Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Γιώργος Καραθανάσης (Leftover Bullets - Guitar , Songwriter) στο Rock Da Vinci: "Γι αυτούς παραμένεις «παιδί» και φυσικά όχι με την θετική έννοια. Αυτό το παιδί λοιπόν απαντάει στο Till next time, και ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού λέει: “Tell mama we’re doing ok”. Ωστόσο, επειδή μας αρέσει και η δυαδικότητα των πραγμάτων, ο τίτλος αν θέλεις είναι κι ένας φόρος τιμής στους πρόγονους της μουσικής που αγαπάμε, που είτε δε ζουν πια, είτε έχουν αποσυρθεί."


Tell Mama We're Doing OK μας λένε στο δεύτερο συνολικά Άλμπουμ τους οι Συμπρωτευουσιάνοι Leftover Bullets μέσα από τις αλήτικές κιθάρες και την όμορφη ένταση του Heavy Rock ύφους το οποίο συμβιβάζεται με τον Badass χαρακτήρα που κατ'εχει το συγκρότημα. Με αφορμή αυτό και με όλη την μέχρι στιγμής πορεία των Θεσσαλονικιών Hard Rockers ,  ιδρυτής ,συνθέτης & κιθαρίστας του συγκροτήματος Γιώργος Καραθανάσης έδωσε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο Rock Da Vinci μέσα από τις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο.

"WELCOME TO THE BADASS AND MOTORCYCLE ROCK WORLD"



Rock Da Vinci: Γιώργο καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci ελπίζω με τούτα και με εκείνα να ήσαστε καλά και ασφαλής. Αρχικά θα ήθελα να σχολιάσω το νέο σας πόνημα που δώσατε στην δημοσιότητα με τίτλο “Tell Mama We’re Doing Ok” μέσω της Sold Out Music Records το οποίο είναι ένα αρκετά τίμιο Άλμπουμ και έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο , πως τα βλέπεις τα πράγματα με το δεύτερο σας δίσκο είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα που δώσατε;
 


Γιώργος: Καλησπερίζω κι εγώ με τη σειρά μου, κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία!
Ναι, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και της δικής μας προσπάθειας σαν μέλη, αλλά και όλου του υπόλοιπου team που δούλεψε γι αυτό το άλμπουμ. Θα ήθελα αργότερα να αναφερθούμε σε αυτούς γιατί πραγματικά το αξίζουν. Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους βγήκε έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, και προσωπικά αναφέρω, καλή η ψηφιακή κυκλοφορία, ακόμα καλύτερο και το CD , αλλά ανυπομονώ να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο σε λίγο καιρό για να νιώσω ότι ο τομέας «κυκλοφορία» ολοκληρώθηκε κανονικά.

 

Rock Da Vinci: Πως τα βλέπεις τα πράγματα περί της ανταπόκρισης του νέου σας δίσκου;



Γιώργος: Να σου πω την αλήθεια, μας πήρε λίγες στιγμές μέχρι να πάρουμε το πρώτο feedback από τους πρώτους που το άκουσαν για να έρθει η καρδιά στη θέση της χαχαχα! Η ανταπόκριση είναι τέλεια μέχρι στιγμής, το ραδιόφωνο έχει αγκαλιάσει τα πρώτα δύο single “Wasted Silence”και “Confused”, οι καλές κριτικές έρχονται η μία πίσω απ την άλλη για το άλμπουμ από εξωτερικό και Ελλάδα και αυτό για εμάς σημαίνει πάρα πολλά! Τώρα όσο αφορά την εξάπλωσή του, εκεί έχει να κάνει με άλλους παράγοντες. Πχ η προώθησή του άλμπουμ φέτος είναι αδύνατον να γίνει με τον τρόπο που θα θέλαμε λόγω της μαλακίας που περνάμε με τον κορoνοιό, οπότε ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να το προωθήσουμε, ακόμη κι αν χρειαστεί να πρωτοτυπήσουμε.

 

Rock Da Vinci: Αν σε ρωτούσαν ποίο κομμάτι θα ξεχώριζες από το νέο σας Άλμπουμ , ποίο θα’ταν;


Γιώργος: Κοίτα, απολύτως ειλικρινά, δε θα ήταν δίκαιο να απαντήσω στην ερώτηση, γιατί σήμερα μπορώ να σου πω ένα και μέχρι την άλλη βδομάδα να έχω αλλάξει άλλες 10 φορές γνώμη. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη, αν εξαιρέσεις τον ντράμερ μας που αν τύχει και δεν παίξουμε το “Nancy” στην πρόβα είναι ικανός να κάτσει να το παίξει μόνος του! Χαχαχαχα!!


Rock Da Vinci: Δώσατε έναν τίτλο, που θυμίζει και λίγο έναν πιο Heavy Rock χαρακτήρα, πιο Country ενώ αν κάποιος το ακούσει θα διαπιστώσει ένα ευρύ φάσμα Hard Rock & πιο Heavy Metal ήχους. Τι σας οδήγησε στο να ονομάσετε το Άλμπουμ έτσι;



Γιώργος: Το τελευταίο κομμάτι,“Till next time” καταπιάνεται με ένα θέμα που μας απασχόλησε σαν μπάντα σε όλη τη διάρκεια της σύνθεσης και ηχογράφησης του άλμπουμ. Ξέρεις, δεν είμαστε πλέον πιτσιρικάδες για να μας πιάνει το απυρόβλητο στα θέλω μας. Έννοιες όπως, κάνω επανάσταση, ροκ τρόπος ζωής, έχω μπάντα και θυσιάζω πέραν του δέοντος πράγματα στο βωμό της μουσικής και του Rock n Roll, και πολλά άλλα τέτοια, γίνονται κατακριτέα από μια μεγάλη συντηρητική μερίδα ανθρώπων. Γι αυτούς παραμένεις «παιδί» και φυσικά όχι με την θετική έννοια. Αυτό το παιδί λοιπόν απαντάει στο Till next time, και ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού λέει: “Tell mama we’re doing ok”.  Ωστόσο, επειδή μας αρέσει και η δυαδικότητα των πραγμάτων, ο τίτλος αν θέλεις είναι κι ένας φόρος τιμής στους πρόγονους της μουσικής που αγαπάμε, που είτε δε ζουν πια, είτε έχουν αποσυρθεί.


Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησαν οι συνθέσεις και οι ηχογραφήσεις των νέων σας κομματιών; Θέλω να πω πως μετά το Debut , η απουσία σας η δισκογραφική κράτησε 4 χρόνια και ταυτόχρονα αλλάξατε δισκογραφική, πήγατε στην Sold Out Music Records. Πως και αποφασίσατε να αλλάξετε ετικέτα;


Γιώργος: Για την ακρίβεια η διάρκεια ήταν κάτω από 3,5 χρόνια, αλλά να σου πω,  δε νιώσαμε ότι μας κυνηγάει κάποιος. Το τραβήξαμε και όσο πήγαινε με την προώθηση του "Virtue & Vice" για περίπου 2 χρόνια και άξιζε τον κόπο. Μετά θυμάμαι ότι μας πήρε κάμποσο καιρό η κενή θέση του ρυθμικού κιθαρίστα, και πέρασαν αρκετοί μέχρι να κατασταλάξουμε στον Βασίλη. Η όλη δημιουργία του άλμπουμ πάντως διήρκησε ένα χρόνο. Επάνω εκεί έτυχε να γνωρίσουμε και τον Ζαφείρη Πρωιόπουλο τον "Zaf" κατά κόσμο, που ηγείται της Sold Out music Records και καταλάβαμε τη διαφορά του τι σημαίνει ένας μάνατζερ να είναι κοντά στο συγκρότημα σε σχέση με την προηγούμενη εταιρία που είχαμε.


Rock Da Vinci: Wasted Silence ….. Το τελευταίο κομμάτι που γυρίσατε σε βίντεο κλίπ όσον αφορά το 2ο δίσκο και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς διαπιστώνω πως δώσατε βαρύτητα σε διάφορες συνθήκες της ζωής. Πιστεύεις πως μέσα από τους στίχους που έγραψες, αυτό ήταν που ήθελες να περάσεις στον κόσμο;


Γιώργος: Στην πραγματικότητα το Wasted Silence περιγράφει την κατάθλιψη μέσα από κάποιον που βλέπει ότι δεν μπορεί να την νικήσει και προκειμένου να προστατέψει τον άνθρωπο που στέκεται δίπλα του, προσπαθεί να φύγει μακριά του. Ωστόσο η κατάθλιψη έχει πολλά πρόσωπα και σκηνοθετικά αυτό έπρεπε κάπως να φανεί. Νομίζω ότι ο Σκηνοθέτης Νik Lominatze, έκανε πολύ καλή δουλειά στο βίντεο και πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε ξανά μαζί του.


Rock Da Vinci: Το οποίο μπήκε και στην συλλογή της Metal Worldwide , πως νιώσατε που ένα αρκετά δυνατό κανάλι του εξωτερικού έδωσε βαρύτητα στο βίντεο σας;



Γιώργος: Δεν έχω ιδέα γι αυτό που λες! Στ’αλήθεια συμβαίνουν αρκετά πραγματάκια με την κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ που είναι αδύνατον να τα παρακολουθείς όλα. Αν είναι όπως λες, τιμή μας τότε και θα ψάξω να το βρω!




Rock Da Vinci: Θα ήθελες να μας αναλύσεις λίγο το όλο Casting του βίντεο και το Crew?


Γιώργος: Ναι φυσικά! Όπως είπα και παραπάνω είναι μια δουλειά του σκηνοθέτη Nik Lominatze από την Picson Direction team η οποία έχει βραβευτεί και στο εξωτερικό για τη δουλειά της. Με τους Picson είχαμε συνεργαστεί και παλιότερα στο Feeding the Flame για το προηγούμενο άλμπουμ, οπότε η γνωριμία έκανε τη συνεργασία μας ευκολότερη και περισσότερο απολαυστική! 
Στο casting ήμασταν εμείς τα μέλη και η γλυκύτατη και υπομονετική Εύα Παυλίδου που έκανε το ντεμπούτο της με αυτό το βίντεο, και στο crew η Μαρία Δαμιανάκη στο μακιγιάζ που είναι σε όλες μας τις δουλειές, ο Γιώργος Λίτσας φυσικά στις φωτογραφίες και μέλη από το Fan club Leftover Bullets με μπροστάρηδες την Αναστασία Σιμεονίδου που με την κάμερά της έχει μαζέψει τελευταία πολύ backstage υλικό και τον πιστότερο fan της μπάντας τον Γιάννη Μπούρτζη!


Rock Da Vinci: Κυκλοφόρησαν βίντεο και νέος δίσκος μέσα σε μία πολύ περίεργη εποχή και αναφέρομαι στον κορονοϊό (Εφιάλτης στον δρόμο με τις Κορώνες μας κατάντησαν) για τους Leftover Bullets πως ήταν η περίοδος του Lockdown , πως κύλησε?  Ήταν μία ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και κάποια προπαραγωγή νέων κομματιών;


Γιώργος: Ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη περίοδος που ευχόμαστε να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί νιώθουμε πως μας τραβάει πολύ πίσω απ τον απώτερο σκοπό που έχουμε ως μπάντα, δηλ. το να παίζουμε live με τον κόσμο ενεργό και όχι με περιορισμούς και καρεκλάκια. Το μόνο θετικό είναι που συνθέσαμε εκείνη την περίοδο ένα ολόκληρο κομμάτι, και κάμποσα ακόμα σε ημιτελές στάδιο. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι αυτά.




Rock Da Vinci: Πως κινηθήκατε όσον αφορά το κομμάτι της προώθησης; Ήταν απ’ότι φαίνεται και το τυχερό σας να πραγματοποιηθεί και το Merch Of The Bands. Πως νιώσατε με όλον αυτόν τον θεσμό;


Γιώργος: Δεν έμαθα πώς πήγε στην Αθήνα, πάντως εδώ στη Θεσσαλονίκη πήγε πάρα πολύ καλά. Η προσέλευση του κόσμου για την περίοδο ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς τις μπάντες ότι το κοινό στηρίζει και ασπάζεται τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της κατάστασης. Πιστεύω η επισκεψιμότητα ήταν τόση που μας έδειξε ότι ο θεσμός αξίζει να γίνεται παραπάνω από μία φορά το χρόνο.


Rock Da Vinci: Θα σε γυρίσω έναν χρόνο πίσω και πιο συγκεκριμένα στον Ιούνιο , όπου εκεί πραγματοποιήσατε μία Headline συναυλία μαζί με τους Overlord στο Eightball. Η οποία συναυλία είχε γυριστεί ως το πρώτο σας να το πω μονταρισμένο live. Πως προέκυψε αυτή η ιδεά; θέλω να πω  υπήρξε υπερπαραγωγή. Δεν το λέω σαν προσβολή , το λέω για καλό χαχα.


Γιώργος: Πριν από 2 χρόνια είχαμε ανοίξει μια συναυλία των Nightstalker στο 8ball σε μια μαγική νύχτα για μας κι ο φωτογράφος μας ο Γιώργος Λίτσας είχε καταφέρει να αποθανατίσει ειδικά σε μια φώτο όλο το feedback που πήραμε από τον κόσμο εκείνο το βράδυ. Μερικές μέρες αργότερα που είδαμε τη φωτογραφία, υποσχεθήκαμε μεταξύ μας ότι θα προσπαθούσαμε ως την επόμενη χρονιά να  επαναλάβουμε τη φωτογραφία αλλά αυτή τη φορά με εμάς headliners. Πιστεύω ότι και με τη βοήθεια των Overlord φυσικά, τα καταφέραμε! Πάμε γι ακόμα μεγαλύτερα πλάνα τώρα, αρκεί να περάσει όλο αυτό.











Rock Da Vinci: Πλέον συμπληρώθηκαν 7 χρόνια ζωής, με δύο δίσκους στην πλάτη σας, πολύ ανταπόκριση από τον κόσμο και ένα ύφος πολύ Badass θα έλεγα. Έχετε σκεφτεί πως τα κομμάτια σας θα έκαναν για σειρές όπως το Sons Of Anarchy η κάποια αντίστοιχη σειρά;


Γιώργος: Θα το πάρω αυτό ως κομπλιμέντο και χαίρομαι που μας βλέπεις εκεί, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ έτσι. Μας ερεθίζει η ανταπόκριση που έχουμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δε σου κρύβω πως αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό σε πολύ λίγο καιρό θα μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε στη χώρα μας. Αν πάντως ερχόταν μια τέτοια πρόταση για ταινία ή σειρά φυσικά θα ήταν ευχής έργον, παρόλα αυτά δε βάζουμε τέτοια κριτήρια όταν συνθέτουμε. 




Rock Da Vinci: Πως νιώθεις που μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια κάνατε σχετικά μεγάλα βήματα , παρόλο που δεν ανοίξατε πολλά μεγάλα ονόματα στον χώρο (δυστυχώς) σωστά;



Γιώργος: Νιώθω ότι σε πολλά πράγματα υπήρξαμε τυχεροί και σε άλλα, σαν αυτό που ανέφερες, σχεδόν άτυχοι. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που το πρόσημο είναι θετικό, οι ευκαιρίες θα είναι πάντα εκεί έξω κι εφόσον σε καμιά περίπτωση δεν προτιθέμεθα να σταματήσουμε, είναι θέμα χρόνου να επιλέξουμε την κατάλληλη για εμάς και να την αρπάξουμε. 


Rock Da Vinci: Σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι βρίσκεστε σε ένα είδος μουσικής , στο οποίος καλώς η κακώς επικρατεί τεράστιος ανταγωνισμός;




Γιώργος: Ξεκινήσαμε αυτή την μπάντα με γνώμονα την μουσική ανάγκη έκφρασης συναισθημάτων που κουβαλάμε μέσα μας και τη μοιρασιά της με τον κόσμο. Αν κάποια στιγμή το χάσουμε αυτό κι αρχίζουμε να ανταγωνιζόμαστε άλλους τότε καλύτερα να μείνουμε στα σπίτια μας. Στόχος μας δεν είναι να ρίξουμε άλλους για να ανέβουμε εμείς, ούτε να κλέψουμε άλλων συγκροτημάτων τους fan. Σκοπός είναι όλοι μαζί να διαδώσουμε το rock και το metal κόντρα σε έναν κόσμο που διαρκώς πλαστικοποιείται κι αποχαυνώνεται. Η ιδέα θα πρέπει να είναι να δημιουργηθούν ακόμη περισσότεροι fan, και η μουσική που αγαπάμε να καταφέρνει να αγγίζει τον παλμό των συναισθημάτων του κόσμου.




Rock Da Vinci: Ποία είναι η γνώμη σου για την Ελληνική σκηνή;



Γιώργος: Η Ελληνική σκηνή πλέον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με άλλες χώρες. Καλύπτει επάξια ένα ευρύ φάσμα από light rock μέχρι ακραίο metal, και πιστεύω πως αναλογικά με τον ροκ κόσμο που υπάρχει στη χώρα, ο αριθμός των μπαντών είναι εντυπωσιακός. Και ταλέντο υπάρχει μπόλικο, και εμπνευσμένες δουλειές υπάρχουν. Το έχω ξαναπεί ότι στην Ελλάδα τα έχουμε όλα αυτά. Κοινό δεν έχουμε. Όλες αυτές οι μπάντες με διπλάσιο ή τριπλάσιο κοινό θα αποχτούσαν άλλη υπόσταση και το επίπεδο θα ανέβαινε μοιραία προς τα πάνω. Είναι τεράστιο θέμα αυτό και θα χρειαζόταν σελίδες για να το αναλύσουμε. Ελπίζω πάντως ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε περήφανοι για περισσότερες μπάντες από αυτές που έχουν διαπρέψει μέχρι τώρα.



Rock Da Vinci: Με αυτήν την περίεργη εποχή , ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Leftover Bullets?



Γιώργος: Όπως είπα και πριν θα το παλέψουμε με όσα όπλα έχουμε στη διάθεση μας ώστε να μη μείνουμε στάσιμοι. Πλάνα και ιδέες υπάρχουν πολλές στο τραπέζι, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ όψιν και τις εξελίξεις, γιατί κανείς δεν ξέρει τα δεδομένα που θα υπάρξουν αύριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα αφήσουμε στεγνούς τους fan μας σε καμία περίπτωση.



Rock Da Vinci: Γιώργο , σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσες, εύχομαι καλή τύχη στην προώθηση του δίσκου, με το καλό να πραγματοποιήσετε συναυλίες κάποια στιγμή και γιατί όχι νέο υλικό/3ο δίσκο με το καλό! Ο Επίλογος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα. 



Γιώργος: Θα ήθελα προτού χαιρετίσω να αναφερθώ στο team που δούλεψε για το άλμπουμ. Ανθρώπους που πιστεύουν σε μας και έβαλαν ένα κομμάτι απ την ψυχή τους, όπως ο Γιώργος Βασίλας και τα Foundy studios Thessaloniki, που στην ουσία στήσανε τον ανανεωμένο μας ήχο περνώντας άπειρες ώρες μπροστά απ την κονσόλα, την Viktoria που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο που και αυτή τη φορά ήταν 100% handmade,  Την εταιρία μας Sold out Music Records και τον Zaf, αναφέραμε νωρίτερα και τον Φωτογράφο μας Γιώργο Λίτσα, τον Αποστόλη Σιώπη στο mastering, Mike Martins στην παραγωγή, Σοφία Γιαμούκη στο edit των στίχων, και σίγουρα πολύ κόσμο ακόμη που καλά θα κάνετε να βρείτε στο booklet του CD ή του Βινυλίου. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς κι ευχαριστούμε και σας στο Rock Da Vinci που φαίνεται ότι κάνετε σπουδαία δουλειά, ενημερώνεται τον κόσμο και βοηθάτε τις μπάντες δίνοντάς τους φωνή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί όπως είπαμε ο κόσμος το έχει ανάγκη το ροκ!




Find Us:




Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο





Σχόλια