Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Bazooka - Influenza @THE HOST, Θεσσαλονίκη 1/11/2019




Μία ακόμη Παρασκευή στην ζούγκλα της Θεσσαλονίκης, ζούγκλα σαν αυτή που μας έχουν περιγράψει οι Bazooka στα τραγούδια τους. Κουραστήκαμε, βαρεθήκαμε, αηδιάσαμε, νευριάσαμε και η διέξοδος μας η μουσική. Αυτή τη φορά δώσαμε ραντεβού στο the Host.

Ένας πολύ ωραίος χώρος, στο κέντρο της πόλης. Ευρύχωρος, με χαμηλό φωτισμό, χωρίς ιδιαίτερη διακόσμηση αλλά.. με σκληρό underground ύφος.
Πρώτα έπαιξαν οι Influenza, συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε το 2013. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται ως rock 'n' roll,rockabilly, garage Rock, surf Rock. Τα μέλη της μπάντας είναι τέσσερα:
Απόστολο Τρικκαλιώτη -κιθάρα, φυσαρμόνικα και φωνητικά
Αποστόλη Μητακίδη -φωνή/κιθάρα
Βαγγέλης Σκούπρα -μπάσο
Γιώργος Αναστασιάδη-drums
Ξένο στίχο, τρομερή ενέργεια και σκηνική παρουσία, τρελαμένοι αλλά και εσύ τρελαινόσουν αν προσπαθούσες να παρακολουθήσεις τα χέρια των δύο Αποστόληδων που χόρευαν ροκ εν ρολ πάνω στις κιθάρες. Ο χώρος γέμισε, ο κόσμος χόρευε και κάπως έτσι καταλάβαμε πως κάναμε τη σωστή επιλογή εξόδου.
Όλα τα τραγούδια που έγραψαν είναι δικά τους και θα κυκλοφορήσουν στον επερχόμενο δίσκο, εκτός του cellophane το οποίο είναι από king gizzard που όμως το δεύτερο μέρος του το έχουν αλλάξει με δικό τους τρόπο.
Set list:
Generation
Waves
Caine
Re
Fa1
Fa2
Mr.Green
Too Scared
Kirikiki
Cellophane
Ανεβαίνουν λοιπόν στη σκηνή οι Bazooka. Βολιώτες, οι οποίοι ως rock 'n' roll, psychedelic punk και αποτελούνται από πέντε άτομα, οι δύο μάλιστα ντράμερ:
ο Ξάνθος Παπανικολάου-φωνή
Γιάννης Βούλγαρης και Πάνος Παπανικολάου-ντράμερ
Βασίλης Τσελεπής- κιθάρα
Άρης Ράμμος - μπάσο
Καθ' όλη τη διάρκεια του live τους ο κόσμος τραγουδούσε και χόρευε, η δημιουργικότητα και η αντιδραστικότητα που έχουν τα τραγούδια τους σε συνδυασμό με το καυστικό ύφος και τον κοινωνικό ελληνικό στίχο δεν μπορεί να σε αφήσει ανεπηρέαστο. Σπάνε τις νόρμες της μουσικής και σου μεταδίδουν την ενέργεια τους, ταυτίζονται τα παράπονά σου με τον ήχο τους. Σίγουρα, η αντίθεση της φωνής του τραγουδιστή με το σκληρό ήχο τους δε θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα και είναι και ένα στοιχείο που δίνει στίγμα στο συγκρότημα. Τους εκτιμήσαμε λίγο παραπάνω ως μουσικούς και κυρίως αισθανθήκαμε την αλήθεια που πηγάζει από την καθημερινότητα μέσα από τα τραγούδια τους. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην υπόλοιπη περιοδεία τους και ελπίζουμε να μας ξαναέρθουν!
Set list:
Θέλω φύση
Οι βλάκες κάνουν παρέλαση
Σουλτάνα
Η δική σου σειρά
Ψέμα
Βραδυνή Βάρδια
Ζούγκλα
Εξαϋλώσου
Έλα
Άχρηστη γενιά
Φυλακή
Κορίτσι στην ακτή
Τα σπάω όλα
Μόνος
Επανάληψη
Οθόνη
Ψυχοθήκες

Μία ωραία και εξαίρετη βραδιά ζήσαμε στο The Host της Θεσσαλονίκης , η οποία αποτελούνταν από ήχους Rock N Roll, Punk και ψυχεδέλεια!! Βιώσαμε το Underground με δύο μπάντες που κινούνται σε ένα μέλλον , που είναι De Facto το γεγονός ότι θα πάνε πολύ ψηλά.


Για το Rock Da Vinci,
Γεωργία Συμεωνίδου 

Σχόλια