Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: DR. Love Festival (Blizzard , Leatherhead , Thelemite , Crimson Fire) @Eightball Club (Θεσσαλονίκη , 09/02/2024)

Έφτασε η Παρασκευή, η μέρα που θα πραγματοποιούνταν το πολυαναμενόμενο χέβυ μέταλ φεστιβάλ της dr. Love production στο 8ball. Γεγονός μοναδικό σχεδόν σε μια πόλη η οποία, σε σχέση με άλλες, στερείται τέτοιων events πόσο μάλλον όταν αφορούν το πιο μελωδικό φάσμα του Χεβυ Μέταλ. Η τιμή του εισιτηρίου στα 10 ευρώ ήταν κάτι παραπάνω από τίμια.

Την βραδιά άνοιξαν οι Θεσσαλονικείς Βlizzard, παλιό συγκρότημα το οποίο ιδρύθηκε το 1992, έπαιξαν ως το 96 και επανενώθηκαν το 2016 με παράλληλη δημιουργία καινούργιου υλικού. Ακόμη κι αν ο περισσότερος κόσμος δεν είχε συγκεντρωθεί ακόμα καθώς ήταν εργάσιμη μέρα και από νωρίς στο σανίδι οι ντόπιοι βετεράνοι δεν απογοήτευσαν, παίζοντας ατόφιο κλασικό heavy metal αποτελούμενο από παλιά και καινούργια κομμάτια τους.

Setlist:

Faith and steel 

Wind from the north 

Forgotten Gods 

Hunters in the dark 

Gates of hell 

Sum of your fears 

Words for you 

Broken

Στην συνέχεια της βραδιάς , την σκυτάλη παίρνουν οι εκρηκτικοί Leatherhead , οι οποίοι προέρχονται από την φοβερή τους εμφάνιση στο Athens Extreme festival και την πρόσφατη συναυλία τους παρέα με τους Thrashers Amken ήρθαν με τσαμπουκά στην σκηνή για να τα σπάσουν

Γεμάτοι ενέργεια έπαιξαν ένα μείγμα US power και Speed/Thrash που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Το ανελέητο headbanging έδινε κι έπαιρνε στην πρώτη γραμμή της μάχης, το κάγκελο αλλά και πίσω. Τα φωνητικά του Ταλαντούχου Τόλη και ειδικά οι υψίφωνες τύπου US power τσιρίδες του ήταν κάτι για το οποίο ξεχωρίζει , όπως ξεχώριζε και ο αείμνηστος Warrel Dane στα νιάτα του με τους Sanctuary.

Επιβλητική ήταν και η παρουσία των δύο axemen της μπάντας (Zach & Θάνος), με τις flying V τους να δίνουν πόνο έχοντας φοβερή Χημεία μεταξύ τους , ενώ ο 

Μιχάλης Ζουναράκης στα Τύμπανα έκανε αυτό που κυριολεκτικά ξέρει να κάνει τόσα χρόνια έχοντας ένα τεράστιο βιογραφικό στην πλάτη τους έχοντας ξεχωρίσει αυτήν τόσο με τους Varathron , όσο και με τους Serpent Lord και φυσικά τους Τρικαλινούς Riffobia. Οι Λαρισαίοι metalheads έχοντας στην πλάτη τους το σχετικά πρόσφατο Debut Single τους "Tomahawk" , βρίσκονται στα πλαίσια κυκλοφορίας του Debut δίσκου τους , ενώ αναμένεται να εμφανιστούν μαζί με τους Astronomica στο Skyland στις 15 Mαρτίου.

Setlist:
Tomahawk 
Equinox 
Dressed To Kill 
Vampire's Kiss 
Into The Werewolf's Lair 
Under Your Bed 
When Death is Near 
House on the left

Σειρά έχουν οι Thelemite, παίζοντας κλασικό heavy metal καθαρά επηρεασμένο από τους Judas Priest, κομμάτι των οποίων διασκεύασαν στο τέλος του σετ τους. Την εντύπωση στην μπάντα κλέβει κυρίως ο frontman με τα φωνητικά του που θυμίζουν Halford στο στυλ αλλά και την αλήτικη εμφάνιση. Το σετ τους κράτησε τον κόσμο σε διάθεση Headbanging έχοντας στις πλάτες τους την κατά σειρά 3η τους Full Length κυκλοφορία "Survival Of The Fittest" , ζέσταναν την ατμόσφαιρα για να υποδεχτούν τους Crimson Fire.

Setlist:

Unholy Steel

Night of the Wolf

Fire Still Burns

Black Hearted

Making Love

Forever

Bad For You

Back Home

Some Heads are Gonna Roll (Priest cover)

Και τελικά ήρθε η μεγάλη ώρα. Το ΕΠΟΣ Mad Desire του Den Harrow άρχισε να παίζει και σήμανε την έναρξη του απίστευτου σετ των Crimson Fire. Στην γιγαντοοθόνη έδειχνε στιγμές των μελών της μπάντας, τα φώτα έσβησαν και άρχισε ο χαμός. Κυριολεκτικά χαμός καθώς μπήκαν με το εκρηκτικό ύμνο τους, Judas. Το κατάμεστο 8ball χτυπιόταν και τραγουδούσε με μανία το ρεφραίν μαζί με τον καταπληκτικό frontman της μπάντας, Ιωάννη Μπρίτσα, ενός από τους καλύτερους τραγουδιστές της χώρας. Καταπληκτικό ήταν και το παίξιμο των δύο κιθαριστών αλλά και του rhythm section της μπάντας στα drums αλλά και στο μπάσο και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακό στυλ, ξεκάθαρα γκλαμ! 

Το σόου επιπέδου Sunset Strip με λέιζερ, κομφετί και χορευτριες (!) επί σκηνής. Ακολούθησαν εξίσου ανεβαστικά έπη από τις δύο προηγούμενες εκπληκτικές δισκογραφικές τους δουλειές ( Fireborn όπως το Don’t fall from the sky, Fire Below, Bad Girl, Chasing Time, Set the night on fire αλλά και κομματάρες από τα νεότερα χρόνια τους όπως το Metal is Back σε πιο σκληρά ηχητικά μονοπάτια (άλλωστε όπως μας θύμισαν, μία από τις πρώτες εμφανίσεις του συγκροτήματος το 2005 ήταν στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας για τους Anvil). Το πλήθος ήταν ξεκάθαρα εκστασιασμένο με την επιπέδου Χόλιγουντ εμφάνιση τους, η οποία είναι και ο προπομπός της μεγάλης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας με τους Suicidal Angels. 200 και παραπάνω άτομα παραληρούσαν σε γκλαμ και χεβυ μέταλ ρυθμούς με άριστο ήχο μέχρι τα μεσάνυχτα και το τέλος της συναυλίας.

Setlist:

Judas

Don't fall from the sky

Fire below

Bad girl

Eternal flame

On the edge

Set the night on fire

I might lie (Andy Taylor Cover)

Burn the ground

Chasing time

Walking into the light

Midnight strike

And the bands played on

Metal is back

Crimson fire

Συνολικά επρόκειτο για μία βραδιά από την οποία κανείς δεν έφυγε χωρίς να είναι ευχαριστημένος, μια άριστα οργανωμένη γκλαμ/χέβυ μέταλ ημέρα  η οποία αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Για το Rock Da Vinci,

Αντώνης Παπαστεργίου

Σχόλια