Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Οι Liptards στο Rock Da Vinci: "Rock 'n' Roll - Save your Soul"

Rock N Roll και αλητεία..... Δύο συνήθειες που οι ροκάδες και λάτρεις της Vintage κουλτούρα ασπάζονται πολύ έντονα. Ένα απ' αυτά τα συγκροτήματα , είναι οι Liptards , οι οποίοι θα εμφανιστούν στις 8 Ιουλίου στο Mammothfest που πραγματοποιείται και φέτος στο Ακόντισμα μοιράζοντας την σκηνή με ονόματα του Underground χώρου και φυσικά ζεσταίνοντας την αυλαία των Saquatch , Naxatras & Villagers Of Ioannina City. Έτσι γνωρίσαμε καλύτερα τους Θεσσαλονικείς Speed Rockers στο Rock Da Vinci μέσα από τις ερωτήσεις του Φαν Βαλ Νουέβο βασισμένες σε μία συνέντευξη Εφ' όλης της ύλης!

Rock Da Vinci: Παιδιά γειά χαρά σας και καλώς ήρθατε στο Rock Da Vinci , χαρά μας που σας φιλοξενούμε με Jack Daniels και πολύ Rock N Roll....Θα ήθελα να κάνουμε έτσι μία αναδρομή στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα , στην αρχή , τότε που σε κάποια στενά της Θεσσαλονίκης δώσατε Σάρκα και οστά εξηγώντας μέσα από το μουσικό πεντάγραμμο τι σήμανε για τους προγόνους σας , το Punk/Rock N Roll…. Πείτε μας λίγο δύο λόγια για την δημιουργία των Liptards (Που , Πως και πότε ξεκινήσατε). 

Liptards: Καλησπέρα και από εμάς και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Η μπάντα ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη από μια αγγελία που έβαλαν ο Κώστας (κιθάρα) και ο Μιχάλης (τύμπανα) το φθινόπωρο του 2018 και έτσι  ακολούθησε ο Θέμης (κιθάρα), ο Θοδωρής (φωνή) και ο Γιώργος (μπάσο) και ολοκληρώθηκε το lineup την άνοιξη του 2019.
 

Rock Da Vinci: Αν σας ακούσει κάποιος , κατά πάσα πιθανότητα θα σκεφτεί ότι θα μπορούσατε να είστε μία από τις μπάντες , που προσωπικά χαρακτηρίζω και ως “Θεματοφύλακες” του Rock N Roll όπως το γνωρίζουμε τόσο από τον Elvis Presley , Billy Idol , Sex Pistols , Rolling Stones , Doors , Deep Purple , Led Zeppelin Etc. Όσο τους Motorhead , τους Guns N Roses και τους Iron Maiden (Εποχή Paul Di Anno)…. Θα ήθελα όμως να μου πείτε εσείς για το τι ισχύει τελικά μέσα στο μυαλό των Liptards?

Liptards: Χάος. Η μπάντα αποτελείται  από 5 άτομα τα οποία ναι μεν έχουν έναν κοινό παρoνομαστή όσον αφορά τα ακούσματα αλλά ο καθένας απ' τους 5 έχει διαφορετικό μουσικό background. Στο μυαλό μας απ' την αρχή ήταν να συνδυάσουμε τα παραπάνω με την ένταση και την ενέργεια για να δημιουργηθούν οι Liptards.

Rock Da Vinci: Ερώτηση προς όλους....... Κλισέ , μπανάλ αλλά σίγουρα πολύ σημαντικό για την Rock μουσική βιομηχανία και την ανάπτυξη της…… 70’s έως 90’s κυριαρχούσαν οι κασέτες και τα βινύλια , από τότε ξεκίνησαν να βγαίνουν CD , ειδικά στα 00’s………. CD η Βινύλιο?

Liptards: Βινύλιο! 

Rock Da Vinci: Έρχομαι τώρα στο 2020 που τότε είχατε την ονομασία “Bowery Smile” , το οποίο εντός του 2021 , το μετατρέψατε σε Liptards…. Τι μεσολάβησε και αποφασίσατε να αλλάξετε το όνομα του συγκροτήματος?

Liptards: Προκειμένου να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, αποφασίσαμε να αλλάξουμε όνομα. (Ο Θέμης φταίει για όλα χαχαχα).

Rock Da Vinci: Βλέποντας προσεκτικά το όνομα παρατήρησα ότι αντί για “B” βάλατε “P” στο όνομα του συγκροτήματος. Πως αποφασίσατε να κάνατε μία τόσο μικρή αλλαγή στο κομμάτι του ονόματος?


Liptards: Το Liptards βγαίνει απ' το συνδυασμό των λέξεων Lip + Retards. Σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρεται στα άτομα που δεν μπορούν να βγάλουν άκρη μεταξύ τους.

Rock Da Vinci: Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον να δίνεις για τίτλο δίσκου την αρχική μορφή του συγκροτήματος , είναι κατά κάποιο τρόπο μία μορφή νοσταλγίας στην δική μου προσωπική εκτίμηση.

Liptards: Η αρχική ιδέα ήταν να είναι το Bowery Smile  το όνομα της μπάντας, του άλμπουμ και ενός κομματιού. Αφού αλλάξαμε το όνομα κρατήσαμε τα άλλα δύο.

Rock Da Vinci: Τώρα έρχομαι στο Debut Άλμπουμ σας με τίτλο “Bowery Smile”...... Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο σας ολοκληρωμένο πόνημα , πόσο καιρό κράτησαν οι συνθέσεις των κομματιών σας και γενικότερα η διαδικασία των ηχογραφήσεων?

Liptards: Γενικά βγήκε πολύ γρήγορα και αυθόρμητα μέσα από πολλή δουλειά και πρόβες. Η σύνθεση ξεκινησε απ' την αρχή της μπάντας και ολοκληρώθηκε λίγο πριν την ηχογράφηση. Σ' αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε και τα παιδιά από το Dare Studio Recordings (Κατερίνη) που μας ανέχτηκαν μια εβδομάδα!

Rock Da Vinci: Αποφασίσατε να κινηθείτε προς σκανδιναβία μεριά και συγκεκριμένα Σουηδία , εκεί όπου επιμελήθηκε το Mastering ο Magnus Lindberg , γνωστός από δουλειές του με Lucifer , Imperial State Electric , The Dahmers , Cult Of Luna. Πως προέκυψε αυτή η εκπληκτική συνεργασία , που απ’ ότι φαίνεται δούλεψε καταπληκτικά , εφόσον υπάρχει και εμπειρία στο είδος του Desert/Heavy Rock! Υπήρξαν να φανταστώ αρκετά κοινά ακούσματα μεταξύ σας έτσι?

Liptards: Μας άρεσε η δουλειά που έκανε με κάποιες garage rock μπάντες, οι οποίες είναι στα ακούσματα μας όποτε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε μαζί του.

Rock Da Vinci: Δώσατε φέτος και το κατά σειρά 3ο σας Single με τίτλο “All Them Colors” , το οποίο ήταν και το 1ο σας επίσημο βίντεο κλιπ που περιέχει και μία πινελιά χιούμουρ μέσα , καθώς ένας αλκοολικός κοιμάται σε ένα σωσίβιο χαχαχα Πως προέκυψε αυτή η πινελιά και πως ήταν η όλη διαδικασία με τον Psynon?

Liptards: Ο χαρακτήρας ουσιαστικά είναι η φωνή που μιλάει στο κομμάτι, αν διαβάσετε τους στίχους θα δείτε πως όλη η κατάσταση που περιγράφει, είναι ένας τύπος σε μια περίεργη κατάσταση ο οποίος βρίσκεται μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα στην ταράτσα και του συμβαίνουν διαφορά. Αυτό λοιπόν στην κυριολεξία προσπαθήσαμε να περάσουμε και στο video clip. Ο Psynon είναι πολύ καλός μας φίλος και επειδή είναι κοντά στην μπάντα μπορούσε να κάνει πράξη αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Γνωρίζοντας και τις προηγούμενες του δουλειές ξέραμε ότι μπορούσαμε να τον εμπιστευτούμε καθώς η αισθητική του είναι αυτή που θέλαμε να έχει και το βίντεο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και θεωρούμε πως διαλέξαμε τον σωστό άνθρωπο για τη δουλειά.

Rock Da Vinci: Ύστερα από δύο χρόνια αδράνειας και εγκλεισμού , βγήκατε στον δρόμο και κυριολεκτικά “Ξεσπάσατε” πραγματοποιώντας από τα τέλη Μάρτη έως τον Μάη 4 συναυλίες. Ποιά ήταν τα συναισθήματα που επικράτησαν, απ’ όταν βγήκατε ξανά στον δρόμο χωρίς καθήμενους πλέον στις συναυλίες σας?

Liptards: Γενικά υπήρξε αρκετή ενέργεια και ανυπομονησία για τα live καθώς αυτός είναι και ο σκοπός της μπάντας.

Rock Da Vinci: Και έρχομαι τώρα στο περιβόητο τριήμερο του Ιουλίου και ίσως σε ένα από τα πιο “Hot” Rock Festivals του Βορρά όπου και θα εμφανιστείτε , ο λόγος για το 2ο Mammothfest (8 - 10 Ιουλίου) που θα πραγματοποιηθεί στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης (Καβάλα). Θα θέλαμε να μας πείτε έτσι 2-3 λόγια , ποιά είναι τα συναισθήματα , καθώς το Μαμμούθ , σας “Αγκάλιασε” και σας πρόσθεσε θα πω “Στην εποχή των Παγετώνων” για να δροσίσετε τις καυστικές μέρες του Καλοκαιριού (Τύφλα να’χει η Μεξικάνικη Πιπεριά)?

Liptards: Καθώς είναι η πρώτη μας εμφάνιση σε φεστιβάλ, ανυπομονούμε σίγουρα για αυτό και ξέρουμε ότι θα είναι μια πολύ όμορφη μέρα. Ελάτε!

Rock Da Vinci: Ο κόσμος που θα παρευρεθεί στην συναυλία σας , τι μπορεί να περιμένει από εσάς? 

Liptards: Καλό θα ήταν να μην περιμένετε τίποτα από εμάς. Όλα στην ώρα τους... (Εκτός και αν αργήσουμε).

Rock Da Vinci: Δώστε μας αν επιθυμείτε βεβαίως την ακριβή ημέρα που θα παίξετε στο Festival της Καβάλας.

Liptards: Παρασκευή 8 Ιουλίου

Rock Da Vinci: Υπάρχει περίπτωση ο νέος σας δίσκος να κυκλοφορήσει σε μορφή κασέτας η CD η Βινυλίου στο μέλλον?

Liptards: Ο σκοπός μας είναι να κυκλοφορήσει σε μορφή βινυλίου και θέλαμε να το κυκλοφορήσουμε νωρίτερα αλλά λόγω COVID μας πήγε πίσω.

Rock Da Vinci: Πέραν από την εμφάνιση σας στο Mammothfest , υπάρχει περίπτωση να σας δούμε σε κάποια περιοδεία στην Ελλάδα η εκτός Ελλάδας η είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ένα τέτοιο κατόρθωμα?

Liptards: Είναι στα άμεσα πλάνα μας για την περίοδο 2022-23.

Rock Da Vinci: Θα ήθελα πολύ να σας ρωτήσω το εξής.....Την τελευταία δεκαετία , έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της “Εξαρτημένης χρήσης κινητού” σε συναυλία , δηλαδή είτε παίζει μπάντα είτε όχι γίνεται υπερβολικά χρήση κινητού ειτε για βίντεο είτε για σέλφι , είτε για φωτογραφία με κάποιον διάσημο. Ποιά είναι η γνώμη σας προς όλο αυτό?

Liptards: Διαφωνούμε κάθετα με την χρήση κινητού σε συναυλίες. Το θέμα είναι να περνάει ο κόσμος καλά και να μην ασχολείται με το κινητό του.

Rock Da Vinci: Πάντως κάποτε που δεν υπήρχαν τα Android και οι κάμερες , ζούσε ο κόσμος τις συναυλίες και μάλιστα στο έπακρο!

Liptards: Αυτό ακριβώς θα έπρεπε να γίνεται και τώρα. Παρ' όλα αυτά στα τελευταία μας live το feedback που λάβαμε ήταν πολύ ενθαρρυντικό. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει όρεξη για live.

Rock Da Vinci: Στα σκαριά υπάρχει για το μέλλον κάποια επερχόμενη κυκλοφορία η θέλετε πρώτα να προωθήσετε το 1ο σας Full Length. Σε γενικές γραμμές ποιά είναι τα μελλοντικά πλάνα των Liptards?

Liptards: Όπως ξαναείπαμε, τα πλάνα μας και τώρα και πάντα ήταν να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε όπου μέσα σ'αυτό συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία και προώθηση του πρώτο μας άλμπουμ.

Rock Da Vinci: Παιδιά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας , ραντεβού στο Mammothfest , εκ μέρους όλου του Rock Da Vinci , να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλοτάξιδο το νέο σας Album , θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τους οπαδούς του Mammothfest και των Liptards κάνοντας συνάμα και έναν επίλογο?

Liptards: Σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία! Τα λέμε στο Ακόντισμα!

Rock 'n' Roll - Save your Soul


 
Για το Rock Da Vinci,

Φαν Βαλ Νουέβο



Σχόλια