Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Drama Noir - A Necromancy Lore (Album Review)


"Pulvis Et Umbra Sumus (Είμαστε σκόνη και σκιά)"

~ Quintus Horatius Flaccus ~

Ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι κάπου εδώ , φτάνει στο τέλος του δίνοντας ως φινάλε μία δόση δροσιάς και σκοτεινής ατμόσφαιρας όπου αποτελείται από μία γεύση Πελοποννήσου. Αναφέρομαι προφανώς στο νέο και κατά σειρά 2ο πόνημα των Drama Noir με τίτλο "A Necromancy Lore" όπου θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου μέσω της Γαλλικής δισκογραφικής Drakkar Productions. Τέλος κάτι που έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να σημειωθεί είναι η αντικατάσταση των φωνητικών του Γρηγόρη Βάρλα με αυτήν του Nyctelios (Synteleia).


Ένας δίσκο που έχει μία ξεχωριστή αύρα στην αρχή, σαν να σου δίνει την εντύπωση ότι γυρνάς πίσω στον χρόνο με την προσθήκη της Αφρικανικής καταγωγής Tasha ~ LadyAxe ~ Danzig , να δίνει την δική της ιδιαίτερη πινελιά, που σε κάνει να νοσταλγείς την μεγάλη Diamanda Galas μέσα από τους αμανέδες της.

Κάτι που σου τραβάει το ενδιαφέρον είναι η εναλλαγή του ήχου όπου εκεί αντιλαμβανόμαστε ότι οι Filth μαζί με τους Borgir ανταμώσανε και δημιούργησαν αυτό το όμορφο αποτέλεσμα και σίγουρα πολύς κόσμος θα απορεί για το εάν αυτό που ακούμε είναι Ελληνικό συγκρότημα η κάποιο Remastering από παλιό δίσκο μεγάλων μπαντών. Εεε λοιπόν όχι, δεν είναι Remastering απ'εναντίας είναι οι Drama Noir από την Κόρινθο και παίζει το κομμάτι Desert Draconidis.

Ο δίσκος έχει μεγάλη ποικιλία ήχων με κύριο παρανομαστή τον Extreme Metal ήχο, τα φωνητικά ταίριαξαν πολύ μαζί με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα πλήκτρα καθώς και η κιθάρα του Παύλου για τον οποίο φέτος ήταν η χρυσή μουσική εποχή του.

Θα ήθελα εδώ να σχολιάσω το Luminous Seduction , το οποίο και ανέβηκε ως Single στο Youtube μέσω της εταιρείας τους, ένω πολύ σκοτεινό Άλμπουμ που μου φέρνει έντονα στο μυαλό ένα από τα πρώτα Gothic/Black Metal άσματα και αναφέρομαι στο "Cruelty And The Beast" των Βρετανών Βεταράνων Cradle Of Filth. Καταπληκτικό!

Ένα κομμάτι που μου μένει πολύ και μου προκαλεί την τάση να το χώσω στο Repeat είναι το Devolution In The Curve Of Time. κιθάρα πολεμική και χαρακτηριστικό το παίξιμο από τους θρυλικούς Bolt Thrower , στο οποίο μπορεί να διαπιστώσει κανείς τις ιδέες αλλά και τον πειραματισμό όσον αφορά τον ήχο της μπάντας. 

Σίγουρα αυτό που αξίζει να συμπεριληφθεί στην περιγραφή/άποψη μου περί του δίσκου , είναι πως μπορεί να κάνουν μία ελαφρώς ανακύκλωση ιδεών από παλιάς σχολής Gothic/Black Metal συγκροτήματα αλλά προσπαθούν να αναπτύξουν με δικές τους πινελιές τον ήχο τους. 

Η προσθήκη του Θανάση Νανόπουλου (Peisithanatos) , ήταν μία άψογη επιλογή για το μπάσο , διότι στην σύνθεση δίνει μία πιο έντονη νότα όσον αφορά τον ρυθμό του μπάσου , κάτι που ξεχωρίζει και δίνει ένα Bonus επιπλέον στην εκτίμηση του εκάστοτε ακροατή που του αρέσει ο Extreme Metal ήχος. 

Κάτι που εκτιμάτε από την δική μου προσωπική ακρόαση , είναι που αρχίζει η μπάντα να κινείται πολύ στρατηγικά όσον αφορά την θεματολογία τους και την ανάμειξη των γλωσσών που από την μία ακούς τα αρχαία Ελληνικά, από την άλλη τα λατινικά και από την παράλλη τα αγγλικά, μία ιδέα που με έκανε έντονα να νοσταλγήσω, τους Γάλλους symphonic Black Metallers , Anorexia Nervosa και πιο συγκεκριμένα το Antinferno η ακόμη πιο εύστοχα κατά την ταπεινή μου γνώμη , το Vampiria των Moonspell αναφέρομαι προφανώς στην εναλλαγή γλωσσών!

Η ηχογράφηση βρίσκεται σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, με μία εξαίρετη Μίξη & Mastering που πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια του ιδρυτή των Acid Death Σάββα Μπετίνη , ο οποίος αποδεικνύει ότι εκτός από πολύ καλός μουσικός/συνθέτης είναι και πάρα πολύ καλός σε ρόλο ηχολήπτη. Πράγμα που αποδεικνύεται πως ο υποφαινόμενος ήταν μία πολύ ωραία επιλογή όσον αφορά το κομμάτι των Mixing & Mastering του δίσκου. Ένα πόνημα που έκανε έναν μεγάλο γύρο της Ελλάδας. 

Συνολικά άκουσα έναν πολύ τίμιο δίσκο ο οποίος αξίζει να ακουστεί παραπάνω και να στηριχθεί από το Ευρύ Metal κοινό , με πολλές προοπτικές και με έναν ήχο που βρίσκεται στα πλαίσια μίας ωριμότητας του συνθετικού κομματιού, που μας δείχνει ότι γνωρίζουν τι και πως θέλουν να κινηθούν στην σύνθεση της μουσικής. Ψάχνονται, τολμάνε και έχουν μπροστά τους πολύ μέλλον εάν συλλέξουν σωστά τις επιρροές τους καθώς και εάν υπάρχει χημεία και αυτό είναι κάτι που διακρίνω στους Drama Noir.

Η μόνη μου ένσταση , την οποία και δικαιολογώ λόγο του ότι μιλάμε για συγκρότημα που δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια , είναι πως πρέπει να ψαχτεί λίγο περισσότερο στο κομμάτι της Καλτίλας και να συνδιάσεις τον Old School με πιο μοντέρνες πινελιές. Όπως και να'χει για τόσα χρόνια ζωής, η μπάντα βρίσκεται σε καλό δρόμο και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε!

Τέλος δεν θα μπορούσα να παραλείψω την εξαίρετη δουλειά του γνωστού από την καλλιτεχνική του πανδεσία στην ελληνική Underground σκηνή (Hail Spirit Noir , Fovitron ,Kawir , Agnes Vein , FreeFall , Kemerov , Syneteleia κτλ.), ο λόγος για τον Νίκο Τσιόλη , πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο στο γραφιστικό κομμάτι , που εάν δείτε προσεκτικά στο εξώφυλλο, την Lilith την ζωγράφισε τόσο γοτθικά παντρεύοντας άψογα τα χρώματα μεταξύ τους. Mία πρωτόγνωρη πινελιά που δεόντος αξίζει να σημειωθεί , βρίσκεται στα χέρια της γυναίκας όπου αντί για φλόγες , βγαίνουν κόκκινοι καπνοι οι οποίοι κρύβουν απόκρυφους συμβολισμούς, πράγμα που μα δείχνει το κάλεσμα της στο κάστρο που θέλει να μας φέρει και μία τελετουργία και Concept που σου φέρνει έντονα στο μυαλό εικόνες από Video Games όπως το αγαπητό Castlevania.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου σε Digital , Βινύλιο και σε κανονικό CD. Είναι ο 2ος δίσκος από τους Πελοποννήσιους Drama Noir και είναι εδώ για να σας δώσουν την δική τους σφραγίδα με την οποία ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το φθινόπωρο. Τουτέστιν, ανάψτε κεριά, αφήστε να έρθει ο Ήλιος στην δύση του, κλείστε τα φώτα και απολαύστε το "A Necromancy Lore" όπως πρέπει και του αρμόζει!

Βαθμολογία: 75/100

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο


Σχόλια