Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Amenra: Darkness Prevail Into The Terra Vibe On 22 July 2022

Ύστερα από πάρα πολύ καιρό απουσίας , οι περιβόητοι Amenra επιστρέφουν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα έρχονται στην Μαλακάσα , εκεί όπου θα συνοδεύσουν τους Social Distortion στις 22 Ιουλίου μαζί με τους Allochiria , krotalias & Half Gramme Of Soma χαρίζοντας μας μία ωραία σκοτεινή νύχτα στο Terra Vibe!


Οι Amenra δημιουργήθηκαν το 1999 στο Kortjrik του Βελγίου από τον Colin H. Van Eeckhout. Από τότε έως και το 2003 τους πήρε 4 χρόνια για να κυκλοφορήσουν επίσημα το Debut EP τους με τίτλο "Mass: I - Prayer I-VI" , ενώ το 2005 κυκλοφόρησαν το Debut ολοκληρωμένο τους πόνημα με τίτλο "Mass III" μέσω της Fivestar

Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου δίσκου , οι Βέλγοι Dark Experimentalers είχαν συνεργαστεί σε ένα Split με τους Gameness , Gantz & Vuur , τότε όμως είχαν την ονομασία Amen Ra! Το εν λόγω Split κυκλοφόρησε μέσω της Heart Of Fire και σε περιορισμένο αριθμό Copies και πιο συγκεκριμένα των 1000 CD!

Το 2005 κυκλοφόρησε το 2ο EP τους με τίτλο "Mass II: Sermons" , μία δυναμική κυκλοφορία η οποία έχει ως σημείο αναφοράς την ατμόσφαιρα που προσφέρει το Performance των Βέλγων , καθώς σου δίνουν την αίσθηση ότι μετατρέπουν το Stage , σε ένα σκοτεινό και μελαγχολικό δάσος κάνοντας τον κάθε ακροατή/οπαδό να ταξιδέψει με τον ήχο τους!

Το επιθετικό τους ύφος φουντώνει μέσα από τον 1ο ολοκληρωμένο δίσκο τους , καθώς τα Sludge/Noise Metal στοιχεία που τοποθετούνται στο εμβληματικό "Mass III" δίνουν την αίσθηση της επιβλητικότητας που υπάρχει στο συγκεκριμένο δίσκο που δε άλλο αφορά και μία τελετουργία , η οποία σε σαγηνεύει και σου δίνει την εντύπωση ότι απ' αυτόν τον δίσκο μπορεί ο άνθρωπος να ξεσπάσει και να ξορκίσει τον δαίμονα που τον τρώει μέσα του!

Τρία χρόνια αργότερα καθώς φαίνονταν ότι το ρεύμα τους φούντωνε , κυκλοφόρησαν το "Mass IV". Άλλο ένα τελετουργικό ξεκίνημα , που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία περιγραφή ενός Dark Nova η απλά μία μορφή επίκλησης! 

Ένας δίσκος που αποτελείται από ένα εξώφυλλο αρκετά ρεαλιστικό , πολύ σκοτεινό και συμβαδίζει συνάμα με την πραγματικότητα, δηλαδή ότι όλα γίνονται στάχτη και μπούρμπερη μέσα από φωτιές , πίσσα , σκληρότητα και την οργή που συσσωρεύει μέσα στην ψυχή του καθενός! 

Οι συνθέσεις τους αρκετά πειραματικές , "Άρρωστες" όπως συνηθίζω να λέω και με μία παραμόρφωση κιθάρας που σε στέλνει σε άλλο πλανήτη , δίνοντας σχεδόν 52 λεπτά που σε κάνουν να χάνεσαι μέσα από Θορύβους , επιβλητικές κιθάρες , λασπωμένα/μαύρα ηχοχρώματα και από εικόνες παρακμής!!!

Από το 2012 και μετά έχουν κυκλοφορήσει 4 παραπάνω δίσκους έως και σήμερα καταφέρνοντας να αγαπηθούν πολύ στο Ελληνικό κοινό και γενικότερα στην Ευρώπη σχεδόν σε όλα τους τα Live Shows/Tours να γεμίζουν με κόσμο τα μέρη στα οποία παίζουν η ακόμη καλύτερα να είναι Sold Out!

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία τους με τίτλο "De Doorn" (κυκλοφόρησε επίσημα στις 25 Ιουνίου 2021 μέσω της Relapse Records) , έρχονται στην χώρα μας για να συνοδέψουν τους επίδοξους Punk Rockers , Social Distortion στο Rockwave Festival στις 22 Ιουλίου για να μας ταξιδέψουν σε έναν τόπο γεμάτο από πίσσα , σκότος και μαύρο!!!

Ετοιμαστείτε για ένα Festival που θα σας προσφέρει μία Dark/Noise/Punk αίσθηση!!!

Στις 22 Ιουλίου , όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Terra Vibe και στο Rockwave Festival!!!




Σχόλια