Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Whisper Killers - Hard As Rock (Album Review)

"When I was young, the white men came and wanted the land of my people. When they’re soldiers burnt our villages, we moved to the mountains.
When they took our food, we ate thorns. When I took a wife, they killed her and my two little girls. But in our hearts we’ve never surrendered".

~ Geronimo (Mescalero-Chiricahua) ~

Οι Whisper Killers αποτελούν μία νεοσύστατη heavy metal μπάντα, δημιουργήθηκε το 2020 στην Αθήνα, απαρτιζόμενη από τους Αποστόλη Μανάο στην κιθάρα, Γιώργο Κασαπίδη στην κιθάρα , στο μπάσο και στα φωνητικά (ex - Raindream, ex - Lost Fate) και τον Χρήστο Κάππα (Achelous, ex - Reflection) στα φωνητικά. Το "Hard As Rock" κυκλοφόρησε από την MetalFighters στις 13 Φεβρουαρίου και αποτελεί το πρώτο τους full length album.

Hard as Rock και ήδη σκέφτομαι να διανύω την έρημο Σονόρα της Αριζόνα με μία Indian. Το album ανοίγει με ένα κλασικό heavy ήχο και ετοιμαζόμαστε να οπλιστούμε με τον πιο μέταλ εξοπλισμό μας. Καθώς οι ρυθμοί ανεβαίνουν, θα Adrenalizeσε πιο σκοτεινούς ρυθμούς, με το μπάσο, μία να πατάει φρένο, μία χειρόφρενο, ενώ ελισσόμαστε μέσα από τα κόκκινα βραχώδη τοπία. 

Το μαχητικό πνεύμα είναι διάχυτο στο ηχόχρωμα και στους στίχους. Ο Shadow Killer”  δεν μασάει και πολλά-πολλά και σίγουρα ο τίτλος εναρμονίζεται πλήρως με το κομμάτι.

Ακούγοντας το The Devils Contractδεν μπορεί να αγνοήσει κανείς τα επικά στοιχεία του κομματιού. Όσο ο ήρωάς μας οπλίζει το πιστόλι του, εμείς γκαζώνουμε για να βρεθούμε Into the Cage”, όπου θα αρχίσει το πραγματικό battle.

The Angel of Death”, ένα κομμάτι που μπορώ να πω ότι βγάζει κάτι αρκετά ελληνικό και συνάμα επικό συνεχίζει τη δαιδαλώδη πορεία μας, για να συνοδευτεί από το The Ghost of Spataκινούμενο στο ίδιο μήκος κύματος.  

Με το Lizzie οι ρυθμοί αρχίζουν να πέφτουν σιγά-σιγά και εμείς επιβραδύνουμε όσο σουρουπώνει στη χρυσίζουσα άμμο, μέσα σε πιο αισθηματική ατμόσφαιρα.  Δε θα μπορούσε να λείπει και η μπαλάντα με επιπλέον φωνητικά, γυναικεία αυτή τη φορά, καθιστώντας τον δίσκο πλήρη από άποψη περιεχομένου. Τη στιγμή που θα νυχτώσει όμως, θα αναπτύξουμε και πάλι ταχύτητα και θα σκορπίσουμε παντού MotorDeath”. Ένα κομμάτι δυναμικό, μελωδικό και μαχητικό.

Για όσους υποστηρίζουν ότι το heavy metal δεν είναι της μόδας πλέον και σιγά-σιγά χάνεται, οι τύποι αυτοί έρχονται  να τους αποδείξουν περίτρανα το αντίθετο.

Το εξώφυλλο λιτό χωρίς υπερβολές, πάντα Metal! Ο δίσκος αυτός αποτελεί μία από τις νέες κυκλοφορίες του 2022 στην Rock - Metal σκηνή και το εισιτήριο γνωριμίας με τους Whisper Killers.  

Αναμένουμε τα καλύτερα από την μπάντα και ένα νέο εισιτήριο για live γνωριμία αυτή τη φορά και όσοι ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το Debut τους , είναι διαθέσιμο σε φυσική μορφή CD. Μέχρι τότε καλοτάξιδο και stay heavy guys!

Βαθμολογία: 65%

Για το Rock Da Vinci

Ελευθερία Ρηγοπούλου



Σχόλια