Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ & Black Box Group: Μας παρουσιάζουν ένα Live Stream με σκοπό να δώσουν ΦΩΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 


Μία πολύ ωραία εκδήλωση παρουσιάζει στις 20:00 η ώρα στις 6 Μαρτίου και ημέρα Σάββατο έχοντας σκοπό το ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ σε συνεργασία με την Black Box Group να δώσει βήμα σε ανθρώπους της τέχνης είτε του θεάτρου , είτε της μουσικής , είτε του Booking/διοργάνωση συναυλιών. Θέμα συζήτησης πολλά πράγματα που αφορούν την φίμωση, τις κακοποιήσεις στον χώρο τους θεάτρου και άλλων πολλών θεμάτων που θα συζητηθούν.

Δείτε το παρακάτω δελτίο τύπου της εκδήλωσης


Το Σάββατο, 6 Μαρτίου , στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μας on line εκδήλωση σε συνεργασία με το Black Box στην οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι του πολιτισμού και διοργανωτές εκδηλώσεων οι οποίοι θα μας εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο χώρο του πολιτισμού ,ο οποίος αδιαμφισβήτητα έχει πληγεί περισσότερο από όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας.
Άνθρωποι του θεάτρου, μουσικοί, διοργανωτές φεστιβάλ ή συναυλιών αλλά και τόσα άλλα παρεμφερή και αφανή επαγγέλματα έχουν μείνει τόσους μήνες χωρίς δουλειά, χωρίς μια ουσιαστική βοήθεια ή στήριξη από κάποιον αρμόδιο φορέα.
Όταν σταματάει η αναπαραγωγή της τέχνης, δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους αυτής αλλά αφορά και το σύνολο της κοινωνίας μας, γιατί ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό, είναι η τροφή της σκέψης, είναι το νημα που μας δένει μεταξύ μας, που ξετυλίγεται συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το παρόν με το μέλλον! Είναι το στήριγμα των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την εποχή
Ομιλητές
1)Όμηρος Πουλάκης (ηθοποιός)
Ο Όμηρος Πουλάκης (γενν. 7 Νοεμβρίου 1983) είναι Έλληνας ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και τελειόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Θέατρο: Το ξύπνημα της άνοιξης,,Ό,τι προτιμάτε, Δωδέκατη νύχτα , The 24 hour plays Τι είδε ο μπάτλερ; Ορφανά Νεφέλες , Ο Βυσσινόκηπος Ο κυκλισμός του τετραγώνου , Η Μεγάλη Χίμαιρα, Συρανό ντε Μπερζεράκ , Το γλυκό πουλί της νιότης
Τηλεόραση: 10η Εντολή , Ιστορίες από την απέναντι όχθη , Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα Αληθινοί έρωτες Καρυωτάκης Ο 3ος νόμος
Κινηματογράφος : Hardcore Ώρες κοινής ησυχίας Tungsten Το γάλα Silent Το μικρό ψάρι Νοτιάς
2) Βαγγέλης Λάσκαρη
Ο Βαγγέλης Λάσκαρης γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και ζει στην Αθήνα. Είναι μόνιμος συνεργάτης του Vault Theatre και ιδρυτής της καλλιτεχνικής κολεκτίβας ProvaT.O. Athens (Prova Theatre Organization). Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πέτρας, είναι κοινωνιολόγος, αριστούχος απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ., με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο University οf Kentucky.
Σκηνοθετικές του δουλειές είναι: “Jack and Jill, ένα ρομάντζο” της Jane Martin, “Nord-Ost, μέρες που ξεχάστηκαν” του Torsten Buchsteiner, “Mr. Kolpert” του David Gieselmann, “Τα τέσσερα τετραγωνικά” της Άρτεμις Μουστακλίδου, “Frozen” της Bryony Lavery, ¨Μια μέλισσα τον Αύγουστο”, του Θοδωρή Αθερίδη, “Μάρτυρας” του Marius von Mayenburg, “Πείνα” του Χαράλαμπου Γιάννου, “O συγγραφέας” του Tim Crouch, “Ηλίθιοι (Idioterne) Dogma 2020” του Lars von Trier.
Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις παραστάσεις “Βαϊμάρη 2013” στο Studio υπό το μηδέν, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου, “Γαϊτανάκι” του Arthur Schnitzler στο θέατρο Beton 7, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού, “Μαζί σου για το τίποτα” του Άκη Δήμου στο θέατρο Small Argo Full of Art σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα.
Έχει λάβει μέρος με την ProvaT.O. Athens σε workshops της Schaubuhne Berlin και έχει παρουσιάσει τρίμηνο masterclass στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα πλαίσια του προγράμματος “Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο”.
Η ProvaT.O. (Prova Theatre Organization) είναι μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα και από τον Νοέμβριο του 2019 λειτουργεί σαν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την ΡrovaT.O. είναι ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Λάσκαρης και ο ηθοποιός Δημήτρης Μαγκλάρας.
Στην ProvaT.O. κάνουμε θέατρο που ζητάει από τον ηθοποιό να μένει ενεργός. Φτιάχνουμε και λέμε ιστορίες για το πώς ζουν σήμερα οι άνθρωποι και πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές και οι σχέσεις τους. Κάνουμε θέατρο που θέτει ερωτήματα στο θεατή χωρίς να του δίνει έτοιμες απαντήσεις. Πιστεύουμε πως οι ερωτήσεις στο θέατρο είναι πιο σημαντικές από τις απαντήσεις.
Στην ProvaT.O. πιστεύουμε πως η δουλειά μας είναι πράξη πολιτική και φυσικά πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινό αλλά κυρίως απέναντι στους εαυτούς μας. Δεν πιστεύουμε στην αυστηρή προσέγγιση μίας συγκεκριμένης μεθόδου όσον αφορά στον τρόπο που κάνουμε θέατρο, αντίθετα, αντλώντας τις επιρροές μας από τους προκατόχους μας και τους συνοδοιπόρους μας, αναλύουμε, πειραματιζόμαστε και συνθέτουμε. Φτιάχνουμε τη δική μας μέθοδο, τον δικό μας τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το θέατρο και τον κόσμο μας σήμερα.
Η ProvaT.O. έχει παρουσιάσει παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, στο θέατρο Αργώ, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, όπως επίσης και σε θεατρικές σκηνές στην Πάτρα, στην Λάρισα, στην Καρδίτσα, στην Πρέβεζα , στα Ιωάννινα, στα Χανιά και στο Αίγιο . Τον Οκτώβριο του 2017 ταξίδεψε στη Γερμανία για τις ανάγκες σεμιναρίου της Schaubühne Berlin. Από την ίδρυση της συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το θέατρο Vault όπου έχει παρουσιάσει τις περισσότερες από τις παραγωγές της.


3) Θάνος Γκουντάνος - Baildsa :Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983 και μεγάλωσε στα Γρεβενά, απ’ όπου και κατάγεται. Το 1989 πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής από τον κιθαριστή Θανάση Τσιάτα, με τον οποίο και συνέχισε μέχρι το 1993. Μέχρι το 2000 ασχολήθηκε με τη μουσική ως αυτοδίδακτος λόγω έλλειψης ωδείου και καθηγητών παίζοντας κιθάρα σε ροκ συγκροτήματα, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα διδάχθηκε Αρμονία και κιθάρα από τον καθηγητή Αχιλλέα Καλόγηρο.
Το 2000 μπήκε στο Νέο ΩΩδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη κιθάρας του Κώστα Κοτσιώλη και Ανώτερων Θεωρητικών του Βασίλη Κίτσου όπου και πήρε τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας το 2002, 2004 και 2006 αντίστοιχα ενώ το δίπλωμα της κιθάρας το Γενάρη του 2005. Παράλληλα το 2001 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη διάκριση της 2ης θέσης. Αποφοίτησε από την κατεύθυνση σύνθεσης ως αριστούχος το 2007 με καθηγητές: σύνθεσης τον Μιχάλη Λαπιδάκη, ενορχήστρωσης τον Άλκη Μπαλτά, αντίστιξης και φούγκας τον Παναγιώτη Αδάμ.
Παράλληλα με τις κλασικές σπουδές το ενδιαφέρον του στρέφεται στην παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Μελετά πολίτικο και στεριανό λαούτο, ούτι, σάζι, μαντολίνο και άταστη κιθάρα. Το 2006 μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη όπου διαμένει για ένα χρόνο μελετώντας μουσική δίπλα στον Erkan Oǧur και στον Mehmet Emin Bitmez. Υιοθετεί ένα ιδιαίτερο στυλ στην κιθάρα ενσωματώνοντας στοιχεία από ́την κλασική, μοντέρνα και βαλκανική μουσική.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με τους: H.Kapel, A.Desiderio, G.Reichenbach, A.Goni, A.Ramirez , σεμινάρια μουσικής ερμηνείας με τον Γιώργο Χατζηνίκο καθώς και σεμινάρια σύνθεσης και ενορχήστρωσης σε διαπολιτισμικές συνεργασίες τροπικής μουσικής με τον Ross Daly, τούρκικης κλασικής και παραδοσιακής μουσικής με τους Ευγένιο Βούλγαρη, Uğur Işik, βαλκανικής μουσικής με τον Δήμο Βουγιούκα.
Από το 2002 έχει διδάξει κλασική και μοντέρνα κιθάρα, ανώτερα και υποχρεωτικά θεωρητικά, σύνολα μουσικής δωματίου και σύνολα κιθάρας, παραδοσιακά όργανα στο ΩΩδείο του Δημήτρη Δημόπουλου στην Κοζάνη, στο Δημοτικό ΩΩδείο Θέρμης, στο Δημοτικό ΩΩδείο Γρεβενών και στο ΩΩδείο Φίλιππος Νάκας στη Θεσσαλονίκη.
ΩΩς επαγγελματίας μουσικός συμμετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα με συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται: ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “BAiLdSA” (balkan-gypsy-punk), “MustakBajam” (psychedelic modal trio), “Modal4” (con- temporary modal quartet), “Λωξάντρα” (καφέ αμάν, σμυρνέικα, πολίτικα) και συνεργασίες με τους Ross Daly, Dilek Koç, Ευανθία Ρεμπούτσικα, “Plaza” Quartet, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (παράσταση “Λωξάντρα” 2010-2012), “Čači Vorba” (πολωνικό συγκρότημα τσιγγάνικης μουσικής), Ευγένιος Βούλγαρης, “SoskeNanay?” (τούρκικο συγκρότημα), Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.α

4) ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC - Thrax Punks
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ? Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Θράξ Πανκς, όταν ο Σταυρίδης Γιώργος και ο Χαρακοπίδης Βαϊτσης αποφάσισαν να “τα πούνε” από το 2008 και μετά παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη! Παντού και πουθενά, με μέλι Σταυρίδη, τσίπουρο-μεζέ, και αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο ή όποιον άλλο βρεθεί και ψήνεται, “καταστρέφουν” 🙂 οποιαδήποτε εκδήλωση.
5) Ηλίας Παπανικολός a.k.a. Εισβολέας
μουσικός
6) Αναστάσιος Διόλατζης
Μουσικός διευθυντής Reworks Festival
7) Μιχάλης Τσέπελης
Owner and Founder of rockmdness events (2007-2021) -Διοργάνωση Συναυλιών, Booking, tour managment, προώθηση, επικοινωνία εκδηλώσεων.
Project manager του Festival, European Music Day στην Ξάνθη .
Μέλος του Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής Ελλάδας
Μέλος της ELMA ( European Live Music Association)
Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος επί 12ετίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης «Βάτραχοι», προσφέροντας εθελοντικά σημαντικό πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία.
8 ) Κωνσταντίνος Ελευθεράκης a.k.a Ekonpale Ιδρυτικό μέλος της Electronic Community


Σχόλια