Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Hailsteel - Raw Rapid Aggressive (Album Review)

"If Heavy Metal Bands Ruled The World, We'd Be A Lot Better off."

Bruce Dickinson ~

Τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν εγχώρια αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα από ακρίβεια και πανδημία μέχρι πολέμους , μας έχουν φτάσει στα όρια μας , η ψυχολογία μας βρίσκεται σε κακή κατάσταση και ίσως η πιο δυνατή συμπαράσταση που έχουμε είναι η μουσική. Θέλουμε κάτι που θα μας κάνει να διασκεδάσουμε και να ξεχαστούμε και τι καλύτερο από μία Ωμή, Γρήγορη Kαι Επιθετική  , Heavy/Speed Metal κυκλοφορία που μάλιστα αποτελεί και την πρώτη δουλειά των Αθηναίων Hailsteel.
Ετοιμαστείτε για mosh-pit , πάρτε τις μπύρες σας και φύγαμε για το review.

Ο δίσκος μας καλωσορίζει με το ομότιτλο κομμάτι “Raw,Rapid,Aggressive” , ένα κομμάτι με έντονα Thrash Metal στοιχεία το οποίο μου θύμισε πάρα πολύ μπάντες όπως οι Midnight αλλά και οι Hellripper , το  κομμάτι είναι ιδανικό για ανελέητο κοπάνημα και σε συνδυασμό με τους στίχους που εξυμνούν το θείο δώρο που ονομάζεται Heavy Μetal , νομίζω είναι η ιδανική αρχή.

“Game Over”, αυτός είναι ο τίτλος του δεύτερου κομματιού το οποίο είναι σαφώς σε πιο Heavy και κλασσικούς ρυθμούς χωρίς βέβαια να χάνει τον speed χαρακτήρα του. Εξαιρετικά φωνητικά στο συγκεκριμένο τραγούδι με ένα εξαιρετικά κολλητικό ρεφρέν και κιθάρα η οποία σε πορώνει όλο και περισσότερο ειδικά το solo που ακούγεται μέσα στο κομμάτι πιστεύω είναι και ένα από τα στοιχεία που το απογειώνει , γενικότερα ακούω πολλές επιρροές από το ελληνικό Heavy Metal στην συγκεκριμένη σύνθεση , προσωπικά μου έφερε στο μυαλό κομμάτια των Angelo Perlepes’ Mystery όπως το “Tales…of the unexpected” και το “Mystery” αλλά εμπλουτισμένα με έναν πιο Speed και Αλήτικο ήχο . (Προσωπικό μου αγαπημένο)

Τρίτο κομμάτι και “Tanks In The Streets” , μένουμε στα χωράφια του Heavy και σε ένα κομμάτι το οποίο στα δικά μου αυτιά συνδυάζει άριστα τις δύο εποχές των θρυλικών Iron Maiden , στα φωνητικά βλέπουμε την εποχή του Paul Di’Anno με τους Maiden στα σκοτεινά σοκάκια της Αγγλίας και με Punk Rock διαθέσεις  ,  ενώ από μουσικής πλευράς το κομμάτι μας θυμίζει την εποχή του Bruce Dickinson με την έντονη θεατρικότητα , τα τύμπανα τα οποία δίνουν το σύνθημα για να αρχίσει η μάχη και τα κιθαριστικά σόλο που είναι ικανά να σε αφήσουν με ανοιχτό το στόμα , overall ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό κομμάτι από τους Αθηναίους.

Συνεχίζουμε με το “Defenders United” , ένα καθαρόαιμο Speed κομμάτι , το οποίο ηχητικά μου θύμισε αρκετά τους Vemon χωρίς όμως την dark θεματολογία , η όρεξη της μπάντας είναι σταθερά σε ψηλά επίπεδα και συνεχίζει να σε παροτρύνουν να moshάρεις μέχρι τελικής πτώσης.

“Violence Of Law”, και πάλι ένα κομμάτι με αρκετά Thrash στοιχεία, εξαιρετικό solo με βαθιές Heavy επιρροές και μια μπασογραμμή που σε προσκαλεί να αρχίσεις το κοπάνημα ασχέτως αν αυτό δεν σταμάτησε ποτέ όπως προαναφέραμε”, θεωρώ πως είναι το πιο αδύναμο του δίσκου συγκριτικά πάντα με τα υπόλοιπα.

Warrior Of The Sea, εξαιρετική μελωδική αρχή, Metal που ζυγίζει πολλούς τόνους και μια φωνή η οποία μπορεί να κάνει πολλά αφού εδώ βλέπουμε και αρκετά Pirate Metal στοιχεία πάντα όμως δεμένα με τον ήχο που οι Hailsteel παίζουν.

Νούμερο 7 και “Wings In The Sky” , έχουμε και εδώ ένα κομμάτι το οποίο ακολουθεί την γενικότερη εικόνα του δίσκου , πολύ ωραία προσθήκη η διφωνία στο ρεφρέν του κομματιού , όμορφο drumming και οι κιθάρες συνεχίζουν να μας εξιτάρουν με τους ρυθμούς τους .

Και η Αθηναϊκή heavy/speed μπάντα μας αποχαιρετά , θυμίζοντας μας το όνομα της Hailsteel’’ λοιπόν , θεωρώ πως το κομμάτι είναι το κατάλληλο κλείσιμο για αυτήν την πρώτη κυκλοφορία της μπάντας ,  κλείνουν όπως ακριβώς αρχίσαν λέγοντας μας για το είδος που μας ενώνει όλους το Heavy Metal. 

Τελικά συμπεράσματα , ο δίσκος είναι μια πολύ καλή πρώτη κυκλοφορία η μπάντα μας δείχνει το ταλέντο της , την όρεξη της για μουσική και τις ιδέες τις οποίες έχει και αν η παραγωγή ήταν λίγο καλύτερη θα μιλούσαμε για μια εξαιρετική δουλειά.

Πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δυνατό σχήμα που σίγουρα θα συζητηθεί και θα ακουστεί στην Ελλάδα αλλά και όχι μόνο  , αναμένουμε για τα επόμενα !!!!

Βαθμολογία: 70%

Για το Rock Da Vinci ,

Album Review: Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου (Rhodian)

Edit Promo Pic: Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια