- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Αναρτήθηκε από
Fan Val Nuevo
την
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
"Ride Into The Abyss And Feel The Demon's Wrath"
Καλπάζεις προς την Άβυσσο και εκεί βρίσκεις διαμάντια από τον χώρο της Underground σκηνή , τα οποία σε κάνουν να νοσταλγείς την μαγεία που σου προσφέρει ο παλιός ήχος , ο οποίος σε συνδυασμό με τον θόρυβο , τα βαθιά Growl Vocals και τα σάπια ηχοχρώματα που σε κάνουν να νοσταλγείς την Death Metal 80ίλα . Αυτό όλο το συναίσθημα μας έρχεται από την Βόρεια Γαλλία και πιο συγκεκριμένα από την Lille η οποία συνορεύει με το Βέλγιο , εκεί λοιπόν βρίσκουμε τους νεοσύστατους Messe Mortuaire , οι οποίο μας συστήνονται με το Debut EP τους ονόματι , "Nocturnal Demonic Visitation" , το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα σε φυσική μορφή CD μέσω της Repulsive Echo Records.
Το εξώφυλλο είναι ένα κλασικό Artwork , το οποίο είναι απλό , βαρβάτο , σκοτεινό και κατά κάποιο τρόπο είναι κάτι το οποίο θα κάνει τον κάθε νοσταλγό της παλιάς σχολής να το αγαπήσει , εν ολίγοις όταν μιλάμε για μία Underground κυκλοφορία , είναι κάτι που εφαρμόζεται μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό ακριβώς κάνουν οι Γάλλοι Black Death Metallers.
Ένας δίσκος συνοδευόμενος από ένα Artwork , για το οποίο με σιγουριά πιστεύω ότι κάποιος που είναι οπαδός συγκροτημάτων όπως Deteriorot , Profanatica , Incantation , Sinister , Possessed , Entombed , τότε αυτός ο δίσκος , θεωρώ με πλήρη επίγνωση ότι θα κινήσει το ενδιαφέρον του Underground Κοινού , ειδικά αυτούς που ψάχνονται πιο βαθιά στον χώρο της Death Metal σκηνής , αυτό είναι το συναίσθημα που βγάζει η εικαστική πανδαισία της Diana "Rottenhead" Quevedo!
Έφτασε η στιγμή να βάλουμε να παίζει ο δίσκος , ο οποίος αφενός έχει έναν τρόπο ηχογράφησης πιο "Παραδοσιακό" , πράγμα που όταν είσαι σε ένα μικρό Studio όπως είναι το Devil's Room , είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξει ένα αποτέλεσμα απλό.
Το Devil's Room είναι ένα Studio ηχογραφήσεων που βρίσκεται στην Γαλλία , ένας χώρος αρκετά σκοτεινός , έντονος και είναι ότι πρέπει για μία Underground μπάντα να καταφέρει ηχογραφήσει όπως πρέπει το υλικό του!
Πατάμε το Play και διαπιστώνουμε ένα εναρκτήριο που συνοδεύεται από την μουσική υπόκρουση του άλλου Project Melek Tha , το οποίο δημιούργησε ο Ludovic "Evil" Lejeune , ο οποίος είναι και αυτός που επιμελήθηκε και το Outro του δίσκου..... Εισαγωγή με το "The Devil's Hour" , το οποίο σε βάζει άμεσα σε Mood σκοτεινό και παλιάς κοπής!
Ώριμο , ατόφιο Black/Death όπως ακριβώς ξέρανε να παίζουν στην Νέα Υόρκη και την Φλόριντα στις χρυσές εποχές που άνθιζε η ακραία Metal σκηνή!
Συνοδευόμενο με μία πολύ ενδιαφέρουσα πινελιά στο ομότιτλο κομμάτι , που δίνει την έναρξη για να κάνεις απτόητο Headbanging και να σου δίνεται η ευκαιρία να ονειρεύεσαι συναυλίες σε μικρά υπόγεια και σε εγκαταλελειμμένους χώρους. Το όλο ηχόχρωμα του εναρκτήριου κομματιού σου δίνει και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο με αναμμένα κεριά και απολαμβάνεις τον δίσκο βάζοντας το πνεύμα σου , σε ένα Mood Blasphemy.
Σειρά έχει το Vampyrum Spectrum , αργά ριφς , θανατηφόρος ο ρυθμός του μπάσου , ο οποίος είναι αργός και επίσης διαπιστώνουμε ότι θυμίζει ηχογράφηση δεκαετίας του 90. Με φωνητικά που σου δίνεται η εντύπωση ότι προέρχονται από τα άδυτα της κόλασης και ένα σύνολο που από την μία αισθάνεσαι σαν να βλέπεις κάποιον να αργοπεθαίνει και από την άλλη σου έρχονται στιγμιότυπα από παλιές ταινίες τρόμου. Ωραία πράγμα να σου έρχεται η κινηματογραφική αίσθηση στο μυαλό.
Filius Diaboli.... Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι δώσανε έναν λατινικό τίτλο (Το Παιδί του διαβόλου). Μία ατμόσφαιρα πολύ Cult , διατηρώντας τα ηχοχρώματα του Death/Black Metal κάπως πιο ατμοσφαιρικά, έχοντας την αίσθηση ότι ακούς από την μία το Black στοιχείο αλλά και το πιο Death. Αυτό το παρατηρούμε καθώς είναι έντονος ο ρυθμός από τις μελωδίες της κιθάρας και τις βαθιές φωνές που διατηρούν το συναίσθημα ότι βρίσκεσαι σε μία σπηλιά και ακούς διαβολοφωνές από το σύμπαν!
Τίτλοι τέλους με το Outro που προαναφέραμε , το οποίο θυμίζει μία ατμόσφαιρα σκοτεινή και κάπως πιο Horror , δίνοντας το συναίσθημα ότι βρίσκεσαι σε έναν ναό στον οποίο κρούουν λυσσασμένα οι καμπάνες και κατά κάποιο τρόπο σου δίνουν την εντύπωση , ότι πέθανε κάποιος!
Ένα Intro , τρία κομμάτια και 1 Outro.... Πρόκειται για έναν δίσκο ηχογραφημένο που θυμίζει πιο πολύ ένα Demo/EP , με ωραία αισθητική , σου αποτυπώνει ωραίες εικόνες στο μυαλό και σου δίνει την τάση να χτυπηθείς λίγο παραπάνω.
Βλέπω την Γαλλία σε γενικές γραμμές σιγά-σιγά να αρχίζει να παίρνει τα πάνω της όσον αφορά την Death/Black Metal σκηνή , πράγμα πάρα πολύ σημαντικό γιατί αυτό μας κάνει να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε , ότι η Underground σκηνή έχει τεράστια αξία , είναι ιδιαίτερη , είναι για λίγους & "Εκλεκτικούς" είναι όμως και αξιέπαινη σύμφωνα με τις κυκλοφορίες της τελευταίας δεκαετίας.
Δεν αξίζει να βλέπουμε τόση "Απαξίωση" από τον κόσμο απέναντι στο Underground , είτε είναι Ελληνικό είτε όχι , υποτίθεται πως δεν γίνονται διακρίσεις/διαχωρισμοί στην μουσική!
Κλείνω την παρένθεση για την αναφορά μου περί της σνομπαρίας και συνεχίζω θέλοντας να δώσω τον επίλογο και να πω , ότι σε γενικές γραμμές ως μία πρώτη σύσταση των Γάλλων Black/Death Metallers , είναι ότι θεωρώ πως κατάφεραν να κάνουν μία πάρα πολύ τίμια προσπάθεια.
Ένας ήχος που σίγουρα θα ξυπνήσει πολλά σε έναν παλιό ακροατή , που πρέπει να ακουστεί στα παρακλάδια του Underground και πρόκειται για μία τετράδα η οποία φαίνεται πως έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη και πως τιμάει ιδιαίτερα τις παλιές Μαύρες ρίζες του είδους τους!
Έχουν το κινηματογραφικό συναίσθημα , έχουν το Classic Slow Riff που παίζει ως επί το πλείστο σε μία Underground μπάντα , συνοδευόμενο από ένα μπάσο επίσης αργό, ανά διαστήματα υπάρχουν ξεσπάσματα του τύπου να ανεβαίνει ο ρυθμός και να προκαλείται η αίσθηση ότι θες να τα αφήσεις όλα , να βάλεις ξεσκισμένα/Ξεθωριασμένα Jean, να φορέσεις το Vest σου μαζί με τα κλασικά άσπρα αθλητικά και να πας σε συναυλία για να κάνεις χαμό!
Κάτι καινούργιο στο Underground είναι γεγονός , μπορεί να μην έχει το τέλειο Mixing , μπορεί να μην έχει το Ιδανικό Mastering , έχει όμως την χάρη της ωραίας ακραίας Black/Death Metal χροιάς που σε κάνει να νιώθεις περηφάνια που αγάπησες μπάντες όπως οι Sacramentum , Mortician , Necrophagia , Deeds Of Flesh , Terrorizer , Autopsy , Morbid Angel και πάει λέγοντας!!
Μα πάνω απ' όλα ένας δίσκος που αγάπησε ο κόσμος , είναι το "Morbid Visions", το "Bestial Devastation" των Sepultura , όπως και το "Altar Of Madness" των Morbid Angel , οι οποίοι θεωρούνται δίσκοι/Ινδάλματα , καθώς έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο να δοθούν σάρκα και οστά στην ανάπτυξη του Black/Death Metal ιδιώματος.
Όλα αυτά λοιπόν και άλλα πολλά έδωσαν το πράσινο φως για να ωριμάσει βαθιά το Black/Death Metal και να επηρεάσει μπάντες νεοσύστατες έτσι ώστε δημιουργηθούν δίσκοι , οι οποίοι έχουν στόχο, να προσφέρουν νοσταλγία στους παλιούς και να δώσουν στην νεολαία ένα πάτημα παραπάνω για να αναγνωρίσει τους "Πατέρες" που δημιούργησαν όλη αυτήν την "Συλλογή" , στην οποία οφείλεται ότι το είδος αυτό , παραμένει ζωντανό!
Αυτοί λοιπόν είναι οι Messe Mortuaire και αυτό εδώ είναι το Debut Demo/EP τους , ακούστε το αξίζει σε περίπτωση που σας αρέσει ο παλιός καλός/διαμαντένιος ήχος! Διαθέσιμο σε CD μέσω της Repulsive Echo Records. 20 Λεπτά μουσικού ταξιδιού προς την Άβυσσο.....
Βαθμολογία: 70%
Για το Rock Da Vinci,
Φαν Βαλ Νουέβο

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Comments