Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Η Kally Voo (Passengers In Panic - Vocals, Accordion) στο Rock Da Vinci: "Ο στόχος μας είναι να αγγίξει τον κόσμο που αγαπάει την τέχνη η μουσική μας, να κάνουμε συναυλίες, να γίνουμε ένα με τον κόσμο και να επικοινωνήσουμε μαζί τους."


Δεκέμβριος του 2019 και στα καπάκια ξεκίνησε ένα μουσικό ταξίδι που ονομάζεται Passengers In Panic από τους Λευτέρη Χρήστου (Bass) και Kally Voo (Ακορντεόν , Φωνή, στίχους) ενώ στην συνέχεια, συμπληρώθηκαν στο Line Up , η Αλίκη στην κιθάρα (Funeral Storm , Aherusia), ο Κώστας Φόρτσας στην Γκάϊντα, ο Άκης στα ντραμς και πρόσφατα η lela Smth στην δεύτερη κιθάρα. Στα πλαίσια της ηχογράφησης του ντεμπούτο Άλμπουμ τους , η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο μέσω της Sleaszy Records μας μίλησε η τραγουδίστρια & στιχουργός του συγκροτήματος Kally , για το ξεκίνημα του συγκροτήματος, τους στόχους, τα όνειρα τους και μαζί αναλύσαμε το Concept της επερχόμενης κυκλοφορίας τους μέσα στο Skype.


Rock Da Vinci: Κάλλη καλησπέρα καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci, είναι μεγάλη μας η τιμή που σε φιλοξενούμε και ελπίζω να είστε όλοι καλά. 


Kally: Καλησπέρα καλά είμαστε μία χαρά και καλώς σας βρήκαμε στο περιοδικό σας.




Rock Da Vinci: Passengers In Panic….Όνομα που σε κάνει να σκέφτεσαι περί αέρος αν μου επιτρέπεις, βάζοντας φυσικά την λογική κατά νου, εν πάσι περίπτωση  θα ήθελα να μου εξηγήσεις εσύ όσον αφορά την ονομασία της μπάντας, πως προέκυψε;


Kally: χαχαχαχα καλό. Η αλήθεια είναι πως η ιδέα προέκυψε από τον Λευτέρη τον Χρήστου και μέσα από διάφορες ιδέες που έπεσαν κατά την διάρκεια κλήσεων μας από Skype, καταλήξαμε στο Passengers In Panic, επειδή έχουμε και μία φοβία με τα αεροπλάνα.


Rock Da Vinci: Θα ήθελες να μας συστήσεις ποίοι είστε, πόσοι είστε και φυσικά να μας αναλύσεις τον τόπο,τον χρόνο και τα άτομα ίδρυσης των Passengers In Panic?



Kally: Η μπάντα ξεκίνησε από μένα που είμαι φωνή & Ακορντεόν και τον Λευτέρη Χρήστου στο μπάσο με ιδέα δική του και αυτό προέκυψε τον Δεκέμβριο του 2019. Στην συνέχεια μπήκε η Αλίκη η Arcania στην κιθάρα, ο Άκης ο Γαβαλάς, ο Κώστας Φόρτσας στην Γκάϊντα και πρόσφατα προστέθηκε και δεύτερη κιθάρα η Lela Smth.


Rock Da Vinci: Είστε ένα συγκρότημα που αποτελεί τεράστια γκάμα ακουσμάτων, από ποίο Progressive, σε πιο Neo Folk και από πιο κλασική σε πιο παραδοσιακή μουσική. Πως προέκυψε τόσο μεγάλη ποικιλία στους ήχους σας;



Kally: Πράγματι είναι αλήθεια αυτό , όπως πολύ εύστοχα παρατήρησες. Εγώ πρώτη φορά είμαι σε Metal μπάντα, ποτέ δεν υπήρξα ενώ τα υπόλοιπα μέλη υπήρξαν σε διάφορα σχήματα ενώ εμένα πάντα με ενδιέφερε η παραδοσιακή μουσική. Είμαστε όλοι μας πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά παρόλα αυτά βρήκαμε σαν κοινό την τέχνη.



Rock Da Vinci: Έχεις την μπάντα μαζί με τον γνωστό και μη εξαιρετέο στον χώρο της Ελληνικής Death Metal σκηνής ,Λεφτέρη Χρήστου (Womb Of Maggots, Inactive Messiah), πως προέκυψε αυτή η συνεργασία μεταξύ σας;



Kally: Προέκυψε από ένα live των Womb Of Maggots στην Καστοριά όταν έπαιζαν οι Rotting Christ, μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που έπαιζε καθώς και ο λόγος για τον οποίο έπαιξαν live που ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό και θυμάμαι που είχα πει στα παιδιά πως ότι χρειαστούν και μπορούμε να βοηθήσουμε είμαστε εδώ. Ούτως η άλλος είχαμε μία επικοινωνία εγώ με τον Λευτέρη και όταν έφυγε από την μπάντα μου πρότεινε στο να προχωρήσουμε την μπάντα και απλά το κάναμε.


Rock Da Vinci: Ιδρυθήκατε και στο καπάκι μπαίνετε Studio , τα κομμάτια ήταν έτοιμα από άποψη προπαραγωγής εξ’αρχής η χρειαστήκατε ένα χρονικό διάστημα για να ψάξετε τα...Χνάρια σας;



Kally: Ατελείωτες συζητήσεις όσον αφορά τις ιδέες εξ'αποστάσεως λόγο του ότι εγώ μένω Κοζάνη, ο Λευτέρης Αθήνα και ήταν δύσκολο αυτό. παρόλα αυτά καταφέραμε πάρα πολύ γρήγορα να ταιριάξουμε, βλέπεις αν υπάρχει σωστή συνεργασία όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Τελειώσαμε την προπαραγωγή και τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο παραγωγής του ντεμπούτο δίσκου μας. Το μόνο που μας έκανε ζημιά και μας κράτησε πίσω ήταν ο Κορονοϊός, όχι μόνο εμάς αλλά και πολύς κόσμος.


Rock Da Vinci: Μουσικά μου έρχονται στο μυαλό έντονα διάφορες εικόνες βασισμένες στην παράδοση, άλλες σε κάτι πιο ανατολίτικο και πάει λέγοντας. Πως προέκυψε αυτό το Concept;



Kally: Η Θεματολογία των στίχων αφορά το παρόν και την κοινωνική πραγματικότητα.


Rock Da Vinci: Καθώς έβλεπα το βίντεο Trailer διαπίστωσα πως συμμετέχει στον επερχόμενο δίσκο σας και ο Δημήτρης Φραγκιόγλου. Πες μας λίγο για αυτήν την συνεργασία σας, πως έγινε όλο αυτό;



Kally: Ο καταπληκτικός Δημήτρης Φραγκιόγλου είναι πραγματικά ένα πολυ ταλαντούχο άτομο , που γνωρίζεται με τον Λευτέρη. Η ερμηνεία του έδωσε πάρα πολλά.





Rock Da Vinci: Έχει και έναν Soundtrack χαρακτήρα, πιο Concept χαρακτήρα. Μου θυμίζει λίγο αυτό που έκαναν σε ένα κομμάτι οι Need με τον Αλέξανδρο Μυλωνά.



Kally: Αλήθεια; Δεν το'χω ακούσει. Λατρεύω το θέατρο γενικότερα.


Rock Da Vinci: Τώρα θα ξαναεπιστρέψω στο ντεμπούτο Άλμπουμ… Πες μας μερικά λόγια όσον αφορά την επερχόμενη δουλειά σας, θα ήθελες να μας δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες;



Kally: Θα έχει δέκα κομμάτια , πρόκειται για μία μουσική που σε φλερτάρει με την τέχνη, το θέατρο κ.α Θα παραμείνει το Metal στοιχείο βέβαια αλλά θα'ναι πιο πειραματικό.


Rock Da Vinci: Συνεργάζεστε αν δεν κάνω λάθος με την εταιρεία Sleaszy Records στην οποία είναι πολλά συγκροτήματα στον χώρο της Underground “Ταμπουρωμένα” αν μου επιτρέπεις. 



Kally: Ναι ναι έχουν καταξιωθεί αρκετά ονόματα.


Rock Da Vinci: Πότε με το καλό θα το περιμένουμε το νέο σας Άλμπουμ;



Kally: Κάπου τον Δεκέμβριο του 2020.


Rock Da Vinci: Ποίοι είναι οι στόχοι και τα όνειρα των Passengers In Panic?



Kally: Αχ τι ωραία ερώτηση. Ο στόχος μας είναι να αγγίξει τον κόσμο που αγαπάει την τέχνη η μουσική μας, να κάνουμε συναυλίες, να γίνουμε ένα με τον κόσμο και να επικοινωνήσουμε μαζί τους.


Rock Da Vinci: Ποία είναι η γνώμη σας για την Ελληνική Metal σκηνή;




Kally: Έχουμε μουσικούς που εξελίσσονται κάθε μέρα, δεν μένουν σε στερεότυπα του παρελθόντος, είναι άνθρωποι μορφωμένοι, που έχουν σπουδάσει και αγαπάνε αυτό που κάνουν με μεράκι. Αυτό παράδειγμα που έκαναν οι Septic Flesh με τα ορχηστρικά δεν το φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα, ότι θα γραφτεί ένα τέτοιο είδος.


Rock Da Vinci: Είσαι ένα κορίτσι από την Κοζάνη απ’ότι γνωρίζω, πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει μία μπάντα η κάποιος μουσικός εκεί; Γιατί φαντάζομαι ήταν μεγάλο ζόρι κάποτε να δηλώσεις μουσικός μιας μπάντας, γιατί και εγώ από επαρχία είμαι επομένως λίγο πολύ μπορώ να καταλάβω πόσο επαχθές είναι το θέμα στο να γίνει μία σωστή ροή ενός συγκροτήματος.



Kally: Οι μουσικοί εδώ στην Δυτική Μακεδονία είναι ήρωες, πραγματικά γιατί υπάρχει τρομερή ανεργία και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι δύσκολο να προχωρήσει επαγγελματικά, ειδικά τώρα με το Lockdown νομίζω πως αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα όσον αφορά την κρίση. Αλλά έχει πολύ καλούς μουσικούς η Κοζάνη σε όλα τα είδη μουσικής, οι οποίοι για να καταξιωθούν πρέπει να'χουν σχέσεις με Αθήνα.


Rock Da Vinci: Ως Επί το πλείστον πρέπει να πας σε μεγαλούπολη για να γνωστοποιηθεί η μουσική σου η έστω να πας έξω, δυστυχώς έτσι είναι και με τις δουλειές οι περισσότεροι πάνε έξω, κάτι που είναι ψυχαναγκαστικό και για κάποιους αρκετά ψυχοφθόρο.



Kally: Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, κάποιοι άλλοι παράδειγμα πρώτα γνωστοποιήθηκαν στο εξωτερικό και μετά εδώ στην Ελλάδα.


Rock Da Vinci: Η Καραντίνα όσον αφορά την ηχογράφηση του ντεμπούτο δίσκου , σας κράτησε πίσω γενικότερα πως ήταν αυτή η εμπειρία σας όσον αφορά το Lockdown;



Kally: Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, γιατί έπρεπε να πάει ο Λευτέρης στον παραγωγό μας , τον Γιάννη Μενόπουλο , ανταλλάσαμε μεταξύ μας ιδέες και εγώ για ένα χρονικό διάστημα επειδή δεν μπορούσα να φύγω από τον Νομό, ούτε καν να βγω από το σπίτι μου, τους έστελνα τα φωνητικά από το κινητό ηχογραφημένα χαχαχα.


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Passengers In Panic πέραν της κυκλοφορίας του δίσκου;



Kally: Να βρεθούμε όλοι μαζί, να αγκαλιαστούμε , να δέσουμε σαν μία ομάδα και μακάρι να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε live.


Rock Da Vinci: Κάλλη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου, χαρά μου να ανταμώσουμε σε κάνα Stage, σε κάνα μέρος γενικότερα. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.



Kally: Εγώ σε ευχαριστώ πάρα πολύ Φάνη μου για το βήμα που μας έδωσες και φυσικά να τα πούμε από κοντά. Ελάτε στους Passengers In Panic , υπάρχει θέση για όλους, για όλους όμως χαχαχ.



Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια