Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Ορφέας Τζωρτζόπουλος (Suicidal Angels - Drums) στο Rock Da Vinci: "Προσπαθούμε να παίξουμε ακόμα και στο τελευταίο σημείο της Ελλάδας! Μόλις ανοίξουν ξανά οι συναυλιακοί χώροι, μετά από αυτή την περιπέτεια που ζούμε, είναι σίγουρο ότι κάτι θα οργανώσουμε."


Οι Suicidal Angels ένα όνομα μία ιστορία για τον χώρο της Thrash Metal σκηνής σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό πραγματοποίησαν άλλη μία περιοδεία για να παρουσιάσουν το νέο και κατά σειρά 7ο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τίτλο "Years Of Aggression" , όλα αυτά πριν τον κορωνοϊό και το Lockdown. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της τόσο πρωτόγνωρης κατάστασης, μας μίλησε, το ιδρυτικό μέλος και ντραμερ των Αθηναίων Thrash Metallers , Ορφέας Τζωρτζόπουλος μέσα σε μία πολύ ωραία συζήτηση εφ'όλης της ύλης έχοντας ως κύριο συντελεστή, την νέα ολοκληρωμένη δουλειά τους, η οποία κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2019 μέσω της NoiseArt Records, καθώς επίσης μας μίλησε για την τελευταία συναυλία των Slayer στο Ο.Α.Κ.Α και για την ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στα νέα κομμάτια στις συναυλίες.



Rock Da Vinci: Ορφέα καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci, ελπίζω μετά απ’όλο αυτό το πρωτόγνωρο συμβάν που συνέβη παγκοσμίως να είστε και εσείς με την σειρά σας καλά. Πέρσι δώσατε στην δημοσιότητα ένα από τα καλύτερα Άλμπουμ της χρονιάς και αναφέρομαι στο “Years Of Aggression”, για το οποίο προλάβατε να το προωθήσετε πριν την Καραντίνα και αναφέρομαι στο Thrash Alliance μαζί με Destruction , Legion Of The Damned και Final Breath. Πως αποδέχθηκε το νέο σας πόνημα ο κόσμος στα live σας;


Ορφέας: Καλησπέρα Φάνη και σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεις να σπάσουμε λίγο την μονοτονία, που αναγκαστικά ζούμε, εξαιτίας αυτής της πανδημίας. Ευτυχώς όπως προείπες και εσύ, καταφέραμε να κάνουμε κάποια shows πριν κλεισουν τα παντα, δυστυχως ομως οχι ολα οσα ειχαμε κλεισει, και αυτο ειναι το κακο, γιατι ειχαμε κλεισει πολλα, ειδικα γι’αυτο το καλοκαιρι!!




Rock Da Vinci: Τουλάχιστον προλάβατε να το προωθήσετε έστω λίγο, κάνατε και το ντεμπούτο live σας για την παρουσίαση του νέου σας δίσκου στην Αθήνα μαζί με τους Domination και τους Full House Brew Crew τι ότι καλύτερο. Προλάβατε να πραγματοποιήσετε τουλάχιστον 3 συναυλίες στην Ελλάδα έχοντας στο πλευρό σας τους Full House B.C, πείτε μας δύο λόγια για αυτήν την σειρά των εμφανίσεων, τι θα σας μείνει;


Ορφέας: Είχαμε αποφασίσει αυτή τη φορά να ξεκινήσουμε την προώθηση του δίσκου από την Ελλάδα! Πάντα όταν βγάζαμε δίσκο, αφήναμε την χώρα μας τελευταία στο πλάνο και πάντα ακούγαμε, δικαιολογημένα θα έλεγα, κάποια παράπονα. Αυτή τη φορά το κάναμε διαφορετικά και νομίζω ότι από δω και πέρα κάπως έτσι θα γίνεται. Το λαιβ της Αθήνας ήταν πραγματικά μια συγκλονιστική στιγμή στην ιστορία της μπάντας. Πάνω από 1000 άτομα, θρασαδες και μη,  μαζεύτηκαν στο Academy της οδου Πειραιως, και απο κει και περα ο καθενας μπορει να καταλαβει τι εγινε εκει μεσα. Απίστευτη βραδιά που είμαι σίγουρος ότι θα την ξαναζήσουμε στο κοντινό μελλον. Όσοι διαβάζουν αυτή την συνέντευξη και ήταν μέσα εκείνη την μέρα, καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάω!!! Θα ήταν μεγάλη αδικία όμως να μην αναφέρω και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος που παίξαμε και που πραγματικά ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές! Αγρινιο, Πατρα, Βολος, Ιωαννινα, Καστοριά και Καλαμάτα, είχαμε την τύχη να κάνουμε κάποια αξέχαστα λαιβ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολα τα παιδιά που διοργάνωσαν τις συναυλίες. Πραγματικά αντιμετώπισαν αυτές τις διοργανώσεις με μεγάλο επαγγελματισμό και μπορώ να πω ότι διδαξαν σε κάποιες περιπτώσεις τους Αθηναίους προμοτερς για το πως γίνεται αυτό! Δυστυχώς οι συναυλίες μας σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού, αλλά είμαι σίγουρος ότι και εκεί δεν θα αργήσουμε να κλείσουμε ξανά νέες ημερομηνιες!! Ανυπομονω!



Rock Da Vinci: Θα φύγω από το κομμάτι των εμφανίσεων σας και θα ήθελα να μιλήσουμε για την δουλειά σας πιο αναλυτικά. Διαπίστωσα ότι στους τελευταίους δύο δίσκους (Division Of Blood & Years Of Aggression) ότι υπάρχει πολύ έντονα το αντιπολεμικό αν μου επιτρέπεται στοιχείο. Πράγμα που το διαπιστώνω ξεκάθαρα στο Bloody Ground, το οποίο μου φέρνει στο μυαλό τον πόλεμο στην Συρία και φαίνεται πως δώσατε μεγαλύτερη βαρύτητα στα πολεμικά γεγονότα όσον αφορά την θεματολογία των στίχων. Αυτό ήταν ένας φόρος τιμής απέναντι στον Αείμνηστο jeff Hanneman η μία ανησυχία απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο;


Ορφέας: Κοίταξε, τους στίχους τους γράφει ο Νίκος και πραγματικά φανερώνουν αυτά που νιώθει, ανησυχίες η οτιδήποτε άλλο, εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο που τους γράφει! Χαίρομαι που διαπιστώνεις τα αντιπολεμικά μηνύματα, γιατί αυτό είναι που θέλει να περάσει μέσα από τους στίχους του, μαζί με πολλά αλλά διάφορα θέματα. Τώρα όσον αφορά τον Jeff Hanneman δεν ειναι και μυστικο οτι αποτελει ενα απο τα μεγαλυτερα ειδωλα του Νικου. Όποτε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, σχετικά με τον φόρο τιμής που ανέφερες.



Rock Da Vinci: Πάντως για σας σίγουρα είναι κομμάτι της μέχρι τώρα πορείας σας, εφόσον μοιραστήκατε και την σκηνή στο Big 4.


Ορφέας: Εντάξει ποτέ δεν το κρύψαμε ότι οι Slayer είναι απο τις μεγαλύτερές μας επιρροές. Από κει και πέρα όντως το Big 4 ήταν μια τεράστια εμπειρία για την μπάντα, γιατί βρισκόσουν απο τη μία στιγμή στην άλλη να τρως backstage δίπλα απο τον Lars Ulrich, αλλά και γιατί ήταν ένα μεγάλο σχολείο σχετικά με αυτά που ζήσαμε, είδαμε και ακούσαμε εκείνη την μέρα απο πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου, που σίγουρα έχουν πολλά να σου δώσουν εαν τους ακούσεις. Από μουσικούς, μέχρι μανατζερς και ηχολήπτες.



Rock Da Vinci: Πάντως έχετε πιάσει πολλά θέματα/προβληματισμούς παράδειγμα στο Divine And Conquer που είναι πιο πολύ βασισμένο στην εξουσία, στο Bloodbath βασίζεται σε πολέμους,μίσους και την βία που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος.


Ορφέας: Γενικά προσπαθούμε να υπάρχει μια ποικιλία στο πως βγάζουμε προς τα έξω τους προβληματισμούς μας και αυτά που θελουμε να πούμε γενικότερα. Όπως σου είπα, όλους τους στίχους τους γράφει ο Νίκος, οπότε πρέπει να κάνεις μια συνέντευξη μαζί του, ώστε να δεις τι κρατάει κρυμμένο στα βάθη του μυαλού του!!



Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησαν οι συνθέσεις του τελευταίου σας δίσκου;


Ορφέας: Αρχίσαμε να γράφουμε τα κομμάτια από το φθινόπωρο του ’17 μέχρι αρχές χειμώνα του ’18, όταν εγώ και ο Νίκος είμασταν στην Ελβετία. Ο Νίκος τα τελευταία χρόνια μένει εκεί με την κοπέλα του, οπότε τον είχα επισκεφτεί με σκοπό να δώσουμε ζωή στις πρώτες ιδέες που είχε τότε πρόχειρες. Αργότερα γύρω στον Μάρτιο του ’18 ξεκινήσαμε να προβάρουμε, όλη η μπάντα πλέον, τα καινούργια κομμάτια που είχαν βγει και μέσα στο καλοκαίρι του ’18 ηχογραφήθηκε ο δίσκος. Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του ’19 έγινε η μίξη και το μάστερ στην Σουηδία. Βέβαια άργησε να κυκλοφορήσει λίγο, λόγω κάποιων θεμάτων που είχαμε με την εταιρεία μας, αλλά ευτυχώς όλα ξεπεράστηκαν και τελικά βγήκε τον Αύγουστο του 2019!



Rock Da Vinci: Τι ήταν αυτό που σας έδωσε έμπνευση έτσι ώστε να πειραματιστείτε πολύ πιο έντονα στο τεχνικό κομμάτι σε σχέση με το "Division Of Blood", ήταν κάτι που το σκεφτόσασταν καιρό; Φαντάζομαι έπαιξε μεγάλο ρόλο και η παρουσία του Gus Drax στην μπάντα, υποθέτω έχει δώσει πάρα πολλές ιδέες που δείχνουν και μία ωριμότητα στους Suicidal Angels στο Sacred Dance With Chaos ας πούμε διαπιστώνω μία πινελιά από Immortal ας πούμε , η από πιο Exodus που συνδυάζεται και με την Γκρούβα που αποτελεί το συγκρότημα την τελευταία δεκαετία.


Ορφέας: Γενικά θα έλεγα ότι ο Κώστας έδωσε πιο πολύ μια ψυχολογική ώθηση-ένεση στην μπάντα, γιατί είμασταν σε μια φάση που είχαν δημιουργηθεί πολλά θέματα από εξωγενείς πλέον παράγοντες. Πριν μπει λοιπόν στην μπάντα, είχαμε αποφασίσει να κινηθούμε στα συγκεκριμένα μονοπάτια, μουσικά και συνθετικά, και ευτυχώς αυτό μας βγήκε. Όταν λοιπόν μπήκε, όλο αυτό λειτούργησε ευεργετικά και μας έδωσε ώθηση. Σίγουρα έδωσε και μια άλλη ποιότητα στα σόλο, όντας ένας εξαιρετικός κιθαρίστας, αλλά να σου πω την αλήθεια αυτό που μετράει για μένα προσωπικά είναι ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά στον χώρο μας! Οι διαπιστώσεις σου πάντως είναι πολύ εύστοχες.




Rock Da Vinci: Συνεργαστήκατε στο “Years Of Aggression” μαζί με τον Νορβηγό Jens Bogren όσον αφορά το Mixing , πως πήγε η συνεργασία σας;


Ορφέας: Ο Jens είναι ένας φοβερός τύπος/επαγγελματίας, με ποιότητα και τρομερές ιδέες. Άλλωστε οι δουλειες του μιλάνε από μόνες τους. Έχει συνεργαστεί και έχει κάνει παραγωγές σε θηρία της μουσικής μας σκηνής! Ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστούμε μαζί του, και αν και… πανάκριβος, είμαι σίγουρος ότι θα ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον σε επόμενες δουλειές μας!!!



Rock Da Vinci: Βλέπω πάντως ότι για άλλη μία φορά ο δίσκος σας έκανε τον γύρο του κόσμου. Συνεργασία με Ed Repka, Tony Lindgren στο Mastering, με Ingo Sporl από Γερμανία.


Ορφέας: Προσπαθούμε σε κάθε δίσκο να συνεργαζόμαστε με τα καλύτερα ονόματα. Βέβαια είναι δύσκολο κάθε φορά να τους βρίσκεις όλους ελεύθερους, για να μπορούν να δουλέψουν τον δίσκο σου, γι’αυτό πρέπει να φτιάχνεις το δικό σου πρόγραμμα σύμφωνα και με το δικό τους. Νομίζω όμως ότι η υπομονή συνιστάται όταν μιλάμε για τέτοια ονόματα, όποτε κάθε φορά βρίσκουμε την λύση. Πίστεψε με, ειδικά με τον Repka, μπορεί να μιλάμε και 6 μήνες μέχρι να καταλήξουμε στο εξώφυλλο, γιατί προφανώς είναι ένας πολυάσχολος καλλιτέχνης και αναγκαστικά ασχολείται παράλληλα και με άλλες δουλειές. Οπότε εκεί μπαίνει η υπομονή που σου είπα παραπάνω. Αν δεν την έχεις, μπορεί κάτι να στραβώσει και να τρέχεις και να μην φτάνεις. Ειδικά αν έχεις πολύ αυστηρά deadlines.


Rock Da Vinci: Θα έρθω σε ένα κεφάλαιο που σίγουρα είναι σημαδιακό για εσάς και αναφέρομαι στην τελευταία περιοδεία των Slayer. Πείτε μας λίγο τα συναισθήματα σας που ήσασταν στην τελευταία συναυλίω των Slayer στο Κλειστό ΟΑΚΑ και μάλιστα αυτήν την φορά με κιθαρίστα των Slayer τον Gary Holt με τον οποίο δεν θα ξεχάσω ποτέ που ο Νίκος είχε τραγουδήσει επί σκηνής μαζί με τους Exodus στο Piranha (Επί εποχή Rob Dukes)


Ορφέας: Σίγουρα μεγάλη τιμή και χαρά να παίζουμε πάντα με μπάντες όπως οι Slayer. Έχουμε δηλώσει  επανειλημμένος ότι είναι μια από τις επιρροές μας και σίγουρα όσες φορές και να παίξουμε μαζί τους ποτέ δεν θα είναι αρκετές! Εκείνη την βραδιά όμως οφείλω να αναφέρω και τους Rotting Christ αλλά και τους Leprous, που βοήθησαν στην διεξαγωγή μιάς εκρηκτικής βραδιάς! Η μέρα ήταν αφιερωμένη στους μεγάλους, αλλά και οι υπόλοιπες μπάντες έβαλαν το λιθαράκι τους. Όσο για τον Gary, οι σχέσεις πλέον είναι φιλικές, αφού ανταλλάσουμε μηνύματα για χρόνια πολλα, την πρωτοχρονιά κτλ. Είναι ένας πολύ ευχάριστος τύπος που σέβεται απεριόριστα τον κάθε μουσικό που συναντάει στον δρόμο και δεν έχει καθόλου αφ’ υψηλού συμπεριφορά. Αυτό το διαπιστώσαμε από την πρώτη φορά που περιοδευσαμε μαζί με τους Exodus, πίσω στο 2010, μέχρι και σήμερα. Μας έχει πει άπειρες ιστορίες, που άλλες βέβαια μπορώ να πω και άλλες όχι και είμαι σίγουρος ότι αν με ρωτήσεις σε επόμενη συνέντευξη σίγουρα θα βρεις ενδιαφέροντα αυτά που θα σου περιγράψω, χααχα!




Rock Da Vinci: Παρακολουθείτε υποθέτω την κατάσταση της χώρας, ποία είναι η γνώμη σας για όλο αυτό που συνέβη όσον αφορά τον κορονοϊό;


Ορφέας: Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, προφανώς για όλους, και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. Δυστυχώς ο κλάδος των μουσικών, αλλά και όλων των τεχνικών, ηχοληπτών κτλ, έχει πάθει την μεγαλύτερη ζημιά! Πραγματικά ελπίζω να βρεθεί γρήγορα το εμβόλιο, η τελοσπάντων μια οποιαδήποτε λύση, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε άμεσα στο δρόμο!! Το έχουμε και εμείς μεγάλη ανάγκη, αλλά πιστεύω και ο όλος ο κόσμος που πάει σε συναυλίες και ανυπομονεί να δει τις αγαπημένες του μπάντες!!


Rock Da Vinci: Ήταν να πραγματοποιήσετε και ένα live μαζί με Psyanide,DreamLongDead & Vile Extortion. Πότε με το καλό θα υπάρξει νέα ημερομηνία για την εμφάνιση σας;


Ορφέας: Ναι δυστυχώς, όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση σου, αυτό το live ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού. Είναι νομίζω γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη είναι, παγκοσμίως, χαλαρά μια από τις αγαπημένες πόλεις που γουστάρουμε να παίζουμε και δεν νομίζω ότι θα αργήσει να βρεθεί μια νέα ημερομηνία!



Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να πραγματοποιήσετε κάποια Ελληνική περιοδεία; (Πέραν της Καστοριάς,Αθήνας,Γιάννενα)


Ορφέας: Προσπαθούμε να παίξουμε ακόμα και στο τελευταίο σημείο της Ελλάδας! Μόλις ανοίξουν ξανά οι συναυλιακοί χώροι, μετά από αυτή την περιπέτεια που ζούμε, είναι σίγουρο ότι κάτι θα οργανώσουμε..


Rock Da Vinci: Είστε μία μπάντα που του χρόνου με το καλό να’μαστε ζωντανοί, συμπληρώνεται 20 χρόνια των Suicidal Angels. Ποίες είναι οι αναμνήσεις που έχεις εσύ μαζί με τον Νίκο να θυμάστε μετά από τόσες εμπειρίες που ζήσατε και ζείτε ακόμα στον δρόμο; Γιατί αν δεν κάνω λάθος εσείς είστε τα πιο παλιά μέλη του συγκροτήματος.


Ορφέας: Ναι, εγώ και ο Νίκος κάναμε το ξεκίνημα πριν από 18 ολόκληρα χρόνια!! Πραγματικά το λέω και δεν το πιστεύω..χααχα! Σίγουρα οι Suicidal Angels έχουν μια μεγάλη διαδρομή, αλλά νομίζω ότι ακόμα έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε! Από αναμνήσεις τώρα, άλλο τίποτα. Η πρώτη μας συναυλία στο εξωτερικο, στο μακρινό Gdansk της Πολωνίας, πίσω στο 2005, η πρώτη μας Ευρωπαική περιοδεία με τους Rotting Christ, πίσω στο 2007, τότε που ο Mille φόρεσε το μπλουζάκι μας στην συναυλία των Kreator, το 2007, το Thrashfest tour του 2010, με Kreator, Exodus, Death Angel, το Sonisphere/Big 4 του 2010, όπου τι να αρχίσω να πρώτο λέω για εκείνη την ημέρα και σιγουρα κι άλλα πολλά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες όμορφες και θετικές αναμνήσεις, παρά αρνητικές. Και αυτό είναι που στο τέλος μας δίνει ενέργεια για να συνεχίσουμε, όπως εννοείται και ο κόσμος που μας ακούει και γουστάρει την μουσική μας!


Rock Da Vinci: Σε μία μπάντα που ξεκινάει τώρα να δημιουργεί συγκρότημα η έστω υπάρχει τους τελευταίους μήνες, ποία είναι η συμβουλή που θα δίνατε στην εκάστοτε μπάντα? Έχετε και μία επιπλέον οικειότητα με το Schoolwave οπότε μπορείτε λίγο πολύ να καταλάβετε και την νεολαία υποθέτω.


Ορφέας: Το πιστεύεις η όχι, όλες τις φορές που έχουμε παίξει στο Schoolwave έχουμε περάσει φανταστικά! Πολύ σοβαρή διοργάνωση και με μεγάλο σεβασμό στις νεότερες ηλικίες που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα πάνω στο σανίδι. Και βέβαια αν και δεν είμαι ειδικός στο να δίνω συμβουλες, αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι, όσοι ξεκινάνε τώρα να δημιουργούν μουσική και να κάνουν όνειρα για κάτι παραπάνω, θα πρέπει να έχουν υπομονή και γερό στομάχι! Ποτέ να μην χάνουν τον προσανατολισμό τους και να δουλεύουν σκληρα! Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο και μέσα από πολύ δουλειά έρχεται και η επιβράβευση! μετά από χρόνια θα με θυμηθούνε.




Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας, καλή τύχη εύχομαι σχετικά με την κατάσταση που όλοι ζούμε, να πάνε όλα καλά και θα χαρώ πολύ να σας ξαναδω επί σκηνής. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.


Ορφέας: Κι εμείς ευχαριστούμε πολύ και ελπίζω πολύ σύντομα να ξανά κάνουμε κουβέντα, αυτή τη φορά με πιο χαρούμενη διάθεση, μιλώντας για μελλοντικές συναυλίες, περιοδείες κτλ. Να είστε όλοι καλά και να μείνετε ασφαλείς και υγιείς!!!


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια