αυτή εποχή των 90’s?


Billy: Ο ενθουσιασμός των νεανικών χρόνων ,οι παρέες μας εδώ στη Πάτρα ,κάποια μαγαζιά και χώροι που λειτουργούσαν σαν χώροι αναφοράς και συγκέντρωσης όλων των μεταλλάδων της τότε εποχής και το αδιάκοπο ψάξιμο για μπάντες στο πρωτοεμφανιζόμενο τότε Thrash & Death Metal. Βλέπεις τότε δεν ήμασταν χορτάτοι από μουσική, δεν έβρισκες εύκολα να αγοράσεις βινυλια καθώς  δεν υπήρχαν δισκάδικα και περιοδικά να διαβάσεις ειδικά εδώ στη Πάτρα.



Rock Da Vinci: Εποχή 90’s η 00’s?


Billy: Θα προτιμήσω 90,s γιατί υπάρχουν πολλοί φίλοι που θα ήθελα να τους συναντήσω όπως ήταν τότε με την ίδια τρέλα και να ξανακάνω πάλι από την αρχή τις ίδιες τρέλες χαχα..Ζήσαμε απλά με λίγα χρήματα και χωρίς τους πολλούς ψυχαναγκασμους του σήμερα.


Rock Da Vinci: Πάντως πολλές μπάντες της σειράς σας βλέπω που έχουν ξαναρχίσει να κυκλοφορούν δίσκους, για παράδειγμα οι Piranha, οι Flames, οι Selestice, Λευκή συμφωνία κτλ. (Δεν αναφέρομαι σε είδος αλλά σε εποχή). Ποία είναι η γνώμη σου για όλο αυτό;


Billy: Παιρνοντας σαν παράδειγμα εμάς προφανώς υπάρχει η όρεξη για δημιουργία και η νοσταλγία της επιστροφής σε μια ζωή πιο γεμάτη και ενδιαφέρουσα κάτι που μόνο η μουσική μπορεί να προσφέρει ….Εξάλλου ισχύει και το "ο παλιός είναι αλλιώς" καθώς η εμπειρία και η ποιότητα αυτών που επιστρέφουν είναι αποδεδειγμένη.


Rock Da Vinci: Παρακολουθείς καθόλου την Ελληνική σκηνή; Αν ναι ποία είναι η γνώμη σου;


Billy: Παρακολουθω όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου, καθώς έχει γιγαντωθεί πια και ακούς τα πάντα μέσα από πολύ προσεγμένες κυκλοφορίες. Προσπαθώ πάντα να πηγαίνω σε όσες περισσότερες συναυλίες μπορώ κάθε χρόνο και να στηρίζω τις μπάντες, το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι μας.


Rock Da Vinci: Θα ήθελα να θίξουμε λίγο το θέμα Βινύλιο,Cds, Torrents κτλ……. Ζούμε σε μία εποχή που πλέον είναι πολύ λίγοι αυτοί που νιώθουν την μουσική και την απολαμβάνουν μέσα από αναμνήσεις κινητού η από κατέβασμα κομματιών, χωρίς να σκέφτονται την αξία του γνήσιου υλικού η στο πως να ζήσουν ένα live , την στιγμή κτλ. Ποία είναι η γνώμη σου για όλο αυτό;


Billy: Εχει γίνει εύκολο πια να κατεβάζεις και να αποθηκεύεις τα πάντα. Έχει χαθεί αυτό το πραγματικό unboxing που έχεις κερδίσει, με το να αγοράσεις το υλικό από την μπάντα. Η αίσθηση της εξερεύνησης του εξωφύλλου των στίχων της συσκευασίας, δεν υπάρχει αλλού παρά μόνο στο μέταλ, οι φωτοτυπίες τα εξώφυλλα για κολάζ στο τοίχο του σπιτιού και στο στούντιο…


Rock Da Vinci: Πάντως είναι κρίμα, γιατί δεν βλέπουμε πλέον τον χαμό και έχει χαθεί ο τρόπος διασκέδασης στις συναυλίες και αντί να ζούν την στιγμή απλά είναι με ένα κινητό στο χέρι, σπαστικό!


Billy: Χανεται η μαγεία της στιγμής, γιατί την ώρα που παίζεται η μουσική, εσύ γράφεις στο κινητό για να το δεις αργότερα, έχουμε συνηθίσει να είναι η μουσική μας σαν κονσέρβα. Δυστυχώς πολλοί λειτουργούν μόνο όταν λειτουργεί το κινητό τους, κάτι που είναι μια τρομερή ψυχολογική εξάρτηση, που έχει καταστρέψει αρκετά παιδιά που συμπεριφέρονται σαν ηλίθια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Rock Da Vinci: Σε κάποιον που βρίσκεται στα πλαίσιας δημιουργίας συγκροτήματος, τι συμβουλή θα έδινες?


Billy: Να παίζει μόνο για τη μουσική του. Tα υπόλοιπα είναι θέμα χημείας, τύχης, δουλειάς, μεράκι, πολύ τρέξιμο και κούραση. O σημερινός μουσικός που ψάχνεται, πρέπει να κάνει τα πάντα, να είναι καλός μουσικός, να σχεδιάζει για τη μπάντα του, να κάνει δημόσιες σχέσεις και πολλά παράλληλα που τον ξεζουμίζουν από την πραγματικότητα της μουσικής, Πολυτεχνίτης με λίγα λόγια , υπομονή λοιπόν.


Rock Da Vinci: Billy σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου, ελπίζω να σου άρεσε η συνέντευξη, καλή επιτυχία σε ότι κάνεις, εις το επανιδείν και εύχομαι να τα πούμε και από κοντά σε κάνα live. Ο Τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.


Billy: Φάνη σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την στήριξη. Μου άρεσε η συνέντευξη γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να σκαλίσουμε παλιές αναμνήσεις Πάντα στηρίζουμε την ελληνική σκηνή και να αναφέρω ότι η τελευταία μας κυκλοφορία όπως γράφει και μέσα στο δισκάκι είναι αφιερωμένη σε όλους τους φίλους και γνωστούς μέταλ μουσικούς, που έδωσαν πνοή και δύναμη στην Ελληνική μέταλ σκηνή, όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν βρίσκονται πια ανάμεσα μας …
Stay united Stay brutal and join the couriers..




Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο


Σχόλια