Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Furor - Love (Album Review)


"Αν περνάς μέσα από την κόλαση , συνέχισε να περπατάς"

~ Winston Churchill ~

 


Οι Αθηναίοι Furor, δεν είναι καθόλου άγνωστοι στην Metal και Metalcore κοινότητα, υπάρχουν από το 2006. Έχουν παίξει αρκετά live σε όλη την Ελλάδα και έχουν ανοίξει μεγάλα ονόματα (Pro-Pain, Cancer Bats) σε αυτόν τον χώρο. Μετά από το καταπληκτικό άλμπουμ του 2016 (Architect the Invisible), τώρα κυκλοφορούν τον νέο τους δίσκο Love. Το συγκρότημα αποτελείτε από τους: Βαγγέλης Κολιός (Φωνητικά), Γιώργος Θωμάς (Κιθάρα), Έφη Κουφάκου (Μπάσο), Νίκονας Τζίφας (Τύμπανα).

Το εξώφυλλο τους μπορεί να είναι απλό και λιτό, αλλά ταυτοχρόνως σου δίνει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να σε δώσει αυτός ο δίσκος. Όπως την δηλητηριασμένη αγάπη μιας σχέσης, δηλαδή τον άρρωστο δεσμό όπου μπορεί να έχει ένα ζευγάρι μεταξύ του. Για αυτό και το φίδι είναι ενωμένο μαζί με την καρδιά.

O δίσκος είναι πιο Γκρουβαριστός σε σχέση με τους άλλους τρεις κατά την γνώμη μου. Ξεκινά με το crown, όπου πιστεύω ότι είναι το καλύτερο κομμάτι για αρχή. Τα ωραία φωνητικά του Βαγγέλη Κολιού με το two-step ταιριάζουν καταπληκτικά και φυσικά με τις ωραίες μελωδίες του. Στο Snakecharmer μου αρέσουν τα πρώτα δευτερόλεπτα. Είναι ήρεμο και μετά αρχίζει το κοπάνημα, όπου σίγουρα θα σε μείνει στο μυαλό. Τα τύμπανα του Νίκονα Τζίφα γίνονται ένα. Κάτι ακόμα που μου άρεσε είναι τα φωνητικά (αμανές) της μπασίστριας του συγκροτήματος Έφης Κουφάκου στο
Blinders. Το συγκεκριμένο μου θυμίζει και Parkway Drive. Το Charles έχει ένα σύντομο αλλά Metallica solo ήταν πολύ ωραίο.

Ένα ακόμα που ξεχώρισα είναι σίγουρα το Motherfucker, θέλεις να κάνεις Moshpit γιατί περιέχει Up-Tempo στοιχεία. Το Love (ομώνυμο) κλείνει ήρεμα - ιδανικά όλον αυτόν τον οργασμό. Έχει πολύ ωραίες κιθάρες και μπασό-γραμμές.

Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ελληνοκαναδό Dean Hadjichristou (Parkway Drive, Protest the Hero) στο οντάριο του Καναδά, ο οποίος είναι φημισμένος για την απίστευτη δουλεία του και χάρις σε αυτόν και φυσικά στην μπάντα, τα κομμάτια είναι δεμένα και αρμονικά μεταξύ τους. Ο ήχος τους ποιοτικά είναι αρκετά καλός. Σε γενικές γραμμές ο δίσκος είναι πολύ αξιόλογος και καλογραμμένος.

Το "Love" μπορείτε να το βρείτε μέσο του Youtube, bandcamp και της Apple Music.


Βαθμολογία: 85/100

Για το Rock Da Vinci
Αθανάσιος Κωστόπουλος



Σχόλια