Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Tom G. Warrior (Triptykon , Ex - Celtic Frost): "Αντιλαμβάνομαι τον δίσκο ως κάτι ντροπιαστικό, καλλιτεχνικά ντροπιαστικό»."

 

Ένας από τους πρωτεργάτες της Black Thrash Metal σκηνής, Tom Gabriel Fischer , εξέφρασε την άποψή του για το πιο "πειραματικό" Album της καριέρας των Celtic Frost, "Cold Lake".

O δίσκος αυτός κυκλοφόρησε το 1988 στις 1 Σεπτεμβρίου μέσω της Noise Records , πρόκειται για το κατά σειρά 3ο Album τους, που βρήκε το ιστορικό συγκρότημα να πραγματοποιεί μια στροφή προς τα πιο glam και εμπορικά για την τότε εποχή metal μονοπάτια, τα οποία ήταν μία "Παγίδα" που χαντάκωσε το συγκρότημα.

Ο Warrior, σχολίασε με πλήρη αντίληψη των τότε γεγονόντων, για το υποφαινόμενο Album, ως εξής:

"To "Cold Lake" είναι απλώς μια παντελής αποτυχία. Όταν δημιουργήσαμε τους Celtic Frost θέλαμε να είμαστε ένα πειραματικό συγκρότημα, να είμαστε θαρραλέοι, να μην φοβόμαστε να πάρουμε ρίσκα. Από την άλλη πλευρά βέβαια, αυτό από μόνο του δεν εξασφαλίζει πως το αποτέλεσμα θα είναι πάντα καλό.

Θεωρώ λοιπόν το "Cold Lake" μια μνημειώδη αποτυχία. Προσπαθήσαμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο μελωδικό, αλλά θεωρώ πως στα τέλη των '80s οι metal μπάντες έχασαν τον στόχο, έχασαν το μονοπάτι τους και θεωρώ τους Celtic Frost μια από αυτές τις μπάντες.

Ο δίσκος δεν ηχούσε πλέον ως Celtic Frost, δεν είχε το βάθος και τη σοβαρότητα που εξέφραζαν την μπάντα. Δεν είχε τον ήχο. Είχε επίσης διαφορετικούς εμπλεκόμενους, και θεωρώ πως όλα αυτά συντέλεσαν ώστε να είναι το κατώτερο σημείο της δισκογραφίας της μπάντας. Ήταν ένα πείραμα, αλλά ένα κακό πείραμα. Ένα αποτυχημένο πείραμα.

Αντιλαμβάνομαι τον δίσκο ως κάτι ντροπιαστικό, καλλιτεχνικά ντροπιαστικό".

Η αυτογνωσία και η αντίληψη των λαθών είναι 2 αρετές σπάνιες στις μέρες μας και ο Ελβετός σκοτεινός μουσικός φαίνεται να τις κατέχει!

Όσοι λοιπόν δεν γνωρίζετε , τι εστί "Cold Lake" , πάρτε μία γεύση από το Promo κομμάτι τους "Cherry Orchards" η απλά ακούστε όλο το Album σε περίπτωση που είστε λάτρηδες του ήχου των Motley Crue , L.A Guns (Γενάρης του 1988 και σκάει το Ομώνυμο Debut τους που έκανε πάταγο και σύμφωνα με την RIAA αναδείχθηκε ως Χρυσό Album , πουλώντας 500.000 κοπιές) η των Pantera στην εποχή των 80's (Μάίο του 1988 κυκλοφόρησαν το "Power Metal" μέσω της δικής τους εταιρείας Metal Magic, το οποίο υπήρξε ως η παρθενική εμφάνιση του Phil Anselmo στα φωνητικά αντί του Terrence Lee Glaze) , απολαύστε ελεύθερα!

 


 

Σχόλια