Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live report: Cyanide 4 (opening act: Poison Heart) @ 8ball club

Από την στιγμή που οι Cyanide 4 ανακοίνωσαν πως εκτός των προγραμματισμένων εμφανίσεων τους σε Αθήνα και Ιωάννινα θα παίξουν και μια βραδιά στη Θεσσαλονίκη περίμενα με ανυπομονησία. Πρόκειται για μια από τις μπάντες που δημιούργησαν τον Sleaze ήχο στην Ελλάδα από το 2008, όντας μέρος της αναβίωσης της Glam σκηνής που ξεκίνησε από την Σκανδιναβία. Οι Cyanide 4 πραγματοποίησαν τις εμφανίσεις αυτές και για την προώθηση του νέου τους δίσκου με τίτλο “Amalgama.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον πάνω όροφο του 8ball (club) καθώς στο live stage διεξάγονταν το death metal live των Amken-Vile Extoriton- Among Death’s shadow.

Δυστυχώς ενώ στην ανακοίνωση έγραφε αυτολεξεί “show time: 21:00”, οι Poison Heart που άνοιγαν την βραδιά εμφανίστηκαν περίπου 21:45(!) γεγονός καθόλου ευχάριστο για όσους είχαμε παρεβρεθεί από την αρχή ώστε να μην χάσουμε την αρχή του λάιβ. Προσωπικά βίωσα μια από τις λίγες φορές που έχει παρατηρηθεί τόσο μεγάλη απόκλιση στην ώρα έναρξης συναυλίας. 

Οι Poison Heart (Tolly Rose - κιθάρα, Mick Marston - κιθάρα , Chris Blaze - vocals, Lenny James - drums, J.Gunshot - μπάσο αποτελούν μια ανερχόμενη Glam Metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη (στην φάση της ηχογράφησης του πρώτου της δίσκου έχοντας ηχογραφήσει ήδη το κομμάτι dr.Love) με νέα μέλη γεμάτα ενέργεια και εξαιρετικές ικανότητες, ειδικά από τον κιθαρίστα τους Tolly Rose o οποίος κυριολεκτικά έδινε πόνο με πολύ ωραία σόλο με neoclassical πινελιές καθ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας αλλά και τον frontman, Chris Blaze με τα εξαιρετικά ψηλά φωνητικά του. 

Το κοινό της μπάντας ήταν εκεί και φρόντισε να συμμετέχει τραγουδώντας στίχους από όλα σχεδόν τα τραγούδια μαζί με την μπάντα. Αν και ο χώρος του 8ball club δεν είναι και ο ιδανικότερος για ποζεριές και “show”, oι Poison Heart κατάφεραν να το κάνουν και αυτό με επιτυχία κλείνοντας για ένα διάστημα τα φώτα και σολάροντας ακατάπαυστα στο σκοτάδι, αφήνοντας στο κοινό μια εμπειρία που θα θυμάται για καιρό. 

Έπαιξαν κομμάτια αποκλειστικά δικά τους, καλογραμμένο αμερικανικού τύπου Glam Metal με αποκορύφωμα το “Legal Prostitute” το οποίο φαίνεται να συναρπάζει και το κοινό και ένα εξαιρετικό cover του “Night Songs” των Cinderella συνοδευμένο από ένα υπέροχο bluesy solo από τον Rose. Η μόνη μου αρνητική παρατήρηση είναι πως αυτή τη φορά εν αντιθέσει με την προηγούμενη που τους ειχα δει να ανοίγουν για τους Northwind στο live stage του eightball, σε κάποια σημεία, όπως όταν ο frontman έλεγε ανέκδοτα η συμπεριφορά της μπάντας φάνηκε σαν να ήταν  σχολικής μπάντας που απευθύνεται αποκλειστικά σε κοινό φίλων της. Γενικά ήταν μια αξιοσημείωτη εμφάνιση και θεωρώ πως η μπάντα αυτή έχει λαμπρό μέλλον στην ελληνική γκλαμ σκηνή.

Setlist:

1.Wanted

2.Twister

3.Talking

4.Doctor Love

5. Night Songs (Cinderella cover)

6.Seeds

7.Momma

8.Angelina

9.Legal Prostitute

Και κάπου εδώ έφθασε η μεγάλη στιγμή της βραδιάς, αρχίζει το σετ των headliners, Cyanide 4. Προς λύπη μου παρατήρησα πως η μπάντα έπαιζε σε κοινό μικρότερο των 30 ατόμων γεγονός που ίσως δικαιολογεί η εργάσιμη ημέρα που ακολουθούσε ή και το λάιβ που διεξάγονταν παράλληλα αλλά προσωπικά δείχνει την άσχημη εικόνα του κοινού της πόλης της Θεσσαλονίκης το οποίο εν αντιθέσει με άλλες πόλεις δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε στις συναυλίες (ίσως για αυτό εδώ να μην έχουμε ένα μέταλ φεστιβάλ όπως έχουν πάρα πολλές πόλεις της χώρας).

Οι Cyanide πάντως έπαιζαν με την ίδια απόδοση που θα έπαιζαν και σε μια γεμάτη αρένα. Η εμφάνιση τους ξεκάθαρα γκλαμ με την χαρακτηριστική ξανθιά μοικανα του μπασίστα να ξεχωρίζει. Ο χαρακτηριστικός τους, γεμάτος ενέργεια, ήχος κατέκλυσε το 8ball club από την πρώτη στιγμή και για μένα προσωπικά το headbanging ήταν συνεχές και ασταμάτητο.

Η μπάντα (την οποία θεωρώ κορυφαίου επιπέδου) αν και με καινούριο line up με κάθε μέλος να βρίσκεται σε διαφορετική πόλη (Tony Catch - κιθάρα, Adrian Kyprianos - drums,indigo kid - μπάσο)  εκτός του frontman και κιθαρίστα Γιώργου Παλαιολόγου από την αυθεντική σύνθεση έδειχνε δεμένη σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. 

Έπαιξαν ένα σετ με τραγούδια από τον καινούργιο πιο σκοτεινό  δίσκο τους ανάμεικτα με παλιούς αγαπημένους sleaze ύμνους (highlight της βραδιάς για μένα τα αγαπημένα μου Temptation Failed και Rock ‘n’ Roll hero). Στο setlist τους βρίσκονταν επίσης ένα cover του “Youth Gone Wild” των Skid Row το οποίο ξεσήκωσε το κοινό. Η εμφάνιση τους ήταν εξαιρετική, πλήρως επαγγελματική και απέδειξαν για ακόμα μια φορά πως είναι μέσα στις κορυφαίες ελληνικές μπάντες του Ηeavy Metal γενικότερα άσχετα αν αυτό δεν έχει πλήρως αναγνωριστεί.

Setlist:

The Secret Doctrine

Temptation Failed

Perfect Sensation

Rock ‘n’ Roll Hero

Innocent Alibi

Anything for Fun

So In Vain

F.f.l

Hide in the Shadow

Amnesia

Youth Gone Wild (Skid Row cover)

Live the Life

Love Me When I’m Dead

Για το Rock Da Vinci,

Άρθρο & Video :Αντώνης "Glam" Παπαστεργίου

Edit: Fan Val Nuevo (F.V.N Photography)

Απολαύστε κάποια Highlights από το τι έγινε στην συναυλία! Απολαύστε!


Σχόλια