Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Τα 20 καλύτερα Albums της χρονιάς από την Jo Ghost

 

Καθώς ο χρόνος κυλά ασταμάτητα, λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συνοψήσουμε τις αμέτρητες ώρες χαράς και ευχαρίστησης που μπορούν να μας χαρίσουν αυτά τα είσκοσι(20) album που κυκλοφόρησαν το 2020! Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο για τους καλλιτέχνες να επιβιώσουν στους καιρούς που ζούμε, είναι δύσκολο μέσα από την κοινωνική εξαθλίωση που βιώνουμε να βγάλουμε τα πόδια μας από τη λάσπη του βάλτου που ζούμε. Η μουσική όμως, πέρα από την ψυχαγωγία που προσφέρει( και την φτηνή ψυχαγωγία που δυστυχώς προάγει σε πολλές περιπτώσεις), ανέκαθεν ξυπνούσε τις πιο βαθιές επιθυμίες μας και αγωνιζόταν για την απελευθέρωση του μυαλού από το χρήμα. Η σειρά και η αρέσκεια με την οποία τοποθετούνται είναι υποκειμενική. Αλλά αντικειμενικά, κάθε φοράς που θα ακούς ένα από τα παρακάτω album, θα ανακαλύπτεις μια νέα πτυχή του εαυτού σου.


20. Ni Moya - Ni Moya
 
Δεν θα μπορούσα να παραλείψω αυτό το album, καθώς η πειραματική ηλεκτρονική μουσική ανέκαθεν μου τραβούσε το ενδιαφέρον. Οι προτάσεις μου σε αυτό το είδος μουσικής είναι περιορισμένες γιατί δεν έχω πολλά ακούσματα. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως είναι ένα album που αξίζει να ακούσετε!







19. IAMX - ECHO ECHO


Καθώς αυτό το άρθρο φτάνει προς το τέλος του, δεν γίνεται να μην αναφέρω την μεγάλη επιρροή που έχει αφήσει πάνω μου αυτό το album. Είναι έκπληκη το εύρος των φωνητικών και η σύνθεση του. Μια καλή γνωριμία με το album είναι το ''Mercy'' και το ''Background Noise''.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


18. HAIM - WOMAN IN MUSIC Pt III


Ένα πιο χαλαρωτικό pop rock album για τις ώρες που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κάνετε φασαρία, με ωραία φωνητικά και beats. Έρχεται με το τραγούδι ''Ι know Alone'' να ενσωματώσει στην χορογραφία του με απλό τρόπο την σημερινή κοινωνία.





17. CHUBBY AND THE GANG - SREED KILLS
 
Σε αυτό το σημείο, αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να βάλω εδώ το νέο album των Green Day - Father of All Motherfuckers. Καλύτερα όμως να σας πω για κάτι πιο ξεσηκωτικό, γρήγορο και άγριο. Για ένα album που εκπροσωπεύει καλύτερα την πανκ σκηνή του 2020. Ακούστε ''The Rise and the Fall of the Gang'' και ''Trouble(You where always on my mind)''
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16. FOR YEAR STRONG - BRAIN PAIN

 
Μετά από πέντε χρόνια, επιστρέφουν με ένα από τα πιο ωραίο pop punk album που έχω ακούσει. Και επίσης με ένα απίστευτα ωραίο εξώφυλλο!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15. THE CADILLAC THREE - COUNTRY FUZZ


Θέλεις να το ακούσεις να παίζει σε μπαρ, σε ταινίες, στο πάρτυ σου.. Γιατί σε αυτό το δίσκο ο παλιός ήχος συναντά τον νέο. Ελάχιστα pop rock αν μου επιτρέπετε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14. ORIA - SUBLIMATION(S)


Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη της χρονίας, ένα συγκρότημα για γερά στομάχια.. Για το οποίο δεν είναι καθόλου ασήμαντο να αναφερθούν οι επιρροές τους: Gojira, Meshuggah, Opeth και Slipknot. Αποδεικνύεται πως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί αν μια, ευδιάθετη και με χιουμοριστική διάθεση, παρέα αποφασίσει να φτιάξει συγκρότημα.

 
 
 
 
 
 
 
 

 
13. INSTANT BONER - HIGH PLACE PHENOMENON


Οι Instant Boner είναι ένα συγκρότημα που μπλέκει αρμονικά πολλά είδη μουσικής και πειραματίζεται αρκετά. Το album τους High Place Phenomenon Θα ήθελα να τους δω σύντομα σε κάποιο festival μετά από αυτή την κυκλοφορία τους. Πιστεύω πως το ''Big Bang'' είναι μια καλή γνωριμία με το δίσκο, αν και το ''Mid air'' θεωρώ πως έχει την καλύτερη ατμόσφαιρα.
 
 
 
 
 
 
 
 

12. PARANOID REVERB - BILLION DROPS 
 
Στις 20 Ιουνίου του 2020 οι Paranoid Reverb με heavy rock διάθεση και ήχο, αλλά και με εξίσου heavy εξώφυλλο, κυκλοφορούν το πρώτου album τους ''Billion Drops''. Είναι από τις φορές που η πρώτη κυκλοφορία ενός συγκροτήματος έχει ήδη τόσο καλά δεμένο ήχο, αλλά και στίχο με ουσία.  Αρκεί να ακούσετε το ''Rain'' για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11. THE NOISE FIGURES - THE PERFECT SPELL

Heavy και σκοτεινό έρχεται στις 3 Απριλίου του 2020 να δημιουργήσει ένταση στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου. Καλύτερα βέβαια, να την δημιουργήσει καθώς παίζεις το πανέμορφο splatter βινύλιο τους. Ακόμη και αν δεν τους ξέρεις ακόμη, μπορείς να ξεκινήσεις από το τραγούδι ''The Perfect Spell'' και θα θες να παίξεις όλο το δίσκο!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10. ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
 
Μελωδικό, ατμοσφαιρικό, εύκολο στο αφτί, σου μιλάει με απλά λόγια 
για τα εσώψυχα σου! Ένα συγκρότημα που έχει βαθύ αποτύπωμα στον χρόνο και έχει περάσει δύσκολα, αλλά παραμένει επίκαιρο και έχει αρκετή αναγνώριση και στο εξωτερικό ( με Ελληνικό στίχο). To album ''Σαν τον ήλιο'' κυκλοφορεί από τις 10 Φεβρουαρίου του 2020.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

9. M3MΦ1Σ - ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ


Σε αυτό το album μπορούμε να ταυτιστούμε σε κάθε στίχο. Ζωντανεύει ιστορίες και αλήθειες του παρελθόντος, ενώ παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Θέλει γερό στομάχι και ανοιχτό μυαλό! Αποτελεί ένα συγκρότημα χαμελέον ( επί του εδάφους λιοντάρι ) για εμένα, είναι τόσο ποιητικοί (με όμορφη χρήση της Ελληνικής γλώσσας), όσο και εξαγριωμένοι.
 
 
 

 

8. PUTA VOLCANO - AMMA


Οι Puta Volcano είναι ένα συγκρότημα που ευχαριστιέσαι πάντα να βλέπεις και να ακούς live. Αξίζει όμως να ακούσεις μόνος σου το album τους AMMA το οποίο είναι διαθέσιμο από τις 13 Μαρτίου του 2020, για να εκτιμήσεις την σύνθεση και τους στίχους. Χωρίς αμφιβολίες, μια από τις πιο ωραίες γυναικείες φωνές που έχεις ακούσει ανήκει στην 'Αννα Παπαθανασίου.
 
 
 
 
 

7. 1000MODS - YOUTH OF DISSENT


 
Οι 1000mods είναι από τα συγκροτήματα που έκαναν πάντα θόρυβο από τις πιο μικρές σκηνές ω τις μεγαλύτερες. Είναι το συγκρότημα που κατάφερε να ξεφύγει από το παρόν και ενσάρκωσε την αναβίωση της grunge που όλοι αγαπήσαμε, χωρίς να παραγράφουν την hard rock εκκίνηση τους. Με μεγάλη χαρά συνειδητοποιώ πως έχουν γράψει ήδη την δική τους Ιστορία στην μουσική και δεν έχουν καν χαράξει την πορεία τους ως τέλους ακόμη. Από τις 24 Απριλίου λοιπόν, το album περιμένει να ανοίξετε τα αφτιά σας.
 
 
 
 

6. VAGINA LIPS - OUTSIDER FOREVER

Ένα album που αγγίζει από 80's, indie μέχρι post punk! Μάλιστα, τα τραγούδια "Dark Circles Under Blue Eyes”και “Today I’m Brave” με την dark ατμόσφαιρα τους με κερδίζουν!
Το album κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου του 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5.  CRIPPLED BLACK PHOENIX - ELLENGAEST


Μυστυριώδες, σκοτεινό και μελαγχολικό. Η ηδονή της σκοτεινής πλευράς των πραγμάτων έρχεται να μας επισκεφτεί από τους Crippled Black Phoenix. Κάθε album τους έχει και διαφορετικό ηχόχρωμα και κάθε album τους με εκπλήσει. Στις 9 Οκτωμβρίου του 2020 λοιπόν, κάνει την εμφάνιση του συνοδευόμενο από τις καλύτερες διασκευές του χρόνου. Θα ακούσετε λοιπόν, το πολυαγαπημένο ''She is in Parties'' των Bauhaus σε μια νέα υπέροχη ερμηνεία.
 





4. SAMSARA BLUES EXPERIMENT - END OF FOREVER

 
Τι μένει όταν τα φώτα της σκηνής κλείνουν; Ένα γλυκόπικρο αποχαιρετισμό βιώνουμε στο άκουσα αυτού του album. Ένα album που κυλάει ευχάριστα και μας ταξιδεύει, ακόμη και αν δεν τους ξέρατε πιο πριν, το τέλος αυτό μπορεί να είναι η δική σας αφετηρία. Καλή ακρόαση θα πω μόνο Αν θέλετε πιο αναλυτικά την άποψη μου μπορείτε να την βρείτε στην δισκοκριτική μου που έχει αναρτηθεί στο site μας Rock Da Vinci.

 
 
 
3. OZZY OSBOURNE - ORDINARY MAN


Δεν έχει πως και γιατί, είναι ο Ozzy! Και ναι συγκινήθηκα με το ''All my life'' και ναι ξετρελάθηκα με το ''Today is the end'' - ειδικά μετά το 2:18 - και ανατρίχιασα με το ''Ordinary man''. Από τις 22 Φεβρουαρίου του 2020 και μετά, όλο και σε κάποια playlist ξεπροβάλει!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. BRANT BJORK - BRANT BJORK

 
Από τις μεγαλύτερες επιρροές στην hard rock, μια φορά και ένα καιρό υπήρξαν οι Kyuss. Γράφοντας τα καλύτερα album των εποχών, άφησαν αρκετό υλικό για απόλαυση και έμπνευση. Μέσα από αυτή την άνθιση, το 2014 ο Brant Bjork συνέχισε μια μοναχική κατά βάση solo πορεία. Στις 8 Μαΐου του 2020, κυκλοφορεί το album του BRANT BJORK - BRANT BJORK στο οποίο θα ακούσεις όλους τους λόγους για τους οποίους τον αγάπησες. Η σύνθεση δεν αποτελεί ιδιαίτερα έκλπηξη,
αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι το δεύτερο καλύτερο album που άκουσα φέτος και πως δεν ικανοποιεί τα αφτιά μας.


1. IDLES - ULTRA MONO

Με αυθάδεια και δυναμισμό μπαίνει στην πρώτη θέση! Για άλλη μια φορά χωρίς κανένα έλεος καταγγέλει -μέσα από τις καλύτερες performance και punk συνθέσεις που γνωρίζουμε- κοινωνικά, πολιτισμικά και ψυχολογικά προβλήματα του σήμερα. Κυκλοφόρησε στις 25 Σεπετεμβρίου του 2020 και από τότε βαράει κόκαλα με τις δονήσεις του.

Link:
https://youtu.be/04GGyBfqTF4
 
 
 
 
 
 
 
 

Για το Rock Da Vinci,
Γεωργία Συμεωνίδου (Jo Ghost)

Σχόλια