Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

O Λευτέρης "Warhead" (Wargrinder) στο Rock Da Vinci: "Το 4ο full length album προορίζεται για τα τέλη του 2020.Θα είναι καταστροφικό!Eνα βήμα πιο εξελιγμένο και ακραίο σε σχέση με τα προηγούμενα."


Όπως γνωρίζουμε όλοι, η Ελλάδα είναι μία χώρα που αποτελεί ποικίλο διαμαντιών όσον αφορά την μουσική που δυστυχώς απέμειναν στην αφάνεια είτε από την αδιαφορία του ελληνικού κοινού, είτε από αδιαφορία των Social Media, Anyway κάνοντας μία έρευνα στην Underground σκηνή μία από τις μπάντες που σίγουρα θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον και θα δώσουν βάση στον πόλεμο είναι οι Wargrinder, ένα Death Metal συγκρότημα που έχει ως θεματολογία τον πόλεμο και είναι μία One Man Band αποτελούμενη από τον Warhead. Ο οποίος μίλησε στο Rock Da Vinci, για την πορεία του συγκροτήματος, την τελευταία τους κυκλοφορία με τίτλο "Tank Tread Doctrine" αλλά και για την επερχόμενη κυκλοφορία του η οποία αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα το 2020.


Rock Da Vinci: Warhead καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci,χαρά μας που σε φιλοξενούμε. Πρώτα απ'όλα Warhead η Τέρρυ να σε φωνάζω? Πρέπει να πω ότι έγινε εξαίσια δουλειά όσον αφορά την τελευταία σου κυκλοφορία με τίτλο "Tank Tread Doctrine" και να ρωτήσω πόσο δύσκολο είναι να είσαι τόσα χρόνια σε μία one man band?Aν δεν κάνω λάθος όλες σου οι δουλειές έτσι είναι.


Warhead: Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,μπορείς να με λες Λευτέρη. Προφανώς το Terry χρησιμοποιείται στο εξωτερικό και το Warhead είναι το ψευδώνυμο μου!Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια όσον αφορά το "Tank Tread Doctrine",είναι δύσκολο να κάνεις τα πάντα σε μια μπάντα καθώς πρέπει να κρατάς τη φόρμα σου σε όλα τα όργανα που περιλαμβάνονται. Από το Debut και μετά τα κάνω όλα μόνος μου,στα τρία πρώτα demo είχα drummer και κιθαρίστα. Παρόλα αυτά το υλικό ήταν δικό μου κατά 95%.


Rock Da Vinci: Οπότε προτίμησες να κινηθείς πιο Underground όπως κάνανε στην εποχή των 80's οι παλιοί έτσι?


Warhead: Ναι πολύ σωστά. Αγαπώ τον παλιό ήχο των 80's και μεγάλωσα με τις μπάντες του πρώιμου ακραίου ήχου. Αναφορικά Venom,Slayer,Bathory,Hellhammer-Celtic Frost και Motorhead.Hταν οι πρώτες μπάντες που άκουσα στον σκληρό ήχο και φυσικά οι υπόλοιπες μπάντες το πρώτο κύμα του thrash death metal που ακολούθησε μετά απο αυτούς. Αγαπώ τον πρώιμο βρώμικο ήχο των συγκροτημάτων αυτών και προσπαθώ πάντα να κρατήσω αυτή την παράδοση στις δικές μου δουλειές.


Rock Da Vinci: Ο κόσμος πως αντιμετωπίζει τα τελευταία 2 χρόνια το «Tank Tread Doctrine?


Warhead: Το "Tank Tread Doctrine" πήγε πολύ καλά σε Ελλάδα αλλά και στην Αμερική , όπου αυτού το είδος ο ήχος έχει μεγάλη απήχηση. Μέσα στον πρώτο μήνα είχα δώσει όλες μου τις κοπιές και έχω λάβει μόνο θετικές κριτικές από όποιον το έχει ακούσει.



Rock Da Vinci: Συμπλήρωσες σαν όνομα 20 χρόνια ζωής και κατάφερες να αντέξεις.Τι θα σου μείνει απ'αυτά?


Warhead: Οι εμπειρίες που απέκτησα γνωρίζοντας ανθρώπους που θαυμάζω αλλά και ανθρώπους οι οποίοι με υποστήριξαν. Επίσης όλες οι κυκλοφορίες ολοκληρώθηκαν με κόπο και προσωπικές θυσίες οπότε το να θεωρήσεις τους Wargrinder προέκταση του εαυτού μου είναι το λιγότερο.



Rock Da Vinci: Απ'ότι είδα ετοιμάζεις και την νέα σου ολοκληρωμένη δουλειά που είναι και συνολικά η 4η έτσι?Θα ήθελες να μας πεις 2-3 λόγια για το πως θα'ναι?


Warhead: Το 4ο full length album προορίζεται για τα τέλη του 2020.Θα είναι καταστροφικό!Eνα βήμα πιο εξελιγμένο και ακραίο σε σχέση με τα προηγούμενα.



Rock Da Vinci: Σε τι θα βασίζεται θεματολογικά?


Warhead: Όπως πάντα στον πόλεμο! Καθώς είναι ότι πιο αληθινό έχει κάνει το ανθρώπινο είδος. Αυτό θα περάσει μέσα από προσωπικά φίλτρα. Επηρεάζομαι επίσης από καταγραφές πραγματικών μαχών.


Rock Da Vinci: Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο πόνημα σου?


Warhead: Eτοιμάζεται μια κυκλοφορία για το τέλος του 2019.Θα είναι split με μπάντα που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.Ο τίτλος της θα είναι "Plagues To Emulate Our Coven" και θα κυκλοφορήσει από την Helter Skelter-Regain Records.


Rock Da Vinci: Στην σημερινή εποχή πως βλέπεις τον χώρο της Underground σκηνής σε σχέση με 20 χρόνια πριν?Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά.


Warhead: Νομίζω ότι η underground σκηνή βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο.Το extreme metal έχει εξελιχθεί και υπάρχει πλέον αρκετό υλικό που θα καλύψει όλα τα παρακλάδια του αξιοπρεπώς. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι έχουμε πλέον το διαδίκτυο και μπορούμε να ανακαλύψουμε μπάντες που κάποτε θα ήταν αδύνατο να έχουμε πρόσβαση σε αυτές. Και όσο αυτό είναι θετικό άλλο τόσο είναι και αρνητικό. Καθότι οι νέες γενιές δεν έχουν την αίσθηση της συλλογής κασέτας,cd,βινιλίου που είχαμε έως και πριν δέκα χρόνια. Και αυτό ως ένα βαθμό έχει βλάψει τη σκηνή.


Rock Da Vinci: Υπάρχουν άλλα σχέδια για το μέλλον των Wargrinder?


Warhead: Θέλω να συνεχίσω να γράφω μουσική για όσο μπορώ να προσφέρω το καλύτερο μου. Μετά το τέταρτο άλμπουμ του 2020 θα αποφασίσω αν η επόμενη δουλειά μου θα είναι ολοκληρωμένη η συνεργασία καθώς δέχομαι συνέχεια προτάσεις για κάτι τέτοιο.


Rock Da Vinci: Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου,εύχομαι καλοτάξιδο το επερχόμενο album!


Warhead: Εγώ σας ευχαριστώ για την ωραία συνέντευξη!



Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο.



Σχόλια