Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Infernal Storm - XXVII.IV.XX (Full Ep Review)

"Ουδέν εξ ουδενός"

Παρμενίδης ~

Infernal Storm λοιπόν , οι ανερχόμενοι Έλληνες Black Metalers επιστρέφουν με το δεύτερο επίσημο τους EP , ανανεωμένοι στο κομμάτι του lineup και γεμάτοι όρεξη να μας ταξιδέψουν με τα πειραματικά στοιχεία που ομοιόμορφα εντάσσουν στον κλασσικό Black Metal ήχο τους.
Το νέο τους πόνημα ακούει στο όνομα “XXVII.IV.XXκαι αποτελεί ένα καλό δείγμα για να κατανοήσουμε τι θα ακούσουμε στον επερχόμενο δίσκο της μπάντας. Με αυτήν την αινιγματική ημερομηνία στα λατινικά λοιπόν ως μόνο μας στοιχείο είμαστε έτοιμοι να βουτήξουμε στις νέες αυτές συνθέσεις που απλόχερα μας έδωσαν.
3 τραγούδια γεμάτα ατμόσφαιρα
10 λεπτά γεμάτα καθαρόαιμο Black Metal
Ξεκινάμε λοιπόν !!!

Το ταξίδι μας ξεκινάει με το “Terror Of The Earth” , ο τίτλος σε βάζει αμέσως στο ανάλογο κλίμα και σε προετοιμάζει για το χάος που πρόκειται να πλησιάσει. Το κομμάτι ξεκινάει με μια μυσταγωγική μελωδία παιγμένη με clean κιθάρα , άριστο ξεκίνημα το οποίο συνδέει την ατμοσφαιρική πλευρά της μπάντας  με την πιο χαοτική. Προσωπικά μου θυμίζει αρκετά τα ηχοχρώματα στα οποία οι Dissection αρέσκονταν να παίζουν.

Μετά την εισαγωγή με το έντονο horror στοιχείο λοιπόν ακολουθεί μια μικρή παύση και το κομμάτι μπαίνει δυναμικά , η αγάπη προς τον κλασσικό Σουηδικό ήχο δεν κρύβεται και παντρεύεται πανέμορφα μαζί με αυτό το πιο σύγχρονο Ελληνικό Black ηχόχρωμα που οι Infernal Storm παρουσιάζουν , σε αρκετά σημεία παρατηρώ και επιρροή από τους δικούς μας Yoth Iria (με τους οποίους η μπάντα έχει μοιραστεί στο παρελθόν την σκηνή).

Εξαιρετική απόδοση και από τα 4 μέλη της μπάντας , το κομμάτι κερδίζει επάξια την θέση του προσωπικού μου αγαπημένου !!!

Συνεχίζουμε με το “The Face Of Darkness” , εδώ η μπάντα δεν έχει χρόνο για αστεία , το κομμάτι από το πρώτο δευτερόλεπτο σε αρπάζει και σε προκαλεί να κοπανηθείς μέχρι τελικής πτώσης , εδώ παρατηρώ επιρροές από Behemoth  , ειδικότερα στο κομμάτι του drumming όπου ο Άγης μας δείχνει πως γίνεται σωστά.

Σημεία που με εξέπληξαν και δεν τα περίμενα σίγουρα ήταν τα μαγικά που έκανε πάνω στην κιθάρα ο Φίλιππος  γύρω στο 5:27  αλλά και ο συνδιασμός καθαρών και brutal φωνητικών από τον Κωνσταντίνο λίγα δεύτερα αργότερα, σε αυτά τα δύο σημεία λοιπόν κάποιος μπορεί να παρατηρήσει πολύ εύκολα και έναν πιο progressive και πειραματικό χαρακτήρα στο γενικότερο ηχόχρωμα που η μπάντα υφαίνει.

Και η αυλαία πέφτει με το “At The Void” , εδώ δεν έχουμε κάποιο Black Metal κομμάτι αλλά ένα σόλο πιάνου ικανό να λυγίσει και τους πιο hardcore , εδώ η μπάντα αποφάσισε να μην πει σχεδόν τίποτα και να αφήσει το συναίσθημα να μιλήσει από μόνο του , μια βαθιά μελαγχολική μελωδία που θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται σε κάποιο soundtrack ταινίας είναι αυτή που θα κλείσει αυτό το μικρό αλλά όμορφο ταξίδι.

Τελικά συμπεράσματα , έχω μείνει πραγματικά έκπληκτος μόνο με 3 κομμάτια τα παιδιά κατάφεραν να χωρέσουν τόσο συναίσθημα που κάνεις δεν μπορεί να φανταστεί.

Επίσης θέλω να αναφερθώ και στο εξώφυλλο (δημιουργία του Mars Triumph)  το οποίο μας σκιαγραφεί ακριβώς το vibe και των 3ων κομματιών

Ο Μαρασμός , Το Σκοτάδι και το Κενό , οι 3 θεματικές που φαίνεται να αποτελούν αυτό το πόνημα , κατάφεραν να αποδοθούν και με το παραπάνω.

Το μόνο αρνητικό που έχω να αναφέρω για το Ep είναι η διάρκεια του , σαν ακροατής θα ήθελα λίγο παραπάνω. Όμως όπως προαναφέραμε αυτό το Ep αποτελεί μια μικρή ιδέα για το τι πρόκειται να ακούσουμε στον επερχόμενο δίσκο των Infernal Storm.

Hail Greek Black Metal, Support The Scene!!!

Βαθμολογία: 80%

Για το Rock Da Vinci ,

Μιχαήλ-Άγγελος Διακογεωργίου (Rhodian)


More info/buy: Bandcamp: https://infernalstorm.bandcamp.com/ Facebook: https://www.facebook.com/Infernal-Sto..

Σχόλια