Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Bazooka North Tour 2022 @Eightball Club (25/03/2022)

 

Την ημέρα των παρελάσεων, ανεβαίνουν στην σκηνή του Eightball στις 22:00 οι Bazooka, ξεκινώντας με το τραγούδι "Οι βλάκες κάνουνε παρέλαση".. Ωωω, ωω .. 

Ξεκίνησαν λοιπόν δυναμικά, με το Eightball γεμάτο με κόσμο ενθουσιασμό και πάθος. Rock n’ roll ψυχεδέλεια, ακανόνιστος χορός, σκουντήματα, αγκωνιές, μπύρες που κατέληξαν στο πάτωμα από το χοροπηδητό, πολυφωνίες παρανοϊκών κραυγών κάτω από το stage.

Η ξέφρενη εκδήλωση των συναισθημάτων δεν περιορίστηκε μόνο κάτω από το stage, καθώς οι Bazooka είναι ένα συγκρότημα που ζει ως το κόκαλο τις στιγμές του live, από την προηγούμενη φορά που τους είχαμε δει στην Θεσσαλονίκη στο Host, μέχρι και σήμερα, μας έλλειπε το punk rock attitude που έχουν και κυρίως η αυθεντικότητα που έχουν στην κινησιολογία τους, οι αυθάδης ειλικρινής στίχοι και ο συνδυασμός του  του άρτιου παιξίματος, γεμάτης σύνθεσης με την ψυχεδέλεια και την αυτοκαταστροφή.  

Στα πρώτα δύο τραγούδια ξεκίνησε το ταξίδι στο album "Zero Hits", το οποίο διακόπηκε από την έναρξη του τραγουδιού "Θέλω φύση".

Τις κάμερες τις γράφω εκεί που ξέρεις, με τις ωραίες διφωνίες. Ένα τραγούδι στο οποίο και εγώ προσωπικά στρέφομαι πολλές φορές όταν παθαίνω overload  από την καταπίεση της πόλης.

Αν βρισκόσουν από την δεξιά μεριά του Eightball σίγουρα άκουγες καθαρά το μπάσο και τα ντραμς, έχανε όμως αρκετά η φωνή. 

Για αυτό χρειάζεται να μετακινούμαστε αρκετά στα live και να βρίσκουμε το spot μας ή και όχι, να χωνόμαστε λίγο στον χαμό που γίνεται μπροστά και να ξαναγυρνάμε στο spot μας ή και όχι!

Πως θα μπορούσα να χάσω αυτές τις εναλλαγές της ψυχολογίας του τραγουδιστή, ακόμη και μόνο να κοιτάω την ένταση των ματιών του όταν παραλίγο να φάει το μικρόφωνο. Δυστυχώς η βραδιά εξελίχθηκε χωρίς τον πληκτρά, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει στο live για θέματα υγείας. Λείπεις! Καθώς δεν υπήρχε support band, οι Bazooka έπαιξαν για μιάμιση ώρα ασταμάτητα ως τις 23:25, χωρίς να περιορίζονται σε κάποιο συγκεκριμένο album. 

Το ίδιο ακούραστος ήταν και ο κόσμος, προς το τέλος του τραγουδιού  ‘’Η δική σου η σειρά’’ τρελάθηκαν και τα φώτα, τρελάθηκε και το κοινό και κάπου εκεί ήταν που το τραγούδι ‘’Βραδινή βάρδια’’ ένιωθες πλέον τη σόλα του παπουτσιού σου να κολλάει, την κιθάρα σε lead ρόλο και την heavy rock n’ roll πλευρά της βραδιάς να ξεκινά. 

Όμως το πιο αξιοσημείωτο, είναι τα κόντρα drums! Πολύ σημαντικό να έχεις έναν drumer που ξέρει να σε παρασέρνει με γεμίσματα και ρυθμούς που κοντράρονται αρμονικά με τη μελωδία πολλές φορές. Drummer’s  jam progress session! 

Νομίζω είναι κάπως αναμενόμενο για το κοινό των Bazooka πως το τραγούδι ‘’Eλα’’ του album Zero Hits 2019 και το τραγούδι ‘’Άχρηστη γενιά’’ του album Unless Generation,

με τα οποία ξενινούν και τα album, έχουν γίνει σημείο αναφοράς της τρέλας και της αντιδραστηκότητάς τους.

Τα ακούσαμε στο τρίτο μέρος του live, και το πιο προκλητικό. Η ακολουθία ΕΛΑ,ΦΥΛΑΚΗ, ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ήταν φωτιά.

Σίγουρα μετά χρειαζόμασταν μια ανάσα. Και ευτυχώς για εμάς επέλεξαν το "Εξαϋλώσου", παραλογισμός της μεθυσμένης, ειρωνικής χαρμολύπης. Και ο χαμός πάλι στην ‘’Οθόνη”, αξεπέραστο videoclip tripακι να το δείτε, αν δεν σκηνοθετικά όμορφο. 

Τέλος, πολύ ωραίο και δυνατό κλείσιμο, σοκαριστικό το ‘’Κορίτσι στην ακτή’’! Να ευχαριστήσουμε το Eightball και την Made of stone που τους έφεραν κοντά μας, γιατί ήταν ένα από τα πιο ωραία live και από τις πιο όμορφες βραδιές που είχαμε φέτος!

Κρίμα που πέρασαν τα κρύα και δεν θα ξαναδώ τα σκουφάκια τους, αλλά τα μπλουζάκια είναι παντός καιρού, ελπίζω να τσιμπήσατε και εσείς τίποτα.

Setlist:

Οι βλακες κανουνε παρελαση

Μονος

Θέλω Φύση

Mr.George

Η δική σου η σειρά

Βραδυνή βάρδια

Ζουγκλα

Ελα

Κατεστραμενοι

Αχρηστη γενια

Οθονη

Φυλακή

Εξαυλώσου

Τζαζουκα

Ψεμα 

Επαναληψη

Κοριτσι στην ακτή

https://www.facebook.com/bazookagreece

https://www.facebook.com/events/918692948801453

Το επόμενο Ραντεβού της Made Of Stone Productions , είναι με τους Nightstalker με τους οποίους θα αλωνίσουν την Βόρεια Ελλάδα με 1ο προορισμό , την Πτολεμαϊδα στις 6 Απριλίου!

Για το Rock Da Vinci,

Κείμενο: Jo Ghost

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Παραστατίδου

Photos Be There!!!  



















Σχόλια