Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο Γιώργος Εφραιμίδης (Emerald,Songwritter,Backing Vocals & Guitar) στο Rock Da Vinci: "Πάρα πολύ ωραία, παρότι προσωπικά δεν τους είχα ξανακούσει, τους ήξερα μόνο σαν όνομα αλλά όταν τους άκουσα πραγματικά εντυπωσιάστηκα μίας και μου αρέσουν πολύ τα μελωδικά φωνητικά. Εκ μέρους της μπάντας αλλά και για μένα αναφέρω πως είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι και φυσικά ανυπομονούμε να μοιραστούμε την σκηνή μαζί με τους Diviner και τους Αλεξανδρουπολίτες Ira Deorum. Τέλος να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην διοργάνωση που μας προσκάλεσε να παίξουμε στην συναυλία."

Οι Emerald είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε από τον Κιθαρίστα και συνθέτη του συγκροτήματος το 2012. Το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Stay On The Track" και πλέον με ένα πιο ανανεωμένο Line-Up και βρίσκοντας την μπάντα σε πολύ καλή διάθεση, βρίσκονται στα σκαριά για την κυκλοφορία του ντεμπούτο δίσκο τους. Γενικότερα για την μπάντα, ο κιθαρίστας & Mainman του συγκροτήματος, Γιώργος Εφραιμίδης είχε μία πολύ ωραία συζήτηση μέσα από τις ερωτήσεις του Σάββα Παπαευαγγέλου, για λογαριασμό του Rock Da Vinci έχοντας ως θέμα συζήτησης την επικείμενη εμφάνιση τους στις 30 Νοεμβρίου στους Diviner μαζί με τους Ira Deorum και για την ζωή του συγκροτήματος από το 0.



Rock Da Vinci: Γιώργο, καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci, χαρά μας που σε φιλοξενούμε. Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;

Γιώργος: Καλησπέρα σας από μένα και ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη στο Site σας.
Το όνομα προέκυψε από ένα σίριαλ που παρακολουθούσα το 2012 όταν έφτιαξα την μπάντα. Το σίριαλ αυτό είχε πολλούς ήρωες από πολλά παραμύθια και μου άρεσε παρότι δεν παρακολουθώ σειρές. Κάποια στιγμή είχα δει ένα επεισόδιο στο οποίο το κύριο στοιχείο ήταν ένα σμαραγδένιο ποτάμι και γενικότερα το Σμαράγδι. Εξού και το όνομα Emerald. Αμέσως μετά ανακάλυψα ότι υπάρχουν 2-3 μπάντες που παίζουν εξαιρετικό Rock και Χέβι μέταλ, επομένως για να είμαστε καλυμμένοι στο να μας αναγνωρίσουν, ας πούμε πως είμαστε οι Emerald Hard Rock Band.

Rock Da Vinci: Πως βρεθήκατε όλοι μαζί και ξεκινήσατε να παίζετε ως Emerald?

Γιώργος: Ξεκινήσαμε το 2012 όπως σου είπα ξανά, παλιά είχα δική μου μπάντα δεν θα αποκαλύψω περαιτέρω. Συνάντησα έναν παλιό μου φίλο , ο οποίος ήταν και είναι οπαδός μου και με ρωτούσε "Θα κάνεις τίποτα όσον αφορά την μουσική;, η τα παράτησες".Εκείνη την περίοδο ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες στο να βρεις μουσικούς να γουστάρουν το δικό σου όραμα αλλά και την μουσική που ακούς και εσύ. Έτσι για να βγω από το δύσκολο δίλημμα που μου ανατέθηκε από το ερώτημα του, τον απάντησα ότι "Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου αυτήν την στιγμή, γιατί απλά δεν βρίσκω ντράμερ" και γενικώς οι ντράμερ ήταν δυσεύρετοι για την εποχή εκείνη στην επαρχία. Μου έδωσε το τηλέφωνο του μαθητή του, είχα έναν χώρο για να κάνω πρόβες, έτσι τζαμμάραμε, τους έδειξα και κάποια δικά μου κομμάτια, παλιά που είχα γράψει, τους άρεσαν και αυτό ήταν που μου είχε υψώσει την ψυχολογία όσον αφορά το ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ακούνε την μουσική που αγαπώ. Παρότι η Hard Rock μουσική δεν απευθύνεται σε ευρύ κοινό, θεωρώ πως υπάρχει κόσμος που ακούει ροκ μουσική εκεί έξω, δεν έχει φθαρεί τελείως.

Rock Da Vinci: Είχατε ξεκινήσει ως cover band η εξ αρχής γράφατε δικά σας τραγούδια;

Γιώργος: Δεν είμαστε Cover Band, ποτέ δεν ήμασταν παρότι έχουμε κάποιες διασκευές που παίζουμε κυρίως είμαστε μπάντα με δικά μας κομμάτια γραμμένα που τα παίζουμε στις συναυλίες που δώσαμε μέχρι στιγμής. Δώσαμε στην δημοσιότητα το 2016 το πρώτο μας EP με τίτλο "Stay On The Track" , έχοντας εκείνη την περίοδο στα φωνητικά τον Δημήτρη Πατσιαβούδη και γενικότερα με ένα τελείως διαφορετικό Line-Up, το οποίο θα εξηγήσω πιο αναλυτικά στην συνέχεια.




Rock Da Vinci: Πως ξεκίνησε η μουσική σας πορεία στην Κομοτηνή;

Γιώργος: Από τις συναυλίες που δώσαμε στην Πολιτιστική κίνηση, όπου από κει ξεκινήσαμε. Τα τελευταία 7 χρόνια, διαπίστωσα ότι υπάρχει εκτίμηση στην μουσική μας και αυτό μας ενθάρρυνε πάρα πολύ. Είχαμε παίξει στο παρελθόν σε πάρα πολλά στέκια όπως και με προηγούμενες συνεργασίες που είχα. Είχαμε παίξει στο παρελθόν στην Ρουμανία,ήταν να παίξουμε στην Θεσσαλονίκη και στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας αλλά λόγο αλλαγής στην σύνθεση μας, αποφασίσαμε να τα αναβάλλουμε προς το παρόν. Παίξαμε σε πολλά στέκια στην Κομοτηνή, όπως στο ΟΧΤΩ, στο Valhalla Metal Bar, στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, στο Journey Rock Bar όπου όλα αυτά τα μέρη, ρισκάρουν να στηρίξουν την ροκ σκηνή και φυσικά να την σπρώξουν δίνοντας πάτημα μέσα στις αντίξοες συνθήκες όσον αφορά την οικονομική κρίση κυρίως. Ανοίξαμε πολλές μπάντες στην Κομοτηνή όπως Tardive Dyskinesia, Q5,Poem,George Gakis κτλ.

Rock Da Vinci: Αν πρέπει να ονοματίσετε πέντε μπάντες κλασσικής ροκ σκηνής που σας επηρέασαν;

Γιώργος: Uriah Heep,Rainbow,Judas Priest, Beatles,Whitesnake

Rock Da Vinci: Το lineup ξεκίνησε όπως το βλέπω η έχει αλλάξει με τον καιρό;

Γιώργος: Το Line-Up της μπάντας έχει αλλάξει Ουκ Ολίγες φορές αλλά όσοι έχουν φύγει από την μπάντα, δεν έφυγαν με κανένα παράπονο ίσα-ίσα ήμαστε μία μπάντα πολύ δεμένοι και έτσι πρέπει να'ναι μία μπάντα. Εκτός από συγκρότημα να'ναι και φίλοι και παρέα. Έχουμε εξαιρετική χημεία και έχουμε δέσει ειδικά με το σημερινό Line-Up της μπάντας το οποίο είναι:

Εύα Ευθυμίου - Φωνητικά
Δημήτρης Κούρκουλος - Ντραμς
Μπάμπης Συκάκης - Μπάσο
Γιάννης Κερζεβάνης - Πλήκτρα
Γιώργος Εφραιμίδης - κιθάρα & Δεύτερη Φωνή

Rock Da Vinci: Έχετε σχέδια να κάνετε κάποια περιοδεία για να κάνετε promοte το καινούργιο σας άλμπουμ;

Γιώργος: Βεβαίως θέλουμε πολύ να παίξουμε εκτός Κομοτηνής, να παίξουμε στην Φιλιππούπολη, στο Λονδίνο της Αγγλίας για το οποίο ευελπιστώ να το καταφέρουμε και να ξαναπαίξουμε στην Ρουμανία. Όλα αυτά αφού κυκλοφορήσει ο ντεμπούτο δίσκος μας, ο οποίος θέλουμε πάρα πολύ να κυκλοφορήσει σε γνήσια μορφή και επιτέλους μετά από ενδελεχή προσπάθεια, είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να τελειώσαμε το δίσκο μας. 

Rock Da Vinci: Πως αισθάνεστε που θα ανοίξετε για τους Diviner?

Γιώργος: Πάρα πολύ ωραία, παρότι προσωπικά δεν τους είχα ξανακούσει, τους ήξερα μόνο σαν όνομα αλλά όταν τους άκουσα πραγματικά εντυπωσιάστηκα μίας και μου αρέσουν πολύ τα μελωδικά φωνητικά. Εκ μέρους της μπάντας αλλά και για μένα αναφέρω πως είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι και φυσικά ανυπομονούμε να μοιραστούμε την σκηνή μαζί με τους Diviner και τους Αλεξανδρουπολίτες Ira Deorum. Τέλος να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην διοργάνωση που μας προσκάλεσε να παίξουμε στην συναυλία.




Rock Da Vinci: Τι πιστεύετε ότι θα ήθελε το μουσικό κοινό να ακούσει από εσάς;

Γιώργος: Δεν ξέρω, είναι περίεργο αυτό ίσως να περιμένει να ακούσει μία Hard Rock μπάντα που απλά είναι ο εαυτός της στα live και φυσικά αληθινή. Κάτι που το κάνουμε στις συναυλίες μας, επομένως θα σου απαντήσω πως ο κόσμος μπορεί να περιμένει μία Hard Rock συναυλία από εμάς με παλιά και νέα κομμάτια μας.

Rock Da Vinci: 5 πράγματα που θα αλλάζατε αν είχατε την ευκαιρία ως Emerald?

Γιώργος: Τίποτα, πραγματικά δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί με το συγκεκριμένο σχήμα προσωπικά αισθάνομαι πάρα πολύ ευχαριστημένος όπως και με τις επιλογές του συγκροτήματος που έκανα, είναι τα καλύτερα παιδιά.

Rock Da Vinci: Γιώργο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου, ελπίζω να τα σπάσετε στους Diviner στις 30 Νοεμβρίου και φυσικά θα'μαστε εκεί μαζί σας για να ροκάρουμε!!! Ένα μήνυμα προς όλους όσους διαβάσουν την συνέντευξη και φυσικά έναν λόγο όσον αφορά την επικείμενη εμφάνιση σας μαζί με τους Diviner.


Γιώργος: Εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη στο Rock Da Vinci. Σας περιμένουμε όλους στις 30 Νοεμβρίου για να τα σπάσουμε μαζί με τους Diviner , στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων/Stage Live. Αγαπήστε την μουσική και στηρίξτε την επαρχιακή σκηνή, μέχρι τότε καλό σας βράδυ.


Για το Rock Da Vinci,
Συνέντευξη: Σάββας Παπαευαγγέλου
Απομαγνητοφώνηση απαντήσεων: Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια