Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Ο David Mano (Bass , Vocals , Guitars - Thraz) στο Rock Da Vinci: "Θα σου μιλήσω για την Ελλάδα, μιας και δεν γνωρίζω για το εξωτερικό πως δουλεύουν. Στις μέρες μας το να δημιουργηθεί μια μπάντα, σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούν 4-5 άτομα τα οποία πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως το να γνωρίζουν καλά το όργανο, να αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν και το είδος που παίζουν και να έχουν χρόνο για μελέτη και πρόβες. Για να επιβιώσει όμως, θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και κατανόηση μεταξύ των μελών της, όπως και το να υπάρχει ένας κοινός προσανατολισμός για το που θέλουν να φτάσει η μπάντα και τι ειναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν για να πετύχει αυτό. Η προσωπική μου εμπειρία αλλά και από τους γύρω μου που βλέπω, αυτό είναι κάτι μεν όχι ακατόρθωτο, αλλά που πολύ δύσκολα επιτυγχάνεται!"




Οι Thraz πρόκειται για ένα Thrash metal συγκρότημα επηρεασμένο από την εποχή των 80's όσον αφορά τον σκληρό ήχο. Φέτος έδωσαν στην δημοσιότητα το ντεμπούτο Άλμπουμ τους με τίτλο "Roll Of Dice" μέσω της Alcyone Records. Έτσι το Rock Da Vinci αποφάσισε να τους γνωρίσει καλύτερα μέσα από έναν διάλογο που έγινε ανάμεσα στον Φαν Βαλ Νουέβο και σε ένα από τα 2 ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, David Mano.



Rock Da Vinci: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci. Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να μας συστηθείτε.


David: Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!
Το όνομα μου είναι David Mano και είμαι ο συνθέτης και στιχουργός των κομματιών, όπως και ο τραγουδιστής και performer στα περισσότερα όργανα στο άλμπουμ. Στην κιθάρα και στα φωνητικά είναι επίσης ο Aristoteles Fysseas. Αυτή τη στιγμή ενεργά μέλη είμαστε εμείς οι 2.


Rock Da Vinci: Thraz.... Μου έκανε εντύπωση το όνομα, πως και αποφασίσατε να κάνετε ένα παιχνίδι με την λέξη Thrash και να το κάνετε Thraz?




David: Το όνομα προήλθε από ένα βιβλίο που είχε γραφτεί τη δεκαετία του ‘90 στην Ελλάδα και ουσιαστικά παρουσίαζε το ροκ ως διαβολική μουσική. Διαβάζαμε ένα απόσπασμα αυτού του βιβλίου με έναν φίλο και μέσα είχε αναφορά στην thrash μουσική ως θραζ, που το χαρακτήριζαν ως σκουπίδια, μιας και νόμιζαν ότι αυτό σημαίνει η λέξη! Σκέτη παράνοια!!! Είχα γελάσει τόσο πολύ με το συγκεκριμένο απόσπασμα που εν τέλει αποφάσισα να ονομάσω την μπάντα έτσι. Ένας άλλος λόγος που το επέλεξα είναι διότι οποιοδήποτε άλλο όνομα και να είχα ενδεχομένως σκεφτεί, υπήρχε ήδη από άλλη μπάντα, οπότε κατέληξα σ’αυτό.


Rock Da Vinci: Πριν από περίπου μία βδομάδα δώσατε στην δημοσιότητα το Roll Of Dice το πρώτο σας Full Length, πείτε μας δύο λόγια για αυτό.




David: Στον δίσκο αναλαμβάνει τα drums ο George Baltas, το μπάσο σε 3 κομμάτια ο Jim Selalmazidis, ο οποίος επίσης ανέλαβε και το mix, master και production και στα φωνητικά ο Aristoteles Fysseas και ο Orestis Demetriou, όπως και όλοι οι προαναφερθέντες. Είναι 9 τραγούδια και ένα ορχηστρικό κομμάτι και η θεματολογία του λυρικά έχει κυρίως κοινωνικοπολιτική βάση και τις ανθρώπινες σχέσεις. Μουσικά, είναι ένας thrash δίσκος έχοντας hard rock οπτική θα έλεγα, με πιο μοντέρνο ήχο.


Rock Da Vinci: Βλέποντας το εξώφυλλο παρατήρησα πως επηρεαστήκατε αρκετά από Overkill,Havok αλλά και από ελληνικό περιεχόμενο, έτσι δεν είναι;


David: Θα σε απογοητεύσω αλλά δεν είχα καμία επιρροή από όλα αυτά, ή τουλάχιστον δεν έγινε επίτηδες, δεν είχα αυτά κατά βάση. Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Ricardo Fernandes (Blackart Designs) και ουσιαστικά πάνω στις ιδέες που είχα στο μυαλό μου, το επεξεργάστηκε έτσι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα εξώφυλλο του οποίου τα χρώματα και οι καρικατούρες σε προιδεάζουν ότι είναι ένας thrash δίσκος, όπως στα εξώφυλλα των περισσοτέρων thrash δίσκων.


Rock Da Vinci: τι σας ενέμπνευσε στο να δώσετε ένα τέτοιο εξώφυλλο;


David: Μικρός έπαιζα πολύ ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τους φίλους μου, στο οποίο είχες στρατεύματα σε κάποιες χώρες ή ηπείρους και σκοπός του παιχνιδιού ήταν να καταλάβεις περιοχές από αντιπάλους. Αν είχες τη μεγαλύτερη ζαριά, καταλάμβανες την περιοχή στην οποία έκανες επίθεση. Εγώ το μετέφερα στον δίσκο όλο αυτό και το πήγα ένα βήμα παραπέρα, προσπαθώντας να τονίσω το κόστος και τις αρνητικές συνέπειες των πολέμων στην πραγματική ζωή. Διαβάζοντας τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού, καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερα.


Rock Da Vinci: Ποία είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής προς το ντεμπούτο πόνημα σας;


David: Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική, και αν και πολύ αρχή ακόμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, τα σχόλια των ακροατών είναι όλα πολύ ενθαρρυντικά. Τα μηνύματα και η αγάπη του κόσμου για τα τραγούδια, είναι τέτοια που εκμηδενίζουν τον τεράστιο κόπο που χρειάζεται για να φτιαχτεί ένας δίσκος, κάτι που είναι απίστευτα ικανοποιητικό!


Rock Da Vinci: Αισθάνεστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα που βγάλατε;


David: Ο δίσκος αυτός είναι όπως τον ειχα φανταστεί από την αρχή που τον έφτιαχνα, κάτι που έγινε με την βοήθεια του Jim Selalmazidis, με τον οποίον εργαστήκαμε ατέλειωτες ώρες στην παραγωγή του και εν τέλει το αποτέλεσμα δικαίωσε και τους δυο μας.



Rock Da Vinci: Είστε δύο άτομα, πόσο δύσκολο είναι να γίνει η σύνθεση δύο μελών μόνο;


David: Η σύνθεση είναι κάτι που ανέλαβα εξ’ολοκλήρου σ’αυτόν τον δίσκο, κυρίως επειδή δεν έβρισκα κοινό τόπο και διάθεση από άλλους για το όραμα που είχα κατά τη δημιουργία του. Με τον Aristoteles Fysseas στην κιθάρα πλέον, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη μουσική αυτή, θα προχωρήσουμε μαζί στη σύνθεση νέας μουσικής.


Rock Da Vinci: Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια όσον αφορά την διαδικασία ηχογράφησης του «Roll Of Dice»?


David: Ta drums ηχογραφήθηκαν στα Mix Studios με ηχολήπτη τον Φώτη Δεμερτζή και έπειτα τα υπόλοιπα γραφτήκαν και επεξεργαστήκαν σε προσωπικούς χώρους και στούντιο.


Rock Da Vinci: Πως σκοπεύεται να κινηθείτε για την προώθηση του πρώτου σας Άλμπουμ;


David: Το μεγαλύτερο κομμάτι της προώθησης, το έχει αναλάβει η δισκογραφική μας εταιρεία Alcyone Records, τόσο μέσω ψηφιακών μέσων όσο και φυσικών (περιοδικά, διανομή κλπ). Σαν 2-piece μπάντα τώρα εμείς, προσπαθούμε να το τρέξουμε ο καθένας με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο, είτε από στόμα σε στόμα, είτε μέσω social media, έχοντας ένα lyric video και ένα album teaser, αντιπροσωπευτικά της μουσικής μας και έπεται συνέχεια.


Rock Da Vinci: Θα πραγματοποιηθούν κάποιες εμφανίσεις στην Ελλάδα;

David: Μιας και είμαστε ουσιαστικά 2 άτομα αυτή τη στιγμή, σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μια μπάντα από το 0, να ξεκινήσουν οι πρόβες με σκοπό να γίνουν κάποιες εμφανίσεις και να μας γνωρίσει ο κόσμος. Δεν σου κρύβω ότι ειναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις μουσικούς στη Θεσσαλονίκη ταγμένους τόσο σ’αυτό το είδος μουσικής, όσο και στο μουσικό όργανο, δηλαδή να μην ειναι χαβαλετζήδες.


Rock Da Vinci: Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί μπάντα στις μέρες μας και να επιβιώσει;


David: Θα σου μιλήσω για την Ελλάδα, μιας και δεν γνωρίζω για το εξωτερικό πως δουλεύουν. Στις μέρες μας το να δημιουργηθεί μια μπάντα, σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούν 4-5 άτομα τα οποία πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως το να γνωρίζουν καλά το όργανο, να αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν και το είδος που παίζουν και να έχουν χρόνο για μελέτη και πρόβες. Για να επιβιώσει όμως, θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και κατανόηση μεταξύ των μελών της, όπως και το να υπάρχει ένας κοινός προσανατολισμός για το που θέλουν να φτάσει η μπάντα και τι ειναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν για να πετύχει αυτό. Η προσωπική μου εμπειρία αλλά και από τους γύρω μου που βλέπω, αυτό είναι κάτι μεν όχι ακατόρθωτο, αλλά που πολύ δύσκολα επιτυγχάνεται!


Rock Da Vinci: Ποία είναι τα μελλοντικά πλάνα των Thraz?


David: Να κατακτήσουμε τον κόσμο!!!(γέλια). Να δημιουργηθεί μια μπάντα στιβαρή, έτσι ώστε να ξεκινήσουν κάποιες εμφανίσεις και βήμα βήμα να προχωρούμε.


Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας, ελπίζω να τα πούμε από κοντά, καλή σταδιοδρομία και καλοτάξιδος ο δίσκος σας. Θα θέλατε να πείτε κάτι όσον αφορά το πρώτο σας Άλμπουμ;

David: Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και για τις ευχές σας, καλή αρχή και για το δικό σας εγχείρημα στα μουσικά δρώμενα! Εμείς ελπίζουμε και προσμένουμε στο να ακουστεί και να αγαπηθεί ο δίσκος όσο περισσότερο γίνεται, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας!



Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια