Μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην υγεία του David Prudent

Mind Erasure - Connive (Album Review)

"One believes things because one has been conditioned to believe them."

~ Aldous Huxley, Brave New World ~

Μετά από την κυκλοφορία δυο Demo, το Promo 2013 του 2014 και το Demo Alpha του 2016 κυκλοφόρησε στις 13 Φεβρουάριου του τρέχοντος έτους το πρώτο full length album των Κερκυραίων black/death metalers Mind Erasure με τίτλο "Connive". Μια ανεξάρτητη κυκλοφορία που απαρτίζεται από 11 κομμάτια συνολικής διαρκείας 55:38. Στο album περιγράφεται ένα διατοπικό μέλλον όπου η θρησκείες και οι κυβέρνησης καταπνίγουν την ελεύθερη βούληση μετατρέποντας τους ανθρώπους μέσο της χειραγωγήσεις σε ανδρείκελα. Το αποτέλεσμα … το τέλος του κόσμου.

Proem, το προοίμιο του δίσκου. Ορχηστρικό μελωδικό κομμάτι με επικό ύφος. Οι ακουστικές κιθάρες έχουν τον πρωταρχικό ρολό, δίνουν τον ρυθμό, πλαισιωμένες από ατμοσφαιρικά πλήκτρα, χορωδιακά μέρη και τύμπανα.

Pray for Salvation Προσευχή για την σωτήρια. Έλεγχος των μαζών μέσα από την εργαλειοποίηση του πόνου, του φόβο και της μοναξιάς από τις οργανωμένες θρησκείες. Τα σκληρά καθαριστικά μέρη και οι εναλλαγές στα φωνητικά του Λάμπρου Στάθη περιγράφουν με ακρίβεια τα παραπάνω συναισθήματα.

Azrael, ο άγγελος του θανάτου, υποδέχεται στην στοργική του αγκαλιά τους πεσόντες. Τραγούδι χαρακτηριστικό της τραγικότητας του πολέμου. Στην αρχή μελωδικό death χορωδιακό και ατμοσφαιρικό φορτωμένο συναισθηματικά με λύπη και απόγνωση ενώ στο δεύτερο μέρος επιθετικό black με έμφαση στο μπάσο και τις κιθάρες.

Mind Erasure, Διαγραφή του μυαλού και επανπρογραμματισμός του εγκέφαλου δημιουργώντας ψεύτικες ανάγκες. Ενα γρήγορο κομμάτι με πετυχημένο πάντρεμα black και death metal riffs. Οι εναλλαγές στα φωνητικά του Λάμπρου Στάθη από καθαρά σε brutal και οι ψίθυροι στο τέλος περιγράφουν την κατάσταση της παράνοιας.

Connive,  Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου. Περιγράφει την κατάσταση του ανθρώπου που προσποιείται ότι αγνοεί ή αποτυγχάνει να αναλάβει δράση ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης. Το καλύτερο σημείο το βρίσκουμε στη μέση του τραγουδιού, μελωδικό δίνοντας έμφαση στο αίσθημα της μελαγχολίας. Τα στοιχεία απο Septic flesh και Iced Earth αποτυπώνουν εύστοχα την λύπη για  την κατάντια του ανθρωπίνου γένους.

Catafasia, Διαταραχή του λόγου κατά την οποία το άτομο επαναλαμβάνει συνεχώς μια λέξη ή φράση. Τραγούδι στα πρότυπα των Yoth Iria με σταθερό δυνατό ρυθμό, γεμάτο ήχο και απόκοσμες κραυγές ενδεικτικό της σχιζοφρένιας.

Sour Eyes, Πολύ καλά δομημένο αργό κομμάτι, βαρύ με εφιαλτικό ύφος και μελωδικό μελαγχολικό στο δεύτερο μέρος. Δείχνει πως αισθάνεται ο ανθρώπων όταν ξυπνά από τη τυφλή υποταγή που έχει συνηθίσει και αντικρίζει πρώτη φορά τον ήλιο.

Last Stand, Η τελευταία ηρωική αντίσταση πριν την ολοκληρωτική ήττα. Η επική διάσταση στο τραγούδι δίνεται από τον σύνδεσμο νορβηγικών μελωδιών και riff με αναφορές σε Dimmu Borgir και Rotting Christ.

Το τελευταίο τραγούδι του δίσκου χωρίζεται σε τρία μέρη:

As First Light Never Comes Part I: Seal's Break, το πρώτο, θεατρικό κομμάτι, η αρχή του τέλους.

As First Light Never Comes Part II: Apocalypse, μέρος δεύτερο, πυρηνικός όλεθρος. Με επιθετικά καθαριστικά και ασύγχρονα ανατριχιαστικά riff τα οποία ακολουθούνται από  μελωδικά χορωδιακά μέρη. Το τραγικό στοιχείο καθορίζεται από τα γυναικεία χορωδιακά φωνητικά στο τέλος.

As First Light Never Comes Part III: Life's Epilogue, τρίτο και τελευταίο μέρος , παρουσιάζει το τέλος της ζωής. Συνδυασμός συμφωνικού μέρους με γυναικεία φωνητικά και άκρος σκοτεινά riff σε ύφος Behemoth.

Ένα πολύ καλό debut albυm μιας πολλά υποσχόμενης μπάντας. Χαρακτηριστικό του δίσκου είναι το επιτυχημένο πάντρεμα στοιχείων από ένα μεγάλο εύρος της διεθνούς και εγχώριας metal σκηνής. Το αρνητικό είναι πρόβλημα συνοχής στην δίσκου, η διαφορά γίνεται αισθητή, τα τραγούδια θα έπρεπε να τοποθετηθούν με άλλη σειρά. Καθώς και μερικά μελωδικά κιθαριστικά μέρη που επαναλαμβάνονται και κουράζουν.

Βαθμολογία: 70%

Για το Rock Da Vinci,

Γκαλέττι Αλεξανδρος





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Comments