Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: ΟΜΙΧΛΗ/Rozpor/ΣΤΡΑΦΙ @EightballClub , Θεσσαλονίκη (Παρασκευή ,27/05/2022)

"ΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΑ , ΣΗΚΩΝΩ ΜΟΙΚΑΝΑ! ΠΑΙΞΤΕ ΠΑΝΚ ΡΕ!"

27 χρόνια Ομίχλη, δε θα μπορούσαν να λείψουν από 8ball Club!
Με όλα τα γνωστά πανκιά να βρίσκονται σαφώς από νωρίς απ’ έξω, αράζουν κοντά και οι Στραφι από την Λάρισα και Rozpor από την Bratislava , την Πρωτεύουσα της Σλοβακίας, να έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Γενικά η βραδιά κύλησε με μπάντες που έκαναν το αίμα όλων να βράζει προτού πέσει η Ομίχλη με δερμάτινα γιλέκα , Αρβύλες και σηκωμένες μοϊκάνες!

Με τους Λαρισαίους Στραφι να Παίρνουν την σκυτάλη και στις 21:00 να ανεβαίνουν στο σανίδι. Χρειάστηκε ευτυχώς λίγο μόνο διάστημα για να πλησιάσει ο κόσμος το κάγκελο, καθώς παίχτηκαν κομμάτια από το προ διετίας εμβληματικό "Παραδομένοι στην Γιορτή", το ομώνυμο Debut τους, ενώ παρουσίασαν και 2-3 νέα κομμάτια τους , τα οποία φάνηκε να λάτρεψε ο κόσμος. 

Το αποτέλεσμα συνολικά , ήταν ότι οι Πάνκηδες της Θεσσαλίας, με το Καλημέρα σας στην σκηνή , κατάφεραν να δημιουργούν μία ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη στον συναυλιακό "Ναό" των Λαδάδικων , για να προετοιμάσουν την αυλαία των Σλοβάκων Antifa-Punks με το περιβόητο "ΒΟΜΒΑ/ΜΠΑΜ" , κομμάτι ορόσημο για τον κάθε Πάνκη , πράγμα που το εκφράζουν οι στίχοι , δίχως να κοιτάμε πίσω το παρελθόν που ζήσαμε και κάπως έτσι ύστερα από δύο χρόνια εγκλεισμού , ζήσαμε το ξεκίνημα μίας συναυλίας όπως αξίζει να ζήσουμε μία Punk συναυλία!

"ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ , ΝΑ ΠΟΝΕΣΕ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΜΑΣ , ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΨΗΛΑ!"

SETLIST:

1.Κινούμενη Άμμος

2.Άστραψε ζωή

3.Τέλος

4.Δε μπορεί

5.Το πιο γλυκό σκοτάδι

6.Σπιρτόκουτο

7.Καμία ελπίδα

8.Γεμάτοι κενά

9.Έβαλε κρύο

10.«Η μόνη αλήθεια»

11.«Μπορω κοιμαμαι»

12.Στραφι

13.«Κρυα Νυχτα»

14.Νυχτωνει

15.Καταραμενος

16.Βομβα/Μπαμ

PHOTOS:





Στις 22:00 την συνέχεια του Punk Party που στήθηκε στο Eightball , δίνουν οι RozpoR, μία 4άδα από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας , η οποία είναι φορτωμένη κυριολεκτικά με μπόλικη τρέλα και με στίχο γραμμένο στα Σλάβικα (Μητρική γλώσσα). 

Μία μπάντα που είναι από τις πιο ιστορικές του Βαλκανικού Punk ήχου , μας έκανε να τρελαθούμε για τα καλά και ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Είτε μιλήσουμε για τον ιθύνων νου και ιδρυτή του συγκροτήματος , Datra που τακτικά σκαρφάλωνε στη σκηνή και τα ηχεία, είτε για τον Fabko ο οποίος χτυπούσε ακάθεκτα τα «κρουστά»/βαρέλια , που συνόδευαν την μπάντα , ενώ την παράσταση έκλεψε το γεγονός , ότι κάποια στιγμή άναψε και τον πυρσό του, πράγμα που δημιούργησε μακελειό από κάτω. 

Είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν οι μπλούζες, να ανοίγουν τα Mosh Pit και να χορεύουν όλοι σε ρυθμούς Hardcore Punk!

Με μηνύματα Antifa και υποστήριξης στην γειτονική τους Ουκρανία, ε ήταν must η παρουσία τους στο συγκεκριμένο live , το οποίο άρμοζε ιδιαίτερα με την περίσταση των πρόσφατων συμβάντων που συνέβησαν σε ολάκερη την Ουκρανία κατά την διάρκεια της Εισβολής των Ρώσων.

SETLIST:

1. Radikálna ľudskosť

2. Soundtrack

3. Vyjebané Rusko

4. Stal sa ti úraz

5. Nezabudneme

6. 4 Ročné Obdobia

7. Požehnanie od všetkých svatých kokotov

8. Az do konca zivota

9. Pozitívne Násilie

10. Pouličný boj

PHOTOS:




Με τούτα και με εκείνα , ήρθε η στιγμή που πολύς κόσμος περίμενε επίμονα με τους Θεσσαλονικείς Ομίχλη να ανεβαίνουν στη σκηνή, νομίζω δεν έχω ξαναδεί κόσμο να ανεβαίνει τόσο γρήγορα στο κάγκελο! Είχαν φανερά λείψει και το 8ball ήταν πλέον φίσκα, με τον Πανικό να είναι δεδομένο ότι θα συμβεί , ειδικά στα Punks Apache & Punk Σημαίνει Επίθεση να συμπληρώνουν μαζί με τα τύμπανα πολέμου , το τέλειο τρίπτυχο για να ξεκινήσει η "Punk Συντέλεια στο 8ball" .

Και όσοι είχαν ανέβει κάγκελο, ήταν εκεί για να μείνουν και να πουν κάθε στίχο μαζί με τον Λευτέρη. Ακόμα και στα πλαϊνά της σκηνής είχε κόσμο, οπού από εκεί ήταν και η μόνη επιλογή για να βγουν οι φωτογραφίες που θα δείτε από ένα σημείο και μετά, κάτω δεν υπήρχε χώρος να απλωθεί κάμερα , με αποτέλεσμα όλο αυτό να μετατραπεί εισβολή των Uruk Hai της Mordor , κοινώς "ΠΑΝΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ" και όχι απλά επίθεση!

Φυσικά απ' όλο το Setlist δεν θα μπορούσε να λείψει το αγαπημένο σε όλους 80 χρόνια , αλλά και στους τίτλους τέλους το όνομα της Γενέτειρας του , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με το οποίο έδωσαν ένα ωραίο και άρτιο Punk φινάλε σε ένα Party που θα θυμάται ο κάθε Πάνκης του Βορρά για καιρό!!!

SETLIST:

1. Τύμπανα πολέμου

2. Punx

3. Apache

4. Αιώνια ζωντανοί

5. Up the punx

6. Για πόσο ακόμα

7. Throw nazis out of football

8. Do it all together

9. Anti nazi army

10. Ελπίζουμε χωρίς ελπίδα

11. Γίνε όπως παλιά

12. Πανκ σημαίνει επίθεση

13. Mad boot boys

14. Punx n skins

15. 80 χρόνια

16. Θεσσαλονίκη

Ένα μεγάλο μπράβο και στις 3 μπάντες που απέδωσαν άψογα και έδωσαν τον όρο "PUNK LIVE" στο Eightball , ύστερα από την καταπίεση που δημιουργήθηκαν μέσα από τον εγκλεισμό , την Πανδημία και το Lockdown , πράγμα που διήρκησε δύο χρόνια! ΠΑΙΞΤΕ ΠΑΝΚ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ!!!! 

Επόμενοι προορισμοί των Θεσσαλονικιών Punks , η Λάρισα στις 10 Ιουνίου στο Skyland Music Venue , η Βέροια στις 11 Ιουνίου και τέλος το ιστορικό An Club της Αθήνας στις 17 Ιουνίου! 

Η Πανκ Ομίχλη είναι εδώ και παραμονεύει προς τους προορισμούς της!!

Για το Rock da Vinci

Χρήστος Π. Αθαναηλίδης.

More Photos:
























































Σχόλια