Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Temple Of Evil στο Rock Da Vinci: "Όταν δεν υπάρχουν πολλά να πεις τότε δεν υπάρχει λόγος αχρείαστης φλυαρίας"

Ο Σκοτεινός Ναός , ανοίγει ξανά τις πόρτες του και πλέον αναμένεται τον Νοέμβριο να κυκλοφορήσουν οι Κύπριοι Black Metallers , Temple Of Evil τον διάδοχο του "The 7th Awakening" μέσω της Γερμανικής Folter Records. Με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία τους και γενικότερα για όλη την πορεία του συγκροτήματος μίλησε ο τραγουδιστής και ιθύνων νους του συγκροτήματος Arkhon Sakrificer στο Rock Da Vinci και στον Φαν Βαλ Νουέβο! Για τα περαιτέρω διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη , Enjoy!

"Ο ναός του σκότους ανοίγει ξανά και απολυτρώνει τα πνεύματα του σκότους από τα βάσανα του κάτω κόσμου με τελετάρχη τον Δεύτερο δίσκο των Temple O Evil"

Rock Da Vinci: Μάνο καλησπέρα και καλωσόρισες στο Rock Da Vinci, τιμή μας που σας φιλοξενούμε, πως είστε?

Arkhon Sakrificer: Καλησπέρα Φάνη! Όλα βαίνουν καλώς. Ελπίζω όλα καλά κι εκεί.

 

Rock Da Vinci: Λοιπόν……Θα μου επιτρέψετε να κάνουμε μία αναδρομή της μπάντας. Είστε ένα συγκρότημα πολύ ιδιαίτερο για τα δρώμενα της Κύπρου. Ξεκινήσατε το 2008 και μέσα στα πρώτα 6 χρόνια δεν πραγματοποιήσατε κάποια Live εμφάνιση , κάποιο Show κτλ. Τι μεσολάβησε σε αυτά τα 6 χρόνια και δεν πραγματοποιήσατε live?


Arkhon Sakrificer: Να μου επιτρέψεις να σε διορθώσω λιγάκι εδώ Φάνη. Ουσιαστικά, η 1η  ζωντανή εμφάνιση έλαβε σάρκα και οστά σε ένα τοπικό live το 2010. Απ’ εκεί και πέρα παίζαμε τουλάχιστον 1 φορά κάθε χρόνο. Οπότε το διάστημα 2008-2010 συνθέταμε δικό μας υλικό αποκλειστικά.


Rock Da Vinci: Πόσο δύσκολο ήταν το δέσιμο της μπάντας και να σταθεροποιηθείτε προς όλο αυτό το σύνολο;

Arkhon Sakrificer: Ήτανε λίγο δύσκολο από την άποψη ότι είχαν υπάρξει αρκετές καθυστερήσεις και αντιξοότητες όπως στρατιωτική θητεία, σπουδές στο εξωτερικό κτλ. καθώς και αλλαγές μελών, αλλά όταν επανήλθα στη Κύπρο, όλα μπήκανε σε μια σταθερή ροή κι από τότε θέσαμε σε πλήρη ισχύ τον ναό.


Rock Da Vinci: Είχαν γίνει απόπειρες πάντως στο να δημιουργηθούν Black Metal μπάντες από την Κύπρο…

Arkhon Sakrificer: Βεβαίως η απαρχή των πάντων ξεκίνησε από τους Godblood το 1991 κι έπειτα πήραν την σκυτάλη κι άλλες μπάντες όπως Witchcraft, Necrosadist, Obsequies, Frozen Winds, Tome of the Unreplenished, Helminthium, Voz de Nenhum, Dirt is Destiny, Lilium Artis. Ίσως να μου διαφεύγει και κάποια αλλά είμαστε απερίγραπτα περήφανοι που υπάρχει μια μικρή μεν αλλά δυνατή δε τοπική σκηνή.


Rock Da Vinci: Έρχομαι λοιπόν στο 2014 και είχατε την τιμή ως Debut εμφάνιση να παίξετε πλάϊ στους Septic Flesh μαζί με Daylight Misery στο RΕD , πως ήταν για εσάς αυτή η εμπειρία;


Arkhon Sakrificer: Αν κι όπως ανέφερα πιο πριν, είχαμε κάνει ήδη κάποιες εμφανίσεις πριν απ´ αυτό το live, ήταν παρόλα αυτά το πρώτο με την δομή της μπάντας που ολοκληρώθηκε κι ηχογραφήθηκε ο πρώτος δίσκος, οπόταν μπορώ να πω πως ήταν η στιγμή που η μπάντα μπήκε σε νέο κεφάλαιο ύπαρξης. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη εμφάνιση για μας είχε καθοριστικό ρόλο καθώς ήταν η επανεκκίνηση μετά από λίγα χρόνια αστάθειας λόγω των διαφόρων συνθηκών. Για εμάς η εμπειρία αυτή ήτανε κοσμογονική η οποία λειτούργησε ως έναυσμα στο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και μετά από εκείνη την εμφάνιση τα πάντα τα αντιμετωπίζαμε ακόμα πιο ‘’επαγγελματικά’’ αν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο. Μετά τη λήξη της βραδιάς βάλαμε ένα πλάνο μιας και ήμουνα μόνιμα Κύπρο πλέον και προσηλωθήκαμε στην ολοκλήρωση του ‘’Τhe 7th Awakening’’.  Εκτός αυτών γνωρίσαμε και τις μπάντες με τις οποίες και περάσαμε εξαιρετικά.

Rock Da Vinci: Άρα καταλήγουμε στο γεγονός πως Υπήρχε έτοιμο υλικό και απλά δεν θέλατε να παίζετε μονάχα διασκευές , έτσι; Σημαντικό και πολύ τίμιο αν ισχύει.

Arkhon Sakrificer: Πολύ σωστό το συμπέρασμά σου γιατί όντως από την παρθενική μας εμφάνιση είχαμε παρουσιάσει δικό μας υλικό ως επί το πλείστον μαζί με 1-2 διασκευές για να καλύψουμε τον υπολειπόμενο χρόνο. Να προσθέσω επίσης ότι στο προαναφερθέν live ήταν και η τελευταία φορά που παίξαμε κάποια διασκευή ζωντανά. 

Rock Da Vinci: Και έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορεί το εξαιρετικό Debut “7th Awakening” το οποίο ηχογραφήθηκε στα Entasis Studio στην Καλλιθέα αν δεν κάνω λάθος. Πως ήταν η όλη διαδικασία και πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Arkhon Sakrificer: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στην Κύπρο στο Studio 35 βασικά και στο Entasis Studio έγινε το mixing/mastering.
 H συνεργασία αυτή προέκυψε μιας και γνώριζα τον Νίκο Παπακώστα από τότε που ήμουνα Αθήνα και σκεφτήκαμε να του προτείνουμε να αναλάβει την παραγωγή. Εννοείται η όλη διαδικασία κύλησε άψογα μιας και είναι φίλος και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε πλήρως.


Rock Da Vinci: Είναι φανερό το γεγονός ότι πιστέψατε πάρα πολύ σε αυτήν την δουλειά και την υποστηρίξατε πολύ με αποτέλεσμα να την αγαπήσει ο κόσμος. Περάσανε έξι χρόνια από τότε , παρόλα αυτά εσείς πως το βλέπατε ποια είναι η ανταπόκριση μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια;

Arkhon Sakrificer: Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε άκρως θετική αφού μας στήριξε εγκάρδια στην παρθενική μας δουλειά και είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό. Αν δεν πιστεύαμε γενικότερα στο υλικό μας απλώς δεν θα το κυκλοφορούσαμε γιατί πρέπει να ευχαριστεί εμάς πρωτίστως και έπειτα τους υπόλοιπους.

Βέβαια όταν πρόκειται για την τέχνη μας, κανείς πέραν του εαυτού μας δεν έχει καταλυτικότερο λόγο. Δηλαδή ακόμα και αν δεν υπήρχε η ανάλογη στήριξη δεν θα μας αποκάρδιωνε καθώς πορευόμαστε στην δική μας πλεύση ελευθερίας και δεν είναι απώτερος στόχος η ικανοποίηση των πάντων γιατί αυτό εν τέλει θα κατέληγε σε ιδεολογικό φραγμό και πνευματικό ευνουχισμό. 


Rock Da Vinci: Πόσο καιρό είχαν κρατήσει οι συνθέσεις των νέων σας κομματιών παρεμπιπτόντως;

Arkhon Sakrificer: Ο δίσκος κατά το ήμισυ προϋπήρχε σε μια πρώιμη εκδοχή. Μετά την ένταξή των ‘’νέων’’ τότε κιθαριστών στα τέλη του 2014 προχωρήσαμε στην επαναπροσέγγισή των συνθέσεων κι έπειτα συνεχίσαμε συνάμα το γράψιμο των υπόλοιπων κομματιών. Οπότε θαρρώ ότι η όλη διαδικασία διήρκησε περίπου 1 χρόνο.

Rock Da Vinci: Είστε ένα συγκρότημα που κατάφερε να κάνει το μεγάλο μπαμ στο κοινό της Κύπρου με αποτέλεσμα να ανοίξετε μπαντάρες! Septic Flesh, Lucifer’s Child , Bolzer, Rotting Christ Mayhem κτλ. Όλα αυτά εντός έδρας. Πως νιώθετε που μέσα σε αυτά τα χρόνια καταφέρατε να καταξιωθείτε σε τόσο ωραία Special Guests?

Arkhon Sakrificer: Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου!
Είναι μεγάλη μας τιμή μιας και θεωρώ ότι αυτές οι εμφανίσεις είναι παιδευτικές εφόσον μας ωθούν όλο και περισσότερο να γινόμαστε καλύτεροι και να συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με αξιότιμα άτομα της σκηνής, ακούγοντας τις διάφορες ιστορίες και εμπειρίες τους.


Rock Da Vinci: Θα ήθελα να σας πάω στο 2017 , στην 1η σας εμφάνιση σε γειτονικό έδαφος , στην Ελλάδα όπου μοιραστήκατε την σκηνή με Mgla & Akerkocke 1η φορά και μάλιστα σε διήμερο! Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Πως ήταν όλη αυτή η εμπειρία; Δεν είναι λίγο να μοιράζεστε την σκηνή με 2 τόσο καταξιωμένα ονόματα.

Arkhon Sakrificer: Για τις εμφανίσεις στην Ελλάδα ειλικρινά δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω τα κατάλληλα λόγια για να μεταφέρω επακριβώς τα συναισθήματά μου. Πραγματικά οι εμφανίσεις αυτές χάραξαν ανεξίτηλες αναμνήσεις στο μυαλό μας καθώς το είχαμε και ως απωθημένο το να παρουσιάσουμε το υλικό μας επί ελληνικού εδάφους. Εννοείται πως ήταν παράλληλα και μεγάλη μας τιμή το να μοιραστούμε τη σκηνή με τις εν λόγω μπάντες εφόσον είμαστε κι εμείς οπαδοί. Επιπρόσθετα όχι μόνο οι διοργανωτές αλλά και οι υπόλοιπες μπάντες που συνέβαλαν σε αυτήν τη σύναξη ήταν τόσο φιλικοί και προσιτοί καθιστώντας την όλη εμπειρία αψεγάδιαστη και μοναδική οπότε ακόμα και τώρα τους ευχαριστούμε ξανά για όλα.

Rock Da Vinci: Πάντως έχετε μία εκτίμηση πολύ ιδιαίτερη προς την εγχώρια Black Metal σκηνή , πράγμα που είναι και φανερό. Παίξατε με Ravencult, Acherontas σε φεστιβαλ του εξωτερικού , παίξατε μαζί με τους Kawir στο Under The Pagan Moon Fest το 2 στις 1 Φεβρουαρίου και νομίζω ότι σας έχει αγκαλιάσει το ελληνικό Black Metal κοινό, πως αισθάνεστε για όλο αυτό;

Arkhon Sakrificer: Όλοι μας τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στην ελληνική σκηνή καθώς πιστεύουμε ότι είναι από τις καλύτερες σκηνές παγκοσμίως και ειδικότερα η black metal σκηνή θεωρούμε ότι είναι απλώς κορυφαία και όπως προανέφερα είμαστε κι εμείς οπαδοί οπότε ήταν εξαρχής μεγάλη μας τιμή που υπήρξε μια τόσο ένθερμη ανταπόκριση αλλά και στήριξη από το ελληνικό κοινό και το εκτιμάμε ακράδαντα.

 

Rock Da Vinci: Δεν είναι εύκολο γιατί μιλάμε για μία από τις καλύτερες σκηνής παγκοσμίως όσον αφορά το Black Metal!


Arkhon Sakrificer: Συμφωνώ απολύτως, καθώς πέραν από τις κλασικές μπάντες που συνεχίζουν να κυκλοφορώντας ποιοτικότατες δουλειές είναι εμφανής η διαπίστωση της αναζωπύρωσης του είδους από καινούριες και ελπιδοφόρες μπάντες που κρατάνε υψηλά το λάβαρο αυτού του ιδιώματος προσφέροντας αριστουργηματικές δουλειές θέτοντας έτσι τον πήχυ σε δυσθεώρητα επίπεδα.


Rock Da Vinci: Έχετε μία εμφάνιση/Concept που σας κάνει να ξεχωρίζετε, που θα έλεγε κάποιος ότι προσπαθείτε να πιάσετε τα Show των Mayhem ενώ δεν υφίσταται αυτό. Πως και καταλήξατε σε αυτό το Concept? Πάρα πολλά συγκροτήματα φαίνεται ότι προσπαθούν να φέρουν ξανά την χάρη του “Freak Show” αν μου επιτρέπετε όπως ήταν στα 90’s (ΤΕΛΕΙΟ).

Arkhon Sakrificer: Σκοπός μας είναι να παρουσιάζουμε την τέχνη μας με την κατάλληλη σκηνική παρουσία, εφόσον μέσω αυτής μετουσιώνεται ο αυτοσκοπός της ύπαρξης του ναού μας. Η έσχατη κατάληξη του συγκεκριμένου concept πηγάζει από την πληθώρα των κοινών μας μουσικών προτιμήσεων αφού ο καθένας μας ατομικά έχει το δικό του φάσμα επιρροών είτε αυτές απορρέουν μέσω της μουσικής είτε από άλλες τέχνες. Όλα αυτά είναι αδιάσπαστα στοιχεία ζωτικής σημασίας γιατί συμβάλλουν στην τελική και ολοκληρωτική δραματοποίηση  του ήχου μας ο οποίος αποτελεί την προσωποποίηση του εσωτερικού μας ‘’είναι’’.

Rock Da Vinci: Κυκλοφορήσατε το 2017 υπό την αιγίδα των Deathhammer Records και Blood Harvest Records 12άρι βινύλιο σε limited Edition , πως προέκυψε όλο αυτό το Deal? 300 Copies!

Arkhon Sakrificer: Η Deathhammer Records ανήκει στον κιθαρίστα μας Αλέξανδρο και όταν έφτασε η στιγμή που έπρεπε να προχωρήσουμε στην κυκλοφορία του βινυλίου καταλήξαμε στη συνεργασία της Deathhammer Records μαζί με τη σουηδική Blood Harvest Records οπότε εξού και το release.

Rock Da Vinci: Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε και μάλιστα δεν είχαμε νέα σας…… Έχετε τεράστια μυστικοπάθεια και αυτό πιστεύω ιντριγκάρει πολύ κόσμο! Πως και έτσι;

Arkhon Sakrificer: Δεν θα χαρακτήριζα ότι μας διακατέχει μια τεράστια μυστικοπάθεια μιας και ο κυριότερος λόγος που δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση είναι διότι απλούστατα αφοσιωθήκαμε ολοκληρωτικά στον διάδοχο του ‘’The 7th Awakening’’ αλλά συγχρόνως και στις πρόβες καθώς μεσολαβούσαν κάποιες εμφανίσεις. Όταν δεν υπάρχουν πολλά να πεις τότε δεν υπάρχει λόγος αχρειαστης φλυαρίας. 

Rock Da Vinci: Θα ήθελα τώρα να μιλήσουμε για τον διάδοχο του “7th Awakening” υπάρχει έτοιμο υλικό;

Arkhon Sakrificer: Υπάρχει ο διάδοχος και φέρει την ονομασία ‘’Απολύτρωσις’’.

 

Rock Da Vinci: Θα θέλατε να μας πείτε μερικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο πόνημα σας; (πόσα κομμάτια , θεματολογία κτλ.)

Arkhon Sakrificer: Βεβαίως! Να σημειώσουμε ότι θα κυκλοφορήσει τέλη του 2021 από τη γερμανική Folter Records. Ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις τον Νοέμβριο του 2020, με τον Stephen Lockhart στο Studio Emissary στην Ισλανδία να αναλαμβάνει έπειτα το mixing & mastering. Το Artwork το ανέλαβε πάλι εξολοκλήρου ο Khaos Diktator Design. Θα περιέχει 8 κομμάτια εκ των οποίων τα 2 λειτουργούν ως intro και outro και όσο αφορά τη θεματολογία θα την περιέγραφα άκρως προσωπική έως βιωματική αλλά με κυρίαρχο παρονομαστή την απελευθέρωση της πνευματικής υπόστασης. Δεν θα ήθελα να πω κάτι περαιτέρω μιας και είναι προτιμότερο ο καθένας να εντρυφήσει στο έργο μας και να αποκομίσει την δική του απολύτρωση. 

Rock Da Vinci: Πότε με το καλό αναμένεται να περιμένουμε το νέο σας Album?

Arkhon Sakrificer: Αν όλα πάνε ρολόι σύμφωνα με τα πλάνα μας τότε θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

Rock Da Vinci: Δύσκολες οι εποχές με το Covid πάντως…

Arkhon Sakrificer: Ισχύει όντως αλλά δεν μας πτοεί ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής. 

Rock Da Vinci: Ποία είναι η γνώμη σας για την σκηνή της Κύπρου και πως σας αντιμετωπίζει γενικά;

Arkhon Sakrificer: Θεωρώ πως η κυπριακή σκηνή βρίσκεται στην καλύτερη της φάση τώρα μιας και έχει φτάσει σε ένα σεβαστό επίπεδο τόσο σε κυκλοφορίες αλλά και σε διοργανώσεις.
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι άκρως θετική κι ενθαρρυντική αφού μας στηρίζει εγκάρδια και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. 

 

Rock Da Vinci: Έχει αρχίσει σιγά-σιγά να γνωστοποιείται πάντως η σκηνή της Κύπρου…

Arkhon Sakrificer: Όντως και είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί υπάρχουν μπάντες που κυκλοφορούν πολύ καλούς και άκρως επαγγελματικούς δίσκους οπότε όλοι βάζουνε το λιθαράκι τους στο να γίνει ευρέως γνωστότερη ολόκληρη η εγχώρια σκηνή.

Rock Da Vinci: Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω πέραν της κυκλοφορίας, ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Temple Of Evil?

Arkhon Sakrificer: Μελλοντικά πλάνα σαφώς και υπάρχουν αλλά δυστυχώς είναι πολύ νωρίς για να αναφερθεί ο,τιδήποτε. Ευελπιστώ όμως ότι θα ανακοινωθούν συντομότερα απ’όσο αναμένουμε.


Rock Da Vinci: Μάνο σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου , καλή τύχη με την όλη κατάσταση με τον κορονοϊό , καλή επιτυχία αναμένουμε το νέο σας Album και να τα πούμε σύντομα. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

Arkhon Sakrificer: Εμείς σ’ ευχαριστούμε Φάνη για την πρόσκληση στο Rock DaVinci όπως επίσης κι όσους μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Να’σαι καλά!


Find Temple Of Evil:

Facebook: https://www.facebook.com/templeofevilband

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια