Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Planet Of Zeus - Macho Libre: Ο δίσκος που ξεκίνησε την επανάσταση του Heavy Rock στην Ελλάδα

"Και κάπως έτσι..... Ξαφνικά όλα ξεκίνησαν σαν ένα Big Bang!"

Πάνε 10 χρόνια , 10 χρόνια γεμάτα από ποικιλία επιτυχιών , 10 χρόνια γεμάτα από Sold Out συναυλίες , 10 χρόνια τρέλας από τους Planet Of Zeus! Το θέμα είναι πως υπήρξε μία αφορμή για να δημιουργηθεί η μάλλον να ξεκινήσει όλος αυτός ο ντόρος και να προκληθεί αυτό το Amok στην Ελληνική σκηνή , να βλέπεις φοιτητές ροκάδες να γεμίζουν μαγαζιά και να κοπανιούνται χωρίς αύριο η νεολαίους να ξεσπάνε το άχτι τους μέσα από τους ρυθμούς των Αθηναίων Heavy Rockers , φωνάζοντας ασταμάτητα "SEX & ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ!"! Αναφέρομαι ασφαλώς στα 10 χρόνια που έκλεισε η "Αφετηρία" για την Heavy Rock σκηνή , κοινώς αναφερόμαστε στο "Macho Libre" , η "Πυξίδα" που έδειξε τον δρόμο σε τέσσερις διαφορετικούς κόσμους για την επιτυχία , ακολουθώντας αυτό που είπαν και οι AC/DC , "It's A Long Way To The Top , If You Want Rock N Roll...".

ΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΤΟΥΣ PLANET OF ZEUS

Ήταν μία ωραία μέρα στην Κομοτηνή , τότε εγώ έδινα εξετάσεις για να τελειώσω τα ΙΕΚ και να πάρω την βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης και συγκεκριμένα τον Φλεβάρη , τότε που ερχόντουσαν το 2012 μπάντες όπως είναι οι Eluveitie μαζί με τους Winsdom και τους Sabaton σε Θεσσαλονίκη , ευλογημένοι όλοι όσοι ζήσανε τέτοιες στιγμές και εμπειρίες , αλλά ας μην τα μακρηγορώ , ας προχωρήσω στην Ουσία!

Τα γενέθλια μου ήταν στις 17 Φεβρουαρίου , την ημέρα που γεννήθηκε ο Quorthon , o Ricky Medlocke των Lynyrd Skynyrd , o Bob Κατσιώνης της Symmetric Records ,  , ο Billie Joe Armstrong των Green Day , η κυκλοφορία του εμβληματικού "High Voltage" των ACDC , το "Fatal Portrait" του King Diamond και άλλες πολλές κυκλοφορίες & προσωπικότητες για τις οποίες θα μπορούσα να γράφω άπειρες λέξεις! Αυτήν την μέρα μου είχε ανακοινωθεί από έναν καλό φίλο μέσω Skype , ότι μου κάνει δώρο για τα γενέθλια μου , εισιτήριο για το Rockwave 2012 καθώς ήξερε πόσο πολύ λατρεύω τον Ozzy Osbourne και τους Machine Head!

Ψάχνω τα Opening Acts της 2ης ημέρας (1 Ιουλίου 2012) και το μάτι μου έπεσε κατευθείαν σε ένα προτεινόμενο βίντεο κλιπ , αυτό ήταν το 1ο επίσημο βίντεο κλιπ των Planet Of Zeus , το Leftovers

Το ακούω και από το 1ο Southern Riff , παθαίνω την πλάκα της ζωής μου και ανυπομονώ να τους δω Live! Έτσι από τότε είχα αρχίσει να ακούω και άλλα κομμάτια , όπως το ομότιτλο Macho Libre , το Something's Wrong , το Woke Up Dead από το Debut "Eleven The Hard Way" και άλλα πολλά κομμάτια τους από τους δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν.

Θα κάνω μία αναδρομή/Παρένθεση και θα κατευθυνθώ δύο χρόνια μπροστά , τότε που κυκλοφόρησε ο 3ος δίσκος τους , το "Vigilante" και όταν έγραφα στο Reckoning Hour του Πέτρου Μπαλανίκα και έκανα εκπομπές στο εμβληματικό διαδικτυακό ραδιόφωνο, MetalSkull Web Radio (με την εκπομπή Skulls In Hell). 

Λάρισα κάπου στον Απρίλιο του 2014 και με διοργάνωση του αείμνηστου Stage , θυμάμαι να παίρνω συνέντευξη στον Μπάμπη και τον Jay μέσα σε ένα Βανάκι και καθώς κάναμε την συνέντευξη , είχα ρωτήσει τόσα πολλά για το "Macho Libre" που ο Μπάμπης Παπανικολάου μου είχε πει το εξής σχόλιο "Αγαπάς πολύ το Macho Libre ε?" Εεε λοιπόν ναι! Όχι απλά το αγαπώ , το λατρεύω!

Γυρνάω στο 2012 λοιπόν..... Ακούω , Ακούω , ερωτεύομαι την μουσική τους , ερωτεύομαι το Motivo τους , την ωριμότητα τους , το απεριόριστο πάθος τους για την μουσική και απλά τους παρακολουθώ φανατικά , δείχνοντας στο Rockwave Festival ποιοι πραγματικά είναι , ποιος είναι αυτός ο δίσκος/έπος που μέσα από όγκους του "Nola" των Down , την ταχύτητα και το Rock N Roll των Guns N Roses , τον Badass χαρακτήρα που σου βγάζει το "Blast Tyrant" των Clutch η το "Powertrip" των Monster Magnet η τον αλήτικο ήχο των Corrosion Of Confurmity , ακόμη και τον επαναστατικό χαρακτήρα που σου βγάζει το ομώνυμο Debut των Rage Against The Machine..... Μην υποκύψεις στον "μεγάλο" αλλά γίνε εσύ ο μεγάλος του εαυτού σου! 

Αυτά λοιπόν όλα και άλλα πολλά είδη μουσικής , ενώθηκαν και δημιούργησαν το υπερλατρεμένο "Macho Libre" , το πόνημα που ένωσε μεταλάδες και ροκάδες μέσα από τα Mosh Pit/Wall Of Death σε συναυλίες και τράνταξε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη!

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ "MACHO LIBRE"?

Σύμφωνα με μία συνέντευξη που έδωσαν παλαιόθεν στον Χάκο Περβανίδη και το Tv War , οι Planet Of Zeus , υποστηρίζουν πως ο 2ος δίσκος τους , τους είχε ωριμάσει πάρα πολύ. 


Την περίοδο του 2011 πολλοί υποστήριζαν σύμφωνα με φήμες , ότι πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές μουσικά Heavy Rock μπάντες των τελευταίων χρόνων , από Τρείς έγιναν τέσσερις και στόχος τους , ήταν να κυκλοφορήσουν το νέο τους πόνημα μέσα σε πολύ περιορισμένο χρόνο , εν ολίγοις όσο πιο γρήγορα γίνονταν! 

Ένα μεγάλο Boost που δόθηκε στους εν λόγω μουσικούς , ήταν όταν πριν από 1-2 χρόνια προτού κυκλοφορήσει το "Macho Libre" παίχτηκε κομμάτι τους σε ραδιόφωνο του Bruce Dickinson , υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο "Τριχωτά" κι Hot ονόματα στον χώρο!

Το 2011 πραγματοποιήθηκε η περιοδεία τους για το "Macho Libre Tour" , σε 10 πόλεις , μία περιοδεία που πέρασε από 40 κύματα , από καράβι για να παίξουν στο Ηράκλειο , από αμάξι , κούραση , τρέλα , κουβάλημα , τα πάντα , αλλά παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν άρτιο καταφέρνοντας να μεγαλώσουν και άλλο το όνομα τους και να ξεκινήσει και η καριέρα τους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αμεσότητα , αυθορμητισμός , Χύμα εμφάνιση και η αυθεντικότητα επί σκηνής , είναι το μυστικό για την απόλυτη επιτυχία , πράγμα φανερό από το Sold Out που έγινε στο Debut Album των Planet Of Zeus με αποτέλεσμα να μην μείνει Κοπιά όπως υποστηρίζει ο Jay (Μπασίστας του συγκροτήματος)! "Macho Libre" εστί μία παράφραση της ταινίας "Nacho Libre" με πρωταγωνιστή τον θρυλικό Jack Black και είναι εμπνευσμένο από τους Κωσταντίνο Κατσαρό και τον Boil , ο οποίος είναι και ο Roader του συγκροτήματος.

Όσο ο καιρός περνούσε το ρεύμα που τους ακολουθούσες στα Social Media φούντωνε όλο και περισσότερο και έτσι ύστερα από την Ανοιξιάτικη περιοδεία τους στην Ευρώπη (Με τίτλο "Dawn Of The Dead Tour") , καταφέρνουν να παρευρεθούν στην 2η μέρα του Rockwave 2012 και συγκεκριμένα στις 1 Ιουλίου ως αμέσως επόμενο όνομα μετά τους Lucky Funeral.

Από τότε κατάφεραν να μοιραστούν την σκηνή με πολλά δυνατά ονόματα όπως οι Lionize , Clutch , Bokassa κτλ. , πολλές Headline περιοδείες , πολλαπλά Sold Out , πάρα πολλά Opening σε μπάντες , πολλές εμφανίσεις σε Festivals παγκοσμίως και τώρα βρίσκονται μία ανάσα λίγο πριν πραγματοποιήσουν, την ΒορειοΑμερικάνικη περιοδεία τους και εμφανίζονται στις 9 Απριλίου στο Gagarin 205 , εκεί όπου όλα ξεκίνησαν , στην Αθήνα , εκεί όπου γυρίστηκε το "Dawn Of The Dead" σε Live Video (Το κομμάτι που ανασταίνει νεκρούς , όπως υποστήριξε ένα Review του Γιώργου Ζαρκαδούλα στο Rocking) , εκεί θα παρουσιάσουν εφ' όλης της ύλης το καταπληκτικό "Macho Libre" , το οποίο επανακυκλοφορεί και σε μορφή βινυλίου , το Album που έκανε τους Planet Of Zeus , να κοιτάξουν μόνο μπροστά και ποτέ τους πίσω και αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε ντοκιμαντέρ το εν λόγω Album (Δείτε εδώ το Teaser Trailer)! 

Παρευρεθείτε όλοι στο Show , και φωνάξτε "SEX & ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ!" , ύστερα από δύο "θανατηφόρα" χρόνια για τον χώρο του πολιτισμού και των συναυλιών , επιστρέφοντας περίτρανα στις παλιές "Κακές" συνήθειες , οι οποίες κρύβουν τρέλα , πάθος , αγάπη και αυθορμητισμό!





Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια