Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Project Renegade - Order Of The Minus (Album Review)



"Ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα και όχι από την ομοιότητα"

Η μεγάλη πίστη , τεχνολογία και αυτός που καταδικάζει η εξουσιάζει τα πάντα στο σήμερα, τα Social Media και η τεχνολογία, κάτι που επιδεικνύεται από την εισαγωγή του ντεμπούτο δίσκου των Project Renegade με τίτλο "Order Of The Minus" που θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου.

Τα εφέ και η ατμόσφαιρα που δίνεται θυμίζει κάπως τους Lacuna Coil με την χροιά της Μαριάννας να δείχνει βελτίωση και να δένει γάντι. Επιθετικά ρίφς μαζί με τα ντραμς όπου δίνουν ωραία μελωδία στο Black Mountain χαλαρό κομμάτι σχετικά και αρκετά όμορφα, για να υποδεχτεί το αγαπητό Liber8, το οποίο όταν άκουσα πραγματικά σκέφτηκα πόσο πολύ αξίζει να ανέβει η ελληνική σκηνή και όχι να μένει στην αφάνεια! η Σειρήνα ως εισαγωγή εξαιρετική και αρκετά ώριμο το σύνολο που δείχνει την επανάσταση αλλά και την τάση για να παραμείνει κανείς διαφορετικός και όχι όμοιος!!! Μου άρεσε το μπάσο πολύ σε αρκετά σημεία από τον Jay το λάτρεψα αυτό υπήρξε δηλαδή όγκος στον ήχο.

Αρχίζει να γκαζώνει σε πιο Korn ρυθμό η εισαγωγή, όμορφα πράγματα!!! παρουσιαστές του πολέμου και μέσα από την τηλεόραση μας δείχνουν τον πόλεμο που επικρατεί και ότι προσπαθούν να μας κρατήσουν κλεισμένους και όχι να είμαστε ο εαυτός μας. Λάτρεψα το Ρεφραίν από το Products Of War ήταν κάπως διαφορετικό και μου άρεσε το σόλο κιθάρας στο Break από τον Nick.

The New Joker προβλέπεται εδώ ένας κόσμος από DC.... Interesting μου άρεσε η φαντασία που δόθηκε στο συγκεκριμένο κομμάτι και που πειραματίστηκαν με τα κινούμενα σχέδια. Μου θυμίζει λίγο έναν συνδυασμό μεταξύ System Of A Down & Machine Head μουσικά αλλά και σε ροή κομματιού η ήχου με ωραίο Tempo και έτσι πειραματικό.

In Another Life στην άλλη ζωή ζούσαμε πιο αρμονικά δίχως την μάζα και την καταστροφή του εγκεφάλου. Εξακολουθεί να είναι ξεσηκωτικό και να λέει τα πράγματα με το όνομα τους και έχοντας εναλλαγές ωραίες που σε κάποια σημεία είναι λίγο σκοτεινές.


The Strain επιβλητικό ύφος και μία χροιά δύναμη που σοβαρεύει μουσικά, μου αρέσει αυτό, σαν να γίνεται ένας πόλεμος ενάντια στο κάτι το αδιάφορο και στον εγωισμό.


Respirator ξεκινάει πιο μελωδικά και σε πιο μπαλαντοειδή κατάσταση θα έλεγα η οποία θυμίζει κάπως τους Evanesence στο "The Open Door".

Sylar ένας χαρακτήρας φανταστικό που δίνει το φινάλε πέρα από κάθε φαντασία. Εδώ μου αρέσουν τα τύμπανα σε μεγάλο βαθμό και τα εκτίμησα αρκετά κρατώντας τον έντονο ρυθμό αλλά και τα ηχητικά εφέ σε δυνατό ρυθμό. Μου αρέσει που κρατιέμαι το Post μελωδικό της κιθάρας έχοντας και το Concept από πίσω ήταν μία πολύ όμορφη ιδέα.

τίτλοι τέλος με ένα διαστημικό Outro.... που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έφυγες από την Γη και πήγες σε έναν άλλο γαλαξία, σαν να εξαφανίστηκε ο δαίμονας αυτός και να σκοτείνιασε τα πάντα A Demon Has Escaped The Triangle.


Ήταν ένας πολύ καλός δίσκος, με ωραίους τίτλους κομματιών βασισμένους σε Anime, μουσικά αισθάνθηκα σαν να ακούω και μία σειρά από SOundtracks ταινιών κάτι που είναι πολύ ωραίο έχοντας δώσει και την γκρουβίλα μαζί. Ο ήχος ήταν κρύσταλλο, η παραγωγή από πίσω πολύ ωραία, το μπάσο πολύ γεμάτο και τα ντραμς εξαιρετικά.
Το μόνο που με προβλημάτισε είναι η κιθάρα στην οποία λίγο παραπάνω ποικιλία μελωδιών η πιο επιθετικά ρίφς, παρόλα αυτά ήταν μία ωραία προσπάθεια και το εξώφυλλο να δίνει μία διαφορετική αύρα, ίσως πιο επιστημονική η πιο Comic Style και πιο ώριμο σε σχέση με το EP τους.
Ακούστε τον νέο δίσκο από Project Renegade μόλις κυκλοφορήσει, αξίζει πολύ 3-4 ακροάσεις, ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το Team και φυσικά με το καλό να πραγματοποιήσουν μία περιοδεία στην Ελλάδα έχοντας ως προορισμό και την Θράκη,
Στηρίξτε ελληνική σκηνή, μην την αφήνετε στην αφάνεια μάθετε να ακούτε και άλλα συγκροτήματα όχι μόνο Septic Flesh,Suicidal Angels & Rotting Christ , δεν είναι μόνο αυτά η Ελλάδα , είναι και άλλα. Στηρίξτε το γυναικείο φύλο, στηρίξτε την γυναικεία φωνή στις μπάντες.


Βαθμολογία: 80/100


Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια