Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Samsara Blues Experiment - End Of Forever (Album Review)

"Δεν περιμένεις ποτέ πως θα μιλάς σε κάποιον για ψυχεδέλεια, όμως οι Samsara Blues experiment είναι ένας καλός λόγος να το κάνεις. Πολλές φορές ξεχνάμε πως ξεκινάει μια κατάσταση, δύσκολα όμως ξεχνάμε πως τελειώνει. Τον δίσκο ''END OF FOREVER'' λοιπόν, δύσκολα τον ξεχνάς."


Από το 2008 κάνουν την εμφάνιση τους οι Samsara Blues Experiment με το πρώτο demo τους σε συνεργασία με την δισκογραφική Electric Magic Records. Το 2020 και μετά τις 9 Δεκεμβρίου στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, βρίσκουμε το τελευταίο δίσκο τους, όπως δηλώνουν ''End Of Forever'' σε συνεργασία με την Electric Magic Records. Στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί και με την World In Sound/Rough Trade, αλλά όπως φαίνεται ήρθε το τέλος να συναντήσει την αρχή.

Το album αποτελείται από επτά(7) τραγούδια (εκ των οποίων ένα bonus track) και διαρκεί περίπου πενήντα ένα(51) λεπτά. Σε αυτό το ψυχεδελικό ταξίδι, μας ψιθυρίζει το τραγούδι Massive Passive. Ξεχωρίζεις τον ήχο της ακουστικής κιθάρας που μπαίνει ως πέπλο πάνω στην σύνθεση. Τα ηχητικά εφέ και τα συνθεσάιζερ κάνουν κουπί. Το τραγούδι Jumbo Mumbo Jumbo (Bonus track) με περισσότερη hardcore διάθεση γίνεται όλο και καλύτερο όσο το ακούς. Τα ντραμς σε αυτό το τραγούδι, μετά το 47:38 δεν φεύγουν από το μυαλό μου. Το τραγούδι Southern Sunset, δεν είναι και τόσο του γούστου μου, αλλά έχει πολύ ωραίους στίχους

''There's a fire throughout the southern skies,

the dreams we've had were never lost

Through challenging times or irrelevant rhymes

we found the feeling that counts the most''

...

'' It's time to unfold the strenghts we've always carried inside of us''

Μιας που ανέφερα τους στίχους, δεν γίνεται να μην αγαπήσεις στο Second Birth τον στίχο

''Release the tension from your heart,

start the inner revolution

Make all your nagging worries dissolve

in bright white light''

Από όλο το album θα ξεχωρίσω το τραγούδι ''End of forever'', έχει πάρει επάξια και τον τίτλο του album (ή θα ήθελα να πιστεύω πως το album ονομάστηκε έτσι μετά από αυτό). Συνθετικά είναι το πιο ωραίο και γεμάτο κομμάτι του δίσκου και θα το πρότεινα σε όσους έχουν αγαπούν τον ήχο των συνθεσάιζερ (must listen).

Δεν περιμένεις ποτέ πως θα μιλάς σε κάποιον για ψυχεδέλεια, οι Samsara Blues experiment είναι ένας καλός λόγος να το κάνεις. Πολλές φορές ξεχνάμε πως ξεκινάει μια κατάσταση, δύσκολα όμως ξεχνάμε πως τελειώνει. Τον δίσκο ''End Of Forever'' λοιπόν, δύσκολα τον ξεχνάς.

Τέλος, θα κάνω μια μικρή αναδρομή σε κομμάτια τους που με έκαναν να ακολουθήσω την πορεία τους ως σήμερα, αλλά και για να καταλάβουμε την μουσική τους εξέλιξη που με οδήγησε στο σημερινό 10/10.

Καλή ακρόαση!

Βαθμολογία: 100%


Για όσους θέλουν ένα ταξίδι στο χρόνο.. 


Ο αγαπημένος μου δίσκος τους, με το καθηλωτικό εξώφυλλο είναι ο ''One with universe'' του 2017, με το τραγούδι Sad Guru να με κερδίζει. Λίγο πιο πίσω στο 2015 στο δίσκο ''Long Distance Trip'' βρίσκουμε το αγαπημένο μου ''Center of the Sun'', αλλά το τραγούδι ''Wheel Of Life'' είναι ο λόγος που χαίρομαι να βάζω αυτό το βινύλιο τους. Γυρνώντας λίγο πιο πίσω στο 2013 θα αφήσω ως σημείωση το '' Zwei Schatten Im Schatten''.


Μερικά λόγια για τους Samsara Blues Expirement:


''Since 2015 Electric Magic concentrates mostly on Samsara Blues Experiment and side projects'' Electric Magic Records

It is most gratifying to see the trio in their creative fullness with an immeasurable album that will endure over time as one of the best offered by the band. It is like a return to their origins, as if despite their farewell, they wanted to ingratiate themselves with their most loyal fans showing all their freshness and quality''

~ DenpaFuzz ~

"Dear Samsara Blues Expirement,

We share your experience, you have been great and inspiring. You left your own body and mind, a structure within your music. You have made your own ghost (or it made itself). Your own footprint on the mud, you walked above it without sinking.

Thank you for the music,

thank you for sharing it''

~ Jo Ghost ~


Στην underground κοινότητα είναι γνωστό, πως ο συνειδητός αποχωρισμός και οι συναισθηματικοί θάνατοι είναι σημαντικοί για την εξέλιξη.


Γεωργία Συμεωνίδου(Jo Ghost),

για το Rock Da Vinci





Σχόλια