Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι White Tower Στο Rock Da Vinci: "Το "Terminator" το είχαμε παίξει μια φορά στην τελευταία μας πρόβα και στο στούντιο το κάναμε 1 take και βγήκε υπέροχο μας εξέπλησσε το τελικό αποτέλεσμα και το ονομάσαμε με το όνομα αυτό."



Τέσσερις προσωπικότητες που ξεκίνησαν το 2019 από τα στέκια της Θεσσαλονίκης και μουσική προϊστορία από προηγούμενα συγκροτήματα η Project ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τους White Tower με σκοπό να αναγεννήσουν, την χρυσή εποχή της Heavy/Speed Metal και να κάνουν πολλούς παλιούς να νοσταλγήσουν παλιές και ωραίες εποχές. Με αφορμή το πρόσφατο EP τους αλλά και γενικότερα για το συγκρότημα, μίλησαν στο Rock Da Vinci σε μία σχετικά σύντομη συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, βασισμένη σε αυτούς τους 6 μήνες ζωής του συγκροτήματος.

Line UP:

Gago - Vocals

Nick - Guitar

John - Bass

Thodoris - Drums


Rock Da Vinci: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci, Χαρά μας που σας φιλοξενούμε. Αρχικά πως ξεκινήσατε , πως προέκυψε το όνομα White Tower?


White Tower: Ξεκινήσαμε το 2019 σαν ιδέα αλλά εδώ και 6 μήνες είμαστε σαν μπάντα ολοκληρωμένη με λίγες μικρό αλλαγές στον δρόμο ως τώρα. Το όνομα προέκυψε από τον λευκό πύργο της πόλης μας μιας και είμαστε από Θεσσαλονίκη.





Rock Da Vinci: Δεν θα σας ρωτήσω για τις επιρροές σας, αυτό νομίζω πως είναι ξεκάθαρο για το ποιες είναι οι μπάντες που επηρεαστήκατε και θα παραμείνω ιδιαίτερα στο Γερμανικό Heavy Metal, πως και αποφασίσατε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό το είδος; 



White Tower: Θέλαμε κάτι διαφορετικό από το Αμερικανικό και Βρετανικό που διώκουν πολλοί και είπαμε να κάνουμε μια μίξη με Accept, Overkill & Exciter.


Rock Da Vinci: Πάντως παρατηρώ και το ύφος αυτό των Ac/Dc είναι σαν να νιώθω πως το Rock N Roll συνάντησε το Heavy Metal των 80’s. 



White Tower: Το rock and roll είναι το αίμα του heavy metal και οπωσδήποτε έπρεπε να υπάρχουν και τα δύο στοιχεία μέσα. Είναι κάτι που θεωρείται απαραίτητο για μας.


Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στο Παρθενικό δημιούργημα σας και αναφέρομαι στο “Terminator” που είναι φως φανάρι ότι λατρεύεται ιδιαίτερα αυτήν την ταινία; Πως και έτσι;



White Tower: Είναι ίσως μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες των 80s και το απολυτό παράδειγμα του heavy metal. Φτιάχνοντας το κομμάτι ήταν μια περίεργη εμπειρία γιατί ήταν να λέγετε αλλιώς το ΕΡ, αλλά τελικά το άλλο κομμάτι δεν κατάφερε να μπει στον δίσκο. Το "Terminator" το είχαμε παίξει μια φορά στην τελευταία μας πρόβα και στο στούντιο το κάναμε 1 take και βγήκε υπέροχο μας εξέπλησσε το τελικό αποτέλεσμα και το ονομάσαμε με το όνομα αυτό. 





Rock Da Vinci: Τι σας οδήγησε στο να δώσετε βαρύτητα σε μία ταινία ως τίτλο;



White Tower: Γενικά δεν ήταν και πολύ μεγάλη υπόθεση απλά μας βγήκε έτσι από το πουθενά.


Rock Da Vinci: Νταξ νομίζω είναι γεγονός πως ο Schwarzenegger ήταν Heavy Metal Robot στην συγκεκριμένη ταινία με το Leather Perfecto! Αχαχα



White Tower: Αυτό ακριβώς!!!!







Rock Da Vinci: Μέχρι στιγμής ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στο “Terminator”?



White Tower: Είναι πάρα πολύ καλή και είναι κάτι που δεν το περιμέναμε σε τέτοιο βαθμό και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.


Rock Da Vinci: Ποίοι είναι οι στόχοι των White Tower?


 

White Tower: Στόχος μας είναι να κάνουμε μερικά live shows και να βγάλουμε έναν ολοκληρωμένο δίσκο. 






Rock Da Vinci: Αν κρίνω από την ονομασία του συγκροτήματος, νομίζω πως έχετε ιδιαίτερη εκτίμηση στην πόλη της Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ έτσι δεν είναι; χαχαχα ξέρεις Λευκός Πύργος

White Tower: Είμαστε μερικοί φαν του ποδοσφαίρου και μερικοί όχι αλλά ναι αγαπάμε την πόλη μας.


Rock Da Vinci: Στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να σας δούμε On Stage?



White Tower: Άμα όλα πάνε καλά με τον κορονοϊό εννοείται πως ναι.



Rock Da Vinci: Ποία είναι τα σχέδια για το μέλλον των White Tower?



White Tower: Είναι αρκετά αλλά το κυριότερο είναι να βρούμε ένα label.


Rock Da Vinci: Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας, καλή επιτυχία , καλή σταδιοδρομία εύχομαι και φυσικά να κρατήσετε ζωντανή την φλόγα των 80’s. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.



White Tower: Ευχαριστούμε πολύ και να θυμάστε να ρισκάρετε για να κερδίζετε. Stay heavy.


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια