Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Live Report: Halocraft - Movement Of Static @Rover Bar (Θεσσαλονίκη , 18/12/2019)

Για όσους κυνηγάνε τις ευκαιρίες να ακούσουν ένα καλό live καθώς πίνουν τη μπύρα τους, το Rover είναι πάντα εκεί σταθερά τις Τετάρτες και στηρίζει τοπικές και μη μπάντες, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους χωρίς είσοδο να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες. Μάλιστα αυτήν την φορά , με δύο τοπικές Instrumental μπάντες δυσεύρετα live τέτοιου είδους η μία εκ των οποίων μόλις γύρισε από Ευρωπαϊκή περιοδεία και ήρθε να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες της. Αυτή η μπάντα λοιπόν λέγεται Halocraft και μας παρουσίασαν τον ντεμπούτο δίσκο τους "Chains For The Sea" έχοντας μαζί τους, τους Movement Of Static ως συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι προς τους σκοτεινούς βυθούς , όπου συνοδεύτηκε από Post Rock μελωδίες και μυστήριο πίσω από τις μάσκες, δίνοντας στο κοινό μία πολύ όμορφη συναυλία στις 18 Δεκεμβρίου.


Όλα ξεκίνησαν στις 22:51 όταν τα ντραμς των Movement of Static ακούστηκαν πρώτα και με fade away έδωσαν χώρο στις κιθάρες και το μπάσο να στήσουν το ρυθμό. Όμως, δεν ήταν μόνο αυτά καθώς πάνω στη σκηνή βρισκόταν και τα Synthesizer που συμπλήρωναν με το δικό τους ηχόχρωμα το μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε.. Ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα live και από το δεύτερο τραγούδι τους, ο ήχος τους με τράβηξε να πάω μπροστά από τη σκηνή να δω τι συμβαίνει εκεί πάνω!

Αντίκρισα έναν υπέροχο εξοπλισμό και πραγματικά εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες και έχουν δέσει  τις λεπτομέρειες της  ηλεκτρονικής μουσικής και των εφέ πολύ καλά μέσα στη μουσική τους. Μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που ντροπή μου που δεν τους είχα ακούσει ως τώρα από κοντά, με instrumental κομμάτια που αφηγούνται μια ιστορία αναζήτησης του νοήματος της ζωής σε δύο παράλληλες διαστάσεις. 

Σαν γραπτή διατύπωση ακούγεται σαν κάτι βαρύ που θέλει πολύ σκέψη, αλλά η μουσική κάνει ακριβώς αυτή τη διευκόλυνση του να σε ταξιδέψει με τις μεταπτώσεις της και οι σκέψεις να έρχονται αυτόματα με ροή λόγω της εναλλαγής των συναισθημάτων. Ο κόσμος ήταν θερμός και γενικά το κλίμα πολύ ταξιδιάρικο. Έπαιξαν το δίσκο τους Naegleria, μας είχαν μια έκπληξη παίζοντας στο τέλος ένα καινούργιο κομμάτι και μας προετοίμασαν ομαλά για να υποδεχτούμε τους Halocraft.

Set list:

1) Slowly we are...
2) 57 084 INICIAL' 76 16 56 79
3) The passage
4) 77 56 01 51 AGGRADACIYA 05 51 55 97
5) Mountain of life
6) 6EQUJ5
7) 80 516 GANOMATIT 21 23 86 25
 8) Diaspasis
 9) 93 882 NAIMINA 74 14 35 74
10) Fading from our existence 
11) καινούργιο κομμάτι .. Gates of perception






Η ώρα 00:12 και οι Halocraft μετά από το μεγάλο τους ταξίδι από τις 4 Νοέμβρη που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό tour τους για το album "Chains for The Sea", ανέβηκαν στη σκηνή φορώντας τις μάσκες τους- οι οποίες αποτελούν κομμάτι της μουσικής τους- και ξεκίνησαν ,όπως όλοι περιμέναμε και θέλαμε να ακούσουμε, με το Under the Waves she Sleeps το οποίο αποτελεί και υπέροχη έναρξη για το album τους, συνοδευόμενο από μια μικρή εισαγωγή, ως το πρώτο ενάμιση λεπτό περίπου που ξεκινάει η αφήγηση της ιστορίας. Επίσης, είχαν βίντεο το οποίο ήταν γραμμικό και άλλαζε μορφές  διαμορφώνοντας σχήματα καθώς έπαιζαν. 

Περίμενα πως και πως να ακούσω το Vertigo, the desire to fall το οποίο σπάει την ηρεμία και τη γαλήνη που σου προκαλεί ο ήχος τους ως τότε και ξεκινάει η δράση με το πρώτο άκουσμα των κοφτών ντραμς. Ακολουθεί το Chains for the sea με το γρήγορο ρυθμό του, με επαναλαμβανόμενα σημεία πιο δυνατά και πιο αργά και ο ήχος της κιθάρας κλέβει την παράσταση.. Γενικά είναι ένα album που ακούγεται μονοκόμματα και το ένα τραγούδι δένει πολύ όμορφα σε συνέχεια με το άλλο, μάλιστα το πιο αξιοσημείωτο είναι πως αν δεν διαβάσεις τι ιστορία αφηγείται το album η μουσική παραπέμπει τη φαντασία στα ''σωστά'' μέρη. 

Είναι από τις φορές που η επανάληψη στη μουσική σου δίνει χρόνο για να ταξιδέψεις, σε καμία περίπτωση δεν κουράζει και  αποτελείται από όμορφες και προσεγμένες  μελωδίες που σου μένουν στο μυαλό. Ακόμη και όταν υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα, δεν σταμάτησαν να παίζουν και αυτό όπως λένε οι ίδιοι αποτελεί και αρχή της μπάντας και για εμάς δεν  δημιουργεί σύγχυση και δεν χάνεται το feeling.Το πιο δυναμικό και εκτονωτικό κομμάτι τους θεωρώ και προσωπικά, αλλά και από την αντίδραση του κοινού, πως είναι το It has Awaken. Σίγουρα τέτοιου είδους μουσική την φανταζόμαστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο χρωματιστά φώτα, βίντεο στους τοίχους και ίσως ακόμη και χοροθέατρο. 

Set list :

01. Under the Waves she Sleeps 
02. The Daughter you've Always Wanted 
03. Vertigo, the Desire to Fall
04. Chains for the Sea
05. In Orbit
06. Those who sow winds
07. It has Awaken
08. False Vacuum
09. She speaks of stars









Πέραν αυτού, το Rover και η Made of Stone Productions μας έδωσαν, για άλλη μια φορά, την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα αξιόλογο live, να περάσουμε όμορφα, να διευρύνουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες και χωρίς καν είσοδο.

Για το Rock Da Vinci,
Κείμενο: Γεωργία Συμεωνίδου
Φωτογραφίες: Βαρβάρα Παραστατίδου

More Photos:



















Σχόλια