Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Γιάννης Παπανικολάου (Vocals - Diviner , Rock N Roll Children) στο Rock Da Vinci: Έχει γίνει συζήτηση τα τελευταία 3-4 χρόνια να ηχογραφήσουμε ένα κομμάτι ως φόρο τιμής απέναντι στον Dio, διάθεση υπάρχει το θέμα είναι να βρούμε τον χρόνο για να ταιριάξουν τα προγράμματα του καθενός μας."

 

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν χωρίς τον Ronnie James Dio από τότε ως φόρος τιμής στην μνήμη του δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα, ο λόγος για τους Rock N Roll Children για τους οποίους μας μίλησε ο ιδρυτής και τραγουδοποιός της μπάντας Γιάννης Παπανικολάου (Diviner , Rock N Roll Children) όπως μας μίλησε και για τα μελλοντικά σχέδια των Diviner και ότι στο μέλλον θα υπάρξει νέος δίσκος.



Rock Da Vinci: Γιάννη καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci, χαρά μας που σε φιλοξενούμε μετά από πάρα πολύ καιρό. Αρχικά να μιλήσουμε για τους Diviner μέχρι στιγμής πως πάνε τα πράγματα στο στρατόπεδο των Diviner και με την καραντίνα να σας έχει πέσει σαν μετεωρίτης στα πλαίσια προώθησης του Realms Of Time έτσι;



Γιάννης: Καλησπέρα Φάνη μου, σε ευχαριστώ για την πρόσκληση πόσος καιρός πάει από την τελευταία φορά που μιλήσαμε; χαχα Κοίταξε να δεις ευτυχώς κάναμε αρκετά live για την προώθηση του δίσκου και για να το ευχαριστηθούμε και εμείς, δυστυχώς όμως κάποιες συναυλίες και περιοδείες που σχεδιάζαμε ακυρώθηκαν λόγω του Lockdown. Είμαστε πάρα πολύ τυχερή που έγινε πολύ καλή προώθηση από την εταιρεία μας, η οποία το έσπρωξε πάρα πολύ έτσι ώστε να γνωστοποιηθεί πολύ καλά ο δεύτερος δίσκος μας, επομένως έκανε τον κύκλο του, φαντάσου πόσες μπάντες κανονίζανε ηχογραφήσεις η προωθήσεις για υλικό τους και δεν τα κατάφεραν. Τώρα έχουμε ξεκινήσει να συνθέτουμε κομμάτια για τον τρίτο μας δίσκο. Αν όλα πάνε καλά και μπει φυσιολογικά το 2021 τον Φλεβάρη θέλουμε να μπούμε Studio για ηχογραφήσεις και να κυκλοφορήσουμε το δίσκο το Φθινόπωρο του 2021.



Rock Da Vinci: Τώρα θα έρθω στο ευαίσθητο κεφάλαιο του “μνημόσυνου” του Ronnie James Dio και πιο συγκεκριμένα στους Rock N Roll Children που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, είναι η πρώτη φορά που δεν θα πραγματοποιηθεί το φεστιβαλ ως φόρος τιμής στον Αείμνηστο Dio πως νιώθετε για αυτό;




Γιάννης: Ήταν να γίνει στις 16 Μαϊου, ακριβώς την ημέρα που συγχωρέθηκε ο Dio, αλλά δυστυχώς  το ακυρώσαμε. Δεν μπορούμε να στεναχωρηθούμε όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κρίση, υπάρχουν ζωές που πεθαίνουν από τον Κορωνοϊό. Παρότι είναι ένα Event που το αγαπάμε πάρα πολύ όχι μόνο από την άποψη της μουσικής αλλά και από την άποψη της αλληλεγγύης δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε. Υπάρχει η σκέψη ότι θα γίνει Lockdown τον Σεπτέμβριο, που σημαίνει διασπορά του Ιού που σημαίνει ότι το 2020 θα κυλήσει έτσι. Θα θέλαμε πολύ να κάνουμε το Rock In Dio το Φθινόπωρο αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, οπότε είμαστε σε αναμονή.



Αναβολή παραπάνω Event Λόγο Covid 19



Rock Da Vinci: Ο οποίος θεσμός παρεμπιπτόντως αν μου επιτρέπεις έχει γίνει και φιλανθρωπικός σκοπός αν δεν κάνω λάθος έτσι; Όπως πέρσι που κάνατε φιλανθρωπία ως Rock N Roll Children.



Γιάννης: Ναι μόνο το Event της Αθήνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, για αυτό και λέγεται Rock In Dio.

Photo By Thrasyvoulos Vlachos


Rock Da Vinci: Πάντως υποθέτω χωρίς να θέλω να φανώ ότι σας έχω παρακολουθήσει ως Rock N Roll Children ότι νταξ ένας τέτοιος θεσμός έχει γίνει μία αφορμή για όλους τους μουσικούς η λάτρηδες της μουσικής να ενωθούν σαν μία αγκαλιά, κάτι που πέτυχες ουσιαστικά. Πως νιώθεις για αυτό το κατόρθωμα; είναι κάτι που δεν είναι και εύκολο.


Γιάννης: Από το 2014 και μετά είναι Sold Out και δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας αλλά ότι όσο πιο πολύς κόσμος έρχεται τόσο περισσότερα έσοδα για να βοηθήσουμε. Πέραν από τις πρόβες με διάφορους μουσικούς που είναι χρονοβόρα στο τέλος όλο αυτό το αποτέλεσμα μας φέρνει σε ένα βράδυ για να παίξουμε την μουσική που αγαπάμε νιώθεις πολύ όμορφα και ξεχωριστά. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ένας μουσικός έχει έναν σεβασμό από τον κόσμο να τον φωνάζεις όχι για ιδιωτελή σκοπό αλλά για να προσφέρεις περισσότερη Αλληλεγγύη. Η μουσική δεν είναι μόνο για να πίνεις μπύρες και να γιολάρεις η για να κοπανηθείς αλλά είναι πολύ περισσότερα πράγματα.


Rock Da Vinci: Πάντως εδώ στην Ελλάδα είναι λίγοι αυτοί που θα αποδεχτούν το θέμα της Αλληλεγγύης.


Γιάννης: Κοίταξε εμείς κάνουμε το κάλεσμα από κει και πέρα όποιος θέλει έρχεται δεν παίζει ρόλο τι είσαι, είναι μουσική και για τους Rock N Roll Children το αισθανόμαστε ακόμα περισσότερο σε σχέση με τις άλλες μπάντες μας.



Rock Da Vinci: Κοίταξε είναι και ένας φόρος τιμής απέναντι στην μεγαλύτερη επιρροή προς όλους τους μουσικούς.


Γιάννης: Φυσικά,φυσικά μέσα στα 40 χρόνια καριέρας του έχει συνεργαστεί με πάρα πολύ μεγάλους μουσικούς, όπως Ritchie Blackmore, Iommi κτλ. Η στην καριέρα του με τους Elf που ήταν η πρώτη μπάντα με την οποία ξεκίνησε.


Rock Da Vinci: Πέρσι αν θυμάμαι ήταν Guest και ο τραγουδιστής των Praying Mantis αν δεν κάνω λάθος; Πως αισθάνθηκες που έχει πάει η χάρη σας μέχρι και το εξωτερικό;


Γιάννης: Βλέπω ότι στον χώρο μας η κίνηση που κάνουμε (Rock In Dio) είναι γνωστή. Υπήρξαν μουσικοί που δέχτηκαν αφιλοκερδώς να συμμετάσχουν, όπως και μεγάλοι μουσικοί που ζήτησαν αμοιβή, άλλοι το αγνόησαν. Αμοιβές και φιλανθρωπικό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν βγάζει χρήματα απ’αυτήν την ιστορία.


Rock Da Vinci: Πάντως διαπίστωσα ότι δώσατε πάτημα και σε μικρούς μουσικούς, είναι πολύ σημαντικό αυτό.


Γιάννης: Δεν βάζουμε παρωπίδες στην μουσική, αλλά δεν μπορούμε να τους βάλουμε και όλους, φαντάσου πέρσι είχαμε 70 Guests οπότε πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να μην κουράζει και τον κόσμο.


Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να υπάρξουν και κομμάτια από μεριάς των RNRC?


Γιάννης: Έχει γίνει συζήτηση τα τελευταία 3-4 χρόνια να ηχογραφήσουμε ένα κομμάτι ως φόρο τιμής απέναντι στον Dio, διάθεση υπάρχει το θέμα είναι να βρούμε τον χρόνο για να ταιριάξουν τα προγράμματα του καθενός μας.


Rock Da Vinci: Σαν το Murder One των Metallica, που το έγραψαν ως φόρο τιμής στον Lemmy.



Γιάννης: Μπράβο μπράβο ακριβώς αυτό! Θέληση υπάρχει, χρόνος να βρεθεί και να το αποφασίσουμε.


Rock Da Vinci: Σχέδια για το μέλλον των Rock N Roll Children, Υπάρχει περίπτωση για πραγματοποίηση κάποιας περιοδείας;


Γιάννης: Κάθε χρόνο οργώνουμε την Ελλάδα όλη ειδικά στην Καλαμάτα και την Θεσσαλονίκη αρκετά συχνά.


Rock Da Vinci: Στην Θράκη δεν παίξατε, συζητιόνταν κιόλας.


Γιάννης: ναι ναι και το θέλουμε πάρα πολύ, αλλά όπως και να’χει είναι θέμα χρόνου και θέμα κόπου ιδίως το Αθήνα – Κομοτηνή.


Rock Da Vinci: Γιάννη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου, να θυμόμαστε τον Dio και ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.


Γιάννης: Και εγώ ευχαριστώ πολύ Φάνη μου, να δώσεις πολλούς χαιρετισμούς σε όλο το παρεάκι εκεί το μοναδικό στην Κομοτηνή και φυσικά θα χαρούμε πολύ αν παίξουμε στην Κομοτηνή. Υγεία και φιλιά σε όλους!




Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια