Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Seth - La Monsure Du Christ (Album Review)

"Όταν ο ποιητής Ζωγραφίζει την κόλαση , ζωγραφίζει τη ζωή του" 

~ Victor Hugo ~

Στον Ακραίο ήχο απεδείχθη τους τελευταίους 2 μήνες πως επικρατεί τεράστιος ανταγωνισμός , καθώς πολλά συγκροτήματα κάνουν μουσικά πάταγο φέτος. Εντός μίας εβδομάδας λοιπόν η Γαλλική Extreme Metal σκηνή δίνει δύο διαμάντια, την Μεγάλη Παρασκευή έδωσαν μέσω της Roadrunner Records το νέο Album των Gojira και προχθές κυκλοφόρησε το νέο , το δεύτερο κατά συρροή εντός των τελευταίων δέκα χρόνων και ύστερα από έξι χρόνια αδράνειας (1999 - 2005 , 2011 - Present) και συνολικά έκτο Album των Seth με τίτλο "La Monsure Du Christ" μέσω της Season Of Mist!

Σαν πρώτο σχολιασμό και εμφάνιση θα ήθελα να σχολιάσω το εξώφυλλο , το οποίο φέρνει πολύ έντονα στο μυαλό το στοιχείο του χάους , της καταστροφής και συνδυάζεται πολύ έξυπνα όλο αυτό σε έναν "πίνακα" που θα μπορούσε να αποτελέσει έναν κολασμένο ναό! Φοβερά χρώματα , εξαιρετική πινελιά η Παναγιά των Παρισίων την ώρα που φλέγεται , ένα από τα πιο δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων χρόνων , μαζί με την φωτιά στην Ζούγκλα του Αμαζονίου!

Όντας ολότελα γραμμένος στην Μητρική γλώσσα των Γάλλων Black Metallers ο δίσκος μας δείχνει από την αρχή μέχρι το τέλος ένα πολύ μαύρο , σκοτεινό και δυναμικό ταξίδι το οποίο επιδεικνύει δεξιοτεχνία , πολλές ιδέες , ένταση , μυστήριο , συναίσθημα και το Παρόν της Αφρόκρεμας της Σκανδιναβικής Black Metal σκηνής που έγραψε ιστορία καθώς σε άλλα παρατηρεί κανείς πολύ το Μελωδικό στοιχείο από μπάντες όπως Emperor & Dissection και σε άλλα σημεία πολύ τον μελωδικό ήχο των Immortal την χρυσή εποχή του Abbath πλάϊ στους Νορβηγούς η και σε άλλα σημείο DImmu Borgir.

Είναι μία μπάντα που έχει πολύ έξυπνα δημιουργήσει πολυμερισμούς συνδυάζοντας μία δική της πινελιά μαζί με τις επιρροές που έχει, πράγμα που όσο το ακούς αντιλαμβάνεσαι πόσο ψηλά έχουν ανεβάσει τον πήχη οι Γάλλοι! Γενικότερα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βλέπεις μία τελετουργική παράσταση που συνδυάζεται έξυπνα με τον ακραίο ήχο!

Μεγάλες αναμνήσεις και θριαμβευτικές προκαλούν τα "Ex Cathedrale" , "Les Monsure Du Christ" & "Les Oceans Du Vide" επειδή το ένα καλύπτει το άλλο από την ατμόσφαιρα που βγάζουν τα Tempo , τις παραγωγές , τις αφηγήσεις που δίνουν έναν χαρακτήρα ιδιαίτερο και καταπληκτικά φινάλε με ριφς , μπλαστίδια και ερμηνείες να επιβάλλονται στα αυτιά του ακροατή και να προσφέρουν ένα εξαιρετικό συνολο! Νομίζω πως αυτή η Τριάδα θα την χαρακτήριζε κανείς ως το απόλυτο δεκάρι!

Έχει πάρα πολλές μουσικές σκάλες θα έλεγε κανείς οι οποίες διαπερνάνε με διακριτικό και μελωδικό τρόπο! Παράδειγμα ξεκινάνε από το πιο ατμοσφαιρικό , φτάνουν στο πιο θεατρικό και στο τέλος καταλήγουν στην απόλυτη έξαρση μουσικού οργασμού που προκαλείται μέσα από τα ηχοχρώματα του νέου πονήματος των Seth, ένα συγκρότημα που δεν το ήξερε πολύς κόσμος στην Ελλάδα και όμως νομίζω πως αυτός ο δίσκος με το εξαίρετο έργο τέχνης για εξώφυλλο και με αυτό το σύνολο των 7 κομματιών (Σύν δύο Bonus Instrumental) συν την προώθηση της Season Of Mist , θαρρώ ότι είναι η απόλυτη συνταγή για την επιτυχία και μάλιστα από ένα Label που το έχει προωθήσει πολύ άρτια και φυσικά είπε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι!

Κατακλείδα? Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ , Ατμοσφαιρικό , Occult , σκοτεινό , ξεχωριστό και ίσως μεγάλο φαβορί για την κορυφαία Δεκάδα της χρονιάς! Ένα Album που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και απαιτήθηκε να κυκλοφορήσει πραγματικά ένα έπος! Scream Άρτια , κιθάρες φοβερά μελωδικές , παραγωγή απερίγραπτη και νομίζω πως πρόκειται για άλλη μία έκπληξη της χρονιάς! 

Καθαρά Γαλλική όλη η παραγωγή με τον Francis Caste να είναι πίσω στην Κονσόλα και να υπογράφει Mixing & Mastered! Μία ομάδα που έδωσε πολλές πινελιές από Soundtracks , Occult ήχους , Black Metal , Ατμοσφαιρικά στοιχεία και όλο αυτό το χωνευτήρι ιδεών μπήκε σε όλο αυτό το σύνολο που δημιούργησε το πολλά υποσχόμενο "La Morsure Du Christ". 

Οι Γάλλοι και επίσημα με αυτήν την κυκλοφορία αποδεικνύουν πως είναι μία ανερχόμενη μουσική υπερδύναμη στον Black Metal χώρο και όχι μόνο! Ακούστε τον δίσκο , αξίζει!

Ως επίλογο εκτιμάται να αναφέρουμε ότι οι Γάλλοι Black Metallers , θα εμφανιστούν του χρόνου στο Hellfest 2022 μαζί με Abbath , Rotting Christ , Primordial , Mephorash , Numen, The Great Old Ones και Tremplin Voice Of Hell την Παρασκευή στις 17 Ιουνίου 2022!

Βαθμολογία: 90%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια