Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Max Cavallera: "Δεν θεωρώ πως το "Roots" είναι ένας δίσκος nu metal, αλλά το αντίθετο."

Σε πρόσφατη συνέντευξη του σε χιλιανό μέσο, ο Max Cavalera κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική που δέχθηκαν οι Sepultura όταν κυκλοφόρησαν το "Roots", από μερίδα οπαδών τους , καθώς αναφέρθηκε σε ισχυρισμούς κόσμου πως το εμβληματικό άλμπουμ από το 1996, που βρήκε τους Βραζιλιάνους να συνεργάζονται με τη φυλή Xavante, δεν θεωρούνταν αρκετά metal, καθώς απέκλινε από το γνώριμο ύφος τους , βρίσκοντας την περίφημη τετράδα σε μία περίοδο υψηλού πειραματισμού και πιο συγκεκριμένα σε συνδυασμούς όπως αυτόν με τα βραζιλιάνικα παραδοσιακά μουσικά όργανα έγχορδα και Κρουστά. Όσον αφορά τις αναφορές και συνάμα κριτικές που δέχθηκε το εν λόγω Album , ο ιθύνων νους των Soulfly , δήλωσε τα εξής.

"Δεν πιστεύω πως έδωσαν ποτέ μια πραγματική ευκαιρία στον δίσκο. Για εμένα, το "Roots" είναι ένα πολύ βαρύ άλμπουμ. Κομμάτια όπως τα 'Straighthate", "Spit", "Ambush", "Endangered Species", ήταν βαριά, γρήγορα και βίαια. Νομίζω πως επειδή συνδέθηκε με την, δημοφιλή τότε, ταμπέλα του nu metal, του έμεινε στο μυαλό αρκετού κόσμου.

Δεν θεωρώ πως το "Roots" είναι ένας δίσκος nu metal, αλλά το αντίθετο. Είναι αρκετά πιο σπηλαϊκό στην πραγματικότητα. Είναι πιο απλό, με χαμηλό κούρδισμα βέβαια, αλλά και πιο απλά riffs και διαθέτει κρουστά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για εμένα, το "Roots" είναι ένας ξεχωριστός δίσκος. Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε την κατάλληλη στιγμή. Είχα την τρελή ιδέα να ηχογραφήσουμε με Βραζιλιάνους αυτόχθονες και να φέρουμε αυτό τον ήχο στο metal. Ήταν θαρραλέο και φιλόδοξο εγχείρημα, κάτι που δεν πιστεύω πως γίνεται συχνά στο metal.

Πολλές μπάντες παίζουν εκ του ασφαλούς. Φτιάχνουν δίσκους για να αρέσουν στους οπαδούς τους, αλλά εμείς δεν ήμασταν τέτοιο συγκρότημα, θέλαμε να προχωράμε. Ήταν βέβαια και το τέλος του κεφαλαίου Sepultura για μένα. Είναι όμως ένας μεγάλος δίσκος και είμαι περήφανος. Αρέσει και σε αρκετούς διάσημους, όπως τον Dave Grohl και τους Slipknot, που το αγαπούν".

Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να διαβάσετε σε ένα πιο παλιό άρθρο του Rocking.gr που αφορά βεβαίως τις ρίζες , τις φυλές και πολλά άλλα μυστήρια που συμβαδίζουν με μουσικές , όπως αυτήν των παλιών καλών Sepultura. Διαβάστε το To Enter Pagan #12

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε την κυκλοφορία του νέου δίσκου των Soulfly με τίτλο "Totem" , ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Αυγούστου (Αύριο).



Σχόλια