Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

O Peter ~Invoker~ Miliadis (Dimlight - Guitar & Growl Vocals, World In Silence - Vox) στο Rock Da Vinci: "Καταρχήν είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ξαναπαίζουμε στην Αθήνα, γενικότερα μας αρέσει να κάνουμε συναυλίες, τώρα τι είναι εντός η εκτός Αθήνας δεν έχει σημασία, μας αρέσει να κάνουμε συναυλίες, εν συνεχεία είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε μαζί με τους Gentihaa και τους Warship, παρότι είναι μπάντες με τις οποίες δεν έχω έρθει σε πολύ μεγάλη επαφή παρά μονάχα μέσα από το υλικό τους. Για την ακρίβεια με τους Gentihaa εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ ευχάριστα με την δουλειά και ακούγοντας την λέω “WOW! Πολύ ενδιαφέρον!” και τους παρακολούθησα κιόλας στο βίντεο κλιπ τους για το κομμάτι Alpha, έχω διαβάσει και τις δισκοκριτικές για το “Reverse Entropy” και μπορώ να πω πως με το που μας έκανε την πρόταση η ANGELS PR , δεχτήκαμε αυτομάτως , καταλαβαίνουμε ότι είναι και η πρώτη κυκλοφορία τους και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι με το που θα τους σαπορτάρουμε, να τους ενισχύσουμε και να είναι ένα πολύ ωραίο live , πολύ δυναμικό και να γίνει χαμός.


Ένας μήνας πέρασε αμέσως μετά την περιοδεία των Αθηναίων Symphonic Death Metallers Dimlight , όπου εκ μέρους της μπάντας μίλησε το ιδρυτικό τους μέλος Peter Invoker Miliadis (Guitar,Vocals) ο οποίος μας μίλησε για την εμπειρία τους στην Ρωσία, για την ανταπόκριση του κόσμου προς την τριλογία του 6ου τους πονήματος,το Video Clip του We,The Bones , την επικείμενη εμφάνιση τους στο Release Show των Gentihaa για την παρουσίαση του ντεμπούτο δίσκου τους και για τα μελλοντικά πλάνα του συγκροτήματος.


Rock Da Vinci: Πέτρο καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Da Vinci, είπαμε πριν από κάτι μήνες και χαρά μου που τα λέμε ξανά αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Πως πάει όσον αφορά την ανταπόκριση του “Kingdom Of Horrors” μέχρι τώρα;




Peter Invoker: Καταρχήν καλησπέρα και σε σένα Φάνη μου. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση. Τώρα για την ανταπόκριση του “Kingdom Of Horrors”, μπορώ να πω ότι πάει πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες μας, δεν το περιμέναμε να πούμε την αλήθεια έτσι και αλλιώς ήταν κάτι μεγαλεπήβολο για εμάς η όλη προσπάθεια, αλλά μέχρι τώρα μπορώ να σου πω ότι είναι πάρα πάρα πολύ θετική η ανταπόκριση, εντάξει είναι τετριμμένο αυτό που απαντάω, αλλά αυτή είναι μία πραγματικότητα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ για το πόσο πολύ αγκάλιασε ο κόσμος το νέο μας πόνημα και στο κάτω-κάτω της γραφής όταν είσαι μουσικός, αυτό που σε ενδιαφέρει πρώτα απ’όλα είναι να αγαπήσει ο κόσμος αυτό που έγραψες, να το καταλάβει, επομένως νομίζω πως πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο.


Rock Da Vinci:Σίγουρα.Είχατε μία Ρώσικη περιοδεία στα μέσα του Σεπτεμβρίου (13 Σεπτεμβρίου) για την προώθηση του 6ου πονήματος σας. Πως ήταν;


Peter Invoker: Λοιπόν…. Μπορώ να σου πω ότι ήτανε από τις πιο ωραίες στιγμές που έχω ζήσει εγώ προσωπικά σαν Πέτρος μέσα στην μπάντα μίας και είμαι ο πιο παλιός και ιδρυτικό μέλος στο συγκρότημα. Είχε πάρα πολύ ταλαιπωρία , πάρα πολλά χιλιόμετρα αλλά η ανταπόκριση του κόσμου σε συνδυασμό με τα τοπία της πόλης και όλα αυτά ήταν κάτι το εκπληκτικό, το οποίο θα το ξανακάναμε βέβαια και σκοπεύουμε να το ξανακάνουμε κιόλας.



Rock Da Vinci: Πολύ ενδιαφέρον, θα ήθελα εδώ να σε ρωτήσω η ρώσικη περιοδεία πως προέκυψε;

Peter Invoker: Ήρθαμε σε επαφή μαζί με το Draug Entertainment , ένα Booking Promotion από την Ρωσία, γιατί όπως γνωρίζεις οι Underground μπάντες ψάχνονται για συναυλίες, επομένως στέλνουνε δεκάδες Email. Ήρθαμε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του Management, του είπαμε τι θέλουμε, το συζητήσαμε , βρέθηκε μία φόρμουλα για να γίνει και έγινε.

Rock Da Vinci: Πάντως βλέπω τα Βαλκάνια γενικότερα έχουν ανέβει πάρα πολύ, βγάζουν πειραματικά και τεράστια πολυβόλα τύφλα να’χει ο παγκόσμιος πόλεμος χαχα.

Peter Invoker: χαχαχα ισχύει. Δεν έχουν ανέβει μόνο τα Βαλκάνια αλλά και γενικότερα όλη η μουσική βιομηχανία για να είμαι ειλικρινής, βγαίνουν πολλές ωραίες δουλειές στην επιφάνεια όσον αφορά την ακραία Metal σκηνή, πράγμα που φέρνει και έναν ανταγωνισμό αλλά το θέμα είναι να ακούγεται καλή και ποιοτική μουσική.


Rock Da Vinci: Πρώτη φορά στην Ρωσία οι Dimlight σωστά; Πως σου φάνηκε το κλίμα εκεί, τι θα σας μείνει γενικότερα;

Peter Invoker: Ισχύει πρώτη φορά στην Ρωσία, είχαμε φτάσει μέχρι την Λευκορωσία θυμάμαι το 2009, όσον αφορά τι θα μας μείνει…. Λοιπόν θα μας μείνει η κουλτούρα των ανθρώπων το πως αντιμετωπίζουν την μουσική, το πόσο ένθερμοι είναι σε κάτι που τους αρέσει και ταυτόχρονα όταν κάτι δεν τους αρέσει, δεν το σνομπάρουν απλά αν δεν τους αρέσει κάτι, φεύγουν. Η θα είναι ένθερμοι να υποστηρίξουν κάτι 100% η θα αποχωρήσουν, παράδειγμα υπήρξε άνθρωπος στην Ρωσία που φαντάζομαι περίμενε κάτι άλλο , με το που μπήκε μέσα άκουσε το πρώτο κομμάτι και ήταν μπροστά μου και ύστερα έφυγε αλλά από την άλλοι οι ένθερμοι είναι πολύ ένθερμοι, επομένως έβλεπες κάτι που δεν το συναντάς εύκολα να μην ξέρει κανένας τα κομμάτια σου η το ποίος είσαι γιατί το Promotion εκεί δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό αλλά δεν προλαβαίνεις να σε μάθει μία Ρωσία μέσα σε 2 μήνες η 3 που το είχαμε κανονίσει και το προωθούσαμε. Επομένως θα σου πω πως μου έμεινε το πόσο ένθερμοι ήταν με την μουσική, με το πόσο φιλόξενοι ήταν , με τις εντάσεις τους, στα πάντα και ήταν κάτι που με εξέπληξε πολύ ευχάριστα στους Ρώσους.




Rock Da Vinci: Ποία από τις εμφανίσεις των Dimlight στην Ρωσία θα ξεχώριζες περισσότερο;

Peter Invoker: Θα σου πω στο Magnitogorsk, ήταν μία αρκετά φιλήσυχη πόλη και για την ακρίβεια όταν μπήκαμε μέσα στο Venue που ήταν να παίξουμε λίγο σοκαριστήκαμε, γιατί δεν μας κόλλαγε πολύ για live , δηλαδή κάτι δεν μας πήγαινε καλά αλλά σύντομα καταλάβαμε ότι και ο ηχολήπτης ήταν πάρα πολύ καλός γνώστης και ο χώρος μπορεί να έμοιαζε με Bar/Φαγάδικο/συναυλιακό χώρο, ένα απ’όλα, αλλά με το που στήσαμε και ξεκινήσαμε να κάνουμε Soundcheck αυτομάτως καταλάβαμε ότι θα γίνει τζέρτζελος εδώ πέρα και μετά την πρώτη μπάντα αντιληφθήκαμε ότι θα γίνει χαμός εν τέλει έγινε ο κακός χαμός, ο κόσμος δεν σταμάταγε να κοπανιόνταν, να συμμετέχει με την μπάντα, μας αγκάλιασαν πάρα πολύ, δυσκολευτήκαμε να φύγουμε για να καταλάβεις. Ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία και πολύ ωραία πόλη το Magnotogorsk.


Rock Da Vinci: Κάνανε πιτ;

Peter Invoker: χαχαχα

Rock Da Vinci: Vodka Φέρατε? χαχαχ

Peter Invoker: χαχαχα εεε δεν είμαι φαν της βότκας, νομίζω έφερε ο Νίκος.

Rock Da Vinci: Ωχ αμάν! Ας μιλήσουμε τώρα για το νέο σας βίντεο κλίπ, για το αξιαγάπητο κομμάτι We, The Bones. Εμπνεύστηκες τον Τίτλο από κομμάτι των Septic Flesh απ’ότι κατάλαβα (We, The Gods). Ωστόσο υπέροχη ανάλυση,εξαιρετικό Concept και μία τελετουργία θα το χαρακτήριζα με το παιχνίδι των πνευμάτων (Ouija). πως προέκυψε το Concept των πλάνων στο βίντεο κλιπ, ήταν αυτό που είχατε στο μυαλό σας ως Dimlight?


Peter Invoker: χαχα όχι όχι καμία σχέση με το κομμάτι των Septic Flesh. Όσον αφορά το Concept, κοίταξε να δεις είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσουμε σαν εικόνα το “Kingdom Of Horrors”, όπως είχαμε συζητήσει εμείς οι 2 και στο παρελθόν, διότι υπάρχει το πλαίσιο του αληθινού και το πλαίσιο της μυθοπλασίας, επομένως όπως καταλαβαίνεις με Budget όχι Hollywood είναι αδύνατον να το αποτυπώσεις το αληθές. Αποφασίσαμε να βάλουμε πράγματα που μοιάζουν, θέλαμε να βγάλουμε μία αίσθηση πιο απόκοσμη όσο το δυνατόν μπορούσαμε με τα μέσα που είχαμε. Επειδή το κομμάτι στιχουργικά και στο πλαίσιο το οποίο βρίσκεται σε σχέση με το όλο σενάριο, ήταν σχετικά εφικτό να είσαι Abstract , για αυτό και ακολουθήσαμε την συγκεκριμένη λογική, φτιάχνοντας ένα χρονολογικό πλαίσιο που μπορείς να το μεταφράσεις με διάφορους τρόπους αλλά σε γενικές γραμμές γίναμε όσο πιο αφαιρετικοί γίναμε, γιατί όσο πιο συγκεκριμένοι γινόμαστε δεν θα’ταν και το καλύτερο αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνεις, λόγο Budget όλα αυτά. Παρόλα αυτά θα σου πω πως είναι ακριβώς το Concept που είχαμε στο μυαλό μας.


Rock Da Vinci: Την σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ σας ποίος την επιμελήθηκε; Θα ήθελες να μας πεις περιληπτικά λίγο;

Peter Invoker: Φυσικά, το σενάριο το έφτιαξε η μπάντα, την αποτύπωση του σεναρίου την έκανε ο Nick Mavromatis, ένας πάρα πολύ ταλαντούχος σκηνοθέτης & μουσικός.



Rock Da Vinci: Πόσο καιρό κράτησαν τα γυρίσματα του We,The Bones?


Peter Invoker: Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Όλα ήταν πάρα πολύ στοχευμένα ξέραμε ακριβώς τι και πως θα το κάνουμε όπως και ο Νίκος που είναι γνώστης των πραγμάτων, είχαμε και τον χώρο που μας έκανε να συνταχθούμε πάρα πολύ εύκολα και κάπως έτσι τελειώσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.


Rock Da Vinci: Στις 8 Νοεμβρίου θα μοιραστείτε την σκηνή μαζί με τους πολύ πετυχημένους Gentihaa για την παρουσίαση του ντεμπούτο πονήματος “Reversed Entropy” έχοντας μαζί σας τους Warship στο Temple Athens, Πείτε μας δύο λόγια για αυτήν την επικείμενη εμφάνιση σας.



Peter Invoker: Καταρχήν είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ξαναπαίζουμε στην Αθήνα, γενικότερα μας αρέσει να κάνουμε συναυλίες, τώρα τι είναι εντός η εκτός Αθήνας δεν έχει σημασία, μας αρέσει να κάνουμε συναυλίες, εν συνεχεία είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε μαζί με τους Gentihaa και τους Warship, παρότι είναι μπάντες με τις οποίες δεν έχω έρθει σε πολύ μεγάλη επαφή παρά μονάχα μέσα από το υλικό τους. Για την ακρίβεια με τους Gentihaa εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ ευχάριστα με την δουλειά και ακούγοντας την λέω “WOW! Πολύ ενδιαφέρον!” και τους παρακολούθησα κιόλας στο βίντεο κλιπ τους για το κομμάτι Alpha, έχω διαβάσει και τις δισκοκριτικές για το “Reverse Entropy” και μπορώ να πω πως με το που μας έκανε την πρόταση η ANGELS PR , δεχτήκαμε αυτομάτως , καταλαβαίνουμε ότι είναι και η πρώτη κυκλοφορία τους και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι με το που θα τους σαπορτάρουμε, να τους ενισχύσουμε και να είναι ένα πολύ ωραίο live , πολύ δυναμικό και να γίνει χαμός.

(Reverse Entropy Album Review Here: https://rockdavinciv.blogspot.com/2019/09/gentihaa-reverse-entropy-album-review.html)




Rock Da Vinci: Ποία είναι η άποψη σας για τους Gentihaa;


Peter Invoker: Κοίταξε είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις κάποιους μουσικούς, αυτό που μπορώ να κρίνω είναι το αποτέλεσμα και φυσικά να αρέσει στα αυτιά μου. Από κει και πέρα μόνο που προσπαθούν να κάνουν αυτό που κάνουνε από μένα Respect , εξάλλου προωθούν αυτό που κάνουν και μάλιστα πολύ ωραία.

Rock Da Vinci: Πάντως είναι ένα πολύ δυνατό όνομα για τα δεδομένα της Ελληνικής σκηνής που έχει πιθανότητες για καριέρα τεράστια στο εξωτερικό. Απόδειξη πως η Ελλάδα βγάζει διαμάντια!

Peter Invoker: Γενικά στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολύ καλούς μουσικούς, τώρα αν οι Gentihaa είναι πάρα πολύ καλοί μουσικοί, αυτό θα το κρίνει ο χρόνος. Αλλά ναι έχουν προοπτικές πολλές για καριέρα στο εξωτερικό.

Rock Da Vinci: Ο κόσμος που θα παρευρεθεί στο Temple τι μπορεί να περιμένει από εσάς επί σκηνής;

Peter Invoker: Εντάξει δεν είμαι τετριμμένος να σου απαντήσω κάτι παράξενο αλλά απλά αυτό που συνήθως κάνουμε. Βγαίνουμε, παρουσιάζουμε με ψυχή το υλικό μας με όλο τον δυναμισμό που μας διακατέχει, αυτό! Κυρίως θα εστιάσουμε στην νέα μας κυκλοφορία και στις προηγούμενες κυκλοφορίες μας.

Rock Da Vinci: Αν θυμάμαι καλά κάποια στιγμή μου’χες αναφέρει πως στους τελευταίους 2 δίσκους σας είναι Guest και ο Jean Baptiste (Randomwalk), σωστά; Υπάρχει περίπτωση να παρευρεθεί μαζί σας στην σκηνή κάποια στιγμή; θα’χει πολύ ενδιαφέρον όπως και ο Απόστόλης Σπανός να είναι μαζί σας επί σκηνής.

Jean Baptiste


Peter Invoker: Κοίταξε με τον Τάσο (Jean) είχαμε παρευρεθεί ξανά επί σκηνής στα 10 χρόνια ζωής των Dimlight και είναι αυτός που κάνει όλες τις αφηγήσεις μας στις live εμφανίσεις μας όσον αφορά τα κομμάτια μας, τώρα όσον αφορά τον Αποστόλη, δεν είναι κάτοικος της Αθήνας, επομένως είναι πολύ δύσκολο αυτό το πράγμα αλλά ναι γενικά είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά κρατάμε μία πισινή, πολλά θέλουμε να κάνουμε και ο χρόνος είναι αυτός που θα μας αποδείξει εάν καταφέρουμε αυτό το πράγμα.

Spanos Apostolis


Rock Da Vinci: Πέτρο μίας και θίξαμε τα θέματα περί Concept σε αυτό το σημείο θα γίνω λίγο φορτικός και θα ρωτήσω το εξής: Σε κάποια συνέντευξη σου, είχες πει πως ήσασταν στα σκαριά για να πραγματοποιηθεί σενάριο για να κάνετε ταινία το “Kingdom Of Horrors”, αλλά τελικά δεν το εφαρμόσατε. Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον;

Peter Invoker: Κοίταξε αυτό που είχα πει ήταν πως θέλαμε πάρα πολύ να αποτυπωθεί σε ταινία το "Kingdom Of Horrors", ήτανε να σου πω ένα τεράστιο όνειρο για εμάς αλλά όταν είδαμε την πραγματικότητα καταλάβαμε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει προς το παρόν αυτό. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία όπως και αυτή του The Lost Chapters αλλά ξέρεις άμα δεν έχεις λεφτά κάποια πράγματα δεν γίνονται αλλά That’s Life.


Rock Da Vinci: Μακάρι Πέτρο, στο εύχομαι ολόψυχα θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Peter Invoker: Η αλήθεια είναι πως είσαι ο πρώτος άνθρωπος που μας το λέει αυτό, που θα ήθελε να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ιστορία των κομματιών μας, φαντάσου προσπαθήσαμε να προωθήσουμε μία τριλογία (Kingdom Of Horrors,A Symphony Of Horrors, Realm Of Tragedy) όπως και ένα βιβλίο αλλά και το παιχνίδι του Secrets Of Irkala Kar. Επομένως όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο για έναν μουσικό να προωθήσει και παιχνίδι και δίσκο και βιβλίο. Απ’όσο μάλλον μία ταινία.

Rock Da Vinci: Πλάκα,πλάκα το παιχνίδι πως πάει το Secrets Of Irkala Kar?

Peter Invoker: Πάει πάρα πολύ καλά, κοντεύουμε να φτάσουμε Sold Out γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε παιχνίδια όπως και η όλη κατασκευή του είναι πάρα πολύ χρονοβόρα, μας έχουν μείνει περίπου άλλα 2-3 κομμάτια. Είναι κάτι πάρα πολύ ιδιαίτερο και πολύ δύσκολο να βγει.



Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά σχέδια των Dimlight ύστερα από το Special Guest στις 8 Νοεμβρίου, θα συνεχιστούν τα live;

Peter Invoker: εεεε τι ρωτάς τώρα… Το όνειρο μας είναι κάθε μέρα να κάνουμε συναυλίες, εάν μπορούσαμε να κάνουμε κάθε μέρα συναυλία, τότε φυσικά. Δέκα μέρες στην Ρωσία κάναμε ασταμάτητα συναυλία. Κοιμόμουν και έλεγα τι έχω να κάνω σήμερα; ααα ναι θα κάνουμε συναυλία ααα τι ωραία χαχαχαχαχα Πραγματικά μπορεί να ήταν ταλαιπωρία για όλους μας σωματική, αλλά ανανεωνόμαστε όταν βλέπουμε από κάτω τον κόσμο να είναι ευχαριστημένος και να γουστάρει την μουσική μας αισθανόμαστε πολύ ευχάριστα, επομένως η απάντηση μου είναι πως ναι, έχουμε σχέδια,έχουμε πολλά πλάνα, έχουμε προτάσεις τα οποία θα ανακοινώσουμε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, όλα στην ώρα τους.

Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια Ελληνική περιοδεία;


Peter Invoker: Ναι είμαστε σε συζήτηση για να πραγματοποιηθεί Ελληνική περιοδεία και αναμένουμε.


Rock Da Vinci:Ξέρω ότι έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος μετά την κυκλοφορία του “Kingdom Of Horrors” αλλά θα ρισκάρω να το ρωτήσω, υπάρχουν στα σκαριά πλάνα και ιδέες για την σύνθεση νέων κομματιών, πως το βλέπετε;


Peter Invoker: Θα σου πω… Άμα το δεις ιστορικά, αυτήν την ερώτηση μου την είχε κάνει ένας δεν θυμάμαι από ποία χώρα ήταν… Ααα ναι! Από την Καραϊβική μπράβο, μου την είχαν κάνει σε μία ραδιοφωνική εκπομπή και με είχε πει πως παρατήρησε ότι κυκλοφορούμε δίσκο κάθε 3 χρόνια και ήταν τότε που ήμασταν στα 2 χρόνια πριν το Kingdom Of Horrors και του έλεγα πως δεν υπάρχει περίπτωση και εν τέλει κυκλοφόρησε 3 χρόνια μετά το The Lost Chapters. Να σου πω η αλήθεια είναι πως ιδέες υπάρχουν μπάντα και πάντα υπάρχουν κομμάτια, μην νομίζεις ότι καθόμαστε Δευτέρα πρωί και λέμε “ααα πάμε να γράψουμε καινούργιο δίσκο..” Ιδέες υπάρχουνε,κομμάτια πλάθονται το θέμα είναι πως πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος,τρόπος και έμπνευση έτσι ώστε όλα αυτά να γίνουν μία σωστή μίξη , να δέσουνε και μην ξεχνάς ότι δεν είναι μία μουσική στην οποία παίζουμε 5 νότες και αυτό ήταν γράφω δίσκο….. Θεωρώ πως εμείς επειδή έχουμε και τα συμφωνικά στοιχεία και το σεναριακό και την φαντασία θέλουμε λίγο παραπάνω χρόνο, Εν ολίγοις θα σου πω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αναφέρουμε κάτι παραπάνω όσον αφορά την επόμενη κυκλοφορία, είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στην προώθηση του Kingdom Of Horrors , η οποία μην ξεχνάμε πως είναι και μία τριπλή κυκλοφορία (Kingdom Of Horrors, Realm Of Tragedy,A Symphony Of Horrors)


Rock Da Vinci: Παρεμπιπτόντως εδώ θα σε ρωτήσω για το A Symphony Of Horrors, πως τα βλέπεις τα πράγματα;


Peter Invoker: Για εμένα προσωπικά ο καλύτερος δίσκος Dimlight, θα μου πεις δεν έχει καμία σχέση με την μουσική μας ταυτότητα, το θέμα είναι πως αυτό που μας έδωσε ο Αποστόλης Σπανός , ο οποίος είναι και ο συνθέτης του συγκεκριμένου πονήματος και έχει δέσει σεναριακά στην μπάντα. Τι να πω είναι μαγευτικό αυτό που μας έδωσε, προσωπικά κάθομαι, τον ακούω ασταμάτητα, τον ευχαριστιέμαι και με ταξιδεύει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ο συγκεκριμένος δίσκος να προωθηθεί και δεν έχει λάβει την αναγνώριση που του αξίζει, γιατί όπως ξέρεις τα Μέσα προώθησης δεν είναι και τα καλύτερα διότι ότι πληρώνεις-παίρνεις έτσι; Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σαφέστατα, συνεχίζουμε να προωθούμε τις κυκλοφορίες μας επειδή έτσι και αλλιώς ο κόσμος μας γνωρίζει σαν συμφωνικό Death Metal και σαφέστατα έχει πέσει όλο το βάρος και η προσοχή στο “Kingdom Of Horrors” αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε ότι υπάρχουν και άλλες 2 εξαιρετικές κυκλοφορίες και είναι τα “Realm Of Tragedy” & “A Symphony Of Horrors” που καλό θα ήταν ο κόσμος να δώσει βάση και σε αυτά γιατί ίσως να βρει πράγματα που τους ενδιαφέρει. Γενικά έχουμε σταματήσει στην Ελλάδα να ακούμε δίσκους, να ακούμε τραγούδια αν κατάλαβες τι εννοώ, Spotify κτλ.



Rock Da Vinci: Πάντως Πέτρο παρατήρησα ότι περισσότερο Feedback υπάρχει στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα.


Peter Invoker: Αυτό το θέμα πάντα υπήρχε με εμάς, δεν ξέρω για ποίον λόγο και δεν μπορώ να κρίνω αλλά και ούτε να πω κάτι όσον αφορά το τι φταίει, σίγουρα κάτι θα φταίει, εμείς είμαστε; η μουσική μας; δεν ξέρω τι θα μπορούσε να ήταν αυτό, γενικότερα στο εξωτερικό έχουμε μεγαλύτερο κοινό που μας παρακολουθεί, ειδικά στην Μέση Ανατολή υπάρχει τεραστίων διαστάσεων αναγνώριση στους Dimlight σε σχέση με το τι υπάρχει στην Ελλάδα. Εν μέρη αυτό με πικραίνει σαν Πέτρο αλλά από την άλλη δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, αυτοί είμαστε πιθανόν να μην αρέσουμε, να μην μας ξέρουνε δεν ξέρω.





Rock Da Vinci: Θυμάμαι προσωπικά σε μία συνέντευξη που πήρα πριν κάτι μέρες, είχα αναφέρει πως έχει επικρατήσει σνομπάρία απέναντι στην Underground σκηνή, ο περισσότερος κόσμος έχει μάθει να ακούει τα κλασικά της Ελλάδας (Rotting Christ,Septic Flesh,Suicidal Angels κτλ.)

Peter Invoker: Καταρχήν οι μπάντες που ανέφερες αξίζουν την αναγνώριση που έχουν μέχρι σήμερα έτσι και αλλιώς. Εγώ δεν θα βγάλω χολή ούτε θα πω κάτι κακό, εκτιμώ πάρα πολύ αυτό το οποίο έχουμε στην Underground σκηνή αλλά και μη, υπάρχουν πάρα πολύ καλές μπάντες και δεν το λέω επειδή το λένε πολλοί αλλά γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, ένα ψάξιμο να ρίξει κανείς θα καταλάβει πως επικρατεί τεράστιος ανταγωνισμός, πολλές κυκλοφορίες, με πολύ καλές παραγωγές κτλ. Τώρα αν υπάρχουμε και εμείς δεν ξέρω γιατί κακά τα ψέματα είμαστε και 13 χρόνια μπάντα, δεν είναι και λίγα χρόνια. Μάλλον κάτι δεν κάνουμε εμείς σωστά δεν ξέρω, πάντως αν ήταν κάτι λάθος μουσικά δεν θα λειτουργούσε όπως λειτουργεί η δουλειά μας στο εξωτερικό αλλά τι να σου πω τώρα...

Rock Da Vinci: Κατανοητό, Πέτρο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου, καλή επιτυχία στην επικείμενη συναυλία σας μαζί με τους Gentihaa και εύχομαι ολόψυχα να συνεχιστεί η επιτυχία που έχετε ως μία πολύ δεμένη ομάδα, η οποία εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.

Peter Invoker: Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Φάνη μου, σας περιμένουμε όλους στις 8 Νοεμβρίου στο Temple Athens και κατά πάσα πιθανότητα να υπάρξει κάποια έκπληξη εκείνη την μέρα.



Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Comments