Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

20 χρόνια ύπαρξης του "The Perfect Element" (31/10/2000)

 

"I Am The Waking Child. Lingering, Climbing,clinging,Clutching. I The Wayward Son Of A Mountain Lake Of Icy Liquor Tears Of A Silent Earth. I Set Myself On Fire, To Breed The Perfect Element"

"Perfect Element" , ένας δίσκος που θυμάμαι τον εαυτό μου στο λύκειο, να μου βάζει η αδερφή μου το κομμάτι "Ashes" από τον υποφαινόμενο πόνημα και να'χω μείνει με το συναίσθημα βίωσης αναγνώρισης του βλέμματος της Μέδουσας, εκ πρώτης όψεως? Πέτρωμα, κάγκελο, με ανοιχτό το στόμα καθώς το βίντεο μου έφερε έντονα στο μυαλό μία προσωπικότητα με πολύ μυστήριο και δύσκολη εφηβεία διαβάζοντας τους στίχους, όλα αυτά σε ηλικία 16 χρονών (2008), την περίοδο που είχα πάει στην Αθήνα διακοπές, από τότε άλλαξε όλη μου η άποψη περί της μουσικής και είμαι πραγματικά χαρούμενος και ευτυχής που μέσα στην δισκοθήκη μου ανήκει και αυτό το άσμα από το Grendel Metal Store πριν περίπου 2 χρόνια.

Ο λόγος που επέλεξα να γράψω, οφείλεται ξεκάθαρα στην έμπνευση που μου έδωσε το άρθρο του Σάκη Φράγκου από το RockHard καθώς για να'μαι ειλικρινής ξέχασα Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, παρότι οι καταστάσεις είναι δύσκολες, περνάει πολύ γρήγορα, σαν κίνηση του Bolt η αυτή του Flash, ένα πολύ όμορφο συναίσθημα που με κάνει να αφήνω την στιγμή παγωμένη εκεί από που να αρχίσω δεν ξέρω, από το πάθος του Daniel, τον συγχρονισμό της μπάντας, την ατμόσφαιρα, πραγματικά δεν ξέρω από που να το πρωτοπιάσω.


Πάνε δύο χρόνια μετά την σερί πετυχημένη κυκλοφορία των Σουηδών Pain Of Salvation, όπου τον Μάρτιο του 2000 ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις στο Roasting House Recording Studio στο Malmo της Σουηδίας. Τέσσερις μήνες (Μάρτιο - Ιούλιο 2000) ποίος ξέρει τι είχαν στο νου τους ο Daniel μαζί με τον Theo και το υπόλοιπο συγκρότημα, δηλαδή πως θα συγκροτήσουν κάτι τόσο έξυπνο, όμορφο , σκοτεινό, υπέροχο με όλο αυτό το συμβιβασμό αμφότερο με το στιχουργικό περιεχόμενο που αποτελεί ποικιλία εμπειριών όπως: Κακοποίηση, αγάπη, πόνος, ντροπή , κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, θυμό, απώλεια ζωής & Αθωότητας κ.ο.κ

Εάν προσέξετε στο Concept του εξωφύλλου, θα δείτε πως υπάρχει μία ιστορία που φέρνει στο μυαλό την ζωή 2 ανθρώπων ενός κοριτσιού και ενός αγοριού πράγμα που φαίνεται στο Video Clip του Ashes , ένα κυριολεκτικά άρρωστο βίντεο αλλά ταυτόχρονα μυστήριο. Εν ολίγοις πρόκειται για μία ροή των παιδικών χρόνων που συμβιβάζεται σε κάποια βαθιά μηνύματα του παρελθόντος του Daniel Glidenflow , ο οποίος είναι και ο στιχουργός και συνθέτης της μπάντας ένα Άλμπουμ που μέσα απ'όλη αυτήν την ιστορία τελειώνει αποκαλύπτωντας το τέλειο στοιχείο που δημιούργησε αυτό που είναι σήμερα, μία αρκετά πετυχημένη μπάντα.

Ξεχωρίζω πάρα πολύ έντονα απ'αυτό το διαμάντι κομμάτια όπως το Used , το In The Flesh , το Idioglossia λόγω του Mixing που έχει πραγματοποιηθεί από διάφορα αποσπάσματα προηγούμενων κομματιών και αυτό ήταν ίσως το κάτι που με γοήτευσε, ότι σου δίνει το συναίσθημα της μνήμης ότι γυρίζει η μηχανή του χρόνου πίσω στο παρελθόν και θυμάται αναμνήσεις πολλές.

Ένας δίσκος που απ'ότι φαίνεται είχε στόχο την επιτυχία , καθώς αυτήν την περίοδο έβγαιναν δίσκοι μπαντών όπως Symphony X 1998 με το "Twilight In Olympus" & 2000 τo "V: The New Mythology Suite", Threshold το 1998 , Dream Theater (Το εμβληματικό "Metropolis Pt 2: Scenes From A Memory") κ.ο.κ. Δίσκοι που σίγουρα επηρέασαν και ανταγωνίστηκαν αυτό το ηγετικό Άσμα στο οποίο διαπιστώνω προσεκτικά πόσο πολύ όμορφα και αρμονικά γίνονται οι εναλλαγές σε αυτό και όσες φορές και αν το ακούσω στην ζωή μου, δεν θα το βαρεθώ ποτέ! Κρεσέντο, φωνή, έκρηξη εναλλαγών, σόλο κιθάρας, ένα τεράστιο ατμοσφαιρικό ταξίδι που δεν βαριέσαι , ούτε εύχεσαι να σφραγιστεί ποτέ!

Σαν σήμερα λοιπόν 20 χρόνια ζωής "The Perfect Element Part I" , άλλος ένας δίσκος που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό, λατρεύτηκε και φυσικά δείχνει το τέλειο στοιχείο που έψαχνε μάλλον η μπάντα να βρει , την ωριμότητα της μουσικής, μία γενιά που δημιουργούσε και εξέλισε την μουσική και υπήρχε ανταγωνισμό για το ποίος θα εξελιχθεί καλύτερα (πέραν του Hybrid Theory των Linkin Park).
Θες να ταξιδέψεις η είσαι λάτρης του νέου κύματος του Progressive? Άκου αυτό το έπος!!!
(31/10/2000 - 31/10/2020)
 
Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο
 

 

Σχόλια