Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Wardrum - Mavericks (Album Review)

"Όταν ο λυρισμός και η τεχνική έχουν κοινό παρoνομαστή!"

Όταν λοιπόν λυρισμός και τεχνική συναντιούνται μαζί , τότε πολύ αναρωτιέστε τι έρχεται στο δικό μας νου, δεν είναι άλλο σαφώς από την άφιξη του διάδοχου του εμβληματικού "Awakening" των Θεσσαλονικιών , Wardrum , οι οποίοι ύστερα από περίπου έναν χρόνο και μία δύσκολη περίοδο επιβολής του Lockdown και της Πανδημίας , κατάφεραν να κυκλοφορήσουν σήμερα κιόλας (28.05.2021) τον κατά σειρά 5ο δίσκο τους ονόματι "Mavericks" μέσω της Θεσσαλονικιώτικης, Steel Gallery Records, ένας δίσκος βασισμένος στην εμβληματική Νουβέλα "Mavericks: The Story Of The Messenger" , το οποίο αποτελείται από 130 Σελίδες. Ένας δίσκος που ο Πάνος Μακρίδης (Fovitron) είχε την μεγάλη χαρά και τιμή να αναλύσει εν τάχει και με επιχειρήματα μας το εξηγεί παρακάτω!

Περίμενα πως και πως να ακούσω την νέα δουλειά των Σαλονικιών Wardrum καθώς επίσης τον αντικαταστάτη του απίστευτου Γιάννη Παπαδόπουλου, Γιώργο Μαργαριτόπουλο

Από θέμα τεχνικής κατάρτισης ο νέος τραγουδιστής ΜΠΟΡΕΙ να είναι και καλύτερος και το σημαντικότερο είναι οτι παράγει το δικό του στυλ, παρόλο που λειτουργεί κατά κύριο λόγο σε υψηλές οκτάβες είναι λίγο πιο μπάσος  αλλά αρκετά συναισθηματικός με ωραίες εναλλαγές! 

Χρησιμοποιεί την φωνή του τόσο μελετημένα και αλάνθαστα! Αυτές είναι οι απαιτήσεις του στυλ των Wardrum να έχουνε τραγουδιστές Υψισύχνους αλλά δεν πέφτει στην παγίδα να γίνει κλώνος του προκάτοχου του! 

Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Heavy Metal μπαίνοντας στο πολύ κλειστό παλμαρέ των άρτιων Ελλήνων frontman όπως είναι ο προκάτοχος του Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπανικολάου, Γιώργος Εικοσιπεντάκης (φυσικά άλλο στυλ φωνητικών ικανοτήτων)  και δυο τρεις ακόμα που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν, συγχωρήστε με. Φέρνω παραδείγματα, δεν είμαι απόλυτος. 

Πάμε λοιπόν στο κυρίως πιάτο, οι μουσικές συνθέσεις των Wardrum που είναι το σήμα κατατεθέν τους, και όχι ο εκάστοτε frontman που χάρη στον Γιάννη Παπαδόπουλο τους είχαν ξεχωρίσει κάποιοι ''ρηχοί'' ακροατές. 

"ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ WARDRUM ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΟΛΩ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!" 

Συνθετικά η μουσική λοιπόν κυμαίνεται  σε επίπεδα υπέρ μελωδικά, λεπτομερέστατα και εννοείται τεχνικά, αλλά όχι τόσο κοφτά όπως οι δυο προκάτοχοι του τα εξαιρετικά "Awakening" (2016) και "Messenger" (2013). 

Πράγμα καθόλου κακό σαφώς διότι η απλοϊκότητα (τι απλοϊκότητα δηλαδή.... παππάδες παίζουν τα παιδιά..!) πολλές φορές δίνει καλύτερα και πιο ευθεία αποτελέσματα, όσο μπορούμε να πούμε ξαναλέω απλό το συγκεκριμένο Άλμπουμ.... Ρεφραίν μελωδικότατα γραμμένα με κάθε λεπτομέρεια στο πεντάγραμμο, κιθάρες με αστείρευτη έμπνευση που συγχέουν ελαττωμένες και αυξημένες συγχορδίες με μοναδικό τρόπο δείχνοντας ότι οι μουσικοί του εν λόγω συγκροτήματος έχουνε σπουδάσει το αντικείμενο τους και δεν είναι αυτοδίδακτοι. 

Μπάσο που δεν κρύβει τις ''ανησυχίες'' του και κάνει το κομμάτι του και αυτό όχι μόνο υποστηρικτικά αλλά και παίζοντας σε αρκετά σημεία τις διαφορετικές μπασογραμμές του. Τα τύμπανα γεμάτα που δείχνουν την άρτια τεχνική κατάρτιση χωρίς βεβαίως να γίνονται πρωταγωνιστής με ανούσια γεμίσματα. 

Εν κατακλείδι οι Wardrum πλέον είμαι βέβαιος πως έχουν το ''Άγγιγμα του Μίδα'' και με ότι έχουνε γράψει τα τελευταία 8 χρόνια είναι καταδικασμένο για τελειότητα!

Βαθμολογία: 90%

Για το Rock Da Vinci,

Πάνος "Magni" Μακρίδης (Keyboardist Of Fovitron)

Homepage - https://wardrum.gr/ Facebook - https://www.facebook.com/pages/Wardru...

Σχόλια