Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Sisters Of Mercy: 27 April 1992 - 27 April 2022 "30 Years Some Girls Wander By Mistake"

27 Απριλίου 2022 ~ 27 Απριλίου 1992 κάνουμε μια βουτιά στο χρόνο και πηγαίνουμε 30 χρόνια πίσω. Στην ημερομηνία που σημάδεψε την μουσική με ιστορικά άλμπουμ όπως το dirt των Alice in chains , το ομότιτλο πρώτο άλμπουμ των rage against the machine , Pablo Honey , Fear of the dark , images and words και πολλά αλλα ακόμη.

Οι sisters of mercy κυκλοφορούν στις 27 Απριλίου το compilation άλμπουμ με όνομα Some Girls Wander By Mistake. Αποτελώντας και την τελευταία επίσημη κυκλοφορία του συγκροτήματος ( αρνούνται μέχρι και σήμερα να ηχογραφήσουν κάποιο άλλο άλμπουμ , παρόλο που έχουν αρκετά φρέσκα κομμάτια που παίζονται μόνο σε live)

Αν και με τρεις μόνο δουλειές πιο πριν το first and last and always (1985) Floodland (1987)

Προσωπικο αγαπημένο και το vision thing με singles όπως το more οι sisters of mercy αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν αυτό το compilation . Με διασκευές όπως αυτή στο gimme shelter των Rolling Stones , extended version παλιών κομματιών όπως αυτή του top single τους tample of love , και προϋπάρχοντα ηχογραφημένα κομμάτια από το παρελθόν όπως το kiss the carpet και fix

Τραγούδια όπως το Alice , body electric , temple of love , είναι διαχρονικά στο setlist του συγκροτήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε στις 3 Αυγούστου όπου το σχήμα θα επισκεφτεί την χώρα μας και πιο συγκεκριμένα την Θεσσαλονίκη στην μόνη λαζαριστών για μια ιστορική συναυλία.

Το compilation έχει συνολική διάρκεια μια ώρα και πενήντα ένα λεπτά με 24 τραγούδια τα οποία είναι τα :

Alice

Floorshow

Phantom

1969

Kiss the carpet

Lights

Valentine

Fix

Burn

Kiss the carpet – reprise

Temple of love

Heartland

Gimme shelter

The damage done

Watch

Home of the hit men

Body electric

Adrenochrome

Anaconda

Temple of love -1992 

Vision thing

Alice 1993

Under the gun

Τα κομμάτια αποτελούν κομμάτια σε εναλλακτικά mix και master.

Και επίσημα λοιπόν έχουν συμπληρωθεί 30 χρόνια αποχής από νέες κυκλοφορίες , με τους ίδιους να δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι δεκτικοί σε προτάσεις για δισκογραφία αλλα με δικούς τους όρους . Για να μην έχει γίνει μέχρι στιγμής λογικά οι όροι που έχουν θέσει είναι μη εφικτοί . Δεν παύει να είναι ένα σχήμα σταθμός στον post ήχο και μαζί με τους mission να είναι από τις μοναδικές μπάντες που έχουν καταφέρει να παντρέψουν τον μέταλ ήχο με post punk και electronic χροιά. Επιδραστικοι όσο λίγοι και μόνο στο άκουσμα τους προκαλούν δέος 

Το compilation περιέχει κομμάτια που είχαν ηχογραφηθεί από το 1980 μέχρι 1983 πριν την κυκλοφορία του first and last and always δηλαδη.

Το πρώτο single του compilation ήταν το Damage done με την δεύτερη πλευρά να παίρνει το watch. Κανένα από τα δυο κομμάτια δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στα charts. 


Μελλόντικα κυκλοφόρησε ένα 12’ EP με όνομα Alice που περιέχει το Alice ,1969, Floorshow και Phantom

Οι live Εκδοχές των κομματιών παίζονταν με drum machine καθώς και τα τραγούδια που επισημάνθηκαν με αστερίσκο είναι και αυτά παιγμένα από μη πραγματικά ντραμς.

Τα αλλα 12’ και 7’ που προέκυψαν ήταν τα

Body electric 7’

Anaconda 7’

Temple of love 12’ ( και με τος δυο εκδοχές του )

The reptile House EP

Μετά από μια έρευνα που έκανα σε παλιότερα άρθρα του εξωτερικού το όνομα του compilation προέρχεται από το τραγούδι teachers του Leonard Cohen , γνωστό καλλιτέχνη με κομμάτια όπως το Dance me to the end of love.

Το teachers δεν είναι το μόνο κομμάτι που επηρέασε τους Sisters . Στο ίδιο άλμπουμ του 1967 περιέχει και ένα κομμάτι με όνομα SISTERS OF MERCY που αποτέλεσε και το όνομα του συγκροτήματος.

Έτσι με αφορμή τα 30 χρόνια του εν λόγου Compilation , έρχονται στην Ελλάδα με πρώτο προορισμό φυσικά την Κρήτη και το Chania Rock Festival στις 31 Ιουλίου και τελειώνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Μονή Λαζαριστών στις 3 Αυγούστου! Να είστε όλοι εκεί για μία βραδιά κάτω από το Φεγγαρόφωτο , φωνάζοντας δυνατά 

"And The Devil In A Black Dress...Watches Over My Guardian Angel Walks Away , Life Is Short And Love Is Always over In The Morning Black Wind , Come Carry Far Away....".

Για το Rock Da Vinci

Θοδωρής Καρατζιάς (abraxas)



Σχόλια