Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Kiva στο Rock Da Vinci: "Το πάθος μας για αυτό το είδος της μουσικής και αυτής της σκοτεινής αλλά ταυτόχρονα ατμοσφαιρικής αισθητικής, νομίζω ήταν η χρυσή τομή για να δέσουμε όλοι και να φτιάξουμε αυτό το project."

Κάπου μέσα στα σκοτεινά στενά της Αθήνας , κυριαρχεί η μαυρίλα , ένα έντονο συναίσθημα που αφορά την ψυχή του ανθρώπου καθώς μέσα απ' όλα όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί τα τελευταία 2 χρόνια , προσπαθεί η ανθρώπινη ψυχή να βρει τον εαυτό της , όμως από κει παραμένει μαύρη όσο χρώμα και αν προσπαθεί να βάλει στην ζωή. Αυτό όλο το συναίσθημα παρουσιάζεται στα ηχοχρώματα των Kiva , ένα νέο σχήμα που ήρθε για να μας ταξιδέψει σε έναν δικό τους σκοτεινό κόσμο και σε αυτόν να μας προβληματίσουν μέσω του Debut δίσκου τους "An Elegy Of Scars And Past Reflections". Έτσι με αφορμή αυτό πλέον συστήνονται μουσικά στην Ελληνική σκηνή και πρόσφατα τους γνωρίσαμε μέσα από την ωραία κουβέντα που είχε ο Φαν Βαλ Νουέβο για λογαριασμό του Rock Da Vinci καθώς ομίλησε με τον Τραγουδιστή και συνιδρυτή της μπάντας , Δημήτρη Νικολή.


Rock Da Vinci: Παιδιά γειά χαρά και καλή χρονιά επί της ευκαιρίας , καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci και τιμή μας που σας φιλοξενούμε.

Kiva: Γειά σου Φάνη, καλώς σε βρήκαμε και σε ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την πρόσκληση στο Rock Da Vinci.

 

Rock Da Vinci: Ελπίζω να είστε καλά και υγιείς. Πολύ έντονα μπήκε το νέο έτος........ Γυναικοκτονίες , Δολοφονίες , εγκλήματα πάθους , θάνατοι πολλοί........ Τώρα άρχισε και το κλασικό σπάσιμο με τις μάσκες και η σύσταση για το εμβόλιο......

Kiva: Είμαστε όλοι υγιείς (προς το παρόν) και ελπίζουμε να παραμείνουμε. Το νεο έτος μπορούμε να πούμε ότι μπήκε.. όπως τελείωσε το προηγούμενο... Δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στην κοινωνία που ζούμε...

Rock Da Vinci: Anyway , αφού τα είπαμε επί γενικής πτώσεως , προχωράω στο παρασύνθημα.......Kiva…….Αλήθεια πως προέκυψε το όνομα Kiva , θέλω να μου πείτε.

 

Kiva: Kiva είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται από τους ιθαγενείς Αμερικάνους για τελετές και πολιτικές συναντήσεις. Το όνομα το σκέφτηκε ο Δημήτρης ένα βράδυ που πέτυχε ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση. Μας άρεσε το concept πίσω απ’ αυτό και ο μυστικισμός που αποπνέει.

Rock Da Vinci: Έχετε μία “Αγάπη” στους πολιτικούς ε? χαχαχαχαχα

Kiva: Γενικά.. τρέφουμε μια “αγάπη” πρός κάθε μορφή καταπίεσης και καταπάτησης της ελευθερίας και των ανθρωπίνων ή μη δικαιωμάτων.

Rock Da Vinci: Η ερώτηση τώρα πάει σε Αντώνη και Δημήτρη........Αρχικά οι Amniac , υπάρχουν ακόμη έτσι?

Kiva: Όχι, οι Amniac δεν υφίστανται πια.

Rock da Vinci: Παίζετε ουσιαστικά , ότι ακριβώς συνθέτουν και οι Kiva , αυτό το σκοτεινό , ατόφιο , μαύρο και πιο ταξιδιάρικο θα έλεγα μέταλ........ Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο να ενώσετε τις δυνάμεις σας και να φτιάξετε αυτό το τόσο όμορφο θα πω “Έρεβος” αν επιτρέπεται για τον χαρακτηρισμό?

Kiva: Το πάθος μας για αυτό το είδος της μουσικής και αυτής της σκοτεινής αλλά ταυτόχρονα ατμοσφαιρικής αισθητικής, νομίζω ήταν η χρυσή τομή για να δέσουμε όλοι και να φτιάξουμε αυτό το project.


Rock Da Vinci: Είστε 4 μουσικοί , με μεγάλο βιογραφικό , παίξατε με Euphrosyne , Celeste κοινώς κάνατε κάποια μικροβήματα που έδειξαν ότι όντως είστε μία αρκετά υπολογίσιμη μπάντα...... Σας δυσκόλεψε καθόλου όλο αυτό? Γιατί τόσες μπάντες , χωρίς παρουσίαση δίσκου κτλ. Υποθέτω στάθηκε κάπως “Δύσκολο” στο να προωθηθείτε.

Kiva:
 Δύσκολη είναι κάθε νέα αρχή, για μια μπάντα. Ασχέτως που τα μέλη της έχουν αρκετά χιλιόμετρα στην ελληνική underground σκηνή, πρακτικά το project αρχίζει απ’ το μηδέν.

Rock Da Vinci: Γενάρης του 2024 , κυκλοφορεί το πρώτο σας Δημιούργημα “An Elegy Of Scars And Past Reflections” , ένα αρκετά έντονο μουσικά ταξίδι , με πολύ σκοτάδι , ένα έντονο εξώφυλλο που ταυτίζεται κάπως και με τον τίτλο , αρκετά έξυπνο και χρησιμοποιήσατε κάπως την ίδια φιλοσοφία που ακολούθησαν και οι Universe 217 και οι Agnes Vein και οι Allochiria και πολλές άλλες μπάντες αλλά στιχουργικά φαίνεται ότι αναφέρεται έντονα στην ουσία της ψυχής του ανθρώπου και στην τοξικότητα που βιώνει , αν δεν κάνω λάθος. Αν ήταν να περιγράψετε με μία λέξη το πόνημα σας , ποιά θα ήταν αυτή και γιατί?

Kiva: Ζοφερό, γιατί είναι κάτι σκοτεινό, βαρύ και ίσως προκαλεί φόβο και ανασφάλεια σε κάποιους.


Rock Da Vinci: Στον Debut δίσκο σας , συνεργαστήκατε με τον Δανό Victor Kaas των LLNN , να υποθέσω ότι τους είχατε γνωρίσει όταν έπαιξαν με τους The Ocean τον Σεπτέμβριο του 2022?

Kiva: Είχαμε μια επικοινωνία με τους LLNN αρκετά πιο πρίν απ το live της Αθήνας, αλλά ήταν ωραίο που μπορέσαμε να τους δούμε και ζωντανά επί σκηνής. Και έσκασε η ιδέα ότι θα ταίριαζε πολύ η φωνή του Victor στο “Delusion”, θα έδινε μια ωραία αντίθεση με τα φωνητικά του Δημήτρη.

Rock Da Vinci: Το λάτρεψα το “Unmaker” By The Way , πολύ ωραίος δίσκος , δεν ξέρω αν το έχει πάρει το αυτί σας , άσχετα που από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια.

Kiva: Φυσικά, φοβερός δίσκος αν και εμείς τους γνωρίσαμε μουσικά μέσα απ το “Deads”, που εκεί μας έκαναν φοβερή εντύπωση.

Rock Da Vinci: Πάντως κάπου είχε πάρει το μάτι μου , ότι αυτός ο δίσκος ήταν μία τεράστια έμπνευση από Soundtracks παλιάς εποχής όμως που σου βγάζανε έντονα το συναίσθημα του φόβου!

Kiva: Makes sense, ακούγεται πολύ ταιριαστό αυτό και σίγουρα το έχουν πετύχει απόλυτα ηχητικά με αυτό τον δίσκο.


Rock Da Vinci: Εσείς σαν Kiva εφόσον συνεργαστήκατε μαζί του , Θεωρείτε ότι επηρεαστήκατε μουσικά από τις απόψεις και τις μουσικές των LLNN?

Kiva: Δεν θα το λέγαμε.. Η μουσικη των LLNN βασίζεται πιο πολύ στα synths και ο ήχος τους είναι κάπως πιο “βιομηχανικός” σε σχέση με τον δικό μας, αλλά σίγουρα κάποιος μπορεί να βρεί κάποια κοινά στοιχεία στα βαριά riffs και τις ατμόσφαιρες.

Rock Da Vinci: Αν και πολύ νωρίς θα ρωτήσω , ποια είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου στον 1ο σας δίσκο?

Kiva: Είναι όντως πολύ νωρίς για να κάνουμε έναν απολογισμό, ο δίσκος είναι online 10 μέρες τώρα αλλά το feedback που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι πραγματικά πολύ θετικό.

Rock Da Vinci: Στο τεχνικό κάδρο του Debut πονήματος σας , πλαισιώσατε και την πολυπόθητη βοήθεια του ενός από τους καλύτερους αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα στο θέμα “μάστερινγκ” και σαφώς αναφέρομαι στον Νάσο Νομικό της VU Productions , πως προέκυψε αυτή η συνεργασία?


Kiva: Τον Νάσο μας τον πρότεινε ο Γιώτης και ο Κίμωνας, απ το AUX Studio, όπου ηχογραφήσαμε και μιξάραμε τον δίσκο. Είναι χρόνια συνεργάτες και ακούγοντας και κάποια samples είδαμε ότι το αποτέλεσμα του αναλογικού mastering που κάνει είναι αυτό ακριβώς που  θέλαμε για τον ήχο μας.


Rock Da Vinci: Νταξει γενικότερα η Αθήνα θεωρώ χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας , έχει βγάλει μεγάλα διαμάντια στο τεχνικό κομμάτι του ήχου και των ηχογραφήσεων. David , Benardo , τον Γιάννη Μανόπουλο , τον Τέρρυ Νίκα , Psychon και πάει λέγοντας!

 

Kiva: Γενικά στην Ελλάδα ναι, έχουμε πολύ αξιόλογους παραγωγούς που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μεγάλα ονόματα του εξωτερικού.


Rock Da Vinci: Το εν λόγω Full Length σας ουσιαστικά θεωρείται και η σύσταση σας στον χώρο , εν ολίγοις κατευθείαν χωρίς ντέμο η Single , ήταν ένα ρίσκο αυτό πιστεύετε?


Kiva:
 Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει πλέον σωστός και λάθος τρόπος προώθησης μιας δουλειάς. Πολλοί συνηθίζουν να βγάζουν όπως είπες ένα single απ’ τον δίσκο πρώτα, μετά ίσως ενα 2ο και στην συνέχεια όλο τον υπόλοιπο. Εμείς πήραμε απλά μια απόφαση να το ανεβάσουμε ολόκληρο, χωρίς παραπάνω teasing, χωρις πρεμιέρα, χωρίς τίποτα. Αν θα βγει.. θα δείξει η πορεία.


Rock Da Vinci: Θα μείνω για λίγο στο εξώφυλλο , αυτήν την εξαιρετική δουλειά που έκανε η DN Design και δε άλλο με έξυπνο τρόπο. Παρατήρησα μία κόκκινη σκίαση προς τα κάτω στο όνομα και ήθελα να ρωτήσω , τι θα μπορούσε να συμβολίζει αυτό , το αίμα του ανθρώπου ας πούμε?

Kiva: Γενικά το πως αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος τη μουσική αλλά και τα εικαστικά είναι τελείως υποκειμενικό και αυτή είναι και η γοητεία σε αυτό. Έτσι και ένα εξώφυλλο μπορεί να ερμηνευτεί με ποικίλους τρόπους. Θα το αφήσουμε λοιπόν μυστήριο, να το αποκωδικοποιήσει ο καθένας όπως θέλει.

Rock Da Vinci: “Όσο και να παίζει ο άνθρωπος με τα χρώματα , πάντα μέσα τους η ψυχή θα είναι μαύρη” , ένα πολύ σωστό ρητό του Σεφέρη και προσωπικά ο δίσκος αυτός , αυτό μου βγάζει........ Εφόσον ο δίσκος θεωρείται “Ψυχολογικός” η και “Ψυχιατρικός” αν θέλετε......Χρειάστηκε να διαβάσετε πολύ στο να καταλήξετε σε αυτό το στάδιο? Εννοώ ότι πέραν της μουσικής , σίγουρα επηρεαστήκατε και “βιβλικά”.

Kiva: Πολύ ταιριαστό αυτό το γνωμικό του Σεφέρη. Σίγουρα εκτός απο μουσικές επιρροές υπήρξαν και άλλου τύπου, όπως απο βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή οτιδήποτε μπορεί να μας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον. Για παράδειγμα το “From the Ego of Our Ancestors” λυρικά είναι επηρεασμένο από την αλληγορία του σπηλαίου, απ΄ την “Πολιτεία” του Πλάτωνα.

Rock Da Vinci: Πέρασαν δύο χρόνια γεμάτα καταστροφές , γεμάτα Πυρκαγιές , θανάτους κτλ. Βλέπουμε όχι μόνο την Ελληνική σκηνή αλλά και πλέον παγκοσμίως η μουσική να’χει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα. Αυτούς που πρεσβεύουν την τεχνολογία και αυτούς που πρεσβεύουν την τέχνη και την απλότητα. Ποιά πιστεύετε ότι είναι η άποψη σας σε αυτό , ήταν για εσάς και αυτός ένας λόγος παραπάνω που σας έκανε να πάρετε στιχουργικά την κατεύθυνση προς τον ανθρώπινο νου?

Kiva: Δεν είναι απαραίτητο να πας είτε με τους μεν, είτε με τους δεν. Καλώς ή κακώς η τεχνολογία είναι μέσα στην καθημερινότητα μας και σε πολλές περιπτώσεις είναι και αναγκαία. Απ’ την άλλη ο ανθρώπινος νους ήταν, είναι και θα είναι για πάντα το επίκεντρο και η πεμπτουσία όλων, οπότε το κομμάτι αυτό ήταν σαφώς πιο δελεαστικό ώστε να ασχοληθούμε περαιτέρω στιχουργικά.


Rock Da Vinci: Τον δίσκο τον κυκλοφορήσατε μόνοι σας αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή , υπάρχει περίπτωση ο δίσκος σας , να κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή CD η Bινύλιο?

 

Kiva: Ναι ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σύντομα σε πρώτη φάση σε digipack CD σε συνεργασία με την Distrolution Merch και αργότερα ευελπιστούμε και σε βινύλιο.

 

Rock Da Vinci: Τα τελευταία χρόνια πολλές μπάντες έχουν συνηθίσει να πραγματοποιούν ξεχωριστές εμφανίσεις η περιοδεία για την παρουσίαση της δουλειάς τους , υπάρχει ένα τέτοιο πλάνο και στο “Κάδρο” των Kiva?

 

Kiva: Φυσικά υπάρχουν και τα δυο στο πλάνο, έχουμε ήδη αρχίσει τον προγραμματισμό για την live παρουσίαση του δίσκου στην Αθήνα αλλά και για κάποια μεμονωμένα live στην επαρχία αν τα καταφέρουμε.

 

Rock Da Vinci: Τέλος προτού κλείσαμε πείτε μας λίγο , πέραν της προώθησης του πρώτου σας δίσκου , υπάρχουν και άλλα πλάνα για το μέλλον , τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από εσάς?

 

Kiva: Θέλουμε σίγουρα να παίξουμε live τον δίσκο όσο γίνεται, να τον ακούσει όλο και  περισσότερος κόσμος και σε δεύτερη φάση ίσως κάποιο clip, κάποιο live στο εξωτερικό.. Θα δείξει.

 

Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας , εύχομαι ότι καλύτερο για το νέο σας πόνημα , να πάνε όλα καλά και φυσικά να ανταμώσουμε σε κάνα Live , κάντε εσείς τον επίλογο στέλνοντας ένα μνμ στους Φανς σας.


Kiva: Σε ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση Φάνη! Ελπίζουμε ο κόσμος εκεί έξω να απολαύσει το άλμπουμ, να το αγκαλιάσει και να συνεχίσει να μας στηρίζει όπως κάνει απ’ την αρχή μας! Ακολουθήστε μας στα social και μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται και άλλες εκπλήξεις.

FB: https://www.facebook.com/kivabandgr

IG: https://www.instagram.com/kivabandgr

SP: https://sptfy.com/PRSF

YT: https://bit.ly/3xcp4JZ

BC: https://kivabandgr.bandcamp.com

Για το Rock Da Vinci,

Fan Val Nuevo



Σχόλια