Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Paladine - Entering The Abyss (Album Review)


"Ο Κόσμος Της Πραγματικότητας έχει τα όρια του. Ο κόσμος της φαντασίας δεν έχει όρια"

~ Jean Jacques Roussaeu ~

Τέσσερα χρόνια αργότερα την Debut κυκλοφορία τους με τίτλο "Finding Solace" μέσω της No Remorse Records , πλέον έφτασε η ώρα για την επόμενη συνεχόμενη κυκλοφορία σε συνεργασία με το εν λόγω Label που βαφτίζεται με το όνομα "Entering The Abyss" , μία κυκλοφορία που είναι εμπνευσμένη από το "Dragonlance" , μία σειρά αποτελούμενη από Νουβέλες Επικής Φαντασίας που έγιναν Best Sellers και υπογράφει την συγγραφή η Margaret Weis μαζί με τον Tracy Hickman , οπότε ας ανοίξουμε αυτό το "μουσικό Βιβλίο" και ας ταξιδέψουμε στην δική τους επική φαντασία με συνοδό τα ηχοχρώματα που θα μας καθοδηγήσουν στον δικό τους κόσμο.

Ως αφετηρία της αναφοράς μου θα είναι το εξώφυλλο , το οποίο είναι μία δημιουργία ενός οπαδού από την Σιγκαπούρη , του Jim Ling , ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε πως επιμελήθηκε και το εικαστικό κομμάτι της προηγούμενης κυκλοφορίας. Πολύ εντυπωσιακό , επικό , με εξαίρετα χρώματα και ψηφιοποιήσεις και νομίζω πως θα μου επιτραπεί να πω ότι με κάνει να νοσταλγώ την σκηνή του Balrog ενάντια στον Gandalf μέσα στα Ορυχεία της Μόρια , αυτό είναι ένα σενάριο , το άλλο πάλι που μου έρχεται έντονα στο μυαλό είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία , ο λόγος για το "Dungeons And Dragons: The Rise Of Tiamat" και συγκεκριμένα το πλάνο με τον δράκο που είναι σε μία σπηλιά. Ένα εξαιρετικό γραφιστικό δημιούργημα που πραγματικά , σε αφήνει άναυδο και δεν θες να το αφήσεις από τα μάτια σου!

Ξεκινάει λοιπόν μία εναρκτήρια εισαγωγή που θα μπορούσε να πει κανείς , ότι νοσταλγείς πάρα πολλά μουσικά ερεθίσματα από Bathory μέχρι και Manowar και ίσως κάποια ερεθίσματα από τους Rhapsody Of Fire , Virgin Steele κτλ.. Μία τρομερή αφήγηση που πολύ όμορφα και σωστά σε προετοιμάζει την επική μάχη που θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της κιθάρας του κομματιού "War Of The Lance" , ένα κομμάτι αρκετά εκφραστικό καθώς ξεκινάει ο ξεσηκωμός του τετρακέφαλου δράκου! Τρομερή ερμηνεία από τον Nick πρωτονοτάριος , του οποίου τα φωνητικά να αναφέρουμε ότι ηχογραφήθηκαν στο προσωπικό Studio στο Λονδίνο! Ριφάρες , σολάρες , τρομερά ντράμς και ένα Concept που θα χαρακτήριζε κανείς πιο πολύ αφηγηματικό!

Between Gods And Men ένα κομμάτι που θα μου επιτρέψετε να πω ότι μου θυμίζει πολύ έντονα το "Script For My Requiem" των Blind Guardian , το "Dark Saga" των Iced Earth και το "Dystopia" , γενικότερα διαπιστώνει κανείς εδώ πως υπάρχει μία πιο μεγάλη ταχύτητα και πιο Heavy Metal κιθάρα που τα ισοπεδώνει όλα και ταιριάζει γάντι με την φωνή και τα ντραμς σε ένα ίσως πιο Epic Heavy Metal δημιούργημα! Λατρεύω την ατμόσφαιρα που υπάρχει , η οποία σκοτεινιάζει και ταυτόχρονα γίνεται πιο επιβλητική μέσα από τα αφηγήματα που στο Tempo γίνεται πιο τελετουργική και είναι όντως σαν να γυρνάει σελίδα και να δίνει ένα ρεσιτάλ κιθάρας και συνθέσεων εδώ, νομίζω ότι εδώ οι περίφημοι Αθηναίοι βάλανε Goal έξω από την περιοχή με απευθείας Φάουλ! Τρομερή η προσθήκη του κιθαρίστα John Kats στην μπάντα!

Το Mighty Heart είναι ένα παράξενο κομμάτι , το οποίο στην αρχή σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ακούς το "Brothers In Arms" των Dire Straits σε μία πιο Power Metal έκδοση , ενώ το τέλειο είναι ότι αυτό αλλάζει, πως γίνεται μία μπάντα να κάνει μία τόσο οξύμωρη εναλλαγή και να την πετυχαίνει ΔΙΑΝΑ! Νομίζω πως είναι από τις λίγες που το πετυχαίνουν εξαιρετικά!

Πάμε στο ομότιτλο κομμάτι του δίσκου , που τυχαίνει να'ναι και ο προπομπός της εν λόγω κυκλοφορίας ως το Promo κομμάτι του δίσκου , μία έκρηξη ήχων που σε αφήνει άναυδο , σαν να έχει έρθει το μεγάλο έπος και να έχει φωτιστεί όλο το μεγαλείο! Pantera & Slayer ενώνονται μαζί σε ένα πιο Power Metal ύφος και δημιουργούν ΑΥΤΟ! 
"Far From This Land , Brothers And Sisters Are Gone , Feel No Pain. None By My Side , The Great Staff Of Magius I Hold , Lead The Way. After The War , The Five Headed Dragon Was Slain , Be No More. Returning Home , My Own Star Will Brighten The Sky I HAVE WON!"
Πιο επικοί στίχοι πεθαίνεις και ειδικά με τα σόλο που θυμίζουν Malmsteen είναι για μένα ένα από τα απόλυτα δεκάρια του δίσκου, αυτό το κομμάτι!

Darkness And Light διατηρεί την απόλυτη ηδονή και δίνει ρυθμούς και γκάζια στο δυναμικό Hourglass In The Sky με γρήγορες κιθάρες , ριφς κοφτερά και φλεγόμενη πυγμή φωνητικών να δίνουν πολύ πειστική συνάμα επιβλητική δυναμική που ταιριάζει δέοντος στο συγκρότημα , πράγμα που θα μπορούσε να μου φέρει έντονα στο μυαλό το "Burnt Offerings" των Iced Earth σε μία πιο προσωπική παραλλαγή , λουκούμι αυτό το κομμάτι , ενώ το Brother Against Brother , διατηρεί ατμόσφαιρες , προσχήματα και δομές πάρα πολύ δυναμικές διατηρώντας έντονα το επικό στοιχείο , ενώ πάρα μεγάλο σημείο αναφοράς είναι η μελωδία της ακουστικής κιθάρας η οποία δίνει μία γεύση από Tolkin και απλά σε ταξιδεύει για λίγα δεύτερα που είναι υπεραρκετά για να δημιουργηθεί η απόλυτη έκρηξη!!!

Sacrifice Of A Hero νομίζω πως εδώ χαλαρώνουν οι ρυθμοί και ταυτόχρονα κρατιέται ο δυναμισμός στην βρωμιά της κιθάρας που εκφράζει την πυγμή του ήρωα ο οποίος θυσιάζεται για το κοινό καλό!

Τίτλοι τέλους με το The Return , ένα κομμάτι που δίνει ένα εξαιρετικό έναυσμα και σε δίνει την εντύπωση πως ο μεγάλος δράκος αναγεννήθηκε και επέστρεψε για να σκοτεινιάσει τα πάντα ενώ το φινάλε του δίσκου συνοδεύει μία τρομερή κιθάρα που απλά σε κάνει να θες να δακρύσεις από όλο αυτό το ερείπιο που δημιουργήθηκε στον εν λόγω πόλεμο και ότι συνεχίζεται το επόμενο μέρος της σειράς επικών νουβελών.

Μιλάμε για άλλη μία εκπληκτική χωρίς υπερβολές κυκλοφορία της No Remorse Records , ένας δίσκος που θα έλεγα ότι μπορεί να κοντράρει η να κοιτάξει κατάματα το περσινό πόνημα των Sacred Outcry "Damned For All Time...." , δύο κυκλοφορίες που έχουν δώσει την δική τους σφραγίδα και οφείλω να ομολογήσω αυτό και να αναγνωρίσω πολύ ιδιαίτερα και γι' αυτό η παρένθεση που αξίζει να γίνει!

Μία μουσική ιστορία με Δράκους , ιππότες , βασιλιάδες κ.ο.κ που έλαβε τέλος , ένα επικό παραμύθι που απλά έγραψε την δική του ιστορία μέσα από την "Πένα" των Paladine , μία κυκλοφορία που απεδείχθη ιδιαίτερη , ώριμη , με τον πήχη ψηλά , πάρα πολύ ψηλά και ένα Album που θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει προοπτικές να αναγνωριστεί και στο εξωτερικό σε πολύ μεγάλο βαθμό και δίνουν για άλλη μία φορά την επιβεβαίωση παγκοσμίως ότι η Ελληνική σκηνή , είναι πάρα πολύ ισχυρή προς όλους τους τομείς της μουσικής!

Ακούστε το Album , όσοι δεν το έχετε κάνει , να το κάνετε αμέσως , αξίζει τον χρόνο , αξίζει το ταξίδι , αξίζει την ακρόαση και ομολογώ πως είναι από τις πολύ ελάχιστες φορές που θα αποκαλέσω προσωπικά κάτι που αξίζει σχεδόν άριστα! Παραγωγή , ήχος , σύνθεση , τύμπανα , σόλο , ριφς , μπάσα φωνή , εξώφυλλο πραγματικά όλα μέσα σε ένα σύνολο , δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα! Θες να ακούσεις κάτι επικό και ταξιδιάρικο που θα σε κάνει να κοπανηθείς , άκου το "Entering The Abyss" των Paladine και ειλικρινά δεν θα το μετανιώσεις αγαπητέ ακροατή/αναγνώστη!

Βαθμολογία: 95%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια