Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Έρευνα: Η μουσική έπαιξε καθοριστικό ρόλο κατά την διάρκεια του Lockdown

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Public First, απευθυνόμενη σε 1000 Βρετανούς ενηλίκους, η μουσική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους κατά την διάρκεια του lockdown.

Δημοσιευμένη αυτή την εβδομάδα στο UK Music, η εν λόγω δημοσκόπηση αποτελεί την εκτενέστερη και πληρέστερη γύρω από τον συσχετισμό της μουσικής με τις επιπτώσεις των μέτρων ενάντια στην έξαρση της Πανδημίας, από την στιγμή που έκλεισαν οι χώροι συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσα στα πορίσματα, ξεχωρίζει το γεγονός πως το 57% των ερωτηθέντων ανέφερε πως η μουσική ήταν καταλυτική για να αντέξουν το lockdown, με το 14% να διαφώνησε.

Επιπρόσθετα, το 42% των συμμετεχόντων απάντησε θετικά στο αν άκουσε περισσότερη μουσική από όση συνήθιζε, με το 31% να σημειώνεται πως στράφηκε στην μουσική όταν ένιωθε αγχωμένο και το 56% να επιδιώκει να βελτιώσει μέσω των ακουσμάτων του την ψυχολογική του διάθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η UK Music ανέφερε πως περίπου ένα εκατομμύριο ενήλικες ξεκίνησαν την εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου κατά τη διάρκεια του lockdown, ενώ τονίζεται η στήριξη του κοινού προς τους συναυλιακούς χώρους, με το 43% να δηλώνει πρόθεση να παρευρεθεί σε ένα φεστιβάλ ή club show εντός της χρονιάς, με τα 2/3 των ερωτηθέντων να διευκρινίζουν πως θα επιδιώξουν να αυξήσουν τον αριθμό των συναυλιακών εκδηλώσεων στις οποίες θα πάνε, συγκριτικά με όσες συνήθιζαν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Επίσης, όσον αφορά την επιστροφή των συναυλιών, το 38% της ηλικιακής ομάδας 18-24 δήλωσε πως ανυπομονεί περισσότερο να επισκεφθεί μια συναυλία ή ένα φεστιβάλ, ενώ το 45% ανησυχεί για την οικονομική βιωσιμότητα των συναυλιακών χώρων εξαιτίας του αντικτύπου του Covid-19 στον τομέα.

Πηγή Ενημέρωσης/Έρευνας: http://www.publicfirst.co.uk/music-helped-the-uk-cope-with-lockdown.html

Σχόλια