Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Full House Brew Crew/Furor @Temple Athens (10/12/2021 , Αθήνα)

"Feel The Music On Fire With Sweat , Pain And Power"

Πάει περίπου ένας μήνας από τότε που σταμάτησε ο περιορισμός της ελευθερίας του κοινού , καθώς πλέον οι κλειστοί χώροι θεωρούνται Covid Free και εφόσον βρέθηκε αυτή η λύση , πλέον ο κόσμος μπορεί να απολαύσει την συναυλία με τον τρόπο που αρμόζει και οι Έλληνες αυτό , ξέρουν να το κάνουν καλά , πολύ καλά! Ύστερα λοιπόν από τούτα και από εκείνα , οι Full House Brew Crew επέστρεψαν στην ενεργό δράση συναυλιών ως Headliners αυτήν την φορά έχοντας μαζί τους , μία μπάντα έκπληξη που ύστερα από πολύ καιρό συναυλιακής απουσίας επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος , ο λόγος για τους Αθηναίους Furor , που μαζί αυτές οι δύο μπάντες , χάρισαν μία βραδιά γεμάτη ιδρώτα , Headbanging και φυσικά πολλά Mosh Pit στο Ναό της Αθήνας!

Περπατώ στα σοκάκια του Κεραμικού, μέχρι που φτάνω στο μέρος γνωστό ως «ναό». Δεν έχω πολύ καιρό στην Αθήνα και η πανδημία δεν βοήθησε πολύ στη γνωριμία μαζί της. Η συσσωρευμένη ενέργεια αδημονεί να βγει από μέσα μου. Μπαίνοντας στο Temple δεν μπορώ να παραβλέψω το φιλικό κλίμα και τη ζεστασιά, που νιώθεις όταν βρίσκεσαι σε κάποιο στέκι σου, και ας μην είχα ξαναπάει  εκεί.

Είναι πρώτη φορά που πηγαίνω να ακούσω μπάντες, δίχως να ξέρω ούτε ένα τραγούδι και είμαι πολύ περίεργη να δω τη δυναμική, που θα μου δημιουργήσουν και την ενέργεια που θα διοχετεύσουν. Αποφάσισα να είναι ένα live γνωριμίας, ώστε να ξεφύγω  από το συνηθισμένο searching στο youtube. (O κορωνοϊός φρόντισε καλά για αυτό, αν μη τι άλλο).

Η βραδιά πρόκειται να ανοίξει με τους Furor, η οποία θα δώσει τη σκυτάλη στους Full House Brew Crew. Αδημονώ να αρχίσουν, πέρασε τόσος καιρός από το τελευταίο live.

Μπαίνουν οι Furor κάτι παραπάνω από δυναμικά. Η ενέργειά τους είναι απίστευτη, δεν μπορώ να σταματήσω να χτυπιέμαι από το πρώτο τραγούδι. Με κέρδισαν αμέσως. Απορώ πως δεν ήξερα αυτή την μπάντα. Το μπάσο δονείται ασταμάτητα, η κιθάρα σε ξεγελάει με τα γυρίσματά της, τα ντραμς δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις και ο τραγουδιστής μοιράζεται με όλους την  ακόρεστη δυναμικότητά του. Παρουσίασαν και παλαιότερη δουλειά τους, όπως το Same in Sane, αλλά και κομμάτια του νέου τους δίσκου “Love”, με το Ηeartless να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για την εισαγωγή του. Αν μπορώ να πω κάτι, είναι ότι  φαίνεται να αναγεννήθηκαν μέσα από τη φωτιά, όπως αναφέρουν στο “Crown”.

Setlist:

The King in me 

Juliet 

Stinkhole loaded 

Chariot

Same in sane

Motherfucker 

Architect the invisible 

Heartless

Snakecharmer

Ακολουθούν οι FHBC και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την έντονη είσοδο, το πνεύμα της οποίας ανυψώθηκε με σταθερό κρεσέντο μέχρι το τέλος.  Με τον Βαγγέλη Καρζή σε διαφορετικό ρόλο, από ότι τον είχα συνηθίσει στους Rotting Christ, να ηγείται στα φωνητικά, μας έδωσε μία γεύση από το στυλ των Metallica, διατηρώντας πάντα τον δικό του χαρακτήρα. 

Οι FHBC είχαν εξαιρετική αλληλεπίδραση με το κοινό, μας παρουσίασαν το νέο δίσκο τους "Bare Knuckle" και παράλληλα δεν θα μπορούσαν να παραλειφθούν τα κομμάτια από τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες τους ("Me Against You" (2018) , "Bet It All" (2011)) με τον Ναό της Αθήνας να παίρνει κυριολεκτικά φωτιά , αν κρίνουμε τα φλεγόμενα εφέ που συνόδευα την σκηνική παρουσία των περίφημων Αθηναίων , οι οποίοι εντυπωσίασαν στο έπακρο.

Setlist:

1. Unforgiving Land

2. Black Shade

3. Bare Knuckle

4. Hollow God

5. Bury Me

6. Cult Of Misery

7. Me Against You

8. Burried Hope

9. Shuffled Deck

10. Black Empty Box

11. Draw From The Bottom

12. No Retreat

13. Nail In you

Encore:

14. Black Flag

15. I Cannot Be Judged

Με το τέλος του live το φιλικό κλίμα, που ένιωσα από την πρώτη στιγμή, έγινε ακόμα εντονότερο, με τα μέλη να γίνονται ένα με το κοινό. Μετά από καιρό εισέπραξα το brotherhood και σε αυτό συνέλαβαν όλοι. 

Ευχαριστούμε το Temple και τις μπάντες για την απίστευτη νύχτα. Ανυπομονούμε για τα επόμενα live.

Για το Rock Da Vinci,

Ρηγοπούλου Ελευθερία

Σχόλια

  1. Ένιωσα πως είμαι από μια γωνιά και βλέπω το κοινό να το απολαμβάνει....όσο όμως συνέχισα να διαβάζω το άρθρο ξεκίνησα να νιώθω και εγώ τη ζεστασιά του "ναού" Πλούσια περιγραφή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Comments