Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Gelato Lemoni - Κρυφτό Ερωτικό (EP Album Review)

"Δεν μας βλέπει κανείς σε αυτό το μακρύ βράδυ και τότε εφόσον οι ευχές μπερδεύονται , εμείς συνεχίζουμε να χορεύουμε ως ελεύθεροι Πολιορκημένοι...."

Όλα άρχισαν το 2019 , τότε που δημιουργήθηκε μία παρέα η οποία είχε ως κοινό στοιχείο την μουσική , σε αυτήν την παρέα που ιδρύθηκε υπό την αιγίδα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής , ξεκίνησαν συνάμα και οι Gelato Lemoni. Ο Γιάννης Καραθανάσης μαζί με τον Απόστολο Τζιογκίδη , ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν να πειραματίζονται σε ένα μουσικό ταξίδι στο οποίο νοσταλγούν νυχτόβια στενά , Σκοτεινές γωνιές , αλκοόλ , τσιγάρα και Rock N Roll! Έτσι ύστερα από άπειρους πειραματισμούς και κομμάτια που έδωσαν στην δημοσιότητα , φέτος κυκλοφορούν το 1ο τους επίσημο EP σε Digital μορφή , ονόματι "Κρυφτό Ερωτικό" στο οποίο προστέθηκαν και ο Γιώργος Κελεσίδης στην Κιθάρα μαζί με τον Μιχάλη Πατάπη στα Drums. Let's Play Music With A Glass Of Whiskey On Your Hand!

Ξεκινάμε με το εξώφυλλο , το οποίο φαίνεται σαν μία ζωγραφιά που έγινε σε μπλοκάκι. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως το εικαστικό κομμάτι του δίσκου , επιμελήθηκε η Ανθή Περιστεράκι μία αρκετά ταλαντούχα ζωγράφος , της οποίας τα έργα μπορείτε να τσεκάρετε στην επίσημη σελίδα της στο Insta , ονόματι "Antousch". Όταν ο έρωτας περιέχει γλύκες και ξινίλες δημιουργείται ένα παράξενο πάθος που καταλήγει στον μεγαλύτερο έρωτα , εν ολίγοις μιλάμε για μία έξυπνη σύλληψη ιδέας, αναφερόμενος πάντα στην προσθήκη του Λεμονιού και της Φράουλας , πράγμα που μου φέρνει κατά νου στο γνωστό "Annouying Orange" που αναφέρει το πορτοκάλι "Hey Apple".

Στο Play το EP και εναρκτήριο με το ατμοσφαιρικό "Δε Μας Βλέπει Κανείς". Ο προπομπός της Debut κυκλοφορίας τους από την αρχή ακόμα , σε κάνει να δημιουργείς μία εικόνα στο μυαλό σου , δίνοντας την αίσθηση ότι είσαι σε ένα σπίτι με κόκκινο φωτισμό και κάθεσαι με ένα ουίσκι και απολαμβάνεις να ακούς μουσική και συνάμα να χορεύεις. Μία υποσχόμενη παραγωγή που θυμίζει έναν συνδυασμό Alternative Rock & Post Punk ηχοχρωμάτων αποτελούμενο από Arctic Monkeys , Cult , Sonic Brew , Oasis , Liam Gallagher κ.ο.κ 

Ένας συνδυασμός αρκετά γοητευτικός θα έλεγα , ο οποίος σε κάνεις να αφομοιώσεις στο ίδιο σου το μυαλό , πως αυτό που θα ακολουθήσει φίλε ακροατή , θα σε ικανοποιήσει στο έπακρο , ιδίως αν είσαι λάτρης του ωραίου Underground/Alternative Rock ήχου! 

Μία καταπληκτική παραγωγή που επιμελήθηκε ο Andiee , ενώ μεγάλο σημείο αναφοράς είναι προς το φινάλε παρέμβαση του Γιάννη Πορτοκαλίδη σε μία εν τάχει αφήγηση που αφορά την πρόταση "Και εμείς συνεχίσαμε , να χορεύουμε" , ένα σημείο που πιστεύω ο κάθε ακροατής θα στοιχειωθεί και θα το βάζει στο Repeat για να συνεχίζει περισσότερο να χορεύει!

Η συνέχεια δίνεται σε ένα πιο Punk κομμάτι που μόνο από την 1η νότα , σε κάνει να σκέφτεσαι ένα πράγμα...... Κομμάτι/ΑΠΟΓΟΝΟΣ των Ramones! Rock N Roll , Punk And Let's Dance!!!
Χύμα στίχοι , ωραίες ερμηνείες , κλασικές πανκ κιθάρες που μαζί με τις δεύτερες φωνές και την Κιθάρα του Γιώργου Κελεσίδη , δίνουν μία ιδιαιτερότητα στα ηχοχρώματα , μιλώντας όχι απλά για ένα Punk κομμάτι , αλλά για ένα αρκετά παθιασμένο , πειραματικό Punk κομμάτι που μαζί με την ζωηράδα που περιέχει η φωνή του JonnieBlack και την μελωδία που έχει η μουσική , δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα!

Την σκυτάλη παίρνει το παράλυσις , ένα ιδανικό για χαλάρωση κομμάτι καθώς το ακούς και χαλαρώνεις από την δουλειά σου και βρίσκεις την ηρεμία σου απευθείας! Βέβαια το νόημα των στίχων είναι διαφορετικό και αν το σκεφτεί κανείς αφορά Χορό και ποτό με αποτέλεσμα καταλήγει σε ένα αρκετά Dark κομμάτι , κάτι που φαίνεται από την παραγωγή και τα Synths που προστέθηκαν σε αυτό το κομμάτι αλλά και τις παραμορφώσεις της κιθάρας , ενώ ο Αποστόλης στο μπάσο δίνει ρεσιτάλ καταφέρνοντας να κρατήσει Tempo! Μπορεί να μην αποτελεί όλο το κομμάτι αυτό το "Κρεσέντο" που περιμένεις , αλλά αποτελεί ένα πολύ έξυπνο New Wave στοιχείο που σε αφήνει άναυδο , για μένα το πιο μελωδικό κομμάτι του δίσκου!

Τίτλοι τέλους με το κομμάτι Σειρήνες.. Προσωπικά το αγαπημένο μου κομμάτι από τον δίσκο.... Θα ήθελα να μείνω στην αρμονία που προσφέρει όλο το ηχόχρωμα , στις κιθάρες , τα Drums αλλά και το χύμα των στίχων που μιλάνε με λογοπαίγνια! Κουτλέ , Ρεφραίν , Tempo απίστευτο και ατμόσφαιρα που σε κάνει να θες να χορέψεις χωρίς σταματημό! Ένα κομμάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα Hit για το Καλοκαίρι και να παιχτεί σε κάποιο ραδιόφωνο η κάποια Rock κονσέρβα μεσημβρινή! Με γοήτευσε που σε κάποια σημεία , νοσταλγώ πολύ κομμάτια και ήχους από Τρύπες και ειλικρινά αυτό είναι κάτι , που με κάνει να τους λατρεύω ακόμα περισσότερο , καθώς δηλώνω προσωπικός θαυμαστής του Γιάννη Αγγελάκα και του Ελληνικού Ροκ!

"Παγίδεψε με , είναι η ώρα που πετώ. Τραγούδησε με , ρίξε με μεσ στο νερό. Κέντρο στα μεσάνυχτα , κάνουμε ότι θέλεις εσύ. Χορεύουμε σαν ζωντανοί , στο Κέντρο τα Μεσάνυχτα."

Από δυάδα , τετράδα , μην πω και πεντάδα.... Πέντε φίλοι που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα υποσχόμενο συγκρότημα , που αν καταφέρει να βρει σταθερή βάση , θα κάνει μεγάλη καριέρα και θα χτίσει μεγάλο όνομα για τα σημερινά δεδομένα της Ροκ , καθώς θυμίζει έναν συνδυασμό παλιάς κοπής αλλά και πιο σύγχρονης και νομίζω ότι ο περίφημος Άγγλος Performer Liam Gallagher , άπαξ και ακούσει το EP και καταλάβει τι λέει , από την ερμηνεία και μόνο , θα το αγαπήσει , θα συγκινηθεί και θα βγάλει τα γυαλιά που πάντα φορά επί σκηνής, καθώς έχει επηρεάσει τόσο κόσμο και καλλιτέχνες Ως Σόλο αλλά και μαζί με τους Oasis!

Ένας δίσκος που σου προκαλεί δέος , συγκίνηση , πάθος , οργή , τρέλα , θέρμη για χορό και φυσικά σε προκαλεί να βγεις έξω τα μεσάνυχτα με δερμάτινο μπουφάν , με ένα τσιγάρο στο χέρι και να πάρεις μία μπύρα από περίπτερο και να ζήσεις Rock N Roll πίνοντας μπύρα σε ένα πάρκο η ένα ποτό αραγμένος σε ένα Bar!

H 1η καλή εντύπωση ομολογουμένως , είναι πολύ θετική και σε προκαλεί να θες να το βάλεις στο Repeat συνεχώς , ειδικά όταν θες να ακούσεις κάτι καινούργιο και ιδιαίτερο. Ευελπιστώ να συνεχίσουν να ακούγονται τέτοιες δουλειές και να λυτρωθεί το Ελληνικό Ροκ ξανά όπως συνέβαινε στις χρυσές εποχές ύπαρξης των επίδοξων ονομάτων όπως Διάφανα Κρίνα , Τρύπες , Χάσμα , Λευκή Συμφωνία , Μοντάζ , Ενδελέχεια κ.ο.κ

Το EP πέραν από το Youtube είναι διαθέσιμο και στο Spotify , κοπιάστε και ακούστε το , αξίζει μία ακρόαση!

Αυτοί λοιπόν είναι οι Gelato Lemoni και αυτό εδώ είναι το πρώτο τους επίσημο EP "Κρυφτό Ερωτικό". Ένα EP ιδανικό για να σας κρατήσει συντροφιά , τα χαλαρά βράδια του Καλοκαιριού , καθώς βρισκόμαστε στο χείλος του Ιούλη από αύριο!

Χαιρετάμε τον Ιούνιο και από αύριο , Καλό μήνα σε όλους , It's A Summertime For All!

Βαθμολογία: 85%

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια