Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Slavebreed στο Rock Da Vinci: "Δεν παίζουμε κάτι το ιδιαίτερο ή πολύ τεχνικό, απλά αυτό που θα ακούσεις στην κυκλοφορία θα είναι σχεδόν ίδιο και δεμένο συναυλιακά."


Slavebreed: Ένα συγκρότημα "Σφραγίδα" για την σημασία της Ελληνικής Grindcore σκηνής. Ξεκίνησαν το 2001 και από τότε μέχρι σήμερα μετράνε άπειρα live, δύο ολοκληρωμένους δίσκους και μία μεγάλη πορεία. Έτσι μετά από 8 χρόνια προσωπικής δισκογραφικής πορείας, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, με νέο τραγουδιστή και κάπως έτσι αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω την μηχανή του χρόνου και να τα πάρουμε από την αρχή, μέσα σε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης καθώς και για την επερχόμενη δουλειά τους μαζί με τον νέο τραγουδιστή. Με αφορμή όλα αυτά μίλησαν στο Rock Da Vinci και μαζί μας νοστάλγησαν ωραίες & χρυσές εποχές μέσα σε μία πολύ όμορφη συζήτηση.



Rock Da Vinci: Παύλο καλημέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci, είναι μεγάλη μου τιμή που σε φιλοξενούμε για να μιλήσουμε για αυτήν την τόσο μεγάλη μπάντα στον χώρο της Grindcore/ Slam Death Metal σκηνής για την χώρα μας… Θα σε γυρίσω πίσω στο 2005, μία εποχή που είχε ξεκινήσει το Grindcore να επεκτείνεται στην χώρα, με πρωτοπόρους τους Head Cleaner αν δεν κάνω λάθος, Πως καταλήξατε σε αυτόν τον ήχο; Απ’ότι καταλαβαίνω ήσασταν λάτρηδες και της Punk αλλά και της Hardcore σκηνής σωστά;


Slavebreed: Καλημέρα Φάνη! Αρχικά ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την πρόσκλησή σας στο
Rock Da Vinci. Η τιμή είναι επίσης αμοιβαία όταν κόσμος (όπως εσύ στην συγκεκριμένη περίπτωση) εκτιμούν, σέβονται και γουστάρουν την όλη προσπάθεια μας… Το Grindcore υπάρχει πολλά χρόνια και στην χώρα μας (σχεδόν από τα τέλη του 1980), δεν ήταν δηλαδή κάτι άγνωστο, απλά διατηρούνταν σε underground επίπεδα κυρίως λόγω της άνθησης του Hardcore / Punk κινήματος και μετέπειτα των ακραίων metal ειδών όπως το Death metal / Brutal Death - Slam / Black metal κτλ. Όπως καταλαβαίνεις, σε καμία περίπτωση, εμείς, οι Head Cleaner και κάποιες ελάχιστες ακόμη μπάντες (μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) δεν μπορούν να θεωρηθούν πρωτοπόροι του ιδιώματος στην Ελλάδα εφόσον προυπάρχουν ήδη επίσημες κυκλοφορίες νωρίτερα! Απλά σίγουρα είμαστε υπεύθυνοι για την αναγνώριση του ιδιώματος στην χώρα και εκτός συνόρων (μετέπειτα)… Θεωρώ πως είμαστε δηλαδή το δεύτερο κύμα, το οποίο ξεκόλλησε το είδος απο τα σθεναρά underground πλαίσια και κατάφερε να κερδίσει κόσμο ο οποίος γνώρισε και ασχολήθηκε με το είδος. Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις πως είναι απολύτως φυσιολογικό να μας αρέσει το Punk / Hardcore κίνημα μιάς και θεωρούμε πως το Grindcore είναι η φυσική εξέλιξη των δύο αυτών ειδών (όπως και επιπλέον metal ιδιωμάτων). Κάτι σαν το ακραίο μέρος τους δλδ...


Rock Da Vinci: Πάντως θυμάμαι και εδώ στην Κομοτηνή ότι , κάθε φορά που γίνονταν μία συναυλία σε πανεπιστήμια, διαπίστωσα πως πιο πολύ θα στηρίξουν την φάση του Underground παρά σε Stage τύπου μαγαζιά. Ότι το κύκλωμα της Crust punk/Grind/Slam Death θα στηριχθεί πιο πολύ…. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;


Slavebreed: Όλα έχουν να κάνουν με την ιδεολογική αντίληψη που επικρατεί (στιχουργικά
αλλά και σε θέματα τρόπου ζωής) στον κόσμο που ασχολείται με τα μουσικά είδη που αναφέρουμε , μουσικοί / μπάντες, χώροι που διοργανώνουν συναυλίες, άνθρωποι που στηρίζουν την όλη κατάσταση επιλέγοντας να συνεισφέρουν οικονομικά και με την παρουσία τους στα εγχειρήματα!


Rock Da Vinci: Τώρα θα ήθελα να μιλήσουμε για το ντεμπούτο σας, για το οποίο η ιστορία είναι λίγο παράξενη. Ξεκινήσατε το 2004, το 2005 ξεκίνησε η Τσέχικη δισκογραφική L’Inphantile Collective και το 2008 γίνεστε από τις πρώτες μπάντες μαζί με τους Psychotic Despair που υπέγραψαν συμβόλαιο μαζί τους για να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο σας “Pain Syndicate”, κάτι που κρατάει μέχρι και σήμερα αν δεν κάνω λάθος, σωστά; Αν ναι πως προέκυψε αυτό; Θέλω να πω είχατε τύχη βουνό όσον αφορά το κομμάτι “δισκογραφική εταιρεία”.


Slavebreed: Ας τα πάρουμε από την αρχή. Να πω ότι δημιουργηθήκαμε το 2001.
Τότε επι της ουσίας ήταν ένα διαφορετικό κεφάλαιο της μπάντας (διαφορετικός μουσικός
προσανατολισμός, τελείως διαφορετική σύνθεση κτλ). Υπήρξε μάλιστα και επίσημη κυκλοφορία η οποία συμπεριλαμβάνει κάποια κομμάτια τα οποία μετέπειτα χρησιμοποιήθηκαν και στην πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά (με αρκετά διαφορετικό παίξιμο και αντίληψη). Είναι η πρώτη φορά που αναφέρουμε ακριβώς τα γεγονότα (μιας και εμείς σαν μπάντα θεωρούμε σαν εναρκτήρια φάση το 2004). Απλά για την ιστορία θα ήταν άδικο να μην ειπωθεί η σημασία της πρώτης κυκλοφορίας η οποία έχει άμεση σχέση με το “Pain Syndicate”. H L’Inphantile Collective είναι μία underground δισκογραφική εταιρεία η οποία μας εμπιστεύτηκε εξαρχής και μας έδωσε βήμα να αναγνωριστούμε στον ευρωπαικό Grindcore χώρο! Πραγματικά χωρίς την πολύτιμη βοήθεια που μας πρόσφεραν ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί τελείως  διαφορετικά για εμάς και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε πολύ καλές φιλικές σχέσεις μαζί τους!! Τυπικά να αναφέρω πως δεν έχουμε υπογράψει ποτέ μας κανένα συμβόλαιο για το οτιδήποτε έχουμε κάνει μέχρι και σήμερα σαν σχήμα. Τα πάντα έχουν κυλήσει τέλεια μέχρι στιγμής στη συνεργασίας μας μαζί τους και αυτή είναι η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο Punk / Hardcore / Grindcore κίνημα!! Είναι θέμα φερεγγυότητας δηλαδή!!!


Rock Da Vinci: Πάντως και πριν από την κυκλοφορία σας, είχατε κάνει πολλά βήματα, πολλές συναυλίες όπως αυτήν μαζί με τους Tardive Dyskinesia το 2007 η με τους DarkVision που απ’ότι φαίνεται ξεχώρισαν.


Slavebreed: Απο την στιγμή δημιουργίας της μπάντας μέχρι και την κυκλοφορία του πρώτου album είχαμε δώσει αρκετές λαιβ εμφανίσεις και αυτό μας έβγαλε κερδισμένους!
Καταφέραμε και δεθήκαμε πολύ σαν σχήμα και επι της ουσίας είχαμε το εξαρχής επιθυμητό αποτέλεσμα - να αποδίδουμε συναυλιακά το ηχογραφημένο μας υλικό στο 100%...χωρίς διαφοροποιήσεις ή αλλαγές!! Άλλος ένας από τους λόγους που ξεχωρίσαμε ήταν αυτός...Δεν παίζουμε κάτι το ιδιαίτερο ή πολύ τεχνικό, απλά αυτό που θα ακούσεις στην κυκλοφορία θα είναι σχεδόν ίδιο και δεμένο συναυλιακά.


Rock Da Vinci: 2008….. Κατευθείαν στα βαθιά, περιοδεία στην Τσεχία, πείτε μας δύο λόγια για αυτό…. Τι έχετε να θυμάστε απ’αυτήν την περιοδεία σας; Στην οποία σας συνόδευε η εταιρεία σας.


Slavebreed: Το καλοκαίρι του 2008 (όπου και κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος) η εταιρεία κανόνισε μια περιοδεία στην χώρα της Τσεχίας η οποία συμπεριλάμβανε 9 ημερομηνίες! Η εμπειρία από όλο το ταξίδι ήταν πολύ σημαντική για εμάς σαν μπάντα και αυτό γιατί συνειδητοποιήσαμε πως λειτουργεί το όλο πράγμα… Μέχρι τότε είχαμε παίξει μόνο 2 μεμονωμένα λαιβ στο εξωτερικό, οπότε δεν γνωρίζαμε τις πραγματικές συνθήκες ενός τουρ.
Το γεγονός πως όλα ήταν τέλεια οργανωμένα (οδηγός, βαν, συναυλίες, αμοιβές, διαμονή και φαγητά) μας βοήθησε να το ευχαριστηθούμε αφάνταστα! Είμασταν μια άγνωστη μπάντα η οποία ξαφνικά έπαιζε σε αρκετό κόσμο και δίπλα σε μεγάλα ονόματα του Ευρωπαικού ακραίου ήχου, οπότε όπως καταλαβαίνεις, αυτο μας έδινε όρεξη να αποδίδουμε καθημερινά - σε κάθε λαιβ - όλο και καλύτερα, αποβάλλοντας το άγχος! Πέρα από τις ευχάριστες αναμνήσεις όλου του ταξιδιού αυτό που ίσως μένει λίγο παραπάνω χαραγμένο στο μυαλό μας, είναι το γεγονός πως παίξαμε 2 συναυλίες μέσα σε μία μέρα (υπολόγισε πως ταξιδέψαμε την ίδια μέρα αρκετά χιλιόμετρα για να καταφέρουμε να παίξουμε και στα 2 αυτά λαιβ) συν το ότι πήραμε μέρος σε 2-3 πολύ μεγάλα φεστιβάλ του Grindcore ιδιώματος (Fekal Party Festival, Death Zone Festival) δίπλα σε μπάντες όπως οι JIG AI, INGROWING, MALIGNANT TUMOUR, DRILLER KILLER, ROMPEPROP...


Rock Da Vinci: Τώρα έρχομαι στο κεφάλαιο, προώθηση του “Communion” των Septic Flesh όπου τους συνοδέψατε σε Αγρίνιο,Αθήνα και Πάτρα πως ήταν αυτή η εμπειρία σας; Ήταν μία τιμητική για εσάς υποθέτω.


Slavebreed: Ήταν τεράστια τιμή αλλά και πρόκληση για εμάς να πάρουμε μέρος στις 3 αυτές εμφανίσεις μιάς και οι SEPTIC FLESH είναι τεράστια μπάντα! Το ρίσκο για εμάς ήταν μεγάλο γιατί το κοινό δεν γνώριζε τι σημαίνει  Grindcore, για αυτό κιόλας -όταν τα παιδιά μας προσκάλεσαν- ξαφνιαστήκαμε αρκετά. Το σκεπτικό όμως των SEPTIC FLESH -όσων αφορά εκείνη την περίοδο και την προώθηση του υλικού τους μέσω συναυλιών- ήταν τα support σχήματα να ανήκουν μεν σε ακραίο ήχο αλλά όχι απαραίτητα στο ίδιο ύφος με το δικό τους. Αυτό εν τέλει μας ηρέμησε και τελικά αποδώσαμε άρτια στις εμφανίσεις.

Rock Da Vinci: και μετά απ’αυτό έχουν αρχίσει πολλές εμφανίσεις να έρχονται βροχή, περιοδείες στην Ευρώπη, Mini Tour στην Ιταλία, μοιραστήκατε την σκηνή με τους τεράστιους Severe Torture,  πολλές συμμετοχές σε Festivals στο εξωτερικό, το 10 μοιραστήκατε την σκηνή με τους θρυλικούς Άγγλους Napalm Death σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, Entombed το 12, φαντάζομαι τόσα χρόνια κάνατε μόνο συναυλίες έτσι, πως νιώσατε που καταφέρατε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να κερδίσετε πολύ κόσμο και να δημιουργείται πανικό σε κάθε σας συναυλία.;


Slavebreed: Η αλήθεια είναι πως με το που κυκλοφορήσαμε τον πρώτο δίσκο παίξαμε σχεδόν παντού… Είναι ελάχιστες οι χώρες της Ευρώπης όπου δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να ταξιδέψουμε. Όσο περισσότερο παίζαμε, τόσο πιο πολύ δενόμασταν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μας γνωρίζει ολοένα και περισσότερος κόσμος και φυσικά να αναγνωρίζεται η μπάντα μέσα στον χώρο… Το γεγονός πως μας κάλεσαν να “ανοίξουμε” τις εμφανίσεις των NAPALM DEATH (όπου είναι και τεράστια επιρροή μας) ή των FEAR FACTORY σημαίνει πως ότι κάναμε είχε μια ουσία… Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως είμαστε μεγάλη μπάντα, απλά όταν τόσο μεγάλα συγκροτήματα και διοργανωτές σε προσκαλούν, σημαίνει πως οι κόποι σου αναγνωρίζονται και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιέι ιδιαιτέρως.


Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στο για μένα αγαπημένο μου “Dethrone The Architect”, το οποίο θα μου επιτρέψεις να πω πως το αγάπησα όταν κυκλοφόρησε το 12. Απ’ότι κατάλαβα το συγκεκριμένο Άλμπουμ ήταν βασισμένο και στην κακοποίηση των ζώων θεματολογικά;


Slavebreed: Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια όσων αφορά την συγκεκριμένη κυκλοφορία.
Στο κλείσιμο/Outro του κομματιού Sailing The Styx, αναφέρεται η πίεση που υπάρχει στα ζώα των ζωολογικών κήπων… Τονίζει την σημασία την εξόντωσης του μυαλού με αυτό τον τρόπο… Αλληγορικά ολόκληρο το άλμπουμ έχει να κάνει με την γενική ψυχολογική καταπίεση που υπάρχει σε συναισθηματικό λέβελ στη ζωή μας, όχι όμως μεμονωμένα… Δεν τίθεται δηλαδή θέμα ζώων μόνο...


Rock Da Vinci: Θα έρθω στο 2013, που για εσάς ήταν κάτι το ξεχωριστό αυτό που βιώσατε στην Βουλγαρία μαζί με τους θρυλικούς Thrash/Death Metallers Master, πως ήταν αυτή η εμπειρία; τι σας έμεινε από κει;


Slavebreed: Το συγκεκριμένο event συμπεριλαμβάνονταν σε μία σειρά συναυλιών στα πλαίσια προώθησης του “Dethrone The Architect”. Ταξιδέψαμε σε βαλκανικές χώρες στις οποίες δεν είχαμε την τύχη νωρίτερα να παρευρεθούμε όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία...Ο κόσμος εκεί πραγματικά το “νιώθει” το όλο θέμα της μουσικής, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συναυλίες (ανεξαρτήτου μουσικού ύφους). Όλα τα λαιβ ανεξαιρέτως, περιελάμβαναν τρομερό ενθουσιασμό και απίστευτα όμορφη γενική ατμόσφαιρα! Τα μέλη των MASTER είναι απίστευτα θετικοί και πρόσχαροι χαρακτήρες...Σημαντικό της όλης υπόθεσης είναι το ενδιαφέρον τους κατα την διάρκεια του σετλιστ μας! Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.Έχει τεράστια σημασία να δημιουργείς σωστή επικοινωνιακή επαφή μέσω της μουσικής...Ένα σημαντικό κομμάτι που έχουμε κερδίσει σαν μπάντα είναι και αυτό...Να δημιουργούνται πραγματικές φιλίες μέσω της δραστηριότητας των Slavebreed.



Rock Da Vinci: Πάντως ήταν ξεχωριστό για εσάς αυτό που ζήσατε.


Slavebreed: Ναι,πραγματικά!!


Rock Da Vinci: Διαπίστωσα ότι παρόλο που καταφέρατε να μοιραστείτε την σκηνή με πολύ μεγάλες μπάντες, δεν είπατε ποτέ όχι στο να παίξετε και σε πιο Underground live, στυλ Πανεπιστήμια η έτσι χύμα….Σας τιμάει αυτό, Ερώτηση live σε μαγαζιά η σε πιο Underground φάσεις;


Slavebreed: Θα μπορούσαμε να μιλάμε ολόκληρες ημέρες για αυτό το ζήτημα. Σαν μπάντα (αλλά και σαν προσωπικότητες), γνωρίζουμε πως θέλαμε και θέλουμε να κινούμαστε μέσα στον χώρο του ακραίου ήχου. Είναι καθαρά θέμα αντίληψης και ηθικής το πως επιλέγουμε να παίξουμε όταν μας προσκαλούν σε μια συναυλία. Η στάση ενός συγκροτήματος θεωρούμε πως πρέπει να είναι διαχρονική -να μην μεταβάλλεται-  κάτι που συνεπάγεται και σταθερή εικόνα αντίληψης μιας γενικής κατάστασης το οποίο ονομάζεται μουσική βιομηχανία. Ο καθένας επιλέγει - πράττει ΄και είναι υπεύθυνος για τα αποτελέσματα. Στο πολύ γενικό πάντως, είτε παίξουμε σε ένα τεράστιο φεστιβάλ είτε σε ένα μικρό υπόγειο, για εμάς προτεραιότητα έχει να υπάρχουν σύμφωνοι “όροι” οι οποίοι συνάδουν με την ηθική μας άποψη / αντίληψη.


Rock Da Vinci: Πλέον χωρίς τον "Smirnoff" στην μπάντα και την θέση του πήρε ο Γάλλος Nico, πως και προέκυψε να φύγει ο τραγουδιστής που είχατε; Θυμάμαι παρεμπιπτόντως είχε απίστευτο λαρύγγι και γκρούβα.


Slavebreed: Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα αλλάξαμε τραγουδιστή. Με τον Λάμπρο ήμασταν αρκετά χρόνια και καταφέραμε πολλά πράγματα… Η χροιά του είναι φανταστική και είμαι σίγουρος πως ότι και αν κάνει στο μέλλον θα είναι καλό! Η αποχώρηση του ήταν απλά ένας κύκλος ο οποίος έκλεισε, με έναν καινούργιο να ανοίγει για εμάς όσων αφορά την προσθήκη του Nico στην μπάντα! Πάντως μας κυνηγάει μία κατάρα η οποία σχετίζεται με τους τραγουδιστές! Ο Λάμπρος είναι ο τρίτος σε σειρά που αποχώρησε...Οι αλλαγές μελών πάντως δεν είναι κάτι σύνηθες στην μπάντα.


Rock Da Vinci: Πως βλέπεις το νέο σας τραγουδιστή, προσαρμόστηκε στους Slavebreed?


Slavebreed: Είναι τεράστια πρόκληση για εμάς το γεγονός πως συνεργαζόμαστε με έναν άνθρωπο σαν τον Nico. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι αρκετά χρόνια και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση συνεργασίας μας! Η ιδιαιτερότητα της απόστασης (η μόνιμη βάση του βρίσκεται στην Λυών της Γαλλίας) μας έβαλε σε μία άκρως επαγγελματική διαδικασία, από την οποία μόνο θετικά αποτελέσματα προσκομήσαμε (αν και για να είμαστε ειλικρινείς στην αρχή μας άγχωνε, μιάς και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας). Ο Nico εκτός του γεγονότος πως είναι πάρα πολύ καλός συνθέτης (WARFUCK, LOVGUN), είναι και απίστευτα καλός τραγουδιστής! Βοηθάει και στην σύνθεση του νέου υλικού κάτι που για εμάς είναι σημαντικό από πολλές απόψεις…Να προσθέσω επίσης ότι η εταιρεία του ονόματι LIXIVIAT records συμβάλει πλέον σε βοήθεια στο θέμα της διανομής του υλικού μας, οπότε επι της ουσίας κερδίσαμε παραπάνω πράγματα (συνολικά) πέρα από ένα νέο μέλος / τραγουδιστή / συνθέτη!!!


Rock Da Vinci: Το κατά σειρά 3ο σας Άλμπουμ που θα κυμαίνεται περίπου, θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για αυτό;  Τι αλλαγές θα υπάρξουν στην επερχόμενη κυκλοφορία σας;


Slavebreed: Με βάση τα παραπάνω,  το καινούργιο υλικό θα είναι σίγουρα ιδιαίτερο. Εφόσον υπάρχει νέο μέλος και συνθέτης με τελείως διαφορετική άποψη / αντίληψη και χροιά φωνής θεωρούμε πως θα προσεγγίσουμε και επιπλέον στοιχεία τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαμε εισχωρήσει στη μουσική μας (βλέπε fastcore / power violence). Το άλμπουμ λογικά θα περιέχει 13 -14 κομμάτια τα οποία θα έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους είτε χρονικές είτε μουσικές. Αυτό - έτσι και αλλιώς - είναι κάτι σαν το σήμα κατατεθέν των Slavebreed...


Rock Da Vinci: Πότε με το καλό θα κυκλοφορήσει ο νέος σας δίσκος;


Slavebreed: Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρισκόμαστε στη διαδικασία της σύνθεσης του υλικού…Η προπαραγωγή των κομματιών βρίσκεται σε αρκετα ικανοποιητικό επίπεδο κάτι που διακρίνουμε όσο προβάρουμε το υλικό! Δυστυχώς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε η να ορίσουμε ακριβής περίοδο της κυκλοφορίας, όσες φορές το κάναμε στο παρελθόν γύρισε εναντίον μας! Έχουμε μία βάση και ένα συγκεκριμένο πλάνο πάνω σε αυτό...Μακάρι όλα να κυλήσουν ομαλά έτσι ώστε να έχουμε σύντομα το επιθυμητό αποτέλεσμα!!



Rock Da Vinci: Τώρα με την Καραντίνα και το Covid 19 , σας επηρέασε καθόλου όσον αφορά τα σχέδια σας;


Slavebreed: Η παγκόσμια κρίση που βιώνουμε όλοι μας, όσων αφορά τον COVID-19, αποφέρει αλλαγή σχεδίων , κάτι που είναι φυσιολογικό… Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε ήδη κάποια πράγματα και αυτο μας στεναχώρησε ως έναν βαθμό, ιδιαίτερα τώρα όπου είχαμε σταθεροποιήσει τα πλάνα μας!! Ευελπιστούμε να τελειώσει σύντομα αυτή η κατάσταση μιάς και ήδη υπάρχει ένα φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετάσχουμε και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ακυρωθεί! Θα είναι και η πρώτη μας συναυλία παρέα με τον Nico οπότε η σημασία του είναι τεράστια!!!


Rock Da Vinci: Στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία σε Ελλάδα και Ευρώπη; Είναι και λίγο μορφή νοσταλγίας φαντάζομαι μετά από περίπου 5 χρόνια από το Σπλιτάκι σας μαζί με τους Σουηδούς Grindcorάδες Birdflesh έτσι δεν είναι;


Slavebreed: Αυτό που προέχει είναι η κυκλοφορία. Όταν θα είναι έτοιμη τότε σίγουρα θα γίνουν κάποια τουρ για την προώθηση της. Μέχρι να γίνει αυτό απλά θα υπάρξουν κάποια μεμονωμένα shows. Μας λείπει αφάνταστα μία περιοδεία...Για εμάς ήταν και εξακολουθεί να είναι το πιο όμορφο κομμάτι της κατάστασης...Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε καλά και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα! Αυτό σε συνδυασμό με το παιχτικό μέρος, αποτελεί σίγουρα μία μορφή μεγάλης νοσταλγίας, εφόσον έχουμε να το πράξουμε τόσα χρόνια!!!


Rock Da Vinci: Τώρα θα σε γυρίσω στο “Necroacropolis”, ένα σπλιτ που συμμετέχουν και οι Birdflesh, πως προέκυψε αυτή η συνεργασία σας;


Slavebreed: Με τα παιδιά από τους Birdflesh γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια! Οι ιδιαίτερα πολύ φιλικές σχέσεις που έχουμε και σε προσωπικό επίπεδο μαζί τους είχαν σαν αποτέλεσμα την συνεργασία μας στην κυκλοφορία που ανέφερες. Ήταν κάτι που θέλαμε καιρό να κάνουμε,οπότε απλά το κουβεντιάσαμε και άμεσα έγινε! Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς σαν συγκρότημα να έχουμε αυτή την κυκλοφορία στο ενεργητικό μας! Οι Birdflesh είναι μία από τις ιστορικότερες μπάντες στο ιδίωμα!!!


Rock Da Vinci: Παύλο, σε ευχαριστώ πολύ που αφιέρωσες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου, καλή επιτυχία στις επερχόμενες δουλειές σας, εύχομαι να πάνε όλα καλά και φυσικά θα χαρούμε πολύ να σας ξαναδούμε On Stage σε κάνα Underground στέκι η σε κάνα μαγαζί, ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης, ανήκει σε εσένα.


Slavebreed: Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση! Γενικά δεν δίνουμε συνεντεύξεις (αυτή είναι μία από τις ελάχιστες μέχρι τώρα). Είναι πολύ σημαντικό που είχαμε την ευκαιρία να πούμε μερικές κουβέντες και να παρουσιάσουμε την κατάσταση της μπάντας ως έχει!!! Όταν τελειώσει αυτή η τρέλα τότε θα ειδωθούμε σίγουρα, όχι μόνο σε μαγαζιά και στέκια αλλα και σε πλατείες!!! Να είστε καλά! Καλή συνέχεια!

Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο


Σχόλια