Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Thrax Punks@ΟΧΤΩ (17/12/2021 , Κομοτηνή)

"Ψες Ειδιά στο όνειρο μου , που ο χορός ήθελε τραγούδια"

"Thracians , Tonight We Dance With Wine" ήταν το σύνθημα της βραδιάς που άρμοζε με την άφιξη των πλέον μουσικών εκπροσώπων όσο της Θράκης όσο και του Έβρου , Θράξ Πανκc. Ύστερα από περίπου έναν χρόνο ζήσαμε χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις συναυλίες όπως ακριβώς αρμόζουν , μία βραδιά που η Κομοτηνή θα θυμάται πολύ καιρό καθώς και η Κομοτηνή βρίσκονταν στην τωρινή περιοδεία τους , όπου παρουσίασαν αντάμα και το επερχόμενο έργο τους βασισμένο στις Βάκχες!

Ώρα 17:30 και καθώς έφτασα στο αγαπητό ΟΧΤΩ , είχε ξεκινήσει η προετοιμασία της σκηνής. Όλα οργανωμένα και χωρίς πολλές καθυστερήσεις η προβλήματα , στις 20:30 ακριβώς , είχε ξεκινήσει να έρχεται ο κόσμος με αποτέλεσμα μέχρι τις 21:45 να είναι γεμάτο το μαγαζί , κοινώς για άλλη μία φορά Sold Out. 

21:50 κλασικά ανεβαίνουν στην σκηνή πιάνει ο Γιώργος την Θρακική λύρα με το οποίο έδωσε έδωσε τον παλμό "πολέμου" με εναρκτήριο κομμάτι το Μπαϊντούσκα και έτσι ο Πάνος με τον Βαϊτσι ακολουθούσαν. Λογικό και επόμενο ύστερα από εννιά συνεχόμενες Sold Out συναυλίες να'χουν πάρει πολύ τα πάνω τους και να είναι με ψυχολογία στα ύψη , όπως και πέρσι έτσι και φέτος!

Επικοινωνιακοί με τον κόσμο , επιβλητικοί μέσα από τον ρυθμό που έδινε όσο το Νταούλι με τους όγκους του, όσο και η Γκάϊντα αλλά άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο σαφώς οι παραμορφώσεις της κιθάρας. Η Ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμα περισσότερο με το που ακούστηκε το "ΣΗΚΩ ΚΟΥΚΟΥΝΟΥΔΑΜ!" , εκεί θα σκέφτονταν κανείς αν ήταν εκεί , πως έλλειπε μόνο μία νταμιτζάνα κρασί , να πίνεις δίχως τελειωμό και να χορεύεις Θρακιώτικα! Έβλεπες τον κόσμο να χορεύει , να τραγουδάει τους στίχους και να γίνεται όλος ο κόσμος μαζί , μία χορωδία!!!

Από το Setlist δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά το εμβληματικό παίξιμο κιθάρας με το Δοξάρι και προφανώς αναφέρομαι στο επικό "Κονιάλι Α & Β" , είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα Highlights της βραδιάς καθώς έβλεπες τον κόσμο να βγάζει βίντεο κατά την διάρκεια που ο Πάνος έπαιζε κιθάρα με το δοξάρι. 

Νομίζω πως εάν το έβλεπε αυτό ο Eddie Phillips των The Creation (ως ο πρώτος άνθρωπος που έπαιξε με δοξάρι βιολιού κιθάρα και όχι ο Jimmy Page όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι) , τότε θα ένιωθε περήφανος όσο για τον εαυτό του που επηρέασε πολύ κόσμο με την πατέντα του όσο όμως και για τον πειραματισμό που κάνουν "τα ρεμάλια της Θράκης".

Ύστερα από ένα ατμοσφαιρικό "Διάλειμμα" από το μεγάλο γλέντι που στήθηκε στο ΟΧΤΩ , δίνεται το σήμα για την συνέχεια με τα Ψες Ειδιά , Κοίτα Με , Μαργούδι , Ικαριωτικός , Αυγερινός και φυσικά το που σουν εψές που έδωσε "υποτίθεται" το φινάλε της συναυλίας. Έλα όμως που δεν είναι έτσι , γιατί στα γλέντια όλα προβλέπονται! 

Μία ανάσα πριν το Grand Finale και το γλέντι συνεχίζεται με το "Τσιρτσιλάγκους" και έτσι όλο το ΟΧΤΩ χόρευε και τραγουδούσε λες και ήταν σουρωμένοι όλοι εκεί μέσα , μέχρι και το προσωπικό χόρευε και φώναζε τους στίχους! 

Οι φιγούρες , οι γκριμάτσες και η μεγάλη δόση χαβαλέ ήταν τα τρία συστατικά που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο να γίνουν ένα οι Θραξ Μαζί με το κοινό! 

Η συνέχεια δόθηκε σε μία μεγάλη & επική τετράδα που είναι βασισμένη στις Βάκχες του Ευριπίδη , παίχτηκε σε μία παράσταση που δόθηκε το Καλοκαίρι που μας πέρασε στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες , αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 , το περιμένουμε με μεγάλη χαρά! 

Πρώτες καλές εντυπώσεις από την Ενδεκάλεπτη μουσική τους εμπνευσμένη από τις Βάκχες? Ατμοσφαιρική , τελετουργική , επική , ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και σε ανατριχιάζει σε μεγάλο βαθμό ο συνδυασμός μεταξύ παραμορφώσεων κιθάρας και παραδοσιακών μουσικών οργάνων!

Φυσικά δεν θα μπορούσε επίσης να λείψει το εύστοχο και άπιαστο χιούμορ του Βάϊου , ο οποίος πρότεινε στον κόσμο να πάει να αγοράσει πράγματα από το Merch τους με έναν τόσο χιουμοριστικό τρόπο που ήταν σαν να κάνει διαφήμιση της Calgon , ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η διασκευή τους στο κομμάτι των Βανδαλούπ , Καταναλώστε! Εκεί έγινε τρελοκομείο , δύο άτομα ανέβηκαν στην σκηνή , έπιαναν μικρόφωνο , κοπανιόντουσαν και κάνανε σαν θεόμουρλοι, ενώ το μεγάλο φινάλε έδωσε φυσικά το "Γιούρια" για το οποίο φώναζε πολύ ώρα ο κόσμος , ο οποίος τους παρακαλούσε να μην κατέβουν από την σκηνή φωνάζοντας σαν τρελοί να παίξουν άλλο ένα , δύο , τρία , τέσσερα , άντε πέντε τραγούδια...

Ενώ προς το τέλος , έγινε μία παράκαμψη από ένα σόλο γκάϊντας του Vaitsi ο οποίος έκανε μία Ψαλμωδία όπου ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην συναυλία και ο Γιώργος πρόσθεσε την δική του ικανοποίηση "ΑΜΗΝ!" 

Με Παλμό και......ΑΝΤΕ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΝΤΕ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΙΑ!!!! 

Το ιδανικό κομμάτι για να "Κατεδαφιστεί" το ΟΧΤΩ (όχι δεν έγινε έτσι , δεν έγινε σεισμός) , ο κόσμος όμως τρελάθηκε , χόρευε λες και ήταν σε κάνα πάρτη και τρελαίνονταν , με μία μικρή εξαίρεση στον ήχο εκείνη την στιγμή , που ήταν ένα διακριτικό "Boom" αλλά δεν επηρέασε τον χορό ούτε ένα δεύτερο!

Απίστευτο φινάλε , απίστευτη ενέργεια , τρομερή επικοινωνία και απλά δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις , αυτό ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ζήσαμε στην Κομοτηνή , συναυλίες όπως αξίζει να δει κανείς , με χαμό από κάτω και όχι καθήμενους σε μία καρέκλα , ενώ στο τέλος έγινε ένα πείραμα της τελευταίας στιγμής...... Διασκεύασαν το Jingle Bells με έναν δικό τους παλμό , καλώντας τον κόσμο να φωνάζει "HEY!" , φέρνοντας έτσι Πρόωρα τα Χριστούγεννα στην Θράκη!

Εκτιμάται , ότι οι Θραξ Πανκς σύμφωνα με όσους δεν τους ήξεραν και τους έβλεπαν πρώτη φορά , δεν το μετάνιωσαν ούτε στιγμή καθώς το Feedback ήταν θετικότατο , έβλεπες κόσμο να φεύγει με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη και φυσικά ήταν ευδιάθετος ο κόσμος στο να κουβεντιάσει και να γνωρίσει τα παιδιά της μπάντας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την διοργάνωση , στον κόσμο που παρευρέθηκε και στήριξε τις συναυλίες και το επίσης θετικό είναι πως ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να αναγνωρίζει την αξία μίας συναυλίας. 

Ένα τεράστιο μπράβο στην Made Of Stone Productions όπου όλοι μαζί κατάφεραν να δημιουργήσουν μία καταπληκτική περιοδεία , να στηρίξουν τα παιδιά και φυσικά που οργανώθηκαν τόσο άρτια!!! 

Μεγάλο μπράβο στον Μάρκο για την πλήρη αμεσότητα και υπευθυνότητα του που έδειξε στον ήχο και την Κονσόλα και φυσικά το μεγαλύτερο μπράβο στην ομάδα της Nik Sounds , που έκανε όλη αυτήν την προετοιμασία για τον ήχο και να κυλήσουν όλα ρολόι χωρίς προβλήματα και φυσικά στο προσωπικό επιτελείο του ΟΧΤΩ για την εξαιρετική εξυπηρέτηση και συνεργασία!

Επόμενοι προορισμοί απόψε η Αλεξανδρούπολη στο Κυβερνείο και αύριο η Ορεστιάδα στο SOUL! Όσοι δεν έχετε δει τους Θραξ Πανκς Live , ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ , αξίζει!!!! Πάτε και θα καταλάβετε τι εννοούμε , τα λόγια είναι περιττά γιατί όσοι ήταν εκεί , ξέρουν!!

Setlist:

Μπαιντούσκα

Αγια Μαρίνη

Κουκουνούδα

Μασκαράς

Λουλούδια

Βασιλικούδα

Δέντρο

Κόνιαλι

Ψες είδια

Κοίτα με

Μαργούδι

Ικαριώτικος

Αυγερινός

Που 'σουν εψές

Τσιρτσιλιάγκος

Βάκχες

Καταναλώστε

Μηλίσω

Γιούρια

Πατιρντί

Jingle Bells (Folk Version Outro)


Υ.Σ: Για τις συναυλίες της Κομοτηνής , αυτό ήταν μόνο η αρχή , τα καλύτερα έρχονται λίγη υπομονή!

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια