Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

The Rumjacks: Let's Make Greece A Irish Pub WIth Fun , Dance And Rock N Roll

"May the leprechauns dance over your bed and bring you sweet dreams".

~ Irish Quote ~

Ο καιρός πλησιάζει και η 13η Ιουνίου είναι πολύ κοντά. Μαζί με αυτή πλησιάζει και το Athens Rock 2022. Ένα από τα συγκροτήματα, που θα μας κρατήσει συντροφιά στο πλαίσιο αυτού, είναι οι Αυστραλοί Rumjacks, ένα συγκρότημα, ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα μας. Η τελευταία εμφάνισή τους τον Σεπτέμβριο του 2021, έγινε εν καιρώ πανδημίας και υπό το πρίσμα αυστηρών υγειονομικών μέτρων. Τώρα όμως θα μιλήσουμε με άλλους όρους, αφού το ΟΑΚΑ θα γεμίσει με τους ξεσηκωτικούς ήχους τους και τις ιρλανδικές μελωδίες τους, και θα μας οδηγήσουν σε ένα τρικούβερτο γλέντι.

Έχοντας ως αφετηρία τους το Σίδνευ, το 2008, και επιρροές από την punk και την celtic folk, αποτελούν μία μπάντα σταθμό στην ιστορία της Celtik Punk.

Γνωστότερο single τους αποτελεί το An Irish Pub Song”, κυκλοφορηθέν το 2011. Το 2021 κυκλοφόρησε το 5ο album τους Hestia και αναμένουμε να ακούσουμε από κοντά το κομμάτι Athens to the North”.  

Το 2022 κυκλοφόρησαν δύο singes το Bounding Main” και το  “Kicking Soles”. Η αγάπη τους για την Ελλάδα είναι μεγάλη, κάτι που αποδεικνύεται από τις πολύ συχνές εμφανίσεις τους στη χώρα μας, όπως και από το γεγονός, ότι στο επίσημο site τους, μπορεί να βρει κανείς τη συναυλία του 2019, που έδωσαν στη χώρα μας.

Με το καινούριο τους άλμπουμ, ουσιαστικά ξεκινάει το ντεμπούτο του καινούριου τραγουδιστή και song writer της μπάντας Mike Rivkees, εγκαινιάζοντας έτσι μία νέα εποχή στην ιστορία της μπάντας. To Hestia”, είχε τεράστια ανταπόκριη στο κοινό, δίνοντας ώθηση στην μπάντα για την κυκλοφορία του EP Brass for Gold”. 

"Το “Brass for Gold” είναι όσa μπορεί να προσφέρει ένα EP και εξακολουθεί να ονομάζεται EP. Με την αληθινή “Rumjacker μόδα”, αυτά τα τραγούδια αντιπροσωπεύουν μια ποικιλία διαφορετικών ιστοριών. Τα θέματα κυμαίνονται από ερωτική νοσταλγία, μέχρι άτυχους ήρωες πολέμου και μερικά χαλαρά τραγούδια για το ποτό", είπε ο Frontman της μπάντας.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, οι Rumjacks αφού περάσουν από αρκετές πόλεις της Γερμανίας, θα καταλήξουν στις 13 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα και στις 14 Ιουνίου στη Μονή Λακαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα μαζί με τους Fundracar, Villagers of Ioannina City και φυσικά τους ανεπανάληπτους Dropcick Murphys, θα ξετρελάνουν το σύμπαν και θα μας οδηγήσουν σε μία ξέφρενη φιέστα χορού, μουσικής και πολλής μπίρας. Προμηθευτείτε όσο προλαβαίνετε και ότι προλαβαίνετε από το ticketmaster.gr. Μέχρι τότε, είθε ο χορός των καλικατζάρων, να σας γεμίζει όμορφες σκέψεις και όνειρα.

Για το Rock Da Vinci

Ρηγοπούλου Ελευθερία



Σχόλια